Vrei un împrumut rapid? Iată 4 sfaturi pentru a scăpa mai ieftin

imprumut-rapid

Când vorbesc despre credite și împrumuturi, fie ele bancare sau nebancare, toată lumea pare a da din cap în semn de ”așa nu”. Fie sunt eu foarte norocoasă și întâlnesc oameni care chiar nu au nevoie de ele, fie pur și simplu refuză să vorbească despre asta. Statisticile arată foarte clar – mulți români cu venituri medii spre mici nu reușesc să se descurce cu banii din salariu în anumite situații. Atunci când apar cheltuieli în plus (copilul începe școala, trebuie renovată casa, trebuie cumpărată o mașină nouă de spălat de Black Friday sau în perioada sărbătorilor de Crăciun sau de Paște), un împrumut rapid te poate scoate din probleme.

Prin urmare, n-am să mai întreb dacă apelați la varianta creditelor sau nu, ci am să trec direct la sugestiile care sper să vă ajute să scăpați mai ieftin în cazurile în care solicitați împrumuturi (mai ales în această perioada când se apropie și Black Friday și Crăciunul).

Împrumut rapid pe termen cât mai scurt

E ceva destul de logic – atunci când alegi să rambursezi suma de bani împrumutată în 6 luni, vei plăti o dobândă mai mare decât dacă ai restitui suma respectivă în 2 luni. Puteți face o simulare chiar aici, pentru a vede care este suma de bani pe care o puteți economisi făcând un împrumut pe un termen mai scurt. Se pare că, și din punctul acesta de vedere, timpul costă bani, nu?

Împrumuturi mai ieftine pentru clienții buni platnici

împrumut rapidDe regulă, cei care avem nevoie de împrumuturi rapide, le solicităm periodic, nu doar o dată pe an. Unii se împrumută chiar lunar. La capitolul acesta unele instituții au făcut un pas important, gândind credite mai ieftine pentru clienții fideli buni platnici. De exemplu, Provident acordă împrumuturi cu până la 30% mai ieftine pentru clienții care i-au câștigat încrederea. Comisionul de administrare și dobânda finală devin astfel mult mai mici și mai ușor de suportat. Click aici pentru mai multe informații despre această soluție de creditare.

Rambursare anticipată

Nu contează de unde ai luat creditul și care este valoarea lui. Dacă reușești să-l achiți mai repede decât prevede planul de rambursare, ai din nou un avantaj financiar. Trebuie doar să iei legătura cu banca sau instituția financiara respectivă, să anunți că dorești să rambursezi banii împrumutați anticipat și să aștepți să ți se calculeze reducerea de care beneficiezi în acest caz.

Urmărește promoțiile în domeniu

Tocmai pentru că instituțiile financiare știu că în anumite perioade tendința de a solicita împrumuturi este ascendentă, vin și ei cu oferte tentante. De pildă, Provident aduce în această perioadă, a reducerilor, creditul cu reducere. Sumele de bani acordate sunt mici dar ratele sunt și ele puțin mai mici și ai comision zero inclusiv pentru serviciul opțional de gestionare la domiciliu (un agent vine acasă pentru a-ți aduce banii împrumutați, dar și pentru a încasa ratele).

În concluzie, știu că împrumuturile acestea sunt un soi de bau-bau, dar nu pot să nu admit faptul că sunt și utile atunci când avem nevoie de bani rapid și nu întrunim condițiile impuse de bănci sau nu avem timp să așteptăm aprobările lor. A te împrumuta nu e neapărat ceva rău. Important este să o faci inteligent, să soliciți credite doar pentru lucruri cu adevărat necesare și să te folosești de toate sfaturile posibile pentru a găsi împrumuturile care implică niște costuri mai mici.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela Dodoi
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Când te împinge nevoia apelezi si la banca sau case de ajutor,dar fiecare are o gândire aparte…iar eu nu prea imprumut,dar mama mea a fact toata viată rate.

    • Valeria Chertes
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi, sper sa nu trebuiasca sa am nevoie dar nu se stie niciodata.

    • Tatiana Sorina
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Super si util acest articol,multumim!

    • stoica claudia
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Util acest articol sper sa nu ajung la asa ceva.

  1. Răspunde

    Varianta cu termenul cat mai scurt e foarte buna. Eu am avut credit si m-am intins cu el pe cativa ani, chiar daca nu aplicasem pentru o suma foarte mare. Insa mi s-a parut mai confortabil asa, la vremea respectiva, ca eram mai necoapta la minte. Acum, daca as aplica din nou pentru credit, cu siguranta as opta pentru restituirea banilor intr-un termen mult mai scurt.

    • nicolae claudia
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Eu sunt adepta creditelor la banca, dar nu la IFN-uri. Decat sa imprumut bani de la rude, mai bine ma imprumut de la banca

    • Cris Tina
    • 17/11/2016
    Răspunde

    Sincer, nu sunt pentru astfel de imprumuturi. Asta mi-ar mai lipsi acum! Am credit la banca pe n ani asa ca nu mai vreau sa am de a face pe viitor cu asa ceva. Prefer sa rabd decat sa ii imbogatesc pe altii si sa ma imbolnavesc de stres.

    1. Răspunde

      rabzi in privinta anumitor chestii. Altele nu sufera amanare.

  2. Răspunde

    Faptul ca pot avea parte de un imprumut mai ieftin pentru ca sunt un bun platnic pentru mine e un mare avantaj. Nu am depasit niciodata scadenta nici la credite nici la facturile de utilitati.

    1. Răspunde

      la facturi mai uit cateodata, recunosc.

    • ghelbere elena
    • 17/11/2016
    Răspunde

    Tot cea am in casa, inclusiv casa si masina am cumparat cu credite. Nu reuseam niciodata sa strang bani suficienti pentru a lua ceva.

    1. Răspunde

      o singura data am facut si noi un imprumut rapid cand ne-am luat masina de spalat.

    • Mary
    • 17/11/2016
    Răspunde

    Foarte bune sfaturi.

  3. Răspunde

    Tu stii ca eu promovez mereu un fond de economii. In situatii rapide si inopitate banii de acolo ne pot acoperi pt nevoie. Cel mai rau caz apelez la prieteni/rude (desi de obicei eu sunt cea la care se apeleaza).
    Raman insa cheltuielile mari pe care nu putem sa le acoperim in ce am economisit in ultimii 2 ani, cum e cazul investitiilor imobiliare sau o afacere, si aici recomand imprumut pe termen cat mai scurt posibil si o contributie de acasa (un 20-30% strans e o suma rezonabila). Evident plati anticipate.
    Mare atentie: puteti negocia cu banca. Am colegi de munca ce au renegociat cu banca creditul ipotecar si pt ca si-au adus conturile acolo, si ca au facut si plata anticipata, si au si blufat ca e btrl ce le ofera mai jos, au reusit sa obtina o reducere de 1% la dobanda si scaderea ratei cu aprox. 200 lei lunar. Deci se poate.

    1. Răspunde

      nu cred ca am intalnit persoana mai econoama si mai planificata decat tine, asta e clar. Nu stiam ca putem negocia cu banca. Good Tip!

      1. Răspunde

        Exista mereu solutii, doar sa le cautam: e nevoie sa ne deschidem creierul si sufletul pt a vedea cate avem in jur.
        Sa stii ca eu am colegi si amici si mai calculati. Multe invat de la ei. De ex. nu mi-am pus niciodata problema asa, dar cunosc un cuplu acum la pensie (sunt destul de tineri, poate 50-60 de ani) care au un singur mobil si ala pe cartela (ca oricum sunt dedespartiti, mereu impreuna) dar si un singur facebook (numele comun) si o singura adresa email. Prima data mi s-a parut … chiar ciudat, dar apoi am inteles ca oricum au un singur calculator si in plus e mult timp pierdut doar sa mearga sa verifice emailul & co. Acum au facut o nazdravanie minunata: se muta la tara. In Franta! In zona rurala prin centrul frantei, am cautat si eu si mi s-a parut minunat: clima blanda (ierni ninge dar se topeste)… Zau ca aveam oamenii astia in jur si inainte, dar inainte nu ma uitam dupa cum se poate „construi” un nou prezent, mai sigur si mai sanatos.

        1. Răspunde

          Si intimitatea nu mai exista? Eu zic ca ar trebuie sa existe la orice varsta. In schimb, pentru decizia de a se muta intr-o astfel de zona, nu pot decat sa ii invidiez intr-un fel. Si mie mi-ar placea sa locuiesc undeva intr-o zona mai retrasa dar eu nu imi permit. Dansii au deja o pensie si un venit sa plateasca o factura si sa cumpere o paine.

          1. am impresia ca ei si-au inchiriat locuinta si din asta traiesc, ca sunt relativi tineri (mai in varsta ca mine dar nu par de 65 de ani).

          2. la 65 de ani, cei mai multi asteapta pensia acasa 🙂

    • dumittrescu raluca
    • 17/11/2016
    Răspunde

    imprumut am avut si de la banca si alt tip ,dar tot inapoi trebuie sa-I dai cu rata fixa in lei este acceptabil,pentru nevoi mai mari dar pentru altceva prefer sa ma imprumut la rude

    1. Răspunde

      e perfect daca ai rude dispuse sa te ajute cu bani.

  4. Răspunde

    Utile sfaturile

    • Barbalata Mirela
    • 17/11/2016
    Răspunde

    Ideal ar fi sa nu faci. Dar cand nu ai alte solutii ….

    1. Răspunde

      sunt multi care nu au de unde imprumuta din alta parte.

  5. Răspunde

    Informatii si sfaturi foarte utile 🙂

    • Oprea Iuliana
    • 17/11/2016
    Răspunde

    Cunosc acest fenomen, din intamplare nu sunt straina si am si eu un imprumut…dar nu sfatuiesc pe nimeni sa apeleze la asa ceva.

    1. Răspunde

      din pacate pentru unii nu exista alta solutie.

    • Leonte Elena
    • 18/11/2016
    Răspunde

    Cei drept, sunt reticenta si nu prea imi surade ideea unui imprumut/rate la banca. Poate si datorita faptului ca ai mei au rate pe 30 de ani, termina una si fac alta. Initial a fost pentru achizitionarea unei locuinte, pe urma pentru extinderea si modernizarea ei, apoi aparatura electrocasnica, acum masina. Chiar ii intreb uneori, mai au de gand sa mai faca multe rate?! Nu lucreaza decat tatal meu, dar mama este o femeie foarte pragmatica si face bani si din pietre cum vine vorba aia. Eu, in schimb am ales sa fac un BPL la BCR pe 5 ani. Rate de 450-460 de lei pe luna. In ideea ca voi economisi ceva banuti pentru o locuinta, pentru a-mi deschide o afacere, pentru a avea pe ce pune mana la zile negre cum s.ar zice! Este abia inceputul cei drept, sunt 3000 de lei. Prefer mai intai sa apelez la familie, daca chiar nu pot dispune de ajutorul lor si am nevoie de o suma mai mare apelam si la Banca. Ce sa-ti zic ca al meu vrea sa puna casa gaj si sa ia un imprumut, sa nu-l achite. si sa ne ia casa! Chiar am ras ieri cand l-am auzit si l-am facut si nebun. De ce sa-mi ofere banca mult mai putin decat valoreaza ea si sa nu incerc sa o vand eu cu cat mai mult,daca chiar doresc asta! Sper sa-i iasa pasaricile din cap. Iti multumesc pentru articol, multe chiar nu le stiam.

    1. Răspunde

      Nimeni nu iubeste creditele, asta e clar. Nu pot fi ipocrita sa spun ca e minunat sa faci un imprumut si sa platesti dobanda pentru acei bani. Cu toate astea, sunt multi cei care au nevoie de ele. Sunt oameni pe care familia nu ii ajuta cu nimic, care iau salariul o singura data pe luna si nu se descurca mai ales daca apar situatii neprevazute.

  6. nu-s eu fana imprumuturi, dar uite ca m-am procopsit cu unul pe toata viata! parerea mea e ca merita, atata timp cat te alegi cu ceva din toata povestea. adica gen nu-mi iau imprumut sa ma duc la mare, asta e clar!

    1. Răspunde

      sunt perfect de acord. Cand aud ca oamenii fac credit pentru un telefon sau prostii de genul, i-as bate.

    • Miha Mihaela Lavinia
    • 20/11/2016
    Răspunde

    de mare ajutor,acest articol,multumim

    • victorita
    • 21/11/2016
    Răspunde

    Da, e o soluţie, dar cel mai bine să nu ajungi să apelezi la ei. De luat e uşor, dar de înapoiat… îţi „creste barba”. Am si eu unul şi nu mă mai vad scapată de el.

  7. Este o solutie buna la nevoie!

    • Rox
    • 22/11/2016
    Răspunde

    Si eu evit cat pot de mult creditele. Am achizitionat acum cativa ani un laptop in rate si am platit mult mai mult decat facea. Dobanzi prea mari, mai nene!

    1. Nu te contrazic dar, daca altfel nu puteai sa il iei, asta e.

    • Hacman Mariana
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Sper sa nu am vreodata nevoie …nu -mi surade ideea sa fac vreun imprumut..dar cum niciodata nu se stie ce ne rezerva viitorul ,ne putem confrunta cu unele probleme ce ne imping sa recurgem la astfel de imprumuturi…

    1. Nu doresc nimănui să aibă nevoie de credite, dar e bine să fim totuși pregătiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares