Testat – Ce ne mai pune Lidl în ciocolata de casă?

Când zic ciocolată de casă, la ce vă gândiți? La un desert foaaarte dulce, cu o textură fină, cu adevărat de casă, cu gust intens de lapte praf și cacao pudră, eventual completat cu ceva nuci, alune sau migdale, nu-i așa? Lucrurile nu-s întotdeauna așa cum te aștepți, mai ales dacă te gândești să cumperi un astfel de produs, în loc să ți-l prepari tu în casă.

Nu cumpăr des ciocolată de casă. Am luat, de vreo două ori, de la niște târguri (ceea ce se anunța a fi produs tradițional, homemade, de calitate) și am fost dezamăgită. Am zis că nu mai dau banii pe așa ceva niciodată. Dar am uitat de promisiunea făcută mie însămi și am cedat din nou tentației, când am ochit batoanele de casă de la Cămara Noastră Lidl. N-a mai contat nici că-mi luasem țeapă și cu acele cornulețe, acum câteva săptămâni. Mi-am zis că poate ciocolata o fi mai bună.

N-a fost deloc mai bună. Ba chiar a fost o dezamăgire mai mare. Textura mai sfărâmicioasă decât ar trebui să fie, senzație de gură plină de zahăr, fără nici un alt gust sau aromă, nimic care să aibă de-a face cu adevărata ciocolată de casă. Plus că am găsit și ingrediente surpriză. Pe ambalaj scrie că produsul ar conține nucă. Poate pentru a nu exista nici un dubiu că nuca a fost adăugată în produs, au adăugat și niște coji de nucă.ciocolata de casă

Norocul meu că nu m-a încântat gustul și n-am simțit nevoia să molfăi cu poftă, altfel era vai și amar de plombele mele. Ceea ce vedeți în poză sunt niște coji de nucă al naibii de tari. baton-de-casa-lidl-coji-de-nuca

Prin urmare, dacă se gândește cineva să reclame faptul că batonul nu are nucă în el, eu îl sfătuiesc să mai caute. Unde sunt coji de nucă, trebuie să existe și ceva urme de nucă!

Glumesc. Nu cumva să cumpărați așa ceva! Nu pot să-mi imaginez cum li se permite să-și facă atâta reclamă cu gama aceasta de produse Cămara Noastră, produse în România, cu un slogan precum ”Poftă de România”! Singurele produse ok din gama asta sunt smântâna și ceaiurile din plante, din ce am cumpărat eu până acum. În rest, cornulețele, salamul de biscuiți, batonul de casă sunt jalnice.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Barbalata Mirela
    • 07/11/2016
    Răspunde

    😛 Uite de asta nu cumpar eu asa ceva de nicaieri 😉 .
    Mie nu imi placea ciocolata de casa pana anul acesta cand sus pe munte la Babele am mancat de la comercianti si a fost delicioasa. Surpriza!!!

    1. Răspunde

      cand te mai duci acolo, sa imi aduci si mie!

  1. Răspunde

    Eu sunt cea mai mare pofticioasa si, exceptand cojile de nuca, ma tenteaza sa cumpar, ca arata bine in pozele facute de tine.
    Ciocolata de casa care-mi place cel mai mult este cea cu continut scazut de zahar, care nu e prea dulce, iar gustul e mai mult amarui, a cacao. 😀

    1. Răspunde

      mie nu imi place cu gust asa intens de cacao dar mai putin dulce nu m-ar deranja sa fie.

  2. Răspunde

    Din imagine nu pare ciocolata de casa, ci un fel de prajitura.
    Coji de nuci am gasit si eu intr-un chec cumparat de la Penny 🙁

    1. Răspunde

      nu pare pentru ca este si veche si a capatat un aspect poros. Alte loturi aratau altfel.

  3. Răspunde

    Urata experienta. Al meu sot si-a rupt o masea mancand in magiun de casa. Doar un amarat de sambure a scapat accidental si a ajuns fix sub maseaua lui… 🙁

    1. Răspunde

      da, se intampla si d-astea dar problema e ca nucile nu sunt intregi in produs, e mai mult un praf. Numai cojile sunt intregi.

    • Nicolae Claudia
    • 07/11/2016
    Răspunde

    Urata experienta. Eu nu prea cumpar din Lidl produse alimentare.

    1. Răspunde

      Au si multe produse bune, sa stii!

  4. Răspunde

    Daia nu dau eu banii pe prosti! Singurul produs care l-am incercat si l-am cumparat neincetat a fost smantana cu 30% grasime. Are un gust uluitor! Restul, fac in casa in limita timpului disponibil si a preferintelor. Dar sa dau banii pe ceva ce tu ai cumparat?! Groaznic. Poti sa mai ramai si fara dantura de la cojile de nuci. Nu zic ca nu exista accidente in bucatarie, dar cand comercializezi si ajunge pe piata ar trebui verificat de 100 de ori, nu sa ajunga mamaia sa-si ia o bucata de ciocolata si sa se inece cu cojile nucilor.

    1. Răspunde

      smantana este super, ai dreptate. Cojile alea, dupa cum am zis si mai sus, nu cred ca au ce cauta acolo de vreme ce nuca este maruntita spre inexistenta.

    • dumitrescu elena
    • 07/11/2016
    Răspunde

    coji de nuca ma gasit mai mereu ,dar in general eu nu cumpar prajituri gen chec,sau cornulete din magazine ,prefer pe cele facute de mama mea sunt mai sanatoase ,mie nu imi place sa fac prajituri ,ai mei sunt inebuniti ,dar consider ca se poate intampla sa scapi si acasa coaja de nuca in prajitura ,la negresa pe are o fac eu din cand in cand si se pune nuca ,mai scap fara sa vreau

    1. Răspunde

      accident sau nu, si gustul e altul decat la loturile anterioare si cred ca si asta m-a motivat sa scriu. Dupa cum zic si fetele, nici de aratat nu arata grozav.

  5. Pfff, da ce noroc ai la astea..

    Mai bine o Milka zic :)) ca tot ma îndulcesc eu acu.

    1. Răspunde

      am chemare spre asa ceva. Milka zici? Am bagat cam multe coduri si m-am ofitcat. nu mai cumpar! 😛

    • Valeria Chertes
    • 07/11/2016
    Răspunde

    Eu cioco o fac acasa nu am curaj sa o cumpar.

    1. Răspunde

      la lenea mea, mai greu cu facutul

    • stoica claudia
    • 07/11/2016
    Răspunde

    Arata a negresa ,nu ciocolata de casa ,am patit si eu de cateva ori sa cumpar ceva si sa nu imi placa ,dar nu ma invat minte ,si mai cumpar dar altceva si tot ma pacalesc ,offf

    1. Răspunde

      stiu ca nu arata a ciocolata de casa dar va zic ca asta se vrea a fi ca am mai mancat acum cateva luni din alt lot si arata altfel.

  6. Răspunde

    Nu am fost Lidl in acea perioada
    Însă știu ca ai fost dezamagita si de cornulețe. Cred ca ar tb sa ocolești aceasta gama:)

    1. Răspunde

      asta imi propun si eu dar nu prea reusesc.

    • Elke
    • 07/11/2016
    Răspunde

    Nu am incercat nici ciocolata, si nici cornuletele de la Lidl, pacat ca isi fac reclama negativa

    • Tatiana Sorina
    • 07/11/2016
    Răspunde

    Nu am cumparat si nici nu am gasit coji de nuca in prajituri cumparate dar de la Lidl imi iau intodeauna eclere,doamne cat de bune sunt.Sunt doua bucati,ambalate perfect si bune rau de tot.

    1. Răspunde

      am incercat si eclerele! Foarte bune, Nimic de rau de zis despre ele.

    • ghelbere elena
    • 08/11/2016
    Răspunde

    Nu cred cand citesc intr-un mare magazin ca produsele sunt de casa. Nu au cum sa fie. Un produs facut in casa nu tine mai mult de o saptamana pe cand acelea din magazin tin luni de zile.

    1. Răspunde

      Mare adevar graiesti! Numai toanta de mine se lasa pacalita.

    • Cris Tina
    • 08/11/2016
    Răspunde

    Rareori fac cumparaturi de la Lidl si cand merg la ei sunt axata mai mult pe fructe si legume. Imi pare rau de incidentul nefericit, poate data viitoare vei dori sa faci si o reclamatie producatorului la OPC avand in vedere pericolul la care ai fost expusa. Pacat ca-i marca romaneasca, ar trebuie mai multa atentie si respect pentru produsele promovate, implicit client.

    1. Răspunde

      sunt de parere ca nu rezolv nimic cu OPC. Cel mai bine este sa renunt la acele produse.

  7. Răspunde

    Mda, no comment!
    Smantana insa e foarte buna. Eu oricum altceva din gama asta a lor nu cumpar si in general semipreparate nu iau. Cand poti tu face acasa de ce sa cumperi?
    Iei doar ingredientele…

    1. Răspunde

      rautate! Si tu te iei de mine? Nu am timp sa gatesc tot ce am pofta sa mananc.

  8. Adevarul e ca ai o bafta la Lidl, de vis!

    • FLC
    • 09/11/2016
    Răspunde

    E o mare problema cu aceasta promotie Lidl, produsele sunt slabe calitativ si nicidecum „traditionale”, cum se lauda ei. M-am pacalit si eu mai demult, de atunci nu mai cumpar nimic din „camara” lor. Au insa alte produse pe care le iau frecvent… bere, iaurt, unt, chifle. Dulciuri si saratele am inceput sa-mi fac mai des acasa.

    1. Răspunde

      bravo! Eu inca mai las lenea sa ma domine.

    • Butnaru Andreia Daniela
    • 10/11/2016
    Răspunde

    Hmm astfel de probleme cred ca se gasesc in majoritatea produselor cu ingrediente cu adevarat naurale :)Nu am mancat niciodata acest produs si nici nu stiu daca o voi face , nu am Lidl in oras 🙂

    1. Răspunde

      tu tii cu ursul, nu? Vrei sa zici ca e naturala si de aia are coji 😛

    • Hacman Mariana
    • 17/11/2016
    Răspunde

    Si cand ne gandim cata reclama le face))) majoritatea oamenilor sunt de parere ca la LIDL se gasesc cele mai bune dulciuri….dar se pare ca ei au reusit foarte usor sa pacaleasca populatia…omul cat traieste tot invata…acum, important este sa ne ferim de astfel de produse…

    1. Răspunde

      Eu nu stiu cum de accepta chef Florin Dumitrescu sa-si asocieze imaginea cu astfel de produse.

  9. Răspunde

    Uite inca un motiv de anu cumpara produse preparate 🙂 – cojile de nuca. Da, si eu aleg sa cumpar produse primare: cirese si fac gem, faina si fac paine, lapte si fac iaurt etc. dar din motive de alergii si sa evit chimicalele ca adaos si pun cat mai putine ingrediente (ok, si pt un buget prietenos).

    1. Răspunde

      asa, asa. Ia-te de mine! Ai dreptate, nu pot zice ca nu. Daca la alte chestii poate nu iti dau dreptate 100%, in privinta alimentatiei de invidiez pentru determinarea ta de a manca sanatos si cat mai curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares