Scurt ghid- 5 întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra un ceas de mână

ceas-metalic-ieftin

Un ceas de mână este mai mult decât un accesoriu sau un instrument de măsurarea a timpului. El este parte a personalității noastre, ne definește prin fiecare caracteristică a sa. Tocmai de aceea, alegerea unui ceas de mână este destul de dificilă, indiferent că vrem să-l cumpărăm pentru noi sau pentru a-l dărui cuiva apropiat.

Dacă am fi trăit acum câteva sute de ani (când oferta în materie de ceasuri era foarte săracă) sau am vrea doar ceva care să ne arate ora, am închide ochii și am alege un ceas la întâmplare. În 2016 lucrul acesta este imposibil. Totul trebuie bine gândit, bine ales și, dată fiind varietatea mare de ceasuri (branduri, forme, culori), niște sfaturi de achiziție cred că nu ar prinde rău nimănui. Eu le-am gândit sub forma unor întrebări la care ar trebui să vă răspundeți fiecare dintre voi pentru a determina care este modelul de ceas care vi se potrivește cel mai bine.

1. Ceas ieftin sau ceas original la promoție?

Că ne place sau nu să recunoaștem, bugetul este foarte important în procesul decizional. Când ai o sumă fixă de bani, de care dispui, ajungi uneori să faci compromisuri care nu știu dacă merită. Gândește-te așa: de ce să dai 100 de lei pe un ceas ieftin, no-name sau chiar fake, când site-uri precum acesta au ceasuri originale cu prețuri reduse cu până la 70%? Diferența de calitate între cele două ceasuri este foarte mare, credeți-mă, iar prețurile devin foarte apropiate, grație reducerilor foarte mari aplicate.

2. Ce culoare să aleg?

ceas-metalic-ieftinChiar și mie mi s-a întâmplat să admir îndelung un ceas, să fiu la un pas de a-l cumpăra și să mă opresc, în ultima clipă, dându-mi seamă că, deși arăta foarte bine în poze sau în vitrină și avea o cromatică plăcută, mie nu mi se potrivea. Depinde mult de culorile și stilul pe carte le adopți. Nu poți să-ți iei un ceas cu verde și roșu, știind că vrei să-l porți zilnic și tu adopți ținute cărora nu li se potrivește. Modelele clasice (cadran alb și curea neagră sau ceasurile metalice) ar fi o alegere mult mai inspirată.

Cum procedezi? Deschizi larg dulapul cu haine, vezi ce culori ai acolo, apoi dai un click aici și folosești filtrul de culori pentru a face căutarea mai ușoară. De ce să cauți manual în peste 2000 de modele de ceasuri?

3. Curea metalică sau din piele?

Deși îmi plac foarte mult ceasurile care au curea metalică, nu le pot purta pentru că sunt alergică la metale. Alte persoane nu suportă genul acesta de ceasuri pe timp de iarnă (pur și simplu au senzația că sunt prea reci). Cureaua unui ceas ste un detaliu destul de important. Ține și de aspect, dar și de confort. Curelele din piele mi se par mai confortabile și mai ușor de suportat la mână zi de zi. Bine, sunt mai ușoare și la propriu.

4. Automatic sau cu mecanism tip quartz?

Există mai multe tipuri de mecanisme care stau la baza funcționării ceasurilor. Cele mai răspândite sunt ceasurile cu mecanism quartz. Acestea sunt foarte precise și, spre deosebire de modelele vechi, la care trebuia să schimbi bateria la câteva luni, la acestea o baterie rezistă și câțiva ani. Ceasurile automatice nu funcționează pe baterie, ci au un sistem asemănător celor mecanice, cu diferența că un ceas automatic nu trebuie întors. El ”se întoarce” singur, prin intermediul unui rotor care alimentează tot mecanismul. Acestea se activează automat în momentul în care ceasul este purtat la mână.

5. Ce vreau de la acest ceas?

Dincolo de design, stă funcționalitatea unui produs. Poate că te-ai îndrăgostit orbește de ceasul acela auriu cu cadran dreptunghiular, dar ai citit atent toate detaliile despre el? Vrei un accesoriu simplu, care să indice doar ora, sau te ai așteptări mai mari de la ceasurile pe care le porți? Există ceasuri care au calendar, ceasuri cu funcție de tahimetru, cronograf, termometru sau barometru. Unele indică doar ora și minutul, altele numără secundă după secundă. Gândește-te bine ce vrei de la ceasul pe care îl cumperi!

Dacă ți-ai pus aceste 5 întrebări și ți-ai acordat timp pentru a le răspunde în sinea ta, ești pregătit pentru a face alegerea câștigătoare în materie de ceasuri. Acum sunt sigură că această alegere va fi una corectă, care să te mulțumească din toate punctele de vedere. Sunt curioasa cum arată și ce specificații are ceasul pe care l-ai ales.

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Barbalata Mirela
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Eu la ceasuri nu am noroc asa ca am invatat sa spun pas 🙁 . Chiar si cadou daca primesc se strica. Culmea mi s-a intamplat sa port doar o data ….

    1. Pai cine face cadou, nu face si el unul cu garantie? 😀

        • Barbalata Mirela
        • 24/11/2016
        Răspunde

        Buna intrebarea ta Cristina 😛 . Pur si simplu nu am noroc si de aceea prefer sa nu mai port. Am unul nou nout si sta in folie. Imi este teama sa il port. Vroiam sa il dau cadou dar nu m-a lasat sotul ca poate imi vine mintea la cap 😛 😀

        1. macar sa il faci cadou cuiva care sa il poarte, sa nu se plictiseasca micutul!

    • stoica claudia
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Nu imi place sa port ceas la mana.

    • Daniela Dodoi
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Nu prea am bafta sa găsesc un ceas pe „sufletul” meu,dar cu informatiile tale mă vor ajuta in procurarea lui.Multumesc.

    1. iti tin pumnii sa vina si cel perfect.

    • Valeria Chertes
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Eu imi doresc un ceas de lma Mos Craciun, am sma ii dau articolul sotului meu sa il citeasca poate se prinde.

    1. 🙂 ma bagi pe mine la mijloc.

    • Tatiana Sorina
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Acum sunt ceasuri super dragute,nici nu stii pe care sa-l alegi. Cu telefoanele astea nu prea mai poartanimeni ceasuri,doar asa de fite .

    1. se poarta si ceasurile. Ba chiar din ce in ce mai mult.

  1. Răspunde

    Am o gramada de ceasuri, nu port nici unul, dar tot as mai lua unul , care imi place de pe site-ul asta.

    1. pai, de ce le cumperi, daca nu le porti?

  2. mie imi plac ceasurile, dar uit sa le port… am cateva, dinc are unul e mai special, mi l-a luat mr. si e exact genul meu – cadran negru, mic, si curea din inox, dar nu bratara din aceea metalica. oricum, sunt mega incantata de el. si prefer sa dau o idee mai multi bani decat sa iau toate prostiile la 2-3 lei

    1. Eu am doar 2 ceasuri dar ma mandresc cu ele 😛

    • ghelbere elena
    • 24/11/2016
    Răspunde

    Nu port ceas si nu sunt pasionata de ele dar sotul meu si baiatul sunt innebuniti dupa ele.

  3. Răspunde

    M-am dezobisnuit sa port ceas, in schimb sotul meu poarta, mai ales de cand si-a spart telefonul cand l-a scos sa vada cat e ora :))

    1. hai ca asta a fost buna.

    • nicolae claudia
    • 24/11/2016
    Răspunde

    ador ceasurile. inca din perioada liceului, imi placea sa merg prin magazine si sa le admir. paradoxal sau nu, oricat de mult mi-ar placea un ceas, nu pot da pe el foarte multi bani. si sa fim seriosi acum, un ceas bun, costa si ceva bani. am primit cadou de la sotul meu un ceas acum cativa ani, dar din pacate anul acesta am reusit sa il scap pe jos si s-a spart ecranul. iti dai seama ca nu am fost buna de nimic cateva zile. am castigat un ceas dragutel lunile trecute, asa ca ma voi multumi cu el. nu vreau de la Mosu ceas, pentru ca ar cheltui niste bani si acum prioritatile sunt altele

    1. Vezi ca Doamne Doamne a stiut ca cel vechi a decedat, si ti-a trimis altul.

    • dumittrescu raluca
    • 24/11/2016
    Răspunde

    desi nu port ceas,mi-as dori unul mai fanky nu il vreau neaparat dar asa de fite….

  4. Răspunde

    Regula de baza la mine este sa fie de la un brand de renume. Abia apoi decid ce tip de bratara sa aiba si ce tip de mecanism. In principiu nu iau doua ceasuri la fel si incerc sa fac o colectie cat mai diversificata. Per ansamblu insa iubesc acest accesorii si nu cred ca as putea sa renunt la ele. Poti sa imi ceri sa renunt la multe multe chestii, dar nu la ceasuri 😀 .

    1. stiu ca tu esti cu adevarat innebunita dupa ele. Am citit multe articole despre ceasuri, la tine pe blog, si se vede pasiunea in fiecare rand.

  5. Răspunde

    Zilele trecute am intrat si eu pe elefant sa na uit la ceasuri di am văzut câteva modele drăguțe! Inca mai astept sa mai intre la o tura de reduceri! Preferatele mele nu au cine știe ce reducere si la pret întreg nu ma risc sa cumpar

    • Cris Tina
    • 25/11/2016
    Răspunde

    O alegere buna si o investitie pe termen lung se bazeaza pe astfel de argumente. Ai pus punctul pe i.
    Ar fi fost bine daca stiam toate aceste lucruri in trecut cand puteam sa port ceasuri la mana. In prezent, la mainile mele nu troneaza nimic, nici macar o bratarica. Nu se mai poate! Bebe vrea tot ce vede la mine.

    • Lamiita Petre
    • 25/11/2016
    Răspunde

    Sincer, imi aleg ceasul ( desi se intampla rar de tot) gandindu-ma la el ca la o bijuterie, un accesoriu de decor si mai putin de restul aspectelor. Poate datorita faptului ca nu mi-a placut niciodata sa fiu contra cronometru si mereu imi iau o marja de timp, altfel poate as fi mai interesata de functionalitatea lui. De multe ori mi-am pus ceasul la mana invers ( cu cifrele de-a-ncurulea) si cand sa ma uit la ceas nu mi se alegea :))

    • Rox
    • 25/11/2016
    Răspunde

    Cine vrea sa-mi cumpere ceas, sa puna mana sa citeasca! Sper sa ajunga si la sotul meu acest articol!:))

    • Leonte Elena
    • 27/11/2016
    Răspunde

    Ce articol! <3
    cei drept, pasiunea mea pentru ceasuri scumpe o am de multi ani. Ulterior, lucrurile comune dintre mine si sotul meu au iesit la iveala. Noi iubim brand-ul Maurice Lacroix, pot spune ca ne-am putea lua o masina daca am am da ceasul sotului care il poarta zilnic si oricand. Nu stiu daca am cautat sa aiba un anumit disign, pur si simplu m-am indragostit de el. Il am de 3-4 ani, preturile erau extra piperate. Mama nu a dormit doua zile cand a auzit cati bani am dat pe el, dar a ramas si ceasul meu de suflet. Am muncit trei luni in Germania sa mi-l iau. Asta este o boala grea!

    • Delia
    • 28/11/2016
    Răspunde

    Multumiri pentru sfaturi si felicitari pentru noua tema! O ador! 🙂

  6. Si mie imi plac ceasurile de mana, dar mie imi trebuie ceva hard core, rezistent la apa. Nici nu stii de cate ori am uitat de ceas si am intrat sub dus sau am spalat vase.

  7. Răspunde

    Prefer un ceas de lux, decat o suta proaste 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares