Mutarea în casă nouă – principalele textile de cumpărat și sfaturi pentru alegerea lor

Tocmai te-ai mutat în casă nouă? Felicitări. Probabil că ai respirat ușurat, fără să realizezi că mai ai încă multe lucruri de făcut până să poți numi această locuință acel dulce acasă, la care revii cu zâmbetul pe buze, după o zi istovitoare muncă. Sigur mai ai mobilă și electrocasnice de cumpărat, ceva elemente decorative și poate niște plante de apartament, dar hai să o luăm cu începutul și să facem o listă cu textilele pentru casă pe care va trebui să le cumperi. Care-s primele lucruri cu adevărat necesare într-o casă nouă?

Prosoape de baie

set-prosoape-cestepe-30420-big-1Încă din prima seară, vei vrea să testezi cada sau cabina de duș din noua ta baie. Ce s-ar potrivi mai bine și mai bine cu baia aceea minunată, dacă nu niște prosoape noi, din bumbac moale, gata să-ți învăluie corpul proaspăt ieșit din apa caldă menită să te relaxeze?

Materialul este primul lucru care trebuie să te intereseze. Bumbacul este preferatul celor mai mult persoane pentru că este moale, călduros și absorbant. Apoi trebuie să ții cont de culori. Poate că ți-ar plăcea cum se văd prosoapele roz, albastre sau verzi, pe port-prosopul alb. dar ai în vedere că s-ar putea să vrei să le speli la temperaturi foarte înalte sau chiar să folosești înălbitor, pentru a scăpa de petele de machiaj, și ar fi mai bine să mergi pe varianta unor prosoape albe. Cumpără minimum 2 tipuri de prosoape, ca mărime: unele mari, pentru corp, și altele mai micuțe, pentru față!

Sunt multe site-uri pe care poți găsi prosoape ieftine. Unul dintre ele este elider.ro. Au peste 150 de modele de prosoape, deci este imposibil să nu găsești acolo dimensiunile sau culorile dorite.

PONT: atunci când cumperi prosoape din magazinele online, ai avantajul de a găsi prețuri mai bune, dar nu te încântă faptul că nu le poți atinge și nu-ți poți da seama cât de gros sau pufos este materialul. Ei bine, îți poți face o idee despre asta, dacă faci comparație între două prosoape cu aceleași dimensiuni dar cu greutate diferită. Cel care este mai greu este mai pufos, mai gros, dintr-un material mai plin.

Textile de așternut pe pat

patura-cocolino-rulata-tigrata-32745-big-1Oricât de nouă și frumoasă ar fi salteaua noului tău pat, nu este nici igienic nici confortabil să dormi direct pe ea. Ai nevoie de articole textile de pus pe pat. De ce zic articole textile și nu zic direct husă, lenjerie de pat sau pătură? Pentru că depinde de la un anotimp la altul.

Dacă este vară, vei prefera cearșafurile simple sau seturile de lenjerii de pat din bumbac. Sunt răcoroase, se spală ușor și se usucă repede,  putând fi schimbate zilnic pentru un plus de confort și prospețime.

Dacă s-a instalat deja sezonul rece și mai ești și din cale afară de friguros, sigur te vei gândi direct la pături. S-ar putea să te tenteze păturile foarte groase (le poți identifica folosind același truc de mai sus, analizând greutatea păturii raportată la dimensiunile ei) dar ține minte că acestea sunt mai greu de spălat, mai ales dacă ai o mașină de spălat cu o cuvă prea mică.

În cazul în care nu ai ales încă perdelele și draperiile pentru dormitor, orientează-te spre culori cât mai neutre pentru a te asigura că, la finalizarea procesului de decorare, pătura sau păturile se încadrează încă bine în peisaj.

Atenție și la dimensiuni! Pentru un pat de mijloc nu te va deranja o pătură care este mai lată cu 60 de centimetri decât pătul și salteaua. În schimb, la un pat de perete, o pătură prea lată, dă bătăi de cap pentru că trebuie să te chinui foarte mult să o așezi.

Articole de învelit

pilota-infinity-100-bumbac-500g-180x200-20280-big-1Nu știu cum ești tu, dar eu nu pot dormi dezvelită nici măcar vara. Trebuie să am măcar un cearșaf pe mine, altfel nu pot adormi. Toamna și iarna nici nu mai zic de ce senzație de liniște și relaxare mă cuprinde. atunci când pun pe mine pătura sau pilota și simt cum mă încălzesc și mă cuprinde somnul. Cât timp nu este prea frig, putem recurge și la pături pentru a ne înveli dar eu am ales să nu investesc totuși și în pătură și în pilotă, pentru că apoi nu aș fi avut unde să le depozitez pe toate pe timp de vară.

M-am orientat către acele pilote 4 anotimpuri și sunt mulțumită de alegerea făcută. Eu mi-am cumpărat pilota pe care o am acum tot de pe elider.ro, la un preț foarte bun. Este din bumbac, cu umplutură uniformă, pufoasă (umplutură care nu scârțâie la atingere, ca la alte pilote ieftine), călduroasă dar nu foarte grea, ușor de manevrat prin pat.

O alegere inspirată ar fi și o pilotă din puf de gâscă. Este foarte călduroasă.

Dacă vă plac pilotele colorate, le puteți cumpăra doar dacă nu sunt cu mult mai scumpe decât cele simple, albe. Oricum, nu veți folosi pilota fără cearșaf. Pilota nu o puteți spăla săptămânal, nu-i așa?

În ceea ce privește dimensiunea pilotei, nu vă păcăliți să cumpărați una cu lățime de 180 de centimetri, gândindu-vă că aceasta este lățimea patului și nu aveți nevoie de mai mult. Mai ales dacă dormiți cu partenerul, minimum 200 de centimetri lățime trebuie să aibă pilota potrivită altfel, dacă fiecare se retrage pe marginea saltelei, sigur unul rămâne dezvelit.

Cam asta ar fi lista cu textilele pentru casă absolut necesare. Sper să vă fie de folos sfaturile mele pentru că eu am făcut câteva greșeli pe care ar fi bine să nu le faceți și voi! Dacă n-ați intrat încă pe magazinul recomandat de mine, elider.ro, eu zis să o faceți totuși. O să vă placă și prețurile, dar mai ales faptul că aveți în același loc cam tot ce vă trebuie pentru casă plus haine, accesorii și încălțăminte.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 14/11/2016
    Răspunde

    Am intrat pe site si imi plac prosoapele care au culori foarte frumoase si preturi bune.

    1. Răspunde

      prosoape inca nu am luat.

  1. Răspunde

    nu am luat nimic nou pt casa noua (desi uite deja am platit 8 rate la banca). De obicei analizez din timp si urmaresc reducerile. Si ce au ei mi se pare interesant- astept insa pretul mai jos 🙂

    • Aida Dolce
    • 14/11/2016
    Răspunde

    Pe mine ma incanta tare mult ideea de casa noua si chiar daca nu o s o schimb prea curand,e util articolul

    1. Răspunde

      si la casa renovata se cumpara lucruri noi 😛

    • Daniela Dodoi
    • 14/11/2016
    Răspunde

    O ce m-as muta in casa noua…deocamdata stau bine si asa si când am facut-o am plecat de la „lingura”si „furculita”…

    1. Răspunde

      important este ca ai o casa, nu conteaza ca este noua sau nu.

    • Gabryelle's Blog
    • 14/11/2016
    Răspunde

    Nu m-am mutat, insa de curand mi-am luat si eu cateva chestii textilate. :p Lenjerii de pat, o patura pufoasa, doua pleduri, 8 perne, si prosoape de baie din bumbac. 😀

    1. Răspunde

      8 perne? Tu oi fi printesa cu bobul de mazare?

    • Valeria Chertes
    • 14/11/2016
    Răspunde

    Foarte bune sfaturile tale, intradevar de toate ai nevoie intr-o casa noua si nu numai intr-o casa noua. Tot timpul ne tot luam si tot ne mai trebuie.

    1. Răspunde

      pai sunt chestii pentru casa, unele se uzeaza, altele se pierd…

    • Ungureanu Lidia
    • 14/11/2016
    Răspunde

    Mi-ar surade o pilotă din puf de gâscă…

    1. Răspunde

      sa stii ca la astea mai zboara fulgi uneori.

  2. Răspunde

    Pe o pilota de la elider am pus si eu ochii de curand. Poate mi-o aduce Mosul cadou :)))

    1. Răspunde

      Mosul se pare ca are o lista lunga de cumparat pentru tine. Sper sa-i ramana si pentru mine ceva bani.

    • Elke
    • 14/11/2016
    Răspunde

    Am comandat si eu de la ei, am fost foarte multumita de produse.

    1. Răspunde

      Ma bucur ca tu ai avut parte de o experienta placuta.

    • stoica claudia
    • 14/11/2016
    Răspunde

    O sa intru si eu pe acel site ,multumim.

  3. Răspunde

    Pilote avem, dar stau degeaba ca nu le foloseste nimeni in afara de mine (eu sunt friguroasa familiei), dar vreau sa cumpar cateva paturi, prosoape si cearsafuri ca sa am de rezerva 😀

    1. Răspunde

      cearsafuri am si eu foarte multe pentru ca mai ales vara simt nevoia sa le schimb foarte des.

    • Barbalata Mirela
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Frumos articolul. Si util. Bine spus. Chiar sunt lucruri de care trebuie sa tinem cont.

    • Tatiana Sorina
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Waww ce frumoase sunt,am primit si eu un set de prosoape rosi,de la cumnatica mea,sunt asa dragute de imi vine sa nici nu le folosesc. :)))

    1. Răspunde

      eu nu prea folosesc prosoape colorate. Arata bine dar tot mai practice sunt cele albe.

  4. sunt mega incantata de acest articol! mi-am luat prosoape, lenjerii, pilota. perne, am schimbat cam tot!

    1. Răspunde

      sa le stapaniti santosi si sa va bucurati mult timp de ele.

    • dumittrescu raluca
    • 15/11/2016
    Răspunde

    MI-AR PLACE SI MIE CATEVA PROSOAPE,EU CAND MI-AM LUAT APARTAMENT AM PLECAT DE LA 2 LINGURI ,2 FURCULITE,CATEVA PROSOAPE,DAR PE PARCURS CU AJUTPRUL PARINTILOR AM REUSIT SA AM TOT DAR INTOTDEAUANA MAI VREI SA SCHIMBI CEVA ASA CA POT SA SPUNCA SUNT CAM IN CONTINUA SCHIMBARE

    1. Răspunde

      ma bucur ca ati reusit sa depasiti momentele grele si acum aveti tot necesarul.

    • Nicolae Claudia
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Urmaresc de ceva timp site-ul lor si sunt incantata de produse si pret. Sper sa fac o comanda in curand

    • Leonte Elena
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Superb site-ul! Chiar imi plac multe produse. Sunt si preturile bune, ofertele de asemenea, sper sa fac curand o comanda. De obicei, sotul le cumpara. Nu ca eu nu as avea gusturi, sau eu mai stiu! Dar le ia din Craiova de la un stand si sunt foarte calitative. Majoritatea sunt de 2 ani, dar si-au pastrat imprimeul, culoarea si sunt la fel de moi si materialul impecabil. Gasim mereu produse pentru patul nostru. Doamna stie ca avem un pat super mare si are de obicei si ceva pentru noi. Cand ne-am mutat in acest apartament, am avut totul. Unele nici nu le-am scos din cutie. Mai bine de 5 ani am tot strans si am strans. Nu ne-a mai trebuit nimic, doar hainele noastre si cumparaturile persoanele.

    • Cris Tina
    • 17/11/2016
    Răspunde

    De mutat m-am mutat de ceva timp! Si n-a fostchiar usor avand in vedere ca doar peretii ii mai pastram, restul e facut pe parcurs si tot mai e de investit. Din fericire, la capitolul textile stau bine, prosoape, pilote am destule, poate o patura ne ar mai trebuie acum.

    1. Răspunde

      uite ce inseamna sa primesti zestre bogata!

    • Oprea Iuliana
    • 17/11/2016
    Răspunde

    Ce as lua de aici ar fi o paturica din aceea pufoasa, de curand am luat de la dormeo pilota aceea cu eucalipt si pot spune ca sunt foarte multumita de ea.

    1. Răspunde

      suna bine paturica pufoasa

  5. Răspunde

    Toate cele 3 tipuri de produse sunt super importante. Eu m-am mutat de o luna si un pic si pana nu mi-am cumparat o pilota, o paturica si niste prosoape imaculate si de calitate… nu am putut sa ma simt „ca acasa”.

    1. Răspunde

      ma bucur ca acum te simti ca acasa si esti bine acolo unde esti.

  6. Eu vreau multe prosoape, mari si pufoase!

    1. mie imi plac cele medii. Alea mari umplu masina cu 2 bucati.

    • Rox
    • 25/11/2016
    Răspunde

    Ce de idei de cadouri! De-acum stiu ce daruri o sa fac celor care se muta in casa noua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares