Mulțumesc oamenilor frumoși care mi-au ieșit astăzi în cale

zbor-pasare

Viața nu este mereu așa cum ne-am dori-o noi. De fapt, nu prea e deloc așa cum o vrem și cum am visat-o. De foarte multe ori, trecem prin episoade care ne dezamăgesc, ne frâng aripile și ne fac să piară cheful de mai încerca să zburăm spre zări mai însorite, pe deasupra tuturor mlaștinilor care ne ies în cale.

Când aruncă primul cu prima piatră spre tine, îți spui că nu-i nimic că poți să mergi mai departe.

Apoi apare a doua piatră aruncată. Îți atinge ușor vârful aripii. Nu-i nimic. Încă o poți mișca. Zbori mai departe.

bottegaverde.ro

Vine a treia. Lovește direct în picior. Îți spui că nu te poate doborî nici asta. Vor fi probleme la aterizare, dar zborul trebuie sa continue.

A patra piatra însă e decisivă. Nici o aripă nu e rănită, nici unul din picioare, ochii încă-ți sclipesc de dorință, dar inima e rănită mult prea tare să mai asculte de rațiunea care îi spune că, dacă tragi aer în piept și numeri până la 3, te poți înălța din nou spre locul de unde alții au încercat să te dea jos. Te apropii mult prea repede de pământ. Sau el de tine. Nici nu mai contează. Curând veți fi una. Trupul aleargă grăbit spre final, dar ochii privesc încă spre locul unde odinioară stătea soarele. Nori negri s-au pus în fața lui. Nici măcar nu-i poți zâmbi pentru ultima dată. Oamenii sunt pe cale să-și atingă scopul. Nu asta doare cel mai tare, ci faptul că tu nu ai apucat să ți-l atingi pe al tău. Te resemnezi și pui capul în pământ, strângând tare pleoapele pentru ca ochii să nu fie martori la momentul impactului.

Brusc, traiectoria se schimbă. Simți cum cineva te cuprinde de ambele aripi și începi să urci din nou. Încă ți-e teamă să deschizi ochii. Poate fi doar un vis sau o ultimă zvâcnire a spiritului care nu vrea să se lase învins. Apoi auzi o zbor-pasarevoce, undeva în dreapta ta, care îți spune că poți să faci asta, că nu e încă momentul să renunți la tot. Din stânga, o altă voce îți spune că nu e nimic grav, că inima ta e bine și gata să zboare din nou. A fost doar un atac de panică provocat de răutatea celor din jur.

Când răii fac cerc în jurul tău, nu prea mai poți vedea ce e dincolo de cercul lor.  Dar acolo există și oameni care fac ca viața asta să merite trăită. Le mulțumesc lor. Mulțumesc Dan. Mulțumesc Mădălina. Mulțumesc Irina. Mulțumesc Ioana. Azi zbor din nou datorită vouă și voi avea grijă să zbor și mai sus de data asta, pentru ca pietrele, care sunt aruncate în mine de pe margine, să nu mă mai ajungă! Mulțumesc oameni frumoși.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Aida Dolce
    • 21/11/2016
    Răspunde

    E bine sa nu te atinga nicio rautate si sa ai prieteni care sa te sustina.Sunt rari si valorosi!

    1. Răspunde

      de atins, sigur te ating.

    • dumittrescu raluca
    • 21/11/2016
    Răspunde

    PRIETENII ADEVARATI SUNT CAM RARI DAR DACA II AVEM SUNTEM NISTE FERICITI

    1. Răspunde

      nu-s prietene vechi, dar sunt oameni cu suflet.

    • Daniela Dodoi
    • 21/11/2016
    Răspunde

    Oamenii buni sunt ca florile,li se „citeste” bunătatea pe chip.Cand ii gasesti sa tii cu „dintii”de ei.Merita stima si respect.

    1. Răspunde

      promit sa tin cu dintii de ei.

    • nicolae claudia
    • 21/11/2016
    Răspunde

    te pup suflet drag

    • ghelbere elena
    • 21/11/2016
    Răspunde

    E foarte bine sa ai prieteni putini si buni care sa fie alaturi de tine la bucurie dar mai ales la necaz, prieteni care sa te ajute atunci cand esti la pamant.

    1. Răspunde

      poate nici n-au stiut ca sunt la pamant, dar atitudinea lor a schimbat-o si pe-a mea.

    • Valeria Chertes
    • 21/11/2016
    Răspunde

    Ma bucur ca esti optimista si ai prieteni dragi.

    • Mara
    • 21/11/2016
    Răspunde

    In lista prioritatilor tale sa ai pe primul loc gandul la oamenii buni si frumosi din viata ta si totul va fi bine!
    Pup o fata cu suflet frumos :*

    1. Răspunde

      Multumesc, doamna cu suflet frumos.

    • Gabryelle's Blog
    • 21/11/2016
    Răspunde

    Ma bucur mult ca ai alaturi si persoane anti-pietre!! Uneori chiar avem nevoie de un „scut” impotriva lor. 🙂

    1. Răspunde

      fara ei, viata e greu 😛

  1. Răspunde

    Nu știu cine si ce te-a ranit, dar ce frumos ai putut scrie!

    Te îmbrățișez, om frumos! Tu îți știi drumul și țelurile; adună pietrele și pictează-le, si fă-le in ciudă celor care le-au aruncat cu direcție….greșită!

    1. Răspunde

      Multumesc, Adriana. E chiar un compliment, venind de la cineva care stapaneste arta scrisului asa cum o faci tu.

  2. Răspunde

    Oamenii buni conteaza. Restul… azi apar, maine dispar. Insa cei buni sunt cei ce raman. 🙂

    1. Răspunde

      Nu piere iarba rea niciodata. O smulgi si da alta.

  3. Răspunde

    Lasa rautatile celor din jur. Hateri si oameni fara scrupule exista dintotdeauna. Te vor privi cu ochii lor otraviti de invidie. Tu mergi mai departe si lasa-i in urma. Nu ma asteptam sa imi multumesti intr-un articol. Stii ce ma oftic, ca mi-ai luat-o inainte. :)) Eu voiam sa fac o postare cu multumiri de Craciun, asa cum am facut anul trecut de Anul Nou. :)) Ma bucur ca ai revenit cu forte proaspete! :-*

    1. Răspunde

      mai des obisnuiesc sa scriu despre lucruri care ma enerveaza. rar simt nevoia sa exprim sentimente pozitive si sa-mi expun trairile. Atitudinea voastra de astazi m-a facut sa ma deschid.

  4. Răspunde

    Ce frumos a grait Adriana… Prinde pietrele si picteaza-le. Adica tu le arati ca esti mai presus decat ei.

    1. Răspunde

      nu prea stiu sa pictez dar promit sa le mazgalesc macar.

    • stoica claudia
    • 21/11/2016
    Răspunde

    Iti doresc tot binele din lume ,o meriti esti o persoana speciala ,toate rautatile sa le pui in partea dorsala .

    1. Răspunde

      Multumesc. Incerc.

  5. e bine ca ai oameni frumosi in jur…

    • Leonte elena
    • 22/11/2016
    Răspunde

    Imi pare rau pentru experienta ta, nu stiu cine te-a putut rani,dar mi-a placut mult esenta articolului. In viata, nu totul este cum vrem noi sa fie sau sa se intample. Important este sa avem pe langa noi, exact cum ai multumit si tu prietenilor tai care au fost si sunt langa tine! Important este ca ai asemena persoane care te sprijina si te indruma oricand. Ma fascineaza faptul ca nu uitam sa fim oameni, iar tu nu ai uitat! Parca, in ziua de azi este tot mai greu sa multumesti, sa ceri iertare, sa spui un :”te rog”, sa-ti para rau si sa fi capabil sa recunosti si sa spui!

    1. Răspunde

      foarte frumos ai spus-o. Uitam sa facem toate astea. Tocmai pentru ca oamenii de genul asta sunt rari, am vrut sa le multumesc.

  6. Tu stii cat de draga imi esti, nu? Pune mana pe par si da-le 🙂

    1. eu nu dau cu parul. La mine doar gura e rea :P.

  7. Răspunde

    Stiu ca nu ai cum sa te feresti de rautatile celor din jur dar cel mai bine este sa inveti sa fii indiferenta. Stiu ca sunt buna la dat sfaturi dar eu nu pot fi asa … Nu pot fi indiferenta la rautatile celor in jur, la invidia si sagetile carora le sunt tinta.
    Sotul meu este cel care ma incurajeaza atunci cand vede ca sunt la pamant. El este cel care ma motiveaza sa merg mai departe si sa trec peste tot.
    Ce m-as fi facut eu fara Iuby?!!! Te pup scumpa mea si daca ai nevoie de mine stii numarul meu 0747 ….

    1. Am numarul notat in agenda :). Nu-s genul care isi suna prietenii sau cunostintele pentru partide de oftat si plans. De fapt, nu-mi plac oamenii care se plang tot timpul si ma tem sa nu ajung una dintre ei.

    • Lamiita Petre
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Cat de mult ma bucur ca am ajuns in mijlocul unor oameni frumosi asa cum sunt cei pe care ii citesc aici. Sper sa nu supar pe nimeni niciodata, iar daca se va intampla, va fi fara sa imi doresc asta. Durerea mea ar fi prea mare daca as rani pe cineva decat daca as fi ranita. Sa aveti viata frumoasa, oameni frumosi.

    1. Si tu sa fii sanatoasa, om frumos!

  8. Răspunde

    Nu stiu ce s-a intamplat, dar imi pare rau ca ai trecut prin momente grele.
    Stiu ce inseamna sa iti fie greu, sa te simti atacat, incoltit si sa iti apara OAMENI in cale care sa te sustina, care sa iti ridice moralul si sa iti arate care ar trebui sa iti fie prioritatile 🙂
    Capul sus si mergi inainte!

    1. Nu e nimic grav, eu sunt emotivă și tind să mă las afectată de orice ”fleac”. Mulțumesc pentru încurajări.

    • Hacman Mariana
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Foarte emotionant acest articol!Dar dupa cum am mai spus,ma repet tu este ,,un inger printre oameni”,cu siguranta Dumnezeu iti va rasplati bunatatea..stii cum e in ziua de azi rautatea uneori e mai presus decat bunatatea,iar cei care arunca cu pietre sau noroi in tine cu siguranta vor plati pentru asta…Pentru ca esti o fata speciala ,acesta este unul dintre motivele pentru care invidiosii arunca cu pietre,nu pot fi ca tine…

    1. eu nu vreau să plătească, vreau doar să-și vadă de drumul lor, fără a punea piedici în calea mea.

    • Barbalata Mirela
    • 23/11/2016
    Răspunde

    E bine sa ai prieteni in jur atunci cand itit este greu. Dar prieteni adevarati in ziua de azi greu gasesti. Eu sunt o norocoasa 🙂 . Mereu spun ca prietenia adevarata nu se masoara in cantitate ci in calitate.
    Sa fii tu sanatoasa ca rautatile curg….

    1. Prietenie e mult spus. Dar simt nevoia sa recompensez oamenii frumosi, fie si numai prin scris.

    • Tatiana Sorina
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Parintii si sotul tau sunt cei mai buni oameni,cei mai buni prieteni,asa imi zice draga mea mama 🙁 iar de la cei din jurul tau,te astepti oricand sa fi tintita cu pietri. Niciodata sa nu ai incredere,cand ti-e lumea mai draga,atunci de arde.

    1. Incredere 100% nu am nimeni. Doar am simtit caldura oamenilor astora si am vrut sa le multumesc in felul meu.

  9. Răspunde

    M-ai emotionat cu articolul acesta. L-am citit dand afirmativ din cap la finalul fiecarui rand. Si am facut ochii cat cepele cand am vazut numele meu acolo. Cam cu intarziere, ca asa sunt eu uneori, mai intarziata. Dar tu esti o minunatie de om si ma primesti si la spargerea targului 😀
    Te imbratisez cu drag!

    1. Ioana, te iert. Mai ales ca in ziua aia te-ai logodit. Te primesc oricand pentru ca esti genul de om pe care nimeni nu ar vrea sa il piarda din preajma lui.

  10. Răspunde

    Vezi, ai gasit singura solutia! Trebuie sa zbori atat de sus incat oricine ar arunca cu piatra si oricat de bine ar tintii sa nu mai ajunga la tine. Stiu ca e greu pentru ca am incasat si eu ceva bolovani la viata mea, dar sunt inca in picioare si asta spune despre mine ca sunt o femeie puternica si stiu ca si tu esti la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares