Eleganța se învață – 6 reguli de aur în asortare a șosetelor la bărbați

Acum mulți, mulți ani șosetele au apărut din nevoia oamenilor de a-și încălzi picioarele. Până la un punct, șosetele au rămas la stadiul acesta, de articol vestimentar purtat strict pentru utilitatea lui. Apoi moda a început să dicteze lucruri și banalele șosete au încetat să mai fie doar funcționale. De atunci, atât femeile cât și bărbații au trebuit să învețe să asorteze corect acest accesoriu vestimentar cu restul ținutei. Astăzi mă adresez domnilor dar și doamnelor care vor ca partenerii lor să nu dea niciodată greș în asortarea șosetelor, mai ales atunci când poartă o ținută elegantă. Cu ajutorul următoarelor reguli, misiunea vă va fi mult mai ușoară, vă promit!

1. Nu există varianta fără șosete

Țineți minte că vorbim despre ținute elegante care includ pantofi, ghete, mocasini sau alte tipuri de încălțăminte închisă, deci nu intră aici sandalele. La o ținută elegantă șosetele nu pot lipsi. Ele sunt un must have, chiar dacă afară sunt 40 de grade. Se vor alege șosete subțiri, dar nu se va renunța niciodată complet la acest element vestimentar.

2. Materiale bune

A purta un costum sau un pantalon elegant, din stofă sau dintr-un alt de material de calitate, cu șosete din materiale sintetice este ca și cum ai comanda caviar cu mămăligă. Cea mai bună alegere o reprezintă șosetele din bumbac de tipul celor pe care le-am văzut în acest magazin. Se potrivesc perfect în orice anotimp și cu siguranță sunt cel puțin la fel de confortabile precum sunt de elegante. Și șosetele din lână sunt o opțiune bună.

3. Adio șosete albe

Nimic mai lipsit de eleganță decât un bărbat îmbrăcat la costum, fie el office sau de ocazie, care se așează pe scaun și, în momentul în care pantalonul se ridică, ies la iveală niște superbi ciorapi albi! Orice bărbat trebuie să știe și să țină minte că șosetele albe sunt pentru sport. La o ținută elegantă se vor asorta, în funcție de material și restul cromaticii ținutei, șosete negre, maro, bleumarin sau chiar șosete colorate precum cele de aici (în anumite contexte, exclus în stilul business). Remarcați că nu există șosete albe printre ele!

4. Lungimea contează

Când vine vorba de șosete și de asortarea lor la ținute elegante, lungimea chiar este importantă. În aceste cazuri șosetele trebuie să fie lungi, astfel încât, chiar și în momentul așezării pe un scaun și a ridicării pantalonului, să nu apară pielea deloc în peisaj.

5. Culorile cuminți se asortează cu pantalonii

O altă întrebare care se ridică este cu ce trebuie să asortăm șosetele? Cu pantalonii, cu pantofii, cu cravata? Ei bine, șosetele se vor alege întotdeauna în funcție de culoarea pantalonului. La un pantalon negru, clar se vor pune ciorapi negri. La pantalonii maro, șosete în aceeași culoare. Nuanța poate fi totuși diferită. Cravata și șosetele trebuie să se asorteze la costum și cureaua la pantofii. Aici ne referim strict la soșetele uni, în culori cuminți, preferatele domnilor atașați de stilul clasic.

6. Culorile tari și modelele imprimate trebuie să se mai regăsească undeva în ținută

Când vorbim despre șosete colorate sau cu diferite modele imprimate, acestea nu se vor mai asorta obligatoriu cu pantalonul însă trebuie să se lege de un alt element al ținutei. De pildă, nonconformiștii cărora evenimentul sau job-ul în sine le permite să poate șosete roșii le vor asorta cu un sacou, o cămașă sau o cravată pe care se regăsește și această culoare. De asemenea, modelul de pe șosete trebuie să se lege și el de ceva din ținută. În nici un caz nu vei purta șosete cu buline la cămașă în dungi.

Nu mai pare așa de greu să alegi șosetele potrivite pentru o ținută elegantă, nu-i așa? Trebuie doar să uiți complet de alb, să mizezi pe șosete din bumbac, lână sau alte materiale de calitate, să fii atent la lungimea lor și să le asortezi așa cum trebuie din punct de vedere cromatic. Nu-i nimic dacă ai dat greș până azi. Eleganța se învață și tocmai ai mai parcurs o lecție importantă. De acum încolo ținutele tale vor fi cu un pas mai aproape de perfecțiune.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Fain articolul 🙂 Multe lucruri nu le stiam. In ce priveste sosetele albe … sunt total de acord 🙂

    • Nicolae Claudia
    • 12/11/2016
    Răspunde

    Articolul asta ar trebui sa il punem pe toate panourile din oras. Ca sunt unele persoane care fac niste alegeri atat de proaste, ca te doare mintea.

    1. Răspunde

      daca ai pile pe undeva, eu sunt de acord sa imi sacrific articolul :))

    • stoica claudia
    • 12/11/2016
    Răspunde

    Total de acord cu tine ,foarte interesant articolul.

    • elena leonte
    • 12/11/2016
    Răspunde

    Tot circula pe net articole in care femeile isi asoteaza sosetele cu lenjeria intima. Mi se pare ciudat! Poate si eu am facut-o, dar fara sa-mi dau seama. Despre sosetele albe stiam ca se utilizeaza doar la articolele sportive. Imi plac sosetele din bumbac. Sotul in 99% din cazuri poarta sosete negre la costum tot in aceasta nuanta. Tare expresia:” ai comanda caviar cu mamaliga”, ma amuzat teribil. Cei drept se vede urat, este inestetic si am vazut multe cazuri. Pantalonul prea scurt, sosetele la fel si imaginea este terifianta se vede ca si cum pantaloni sunt 3/4.

    1. Răspunde

      foarte eleganta imaginea parului de pe picioarele unui barbat, nu-i asa?

    • Valeria Chertes
    • 12/11/2016
    Răspunde

    Ce bine ar fi daca s-ar si tine cont de toate sfturile astea. Eu cand ii mai vad pe unii fara nici un fel de sosete in pantofi ma apuca durerea de cap.

    1. Răspunde

      ii iertam ca nici noi nu le stim pe toate dar bine ar fi sa se mai informeze.

  2. Răspunde

    Cat de mult imi place ca ai scris materialul acesta! Eu ma uit mereu la sosetele barbatilor, iar cei care poarta sosete colorate sau cu anumite imprimeuri, asortate la pantofi sau la costum, mi se par niste oameni geniali, oameni care gandesc outside the box, creativi, originali, care au „acel ceva” care-mi atrage atentia :D.

    1. Răspunde

      Si mie imi dau o stare de bine desi, acum vreo 10 ani, cand eram mica si fraiera si am vazut un tip cu sosete cu buline, am ras de el de m-am prapadit.

    • Daniela Dodoi
    • 12/11/2016
    Răspunde

    Interesant.Dar moda a luat-o la „vale” si sincer daca m-as lua dupa ea as arata ca un pom de crăciun,ce spui de moda cu sosete si sandale…la barbati mida sosetelor albe a apus demult..

    1. Răspunde

      zau ca n-a apus moda asta. Am vazut-o eu acum putin timp la multi barbati la o nunta.

    • dumitrescu elena
    • 12/11/2016
    Răspunde

    interesant ,eu una ma uit la sosetele barbatilor si sotului meu mereu ii dau sosetele care trebuie iar el spune ca vrea altceva ,oricum ideea este ca trebuiesc asortate dar nu imi plae cele in dungi la barbati

    1. Răspunde

      gusturile nu se discuta 😛

    • Albu Steluta Georgiana
    • 12/11/2016
    Răspunde

    Si sotul meu este expert la alegerea sosetelor!

    1. Răspunde

      nu pot decat sa te felicit.

  3. Propun sa punem regulile astea undeva pentrua fi accesibile tuturor barbatilor! Doamne, cand vad pe cineva cu sandale si sosete, mor! Sau sosetele albe…le.am vazut in multe cazuri!

    1. Răspunde

      eu chiar la o nunta acum cateva zile am avut ocazia sa admir sosete albe.

    • Cris Tina
    • 13/11/2016
    Răspunde

    Stiam de multe din ele dar la partea cu sosetele colorate sau cu imprimeuri nu eram asa informata. Acum stiu si cu siguranta va afla si sotul meu ca pe viitor sa nu le mai ocoleasca in magazine.

    1. Răspunde

      Ma bucur ca ai gasit utile informatiile.

  4. Răspunde

    Cristina, ce e drept lungimea este foarte importanta. 😛
    Mare dreptate ai cu acest articol. Din pacate nu toti especta codul… ca in melodia lui Margineanu „mi-am pus un trening si pantofi cu toc”. :))
    Sotul meu e nevoit sa poarte de multe ori costum sau macar pantalon elegant, camasa si vesta. Dar niciodata nu a purtat sosete albe. Sosete cu diverse imprimeuri elegante nu poarta ci doar negre, bleomarin, maronii.

    1. Răspunde

      sa-i spui si sotului tau despre lungime.

    • Rox
    • 13/11/2016
    Răspunde

    Niciodata nu am acordat o asa importanta sosetelor. Dar vorba ta, astazi am mai parcurs o lectie importanta.:)

    1. Răspunde

      si eu invat odata cu voi.

  5. Răspunde

    Lungimea conteaza 🙂
    Este ora 2 si eu ma amuz din nimicuri! Imi place articolul tau si un barbat care se respecta stie aceste reguli. Am vazut si baieti tineri care nu prea asorteaza sosetele cu modul de a se imbraca dar …. ce sa le zic! Daca le zic par increzuta, daca nu le zic este mai ok

    1. Răspunde

      logica absurdului e si ea o logica…

    • ghelbere elena
    • 14/11/2016
    Răspunde

    Multe din aceste reguli nu le stiam pentru ca nu am dat niciodata importanta. Consortul meu nu ma lasa sa-i cumpar nimic dar nici sa nu-mi dau cu parerea referitor la tinuta lui si sa stii ca nu greseste de loc.

    1. Răspunde

      te poti mandri cu un asa sot.

  6. Răspunde

    Reguli de bun simt, insa putini le respecta… Si cateva dintre ele sunt noi si pentru mine, acum am aflat despre ele , foarte interesant articolul.

    1. Răspunde

      Nici eu nu le stiam pe toate, recunosc.

  7. Mie nu imi plac regulile si nici moda, noroc ca nu sunt barbat. 😀 Bine, atunci cand ai un job care impune eleganta, te supui, ca nah, trebuie.

    1. Răspunde

      lasa ca si noi, femeile, avem de-a face cu reguli de tot felul.

    • Barbalata Mirela
    • 14/11/2016
    Răspunde

    Am noroc cu barbatul meu 😉 . Militar fiind doar o culoare pentru servici, acasa tinuta sportiva deci alb iar o data pe an cand se imbraca la costum sosete negre ( si doar o pereche 😛 )

    1. Răspunde

      mai simplu de atat nu cred ca se poate

    • Vanda
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Interesant articol.

  8. Răspunde

    Stii ca umbla un banc la un moment dat despre englezi ca sunt in stare sa puna bretele si la ciorapi 😀

    1. Răspunde

      ca sa fie eleganti, mi se pare normal 😛

    • victorita
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Cât trăieşti înveţi. Sotul meu nu are decât albe, negre şi… maro.

    • Iulia
    • 19/07/2018
    Răspunde

    Nu scrie nicaieri ca sosetele albe sunt pentru sport. Mi se pare o porcarie la fel ca acest articol.
    Sosetele albe sunt cele mai elegante!

    1. te invit sa scrii tu un articol mai bun, draga mea! mai ales ca vad ca te pricepi la moda mai bine decat aia care scriu porcarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares