Ce faci când câinele vrea să mănânce semințe cu tine la film?

Când putem da jos zgarda antiparazitară la câine

Înainte să mă certați, spunându-mi că nici nouă nu ne fac bine semințele, permiteți-mi să vă spun că oricum nu ne vom lăsa de ele! 😛 .

Deși suntem niște ”părinți” iresponsabili, când vine vorba de sănătatea noastră, de la cățelul nostru avem mari pretenții. Tocmai pentru că îi iubim mult (mult prea mult, dacă ar fi să mă iau după unii care mă ceartă că iubesc în câine în loc să-mi fac un copil), vrem să trăiască pe cât de mult posibil și să fie mereu sănătos ca să aibă cine să ne facă zâmbim (la asta se pricepe el cel mai bine). De aceea suntem foarte atenți la alimentația lui.

Și-a format prostul obicei, încă de când era mic, când ne vede că ne punem să ne uităm la un film și să ronțăim semințe, să vină și să plângă că vrea și el dezmăț. Chiar i-am dat de câteva ori semințe de floarea soarelui (chiar și în coajă, dar fără sare), apoi am întrebat medicul veterinar dacă nu cumva sunt nocive pentru el. Am aflat că semințele de floarea soarelui chiar sunt bune pentru căței, dacă nu sunt consumate în cantitate mare și sunt decojite și neprăjite.

câine semințe

Semințele prăjite, chiar dacă nu li se oferim în coajă și avem atâta răbdare să le decojim noi, nu sunt deloc indicate. Pot duce la anumite afecțiuni ale pielii, deteriora aspectul blănii și chiar declanșa grave probleme hepatice, dacă sunt oferite cu tona. Varianta naturală a semințelor decojite neprăjite se pare că ajută la combaterea viermilor intestinali. Evident că nu o să îi dai semințe în loc de tratamentul periodic antiparazitar!

Prin urmare, de fiecare dată când avem chef de ronțăit semințe de floarea soarelui în fața televizorului, ne asigurăm că avem ceva asemănător să-i oferim și lui. Îi cumpărăm mereu punguțe mici cu semințe crude gata decojite. Nu-i plac la fel de mult ca cele prăjite (îmi dau seama de ce), dar măcar își face pofta și plăcerea fără să mă tem că se poate îmbolnăvi. Vă recomand și vouă să procedați la fel. Nu sunt scumpe. Costă undeva la 2-3 lei punguța de 200 de grame. Atenție însă, mirosiți-le înainte, pentru a vă asigura că nu prezintă miros de rânced, și verificați să nu fie sărate. Sarea face dezastru în organismul câinelui. Nu că în al nostru ar face bine…

Nu cred că are sens să întreb dacă și cățeii voștri cerșesc semințe. Sunt sigură că o fac. Întrebare este la ce alte lucruri mai poftesc? Al meu este leșinat după ananas, mere, pepene și rodie 😀 . Cea din urmă s-ar putea să-i facă rău (nu sunt sigură), dar nu se consumă prea des deci nu-i refuz plăcerea câtorva bobițe.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Credeam ca doar al meu se uita ca un milog cand mananc seminte si imi urmareste cu ochii mana. Ii dau fara coaja. De obicei cumpar crude si decojite si le prajesc eu putin. Daca l-ai vedea cum pufaie sa ii dau… Nu ii dau cantitati mari si sincer nici nu stiam ca il poate afecta. De acum inainte o sa am grija ca din punguta sa pastrez cateva crude special pentru el. Uite ca azi am invatat ceva nou. Pupici

    1. Răspunde

      milog e putin spus daca imi aduc aminte de moaca lui Piki al meu. Cum fosneste ceva, cum e la apel.

    • Valeria Chertes
    • 14/11/2016
    Răspunde

    Si al meu era la fel, ii placea semintele, nucile, porumbul si mancarea mai putin. Dar din pacate nu il mai am.

  2. Răspunde

    Inainte sa se nasca copiii, aveam un bishon care vroia fructe si legume cand ne vedea pe noi ca rontaim ceva:D
    Ce scrii tu imi aduce aminte de un caine ciobanesc carpatin de la bunica mea, de pe vremea cand aveam cativa ani. Era legat sub un nuc si, in fiecare toamna,cum picau nuci pe langa el, le spargea in masele (ma doare numai cand ma gandesc) si manca miezul 😀
    Catelul tau seamana cu Brandy (al nostru era maro) pe care l-am avut cand erau mici copiii.
    Hai ca te-am ametit.Scuze Am scris in ordinea amintirilor….
    Important e sa fie sanatos, sa stie ca e iubit si sa manance ce ii face bine!

    1. Răspunde

      nu m-ai ametit deloc. As putea asculta ore intregi povesti despre oameni si caini, Patrupedele au si ele poftele lor se vede treaba.

    • Barbalata Mirela
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Semintele decojite fara sare sunt bune si pentru noi dar nu in cantitate mare. Mie medicul mi le-a recomandat: floarea soarelui, dovleac, etc.
    Asa ca puiutul tau stie el ce stie 😉 😛

    1. Răspunde

      da, dar sa nu uitam ca lui ii plac mai mult prajite si in coaja 😛

    • Tatiana Sorina
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Ce bine ca al tau e micut,Kira mea e mare,e ciobanesc caucazian,ma joc cu ea doar in curte.Am o prietena pe care o vizitez si are un shar-pei si tot asa plange langa mine sa ii dau seminte. De mic tot langa mine stie ca primeste ceva. :))

    1. Răspunde

      noi i-am rasfatat, acum ne plangem ca sunt milogi 😀

  3. ai un catel pofticios! la minbe hamsterul e avid de seminte, dar la fel, nesarate, si nu in cantitati prea mari, ca si lui ii fac rau

    • Cris Tina
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Nu stiu ce sa zic despre lucrul asta caci nu mai am caine acum. Am avut in copilarie dar, cu siguranta, nu avea astfel de preferinte culinare. Daca ii plac si nu ii fac rau….go for it..nu cred ca ar zice NU.

    • dumittrescu raluca
    • 15/11/2016
    Răspunde

    EU NU AM CAINE ASA CA NU STIU CUM ESTE ,DAR AM AVUT UN PAPAGAL CARE VENEA IMEDIAT DACA TE VEDEA CA MANANCI CEVA

    1. Răspunde

      eu am avut 2 papagali dar nu veneau deloc la mine. erau prea fricosi.

    • Daniela Dodoi
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Deocamdată nu i-am dat ca nu a „cerut”,mănâncă ce-i dau.Nu are pretentii…

    • Nicolae Claudia
    • 15/11/2016
    Răspunde

    De Tasha, catelusa pe care am dus-o mamei mele, ti-am m-ai povestit. Eee..ei ii place sa manance castraveti, ceapa si usturoi. E moarta dupa ele. Nu stiu cat de bune sunt pentru ea, cert este ca nu le refuza niciodata. Bineinteles ca mananca si seminte, dar din cate stiu mama nu prea ii da.

    1. Răspunde

      ceapa si usturoiul stiu ca nu le fac bine cateilor 😀

    • ghelbere elena
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Nu am catel dar am avut o pisicuta si nu puteam manca nimic pentru ca ea imi dadea cu labuta atragandu-mi atentia ca e si ea langa mine si vrea seminte, alune sau ce mancam.

    1. Răspunde

      pai foarte bine. cum sa o uiti tocmai pe ea!

    • stoica claudia
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Si al meu mananca mere ,castraveti,cartofi.

    1. Răspunde

      tocmai ce ziceam si eu mai sus de castravete 😀

    • victorita
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Seminte nu mi-a cerur, dar al meu e înnebunit după ardei gras! Acum, deh, fiecare cu preferinţele. 🙂

    1. Răspunde

      al meu prefera castravetele.

    • Leonte Elena
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Ce cheatie! Ma gandeam ca ai mei au o problema. Mananca castravete si ceapa. Cei drept, eu nu mananc seminte si nici nu-mi plac. Imi provoaca stare de plictiseala idee de a manca seminte si daca mananc sa fie doar cu sare, se intampla o data la 1 an pe putin. Cum noi avem prefetinte asa si ei au si trebuie sa putem sa i le satisfacem.

  4. Răspunde

    cand eram mica am avut si eu catel, un pechinez. Acum as mai vrea dar nu ma lasa sotul.
    Imi aduc aminte ca si al meu manca seminte si sa nu ma faci nebuna. Ii dadeam samanta intreaga si nus cum facea ca avea cojite la botic. Nu cred ca reusea sa le decojeasca pe toate dar se descurca. O iubeam tare mult ….
    Ii placea oul fiert. Stiu ca plangea o data pe langa mine si nu stiam exact ce vrea si cand i-am dat ousor era disperata

    1. Răspunde

      al meu mananca doar galbenusul de la ou.

    • Miha Mihaela Lavinia
    • 20/11/2016
    Răspunde

    fiecare cu poftele lui nu?? ai mei sunt mai mult cu dulciurile haha

  5. la motani putem da?

    1. n-am nici cea mai vaga idee. NU ma pricep chiar la orice.

    • Hacman Mariana
    • 23/11/2016
    Răspunde

    CUMPARAM SEMINTE SI PENTRU ANIMALUTE,DAR DECOJITE ..NU DE ALTA SA NU-L IA CRIZA DE APENDICE))))

    1. la asta nu m-am gandit. Oare cainele are apendice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares