6 lucruri de care trebuie să ținem cont când cumpărăm piese auto online

Cine are o mașină știe cam ce bătai de cap și cheltuieli implică aceasta. Mereu este câte ceva de făcut pe ea, asigurare, rovinietă, ITP, achiziționat consumabile, reparat sau înlocuit diferite piese auto. Lucrurile astea nu iartă pe nimeni. Indiferent că ai un Logan ieftin sau un Ford de ultimul tip, un Matiz micuț sau un ditamai BMW-ul, grijile sunt cam aceleași. Ce faci când cei de la service te anunță că ai o piesă defectă? Te apuci să cauți un magazin de unde să o comanzi online pentru că ieși mult mai ieftin așa decât dacă ai achiziționa piesa respectivă prin intermediul service-ului.

Partea bună este că domeniul vânzărilor de piese auto este unul foarte bine reprezentat pe internet. Sunt zeci, poate sute de magazine care comercializează piese de tot felul. Partea mai puțin bună este că, tocmai din cauza numărului mare de comercianți, devine greu să-i identificăm pe cei care sunt cu adevărat de încredere. S-ar putea să vă fie utile câteva informații pe care le-am adunat și eu de-a lungul vremii, în cei 3-4 ani de când am început să comand piese sau elemente de caroserie auto pe internet. Iată principalele 6 lucruri la care trebuie să fii atent când alegi magazinul din care faci genul aceste de achiziții.

1. Vechimea magazinului

Nu aș alege niciodată un magazin lansat ieri. N-aș avea încredere că acel magazin chiar vinde piese de calitate și că nu mă trezesc cu cine știe ce altă minune, în cutie, în locul pachetului de revizie, a bujiilor sau a ștergătoarelor comandate. De cele mai multe ori am ales magazinul 24pieseauto.ro care are o experiență în domeniu de peste 8 ani.

2. Produse disponibile

piese-auto-kit-revizie-mannPrefer întotdeauna magazinele de tipul celui menționat anterior, în care găsesc cam tot ce se poate în materie de piese auto. Urăsc să trebuiască să comand o piesă de pe un site și un element de caroserie auto din alt magazin, să aștept curierul de două ori și să plătesc de două ori taxa de transport. Așa deja nu mai fac nici o afacere. În definitiv, aleg să cumpăr online pentru că scutesc timp, dar și pentru că este mai ieftin.

3. Piese originale

Atunci când cumperi piese auto, cel mai bine este ca ele să fie noi, dar mai ales originale. Există anumiți comercianți care vin cu oferte destul de tentante la piese auto care sunt compatibile cu anumite modele și mărci auto. Acelea pot funcționa o perioadă și apoi cedează și ajungi din nou de unde ai plecat. De pe 24pieseauto.ro am cumpărat întotdeauna piese auto originale de la producători renumiți, cu certificat de garanție care să mă asigure că am dat banii pe ceva de calitate.

4. Ușurința căutării pe site

piese-auto-ieftineAți ajuns vreodată pe un site cu piese auto fără filtre de căutare? Am ajuns eu. După 15 minute de interogări și dat filă cu filă pentru a găsi o piesă pentru motorul unui Alfa Romeo, m-am lăsat păgubașă pentru că e foarte greu să găsești o piesă dacă nu ți se dau variante din care să selectezi tu modelul și marca mașinii, anul de fabricație sau tipul motorizării pentru a ajunge mai repede la produsul căutat. Pe site-ul despre care vă vorbeam mai sus, nu-mi ia mai mult de 3 minute să găsesc orice piesă. Pot folosi fie filtrele speciale, fie pot căuta după codul piesei direct.

5. Suportul oferit

Nu toate magazinele au numere de contact afișate la vedere, la care să poți suna pentru a fi consiliat în vederea alegerii unei piese potrivite sau pentru a cere detalii care nu se regăsesc în descrierea produsului pe care vrei să-l cumperi. Vor să vândă, dar fără să-i bată nimeni la cap. Mie nu îmi place așa. Eu comand abia când sunt perfect lămurită că produsul este ce îmi trebuie mie. Operatorii de pe 24pieseauto.ro mereu m-au ajutat cu sfaturi bine argumentate și au și un chat special pentru așa ceva.

6. Prețurile

caroserie-auto-bara-loganDin punctul acesta de vedere, online este cel mai simplu să identificăm magazinele cu prețuri mai mici și mai avantajoase pentru noi. Să nu credeți că eu cumpăr ceva până nu verific, pe un comparator de prețuri, dacă pot găsi acel produs mai ieftin în altă parte. De fapt, așa am și dat peste magazinul 24pieseauto.ro și, pentru că am fost mulțumită de prețuri și de timpul scurt de livrare, am continuat să-i caut de câte ori aveam nevoie de piese, accesorii, consumabile sau vreo parte de caroserie auto (cum a fost când a trebuit să schimbăm bara din față de la Logan).

Trebuie să ținem cont de toate aceste lucruri când vrem să comandăm piese pentru mașină dintr-un magazin online. Nu trebuie să ne grăbim să cumpărăm lucruri care sunt cu mult mai ieftine decât pe alte site-uri pentru ca asta poate însemna că acele produse nu sunt originale. La fel, dacă magazinul nu ne ajută să mergem la sigur la piesa dorită și nu are operatori care să ne ajute să facem alegerea potrivită, mai bine ne reorientăm. Există posibilitatea de trimite înapoi produsul, dar de ce să pierzi timp aiurea când alții sunt dornici să te ajute să repari mașina cât mai repede?

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 14/11/2016
    Răspunde

    Un articol bun pentru sotul meu.

    • ghelbere elena
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Un articol foarte bun pentru cine are nevoie sa gaseasca usor o piesa de schimb pentru masina.

    • Barbalata Mirela
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Mersi pentru recomandare. La mine sotul se ocupa cu de astea 😉 . Stiu ca mai da si el comana pe net dar exact de unde nu am habar 😀

    1. Răspunde

      pai, daca stii unde si mai ieftin, nu ezita sa ne anunti!

    • Tatiana Sorina
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Eu am Seat Ibizza,am luat-o noua si pana acum (doamne ajuta) nu am avut probleme cu ea. Iar daca se strica ceva vin cu platforma si o duc ei la reparat,asa am avut conventia cand am cumparat-o.

    1. Răspunde

      cea mai inteligenta alegere, sa cumperi masina noua cu garantie!

    • Daniela Dodoi
    • 15/11/2016
    Răspunde

    La capitolul piese nu sunt eu răspunzătoare ci soferul,sotul meu….

    1. Răspunde

      daca i-a trebuit masina, acum sa se ocupe si de piese!

  1. Doamne, ieri mi s-a aprins un martor in bord. sunt pur si simplu terminata, n-am dormit toata noaptea, vreau sa stiu ce are. sper sa nu fie nimic grav, o duc la mecanic si poate-i comand ceva de pe acest site, dar sa fie in limitele bugetului

    1. Răspunde

      sper ca ai rezolvat si nu a fost nimic grav.

    • Cris Tina
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Nu sunt soferita dar imi place sa ma simt in siguranta in masina asa ca vreau sa ne asiguram ca totul e in regula cu ea inainte de a porni la drum (mai ales la unul lung) ca totul e in regula. Stiu e greu si costisitor,pierzi timp mult si capeti nervi la greu, mai mult, e posibil ca sa te trezesti ca ti-ai luat teapa (am patit-o si noi) de trebuie sa mai bagi mana adanc in buzunare. De acum incolo, sotul ca avea un mare aliat (sper, sa fie mult mai simplu si de incredere decat altii) si sa scapam de atatea batai de cap.

    1. Răspunde

      va doresc sa aveti drumuri line si sa ajungeti cu bine la orice destinatie.

    • Cris Tina
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Imi cer scuze pentru greseli. Graba strica treaba (si in cazul meu) si sper ca m-am facut inteleasa.

    1. Răspunde

      Cris, sigur pricepem fara sa te corectezi. Toti gresim cand ne grabim.

    • Valeria Chertes
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Aceste lucruri chiar ar trebui toate luate in seama.

    • Nicolae Claudia
    • 15/11/2016
    Răspunde

    Recunosc ca aici nu prea ma pricep. Inafara de alimentat masina cu benzina la pompa, nu prea stiu sa fac altceva. Iar atunci cand vine vorba de piese la masina, sotul e expertul. Cu siguranta cauta 2,3 zile pe site-uri pana sa dea comanda. Chiar ii voi spune si de acest site..nu stiu daca il stie

    1. Răspunde

      daca mai stie el altele, sa ne dea de stire.

    • victorita
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Ce ţine de maşină soţul se ocupă: piese, rovinietă, itp, asigurare şi o pot ţine aşa până dimineaţă.

    • Elena Leonte
    • 16/11/2016
    Răspunde

    Noi am avut o problema cu masina care ne-a mancat si zilele si banii. Consuma bateria de dimineata pana seara. Am schimbat bateria, a luat alta firma, mult mai buna, garantie 4 ani. Bun! Tot la fel se intampa. Pana dimineata goala. Am fost la „n” ingineri, service-uri, bani dati si nimeni nu si-a dat seama ce are. Sotul s-a uitat pe net si am inceput sa-i desfacem bordul. Va dati seama ca nu am avut nici uneltele potrivite, dar am improvizat. Cel mai mult ne-a ajutat spatula de la crema epilatoare. Cu ea am putut sa tragem bordul, consola ca sa nu se rupa clemele. Am desfacut clima, casetofonul. Faceam cu randul sa vedem care-i problema si ce porneste si consuma atata de mult incat sa consume bateria. Intr-un final, ne-am dat seama! Un senzor de la piesa cu tepi nu mai decupla si nu-i mai dadea calculatorului comanda sa stinga celelalte operatiuni. Au uramt pe urma schimburile, atat pentru fata cat si pentru spate, schimbul de ulei, a picat volanata, a venit asigurarea, amenda pentru centura si vorbitul la telefon, itp+ul , doua cauciucuri o jeanta si mai trebuie si cauciucuri de iarna. Detest masina! Prea multi bani, este prea scumpa.

    • Lamiita Petre
    • 19/11/2016
    Răspunde

    Mare minune site-urile astea. Te scutesc de drumuri inutile, stii exact ce si de unde cumperi fara sa strabati km. Si cu atat mai bune genul de astfel de articole unde gasesti informatii utile.

  2. Eu as prefera sa aiba si un program de suport pentru cumparatori, de dat sfaturi.

    1. pai cred ca au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares