5 sfaturi utile în alegerea unui aparat de tuns performant

Pentru că tot mai mulți bărbați aleg tunsorile foarte scurte, simplu de realizat, și încep să se ocupe singuri de tunsoare, acasă, dar mai ales pentru că se apropie Crăciunul și doamnele și domnișoarele sunt în căutare de cadouri utile pentru bărbați, astăzi am ales să vorbesc despre aparatele de tuns.

aparat-de-tunsEle sunt folosite cu precădere către reprezentanții sexului masculin, pentru a-și scurta părul poate chiar mai des de o dată pe săptămână, fără a pierde timp și bani la salon. Nici doamnele nu sunt străine de utilitatea lor (cele care au adoptat tunsori foarte scurte și au nevoie să tundă foarte des părul de pe ceafă). Ba chiar aparatele de tuns sunt și cea mai bună soluție pentru tunsul copiilor până la o anumită vârstă (când nu prea au astâmpăr și ar reprezenta o provocare prea mare pentru frizer). E clar că sunt utile. Asta dacă sunt performante. Altfel, nu ajută prea mult. Pentru a alege un aparat de tuns bun, este suficient să urmați câteva sfaturi.

Verifică puterea aparatului

Dacă vrei să-l folosești doar pentru mici retușuri, poți să înclini spre orice tip mașină de tuns. În schimb, dacă vrei să tunzi cu el periodic un păr aspru sau des, e important să ai aliat un aparat de tuns puternic, așa cum sunt cele pe acest site. Au multe modele de aparate de tuns capabile să taie din prima și cel mai gros fir de păr. Căutați modelele care au buton de putere turbo! Acestea sigur nu vor dezamăgi.

Analizează lamele

Aparatele de tuns sunt din ce în ce mai performante grație tehnologiilor noi (DualCut), dar și materialelor noi folosite la fabricarea lor. În urmă cu ceva ani, cele mai căutate mașini de tuns erau cele cu lame din oțel, dar acestea se toceau ușor și erau greu de ascuțit. În prezent, aparatele de tuns precum cel de aici, cu lame din titan, sunt mult mai apreciate. Rezistă foarte mult și vor tunde tot timpul la fel de bine și precis ca în prima zi pentru că sunt montate de așa natură că se ascut reciproc în timpul utilizării.

Alege modelele care pot fi folosite și fără fir

Majoritatea aparatelor de îngrijire au cabluri de alimentare scurte și nu ar fi comod să le folosești cu fir nici dacă ai pune un prelungitor în baie. Majoritatea preferă modelele fără fir, reîncărcabile. Dau mai multă libertate de mișcare. Dacă vrei să-l faci cadou și nu știi cum ar prefera să-l utilizeze cel care îl va primi, poți foarte simplu să alegi un aparat de tuns care să poată fi folosit și cu fir și fără fir. Atenție aici la timpul de încărcare, să nu fie prea lung, să trebuiască să aștepte 4-5 ore până să îl poată folosi. Un aparat performant se încarcă într-o oră.

Ai grijă să fie ușor de curățat

După ce aparatul de tuns este folosit, el trebuie neapărat curățat. Pentru ca asta să se facă foarte rapid și ușor, trebuia ca modelul respectiv să aibă capătul de tundere detașabil. Acesta se scoate printr-un simplu click și se poate spăla sub jet de apă pentru a-l lăsa perfect curat pentru următoarea sesiune de home hair style, fără a pierde minute bune pentru a curăța cu o periuță lamele.

Asigură-te că permitea tunderea părului la mai multe lungimi

Ce înseamnă asta? Înseamnă că aparatul de tuns va putea fi folosit și la anul, dacă domnul care îl primește decide că nu mai vrea o tunsoare militară foarte scurtă, ci una cu părul puțin mai lung. Pentru asta va trebuie să alegi un model de mașină de tuns care permite setarea unor lungimi diferite ale firului de păr. Modelul pe care îl recomandam mai sus are nu mai puțin 24 de setări de lungime (între 0,5 și 23 mm).

Respectând acești pași va fi mult mai simplu să identificați un aparat de tuns performant care să tundă rapid și precis pentru mult timp. Ușurința în utilizare și cea de curățare, treptele diferite de lungime, capacitatea de a tăia fără probleme părul gros și aspru, lipsa nevoii de a ascuți sau schimba lamele, sunt toate detalii care fac diferența. Trebuie să țineți cont de ele dacă vreți să folosiți sau să faceți cadou un aparat de tuns cu adevărat bun.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Aida Dolce
    • 22/11/2016
    Răspunde

    Aici tre sa ma laud ca eu imi tund sotul si da,chiar trebuie sa ai o masina f buna de tuns

    1. Ai un sot curajos, avand in vedere ca se lasa pe mana ta.

    • Anda Stanciu
    • 22/11/2016
    Răspunde

    Foarte bune sfaturile

  1. I-am luat si eu sotului, dar numai nu ma lasa sa il frizez 🙂

  2. Răspunde

    Imi aduc aminte amuzata prima data cand am pus mana pe un aparat de tuns. Nu era el performant, dar eu un deyastru. L-am tuns pe al meu aproape de piele de se luminase camera :)) Am bagat masina fix in crestetul capului si pe cel mai mic nivel. El si puscariasii erau tunsi la fel :)) Si acum rad de acea intamplare. Acum rar il mai tund, tot la frizer merge. Poate fi aparatul foarte bun, dar daca pica in mainile mele e dezastru :))

    1. acum chiar se poata tunsorile astea. Ia sa incerci sa il rezolvi ca prima data. O sa ii placa sa fie in tendinte.

  3. Răspunde

    De alegerea aparatului de tuns se ocupa scumpul meu sot iar de tuns sunt responsabila eu. Este foarte bun in momentul in care este fara fir. Mare inventie. Nu te mai impiedici si nu trebuie sa fii atent la fir.
    Imi placa ca placa cu numere sa fie schimbata prin ridicare si sa nu aiba 100 de placute pentru 1,2,3,4,5 …. Astea in timp se pierd 🙂

    1. ce barbat norocos sa aiba un hair stilist asa dragut!

  4. Răspunde

    cea de acasa are 8 ani. Nu mai tine acumulatorul asa ca e musai de tinut in priza la tuns si a devenit masina de tuns cu fir, dar isi merita toti banii. Eu am ales-o, a fost un cadou :))

    1. ce mai conteaza ca e cu fir pana la urma. Daca rezista de 8 ani, e clar ca a fost buna.

    • Rox
    • 22/11/2016
    Răspunde

    Hey! Super ponturi. Al meu sot nu prea studiaza mult aceste detalii inainte…Si ar cam trebui…:)

    • Valeria Chertes
    • 22/11/2016
    Răspunde

    Cred ca ar cam trebui sa o schimbam si noi, o sa tin cont.

    • dumitrescu elena
    • 22/11/2016
    Răspunde

    nu avem masina de tuns si sotul nu ar avea incredere sa/l tund asa ca se duce la frizer,oricum sunt sfaturi foarte bune pentru cei care vor sa cumpere o asemenea masina

    • Elena Leonte
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Mi-ai adus aminte de o situatia foarte amuzanata. Eram in Germania in vacanta! Vine prietenul meu acasa si imi zica ca trebuie sa sune la o frizerie pentru programare ca sa se tunda. Eu m-am dat viteaza ca stiu sa-l tund. M-a intrebat nedumerit si fara incredere de multe ori, daca sunt sigura! Bineinteles ca i-am raspuns ca sunt! Si-a luat scaunul si in mijlocul sufrageriei eu am facut pe frizeriza. Cei drept, aveam impresia ca ma pricep. Ba chiar il tunsasem cu model. :-))
    Doar ca in varful capului avea un zbarnel, chiar nu mi-am dat seama ca dau iau numarul o sa-i iau tot parul. Tacticoasa am dat cu masina o data, parca mai trebuia si am mai dat o data mai adanc. De la jumatea capului in sus. Am zis ca mor de ras, ma uitam la masina si la smocul de par ce se stransase in dintii mici. El ma intreaba de cs rad, i-am zis doar ca avea niste fire rebele si am incercat sa le rezolv. Ma intreba daca l-am luat rau! Eu lesinasem de ras. Nici nu mai puteam vorbi. S-a ridicat si s-a dus la oglinda de la baie, a inceput sa bocifereze prin casa ca cine la pus, cum mai iese pe strada asa, m-a certat putin atunci. Dar ja trecut repede. Referitor la articol, iti multumim. Chiar eu i-am achizitionat atunci masina dintr-un market, mi-a placut ca era fara fir. Parea practica, era si la oferta.

    1. lasa ca asa invata omul :)) la barbati e super simplu, se tunde scurt de tot sau se rade in cap si cateva saptamani se rezolva tot.

    • ghelbere elena
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Pentru tunsori normale folosesc si eu masina de tuns pe sot sau pe baiat, dar ii mai apuca cate un dor de mers la frizerie pentru o tunsoare mai deosebita. Masina e foarte buna si cred ca nu am sa o schimb in curand.

    1. normal ca pentru o tunsoare mai fancy, daca nu te pricepi, mai bine mergi la salon.

    • Lamiita Petre
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Cand vorbim de Philips, vorbim de performanta si ca atare preturile sunt pe masura. Ce sa zic, nu am niciun aparat in casa marca Philips si cred nici nu voi avea prea curand fiindca nu prea imi permit. E adevarat ca sunt prea saraca sa imi permit lucruri ieftine dar….. asta e realitatea

    1. nu trebuie sa fie neaparat un produs foarte scump, daca ai rabdare sa filezi reducerile.

  5. Răspunde

    In urma cu multi ani, am cumparat un aparat de tuns. Eram studenti si ni se parea distractiv sa folosim ceva de acest gen. Imi aduc aminte cat am exersat pe capul sotului meu si ce repede am invatat sa folosesc aparatul. Nu pot spune ca ma pricepeam prea bine, dar macar reuseam sa incropesc o tunsoare 🙂 ))) si sa ne distram pe masura 😛

    1. ah, ce n-as da sa ma lase si pe mine sotul meu sa ma joc prin podoaba lui capilara la modul asta! I-as face niste tunsori…

      1. Răspunde

        Da, pai si eu i-am facut niste tunsori….de iti venea sa ii plangi de mila 🙂 )))
        Baiatul nu ma lasa sa il tund…desi i-am promis ca doar iau varfurile 😛
        A zis ca, desi ma iubeste mult, totul e pana la…par 🙂 )))))

        1. ia si tu cursuri de pe YT. Profesionista te faci in 2 ore!

    • Hacman Mariana
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Radu are frizerul lui favorit ))Dar o astfel de masina eu cred ca este binevenita la casa omulu..niciodata nu se stie…

    1. daca omului ii place la frizer, sigur nu are nevoie de masina de tuns.

    • Cris Tina
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Noroc cu socrul meu ca stie sa tunda cu un astfel de aparat ca eu nu ma pricep, l-as face de ras pe sot. Cand nu e disponibil socrul, ae duce sotul frumusel la frizeria de pe langa casa (bine, sunt mai multe….la care nimereste liber). E musai sa invat si eu, mereu zic si eu si el. Multumim de sfaturile utile. Pe viitor, va trebui sa luam unul mai perfomant si fara fir.

    1. 🙂 al meu se tunde singur. Nu ma lasa sa pun mana in capul lui.

    • Barbalata Mirela
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Chiar nu e cazul la mine 😉 . Iar sotul se rade in cap cu lama 🙂 😛

    • nicolae claudia
    • 23/11/2016
    Răspunde

    al meu si-a cumparat un aparat de tuns, dar era cam prost..nu tundea bine deloc. in cele din urma stiu ca l-a aruncat

    1. daca e cuminte, poate ii faci tu cadou unul mai bun 😛

    • stoica claudia
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Am si eu un aparat de tuns dar nu tunde bine ,cred ca trebuie luat altul,multumim de sfaturi.

    1. daca este din cel mai vechi, poate ca nu sunt ascutite lamele?

    • Tatiana Sorina
    • 23/11/2016
    Răspunde

    Si eu imi tund sotul,i-am luat de ziua lui un aparat super bun.

    1. pai a scapat si de grija si de platit la frizer. bravo.

  6. sa stii ca al meu barbat a avut si fara fir, si cu fir. cu aia fara fir s-a chinuit o gramada, se face in jumatate de cap, apoi il lasau acumulatorii. asta cu fir mult mai ok, taie bine, n-ai probleme cu ea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares