Top 3 lucruri pe care îmi cheltuiesc banii cu plăcere și fără cap

Azi am tras linie și am cam ieșit pe minus la portofel. Bine, e drept că a fost o perioadă cu niște evenimente importante în familie și nu aveam cum să evit anumite cheltuieli. Mi-am analizat ”investițiile” din ultimile luni și mi-am dat seama că, deși sunt destul de zgârcită când vine vorba despre a cumpăra ceva pentru mine, devin cam nechibzuită când e cazul să scot bani din pușculiță pentru alții. Care sunt principalele lucruri pe care sunt dispusă să arunc bani la greu, fără să mă gândesc că s-ar putea să-mi pară rău peste câteva ore sau zile?

1. Cadouri pentru apropiați

Dacă văd ceva ce-mi place mie și cred că i-ar plăcea mamei, soțului, vărului, cumnatei sau nepoatei, parcă-mi ia Dumnezeu mințile și sunt gata să dau și ultimii bani din portofel sau de pe card pentru a vedea acea persoană fericită. Mă simt de 100 de ori mai împlinită atunci când aduc un zâmbet pe fața unui apropiat, decât atunci când îmi achiziționez ceva pentru mine. Altruismul e bun dar generozitatea în exces dăunează grav bugetului, să țineți minte ce vă spune eu!

2. Lucruri utile pentru casă

Și în domeniul acesta fac ravagii când intru în magazine. Sunt destul de atipică, asta e clar. În loc să-mi cumpăr eu o ojă, o cremă sau o bluză, prefer să investesc acei bani în lucruri utile pentru casă. Lenjeriile de pat de AICI cred că sunt pe primul loc, apoi accesoriile pentru baie și bucătărie. Dacă n-ar fi mama, care tipă mereu la mine că nu mai avem unde punem atâtea boluri și accesorii, sigur aș investi și mai mult în treburile de genul acesta. Cel mai bine mă simt când îmi achiziționez electrocasnice noi.

bottegaverde.ro

3. Decorațiuni pentru sărbători

Pentru mine perioada sărbătorilor este magie curată. Atunci mi se deschide sufletul la maximum, dar și apetitul de a cheltui pe lucruri care să facă atmosfera și mai plăcută. Nu m-aș da niciodată înapoi de la a cheltui bani pe decorațiuni de Crăciun sau Paște. Anul trecut am dat 300 de lei pe globuri din sticlă, deși nu aș fi dat aceiași bani pe o geacă pentru mine (drept dovadă faptul că am aceeași geacă de 3 ani).

Perioada care urmează se anunță tragică din punctul ăsta de vedere. Deja am ochit instalații noi, pentru brad și pentru curte, și niște chestii foarte faine de agățat la fereastră (moș crăciun cu săniuță și reni). Degeaba e tobă pe masă și ”Singur acasă” pe PRO TV, dacă nu am casa decorată de sărbătoare. Pe soțul meu deja l-au apucat frisoanele 🙂 .

Astea-s lucrurile care-mi mănâncă mie cei mai mulți bani și nu mă pot lecui de investit în ele. Voi pe ce obișnuiți să cheltuiți mai mult și mai mult? Care e top 3 în cazul vostru?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Delia
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Oh, cand vine perioada sarbatorilor trebuie sa ma pedepsesti si sa ma tii in casa. Altfel…

    1. Răspunde

      pe mine nici legata nu ma poate tine in casa :))

  1. Răspunde

    Unu e si la mine punct forte de cheltuiala. La lucruri utile pentru casa nu excelez, dar sunt un performer al lucrurilor frumoase. De aceea, cand trebuie sa cumpar ceva ce e util, incerc sa fie cat mai dragut, ca altfel mi se pare ca arunc cu banii pe fereastra. Da, stiu, sunt ciudata :))))

    1. Răspunde

      am vazut prin cateva poze de prin apartamentul tau ce frumos ai decorat si ce gusturi finute ai in materie de chestii de genul asta. Nu sunt bani aruncati pe fereastra, te asigur.

    • stoica claudia
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Mie imi spui si mie imi place sa cheltuiesc bani pe miri ce ,ba cosmetice,ba pentru copii si in casa cumpar .

    1. Răspunde

      sa o numim terapie prin shopping?

    • Hacman Mariana
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Draga, Cristina la fel ca si tine si eu ador sa cheltui banii pe diverse cadouri pt cei dragi mie, ornamente de Paste, Craciun)))) nu cred ca exista vreo femeie care sa nu cheltuie astfel banutii,)))

    • Amy
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Pe cadouri pentru cei dragi si eu obisnuiesc sa cheltuiesc destul de multi bani, pentru ca suntem si multi, ce-i drept. 😀 Luna decembrie e cea care imi goleste intotdeauna toate buzunarele, pentru ca avem de onorat urmatoarele evenimente: a mea, a lui, plus sarbatorile de iarna.
    Cu toate astea, nu-mi pare rau ca se duc banii, pentru ca decembrie pentru mine este cu adevarat o luna plina de magie! <3

    1. Răspunde

      ai usoare urme de regret cand iti dai seama ca te-ai intins cam mult dar, pana la urma, e mai important sa te bucuri nitel de banii astia, nu? Ca doar nu ii luam cu noi.

    • Hacman Mariana
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Draga ,Cristina , la fel ca tine sunt si eu((() Ador sa cheltui banutii pe diverse cadouri pt cei dragi mie…iar de ornamente pt Paste, Craciun nici nu mai vorbesc))) tot ce i nou si frumos ma atrage)))) eu una nu cred ca exista vreo femeie care sa nu cheltuie astfel banutii))))

    1. Răspunde

      sunt si femei foarte egoiste care ar da toti banii din lume doar pentru placerile lor, draga mea.

        • Hacman Mariana
        • 27/10/2016
        Răspunde

        Uite,la asta nu m-am gandit,dar nu pot decat sa spun ca ai mare dreptate…

  2. Cosmetice… fără număr :))
    Materiale pentru handmade… de câteva săptămâni de când m-a apucat pasiunea asta.
    Şi da, la cadouri pentru cei dragi nu țin cont de bani. 🙂

    1. Răspunde

      am aruncat un ochi pe blogul tau si am vazut acole ce te-ai apucat sa mesteresti. Imi place mult. Fii sigura ca aia nu sunt bani pierduti!

    • Alina Smaranda
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Aoleu,m-a amuzat maxim ce ai scris pt ca și eu fac fix la fel, bine în ce privește punctul 1 cam fac la fel numai ca nu cumpăr pt rude ,cumpăr pt ai mei copii,deci e tragic pt ca de fiecare dată când intram într-un magazin de copii pe soț îl cam ia durerea de cap,m-ai ales ca se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarna …. ???

    1. Răspunde

      evident ca si eu, daca as avea copiii, pe ai i-as pune pe primul plan cand vine vorba de shopping de orice fel.

    • Valeria Chertes
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Sunt la fel ca tine,si eu ma las pe mine pe ultimul loc. Si acum cand ma gandesc ca vin sarbatorile, buzunarele sigur vor ramane goale.

    1. Răspunde

      n-avem incotro, mai ales daca ne place sa facem cadouri.

    • Nicolae Claudia
    • 26/10/2016
    Răspunde

    1. Hainute la fetita
    2. Jucarii Sofiei
    3. Mici surprize sotului.
    Pe aceste 3 lucruri mi-as cheltui toti banii..si vorba ta, am o geaca de 3, 4 ani 🙂 dar anul asta ma ssacrific..mi iau si eu o geaca si o pereche de ghete 🙂

    1. Răspunde

      nu te cred pana nu vad geaca si ghetele :))

  3. Răspunde

    Nu vreau sa ma laud sau sa ma urc pe podium dar si eu sunt tare cheltuitoare. In cazul meu cumpăr orice si pun stop atunci când văd ca in portofel nu prea mai am nimic si conștientizez ca am exageram.

    Soțul meu se ferește sa meargă in Market cu mine. Cică atunci când merge singur cheltuie mult mai putin. Aste e…

    1. Răspunde

      Nu pari tu asa cheltuitoare sau cel putin nu pari asa din ce am mai citit la tine pe blog.

    • ghelbere elena
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Cand e vorba de cadouri sau mici atentii pentru cei dragi nici eu nu pot sa ma abtin sau daca vad ceva ce cu siguranta baiatului meu ii va placea nu ma uit la bani.

    1. Răspunde

      mda, la fel fac si eu si apoi ma trezesc cu portofelul gol.

  4. Răspunde

    Latoate 3 ma incadrez cu brio :)). Cadouri, mai ales, imi place foarte mult sa cumpar. Craciunul este de departe sarbatoarea mea preferata.

    1. Răspunde

      Puteam sa jur ca si tie iti place rolul de Mos Craciun.

  5. Răspunde

    Eu am liste si liste. Si la cadouri. Da, iau de acum cadouri pt Craciun(am vazut undeva ca au jucarii la reducere si profit), in rest iau card cadou valoric.
    La ce iau fara limita: carti, fructe si legume. Si cate un vin scump!! (da, am baut vinuri din 1975, de neuiutat!)

    1. Răspunde

      sa stii ca varianta unor vouchere ma tenteaza si pe mine pentru anul acesta. Adica e mai ok sa ii las omului optiunea sa isi cumpere exact ce vrea el.

    • Daniela Dodoi
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Vine o perioada frumoasa cea a sărbătorilor si chiar daca ai cele necesare pt un brad sau alte cadouri ,tot gasesti ceva sa cumperi…eu una nu ma pot abtine…ce e mai frumos sa iei cadouri si sa le daruiesti.

    1. Răspunde

      asta zic si eu, chiar daca i-am luat ceva sotului cadou deja, daca mai vad un obiect, l-as lua si pe ala.

  6. Cosmetice, cosmetice, cosmetice :))

    1. Răspunde

      Si pe locul 4 sa mai indraznesc sa intreb ce e?

    • Barbalata Mirela
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Hahaha, nu esti singura Cristina. Lucruri pentru casa cumparam si eu. Ma atragea tot ce era frumos si „altfel”, mici chestii. Intre timp am reusit sa ma lecuiesc. Multe dintre produse nici nu le foloseam :D.
    Cand vin sarbatorile si eu fac diverse cumparaturi dar sunt ponderata. Dar placerea tot placere ramane 🙂

    1. Răspunde

      intrebarea este cum ai reusit sa te temperezi in materie de cheltuit? Terapie speciala? 😀

    • dumittrescu raluca
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Nu pot sa spun ca sunt zgarcita ,dar imi dramuiesc banii chiar si de sarbatori desi imi place sa fac cadouri ele sunt luate mai din timp si le daruiesc cand trebuie

    1. Răspunde

      E bine ca poti. Eu nu prea reusesc sa ma abtin, as cumpara si aia si pe ailalta…

    • Tatiana Sorina
    • 27/10/2016
    Răspunde

    La fel fac si eu,imi place la nebunie sa fac cadouri,nu mai zic de cumparat decoratiuni. Anul trecut am exagerat un pic,am cumparat tot felul de minunati ptr brad si decoratiuni ce le-am pus prin casa.Dar nu imi pare rau,am avut un Craciun ca-n povesti.

    1. Răspunde

      yey, fix ca tine gandesc si eu. de ce sa nu ma folosesc de ei ca sa imi fac o bucurie sufletului?

  7. pot sa preiau si eu acest oarecum tag? :))) dar mai adaug inca o suta de rubrici. decoratiunile le iubesc, mi-as lua o mie in fiecare sezon. de lucruri pentru casa… nu mai zic! ba o lingura, ba un suport, ba o cutie, ba una, ba alta… si am o boala cu gelurile de dus. niciodata nu-s prea multe

    1. Răspunde

      poti sa preiei ce vrei tu, Gabriela. Abia astept sa vad pe altii mai cheltuitori ca mine 😀

    • Cris Tina
    • 31/10/2016
    Răspunde

    Eu nu ma pot opri sa tot cumpar pentru bebe. Desi are destule, cand vad ceva nou si frumos nu prea stau la gandit si cumpar. Cateodata, ma uit la gramada de hainute si ma gandesc ca pe unele nu le-a imbracat niciodata. Bine, ca am mai dat din ele acum ceva timp si avem loc mai mult in dulap. Cu jucariile, cam la fel stam, multe stau degeaba prin cutii.

    • Elke
    • 06/11/2016
    Răspunde

    Desi nu sunt o persoana foarte cheltuitoare, imi place sa fac cadouri pentru cei dragi, de zile de nastere sau de sarbatori, de obicei pe mine ma las pe ultimul loc si prefer sa le ofer lor mai mult. Nu sunt genul sa cumpar multe parfumuri, genti, pantofi.. mai bine unu- doi dar buni 🙂

    1. Răspunde

      ne asemanam din cam toate punctele de vedere :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares