Film de văzut – John Wick

Așa se numește filmul. John Wick este chiar numele personajului principal al filmului, un tip interpretat cu măiestrie de Keanu Reeves. Filmul începe cu secvența în care John coboară, foarte grav rănit, dintr-o mașină, și se prăbușește în timp ce urmărește, pe telefon, un video filmat de el însuși, o filmare pe plajă, cu el și cu o femeie pe care e clar că o iubea… John închide ochii și ne întoarcem în timp pentru a-i afla întreaga poveste.

john-wickO iubise la nebunie pe Helen dar, suferind de o boală incurabilă, Helen îl ”părăsise”. După înmormântarea ei, John primește un cadou neașteptat, o cușcă însoțită de o scrisoare de la cea care îi fusese soție. Helen știuse că John va fi dărâmat de pierderea ei și îi pregătise din timp acest dar. Cuvintele așternute pe foaie veneau la pachet cu un cățel, o minune cu ochi blânzi, pe nume Daisy. Viața nu avea cum să mai fie frumoasă, dar începea să capete un nou sens alături de ultimul dar venit de la Helen.daisy-caine-john-wick

Asta n-a durat mult. Rușii pun ochii pe mașina de epocă a lui John, îi fac o ofertă de cumpărare, el o refuză și aceștia decid că vor mașina cu orice preț. Pătrund noaptea în casa lui John, îl lovesc, făcându-l să-și piardă cunoștința, și îi iau mașina, dar nu înainte de a ucide puiul de cățel. Te-ai aștepta ca, odată trezit, omul să sune la poliție, nu-i așa? Ei bine, nu. John își strânge cățelul mort la piept și îl îngroapă, apoi face curat în casă. Ai zice că e cel mai neajutorat om.

Între timp, Iosef (rusul care condusese banda ce dăduse atacul) ajunge în fața tatălui său pentru a se mândri cu noua lui ”achiziție”. În loc de aplauze, Viggo își pocnește fiul cât de tare poate și îi mărturisește că a făcut cea mai mare greșeală, o greșeală care îl va costa însăși viața. Nu furtul mașinii era problema cea mai mare, ci uciderea câinelui. Nu a oricărui câine, ci a ultimului dar primit de John Wick de la soția lui moartă.

Cine e John Wick? Este un fost hitman (asasin plătit) care fusese angajat de multe ori de însuși Viggo pentru a-i rezolva treburile murdare. Viggo știe foarte bine că nimic nu-l va opri pe John din drumul răzbunării. De aici se dezlănțuie iadul, un iad în care omul, care își îngropase arsenalul sunt un strat gros de beton (atunci când decisese să se retragă din ”afaceri” de dragul lui Helen), se înarmează până în dinți și pleacă să-i vâneze pe cei care omorâseră mai mult decât un câine, îi uciseseră ultima speranță. Ce poate fi mai periculos decât un asasin care nu mai are nimic de pierdut?

De răzbunat, se va răzbuna dar se ce va întâmpla cu John cel căzut grav rănit la începutul filmului? Asta rămâne să descoperiți voi singuri.

Nu părea genul meu de film. Nu prea sunt fan filme cu multe împușcături dar era duminică după-amiază, când nu e nimic interesant la TV, și am zis fie! . Filmul este din 2014 și nu știu de ce l-am descoperit de-abia acum dar mă bucur că am făcut-o. Este un film de acțiune dar are și accente de thriller. Dacă vă plac aceste două genuri, vi-l recomand și vouă. Cu atât mai mult dacă sunteți și fani Keanu Reeves 😉 . Vă las și trailerul.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Toate filmele cu KEANU REEVES sunt super.

    • Rosioru Marilena
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Vazut si placut! 🙂

    • Nicolae Claudia
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Am vazut filmul.. merita vazut

    • InfraSun
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Hei, smecher, merci de recomandare. Nici eu nu prea mai sunt fan al filmelor de actiune insa imi place Keanu si filmul pare sa fie bun. 😉

  1. Răspunde

    Am vazut filmul si mi-a placut foarte mult. Keanu este unul dintre actorii mei de suflet.

  2. Răspunde

    Mie imi place Keanu Reeves 🙂 Nu am vazut filmul asa ca acum il trec pe lista si in prima seara in care ma lasa fiu-meu il vad. Imi place si subiectul 🙂

  3. Răspunde

    L am văzut si mi-a plăcut! Keanu e un actor talentat!

  4. Răspunde

    Nu este genul de film care sa ma atraga dar mi se pare foarte interesant. Cu siguranta il voi vedea si eu cat de curand.

    • stoica claudia
    • 12/10/2016
    Răspunde

    Nu am vazut acest film ,pare un film tare bun.

    • Barbalata Mirela
    • 13/10/2016
    Răspunde

    Wow!!! Mie imi place Keanu Reeves 🙂 . Si o sa ii spun si sotului sa il vedem impreuna in weekend 🙂 . Mersi Cristina de recomandare .

    • enache nicoleta
    • 13/10/2016
    Răspunde

    nu e genul meu de film chiar daca KEANU REEVES e unul din actorii mei preferati , dar il prefer in filme cum a fost Idila de noiembrie sau Casa de pe lac

    • victorita
    • 13/10/2016
    Răspunde

    Keanu Reeves este unul dintre actorii mei preferaţi! Am văzut filmul si mi-a plăcut!!

  5. Răspunde

    Il ador pe Keanu Reeves!
    Multumesc pentru recomandare!

  6. Răspunde

    Imi place Keanu Reeves, am film pentru diseara.. yupiii! Multumesc pentru recomandare.

    • Hacman Mariana
    • 14/10/2016
    Răspunde

    Un actor minunat!Imi plac filmele de acest gen si acesta cu siguranta este un film bun..multumim de informatii…

    • Rox
    • 15/10/2016
    Răspunde

    L-am vazut, dar m-as mai uita la el. De fapt, chiar acum il caut sa-l mai vizionez. Vremea asta e numai buna. Multumim, Cristina!

  7. De vazut, pe dumininca viitoare, sper!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares