Evită achizițiile pe fugă! 6 aspecte de care să ții cont atunci când alegi o geantă

sfaturi-alegere-genti

V-ați prins! Articolul de astăzi este dedicat doamnelor și domnișoarelor. Noi suntem genul veșnic îndrăgostit de pantofi, genți, rochii și cosmetice. Noi suntem capabile să admirăm, chiar și o jumătate de oră, o geantă sau să probăm 40 de perechi de pantofi într-o oră. Pasiunea nu cunoaște limite. Tocmai pentru că punem prea multă pasiune în treaba asta, ni se întâmplă uneori să mai facem și alegeri neinspirate. Nu vi s-a întâmplat niciodată să ajungeți acasă cu o geantă roșie lăcuită, un deliciu pentru privire, dar abia apoi să realizați că, deși este frumoasă, nu se potrivește deloc stilului dumneavoastră? Putem evita astfel de situații, cântărind puțin anumite aspecte înainte de a achita produsul. Care sunt aspectele de analizat?

1. Stilul genții

sfaturi-alegere-geantăDegeaba îți place foarte mult o geantă, fie ea de mână sau de umăr, dacă nu este potrivită stilului tău. Imaginează-ți o doamnă care adoptă un stil vestimentar elegant purtând o geantă sport sau, invers, o tipă în haine sport, eventual în trening, afișând o superbă geantă office. Nu sună bine deloc, nu? Acesta este primul pas: alegerea unui produs potrivit stilului nostru. Altfel, riscăm să ținem acea geantă pe post de bibelou.

2. Culoarea

Tuturor ne plac gențile colorate, atunci când le vedem în vitrină. Problema este că multe dintre noi nu avem curajul necesar pentru a le purta. Nu spun că este rău să avem în vedere culorile recomandate de stiliști dar nu vom alege niciodată o geantă roz serenity doar pentru că așa se poartă. Vom alege culorile care ne caracterizează și care completează restul garderobei noastre.

3. Compartimentarea

Geanta trebuie analizată atent și la interior, nu doar la exterior, mai ales de către doamnele și domnișoarele care obișnuiesc să care multe lucruri în geantă. Degeaba ai o poșetă cât un sac, în care încape jumătate din sufragerie, dacă sunt toate puse la grămadă și nu găsești nimic în ea. Împărțirea spațiului în 2-3 compartimente mari și 2-3 buzunare mi se pare ideală. Când cumpărați online, mizați pe site-uri de tipul celui de aici, care au poze detaliate inclusiv cu interiorul genților.

4. Etichetă/brand

Cei care mă cunosc sigur se întreabă de când am devenit eu adepta cumpărării produselor de firmă. De când am plătit 150 de lei pe o geantă a cărei căptușeală s-a rupt în nici o lună de zile. Atunci am intrat pentru prima dată pe acest site și am văzut că, la puțin peste 150 de lei, pot să-mi iau de aici genți de calitate de la brandurile pe care toată lumea le laudă pentru calitatea materialelor și păstrarea aspectului impecabil pentru mult timp. În general sunt produse de la branduri italienești care se bucură de mare succes în lumea întreagă.

5. Scop/Ocazie

Pentru ce ai nevoie de această geantă? Învață să-ți pui întrebarea aceasta. N-ar avea nici un sens să cumperi 5-6 genți messenger când, în 90% din timp, tu porți genți office. Când vezi o geantă, nu-ți interzice nimeni să o admiri dar nu uita să te gândești dacă ea este potrivită ocaziei sau scopului pentru care o cumperi tu. Nu te poți duce la birou cu un plic de seară și nici la party cu un rucsac, motivând că ți-a plăcut și ai cheltuit ultimii bani pe acel produs.

6. Siluetă

Da, ați citit bine, trebuie să ținem cont și de forma corpului nostru atunci când suntem în căutarea unei genți. O geantă supradimensionată și cu toartă foarte lungă nu va avantaja niciodată o persoană minionă, la fel cum o geantă mică nu va putea să acopere colăceii și șoldurile unei persoane mai plinuțe. O doamnă foarte înaltă va evita gențile de umăr și va prefera gențile de mână.

Dacă tot le cumpărăm, măcar să ne asigurăm că le vom și purta, nu?  Sigur aceste sfaturi vă vor fi utile la următoarea rundă de cumpărături. Trebuie doar să ți le amintești și să-ți pui în sinea ta întrebările: este această geantă office potrivită stilului meu? Nu cumva mă arată mai dolofană acest rucsac? Este bine să dau x lei pe o geantă noname ? Are această poșetă suficient de încăpătoare și compartimentată pentru nevoile mele? Nu e greu deloc, nu-i așa?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Nicolae Claudia
    • 08/10/2016
    Răspunde

    Recunosc ca nu prea ma dau in vant pentru genti sau shopping in general. Dar cum orice femeie are nevoie de cel putin o geanta, doua..e bine sa facem alegeri inspirate si sa tinem cont de cele mentionate de tine

    • Daniela Dodoi
    • 08/10/2016
    Răspunde

    Am cam umplut dulapul cu genti si sunt unele care cum le-am luat acolo stau…si stau frumos…e o obsesie…dar e si frumos când te duci la shopping si nu te induri de o geanta frumoasa.Asa suntem noi femeile..

    • Rox
    • 08/10/2016
    Răspunde

    Sa stii ca la silueta nu m-am gandit niciodata cand mi-am achiziționat o Geanta, dar e o observatie de luat in seama. Nu toate modelele te avantajează.

    • Gabryelle's Blog
    • 08/10/2016
    Răspunde

    Si eu consider ca cumparaturile facute pe fuga = bani investiti prost. 😀

    • Valeria Chertes
    • 08/10/2016
    Răspunde

    Sfaturi bune de luat in seama, nu am multe genti dar care le am le-am ales cu grija.

  1. Sunt niste sfaturi foarte bune de care eu chiar tin cont atunci cand imi cumpar o geanta noua.

    • Tudor Alexandra
    • 08/10/2016
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi. De majoritatea deja tineam cont si ma bucur ca pana acum am facut alageri inspirate in privinta gentilor si nu numai. Cred ca orice doamna/domnisoara ar cumpara toate gentile care ii plac, dar uneori trebuie sa ne oprim doar la admirat si sa tinem cont si de alte aspecte, precum calitatea produsului dar si pretul. 🙂

  2. Răspunde

    Sunt momente in care cumpar o geanta pentru ca am impresia ca nu pot trai fara ea si dupa 2-3 purtari imi dau seama ca nu imi place chiar atat de mult

  3. Foarte utile aceste sfaturi! Eu nu ma omor dupa genti, port mai mult sport si tip postas. Dar mi.ar placea si o geanta mare compartimentata bine. As alege o geanta neagra sau albastra, se potriveste mai mult cu ceea ce port eu

    • stoica claudia
    • 08/10/2016
    Răspunde

    Multumim de sfaturi ,o sa tin cont de ele cand o sa imi mai cumpar vreo geanta ,foarte util acest articol,mereu ne uimesti cu articolele tale.

    • Lamiita Petre
    • 08/10/2016
    Răspunde

    Eeee…. noi femeile nu suntem toate prea cerebrale cand vine vorba de asa ceva. M-am strofocat toata sa castig o geanta portocalie cu un imprimeu floral intr-o parte, adunat de like-uri( bine ca nu am dat banii pe ea macar) dar cand am primit-o era prea mica ptr gustul meu asa ca sta acolo bine merci de un an de zile.? Nici vreo prietena nu a vrut-o fiindca e mai nepurtabila, dar mie imi place ?

    • ghelbere elena
    • 09/10/2016
    Răspunde

    Imi plac gentile dar nu am asa multe. In ultima perioada am preferat rucsacurile si mi-am cumparat doua.

    • Pusa Raisa
    • 09/10/2016
    Răspunde

    Nici eu nu sunt moarta dupa posete sau pantofi. Mie imi ajunge sa am o poseta ,doua care sa mearga la o tinuta deosebita ,eleganta si alte 2 posete una neaparat neagra si alta alba sau alta culoare pentru tinutele de vara sau iarna . E drept ca acum nu mai sunt tanara si poate gandesc altfel si poate chiar nici nu mai am nevoie de atatea accesorii ca in tinerete . Normal ca trebuie sa nu ne entuziasmam la tot ce vedem si sa ne gandim daca avem cu adevarat nevoie de acel lucru

  4. Răspunde

    Cumparaturile pe fuga aproape mereu se transforma in alegeri nepotrivite… Oooof… daca ar intelege si barbatii cum sta treaba cu shoppingul.
    Noi suntem cu hainele cum sunt ei cu sculele. Pierd minute in sir, sau chair ore la standurile cu unelte si scule, dar nu au rabdare nici 10 minute sa stea langa o cabina de proba sau sa te lase sa cauti o geanta in tihna…

    • dumittrescu raluca
    • 10/10/2016
    Răspunde

    daca de celelalte criteria mai stiam ,dupa silueta chiar ca nu stiam ,dar dupa cum se pare este un criteri si acesta

    • Barbalata Mirela
    • 10/10/2016
    Răspunde

    Mult timp nu intelegeam de ce trebuie sa tinem cont de anumite criterii in alegerea unei genti (si nu numai 🙂 ) , dar cu timpul, am invatat pe propria mea piele. De exemplu, eu chiar tin cont de silueta. Mie nu imi sta bine cu o poseta mare cand sunt micuta de statura si slaba.
    Bune sfaturile 🙂 .

  5. Răspunde

    Cine nu adora sopping-ul? Cine nu adora sopping-ul pe banii sotului? De cand cu atatea bloguri accesate , pe sot il cam doare inima si portofelul. Cand suna cineva la usa, ma intreaba daca este curierul si pe urma se duce sa deschida

    • Kamy camelia
    • 10/10/2016
    Răspunde

    Eu nu sunt un fan al gentilor,imi place sa ma imbrac mai sport si aleg mereu gentile mai sportive,nu ad cumpara niciodata o geanta de o culoare stridenta ,nu sunt genul meu si prefer gentile mai mici nu cele enorme

    • Rosioru Marilena
    • 11/10/2016
    Răspunde

    Am o multime de genti si nu mi mai place niciuna…hmmm….ce ma fac eu acum?!!

    • enache nicoleta
    • 13/10/2016
    Răspunde

    eu prefer gentile sport, chiar rucsacurile si nu tin cont de firma daca imi place ceva

    • Catalina Dumbrava
    • 13/10/2016
    Răspunde

    Am mai dat din ele, o mulțime, prefer una sau două mai bune, care chiar îmi plac și mă avantajează. Extrem de util articolul, mulțumim!

    • Hacman Mariana
    • 14/10/2016
    Răspunde

    Ai spus un mare adevar,,Degeaba ne place o anumita geanta daca nu este potrivita stilului nostru))) Nu cred ca exista femeie care sa nu iubeasca gentile fie ele sport,de ocazie…De obicei nu irosesc banii pe ceva ce nu-mi place, chiar daca e la moda..prefer sa investesc intr o geanta pe gustul meu,care sa mi fie comoda..decat sa o tin in dulap ,mai bine asa)))

  6. Răspunde

    mi s-a stricat singura poseta din dotare: s-a rupt toarta pe drum spre munca. Maine ma duc la cumparat alta.

    Multumim pentru articol! in citesc inca o data, musai imi prind bine ideile astea!

    (P.S. Nu imi plac gentile, am una si atat si maine o inlocuiesc; nu am nimic de ocazie)

    1. Răspunde

      am achizitionat geanta! multumim de sfaturi, le-am respectat (in afara de 6, ca …. nu m-am priceput si imbracata cu geaca oricum nu imi dau seama de detaliile astea). Am luat una scumpa (am dat 30 euro, in conditiile in care in ultimii 5 ani am luat numai ieftine 😀 ), mare sa imi incapa tableta, de firma dar era la solduri, si dupa ce prima data mi-a luat ochii una roshie, m-am gandit la tine si luat una care se combina la mai multe geci/pantaloni: bleomarin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

225 shares