Ce e de făcut când petele de pe canapea nu vor să dispară

In fiecare locuință există, în mod normal, cel puțin o canapea, fiind o piesă de mobilier necesară. Dar, în multe case, cum ar fi a mea, există și animale de companie, precum cățeii pufoși și drăgălași.

Deși întotdeauna mi-am dorit ca locuința mea să strălucească de curățenie, există și elemente care nu îmi permit să mă bucur de acest lucru. Cum ar fi cățelușul pe care l-am adoptat în urmă cu ceva timp, când avea doar câteva luni. Bineînțeles că de la început i-am permis să doarmă sau să se joace pe canapea. Cum aș fi putut să îi interzic? Era atât de mic și drăgălaș! Însă, în mod neașteptat, am avut de-a face cu pete de urină chiar pe canapeaua mea favorită. Bineînțeles că m-am panicat și am căutat tot felul de sfaturi pentru curățarea canapelei, iar, într-un final, cu ajutorul unei soluții comerciale, am reușit să îndepărtez pata, și mai ales mirosul.curatare-canapele-caini

Dacă de acest tip de pată am reușit să scap cu ușurință, recent m-am confruntat cu o alta, extrem de dificilă. Nu îmi pot explica nici astăzi cum s-a întâmplat, dar, într-o zi, am observat pe canapea o mare pată de marker. Din nou, am încercat să aplic soluții comerciale, oțet, bicarbonat de sodiu, însă fără rezultat. Gândindu-mă că nu voi găsi nicio soluție pentru a scăpa de acea pată oribilă, m-am resemnat.

Până într-o zi când, la serviciu, o colegă mi-a povestit cum copiii i-au colorat frumoasa canapea din material textil cu markerele lor multicolore. Observând că nu era deloc panicată sau nervoasă, ci, mai mult, amuzată, am întrebat-o cum poate fi atât de veselă deși va trebui să renunțe la vechea canapea și să investească destui bani într-una nouă.

Mi-a explicat faptul că periodic, cel puțin de două ori pe an, apelează la servicii profesionale de curățare canapele. Iată cum procedează: îi sună pe profesioniști, stabilesc de comun acord o dată la care ea să fie la domiciliu, iar aceștia vin și, în cel mai scurt timp, îi curăță canapeaua, care rămâne impecabilă, parfumată, exact ca nouă.

Bineînțeles că am ajuns acasă de la serviciu și am pus mâna pe telefon. Am stabilit o întâlnire și, exact la data și ora stabilite, echipa a ajuns la ușa mea. Când am văzut atâtea ustensile și aspiratoare de mari dimensiuni, am devenit puțin sceptică, gândindu-mă la faptul că îmi vor curăța canapeaua, dar poate îmi vor distruge mobila sau parchetul cu asmenea ustensile.

Însă am rămas uimită. În cel mai scurt timp, petele de pe canapeaua mea au dispărut complet, culorile au fost reîmprospătate, în urmă a rămas un miros minunat de care mă bucur și acum, iar pe parchet sau mobilă nu a existat nici măcar o picătură de apă sau detergent!

Când îmi amintesc că am fost pe cale să renunț la canapeaua mea preferată, fără să mă gândesc o clipă la acești oameni care pot face minuni cu aparatura lor, îmi dau seama că probabil multe persoane ar putea să arunce o canapea care ar mai putea fi folosită ani întregi, fiind nevoite să achiziționeze una nouă, deci să investească sume importante de bani, doar din cauza faptului că nu sunt informate.

De aceea am decis să povestesc experiența mea, pentru ca și ceilalți să afle cât de simplu îți poți ușura existența, economisind timp și bani!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela Dodoi
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Bine ca exista aceste solutii de curatat…inainte frecam cu clor ,detergent si alte solutii…acum e mai bine pt toti.

    1. Răspunde

      clor pe canapeaua mea neagra? 😀

  1. De tinut minte! Nu de alta, acum n-are cine, dar pe viitor o sa fiu nevoita sa caut si eu metode de curatare!

    • Valeria Chertes
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Cristina multumesc pentru idee, chiar aveam nevoie de asa ceva.

  2. Răspunde

    de tinut minte! mi se pare ok o data pe an, pe langa curatarea care o fac eu saptamanal.
    De cand am copil am ales o canapea cu husa schimbabila: o scot si spal.

    1. Răspunde

      nu suport husele. De ce am mai dat 3000 de lei pe coltarul meu superb sa-l ascund dupa o husa?

    • dumittrescu raluca
    • 27/10/2016
    Răspunde

    consider ca atunci cand chiar este nevoie este necesar sa chemi o echipa sa curate ,dar in rest este simplu sa folosesti huse care se spala si cat de repede se poate solutii pentru curatat pete ,unele chiar sunt eficiente

    1. Răspunde

      m-am gandit si la huse dar nu imi place sa ascund frumusetea canapelei sub ele.

    • Lamiita Petre
    • 27/10/2016
    Răspunde

    N-ai tras si tu cu ochiul ce solutii folosesc, ca presupun ca daca ii chem la Severin nu vin sau chiar daca sa presupunem ca ar veni, mai ieftin cred ca as iesi daca schimb canapeaua decat sa le platesc si drumul. Nu stiu daca as apela de 2 ori pe an dar macar o data as apela la aceste servicii.

    1. Răspunde

      nu e vorba doar de solutii, folosesc aparate profesionale la care nu avem noi acces.

    • Vasile Rotaru
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Interesant,nu m-am gandit la asta,ca pot exista profesionisti in acest domeniu,multumim de sfaturi.

    1. Răspunde

      nu e neaparat un sfat, este o experienta pe care am vrut sa o impartasesc.

    • Hacman Mariana
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Eu stiam ca petele se curata usor cu apa si otet sau bicarbonat,dar din cate vad la tine nu a avut nici un efect…ma bucur totusi ca ai gasit o solutie si acum canapeaua ta arata ca noua…sigur la mine in oras nu am noroc sa gasesc o asemenea firma…

    1. Răspunde

      nici nu stiu ce sa zic, o fi fost otetul expirat 😀

    • Nicolae Claudia
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Eu avand o canapea crem, m-am confruntat cu multe situatii aiurea. Pana cand al meu, povestind lucrul acesta la ccolegi..acestia i-au adus o pasta cu care se curata tapiteriile de piele la masinile mercedes.. vreau sa iti zic ca dupa ce dau canapeaua cu acea pasta si frec putin, ramane impecabil de curata

    1. Răspunde

      eu am saltea la canapea si e saltea cu spuma de memorie si m-am temut sa nu o stric cu solutii asa puternice.

    • Tatiana Sorina
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Super tare,ce bine ca exista firme de curatarela mine inca nu au aparut.

    • stoica claudia
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Superr ,multumim de sfaturi ,la mine in oras cred ca u exista asa cevs.

    1. Răspunde

      ups, atunci incercati sa tineti huse pe canapea!

    • ghelbere elena
    • 28/10/2016
    Răspunde

    Bineinteles ca primul impuls este sa o acoperim cu ceva sau chiar sa o aruncam, noroc ca acum exista firme specializate care pot sa ne scoata din incurcatura.

    1. Răspunde

      De aruncat, nici vorba. Abia are 3 ani canapeaua si nu am bani de alta.

  3. de notat! canapeaua mea e noua, dar cine stie cat timp va ramane asa…

    • Barbalata Mirela
    • 29/10/2016
    Răspunde

    Da, cand ai caine in casa este absolut necesar sa ai la indemana solutii pentru orice problema. In trecut am avut si caine (cand eram copil) si pisica 🙂 .Din pacate canapeaua folosita de pisica am aruncat-o 😀

    1. Răspunde

      Asa grav a fost? Catelul meu cuminte de fel dar mai vine cateodata murdar si mai lasa o urma firava pe ea.

  4. Răspunde

    Imi place ca in prezent avem astfel de optiuni, ca putem opta pentru specialisti pentru o gramada de probleme cu care ne confruntam in casa. Si scapam totodata si de batai de cap 😀

    1. Răspunde

      Mie imi zici de batai de cap? cat am frecat eu canapeaua aia…

    • Cris Tina
    • 31/10/2016
    Răspunde

    Momentan, canapeaua mea (deschisa la culoare) a fost pictata doar cu pixul de copil care inca nu a ajuns la carioci sau acuarele. Petele le-au indepartat cu spirt si un buretel, acum arata ca inainte. Animalute nu am si sper sa nu ma trezesc cu niste pretentii mai tarziu….n-am cum sa le tin. Multumesc pentru pontul cu profesionistii, poate cune stie pe viitor ce va pati si canapeaua mea.

    1. Răspunde

      multumim si noi pentru sfat, sigur va fi util altor mamici care vor sa curete canapele.

    • Cris Tina
    • 31/10/2016
    Răspunde

    Scuze…”petele le-am indepartat”, „cine stie”

  5. Răspunde

    Oare cum ar fi pe mocheta?
    Am mocheta bej pe hol (stiu! alegere neinspirata a sotului meu) si a ramas patata la scurt timp dupa ce am asezat-o.

    1. Răspunde

      n-am nici cea mai vaga idee daca se ocupa si de curatat mocheta dar iti prezint condoleantele mele pentru alegerea acestei culori 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares