5 sfaturi pentru a-ți găsi rapid un job online

job-onlineGăsirea unui loc de muncă este din ce în ce mai dificilă, nu pentru că suntem noi prea pretențioși și leneși, ci pentru că nu sunt mai puține oferte decât cereri în domeniu. Fie că tocmai ai absolvit liceul sau facultatea, ai fost dat afară de la fostul loc de muncă sau ai plecat singur pentru că ești în căutarea unei slujbe mai bune, un lucru trebuie să al ai permanent în minte: job-ul nu ține de noroc, ci de pregătirea în domeniul vizat și de perseverența în căutarea și aplicarea pentru posturile țintă.

Nu pierde timp așteptând să te caute angajatorii pe tine, ci apucă-te cât mai curând de răscolit internetul în căutarea jobului perfect! Ia aminte și la aceste sfaturi și sigur lucrurile se vor contura așa cum îți dorești tu.

1. Nu aplica la joburi ale căror cerințe nu le îndeplinești

Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să aplici la un post de director în vânzări, dacă acolo se cer 3 ani experiență și cursuri de specializare și tu nu ai urmat nici acele cursuri și nici nu ai experiența așa de mare. Nu faci decât să pierzi timp. La fel, acolo unde există joburi care îți cer să te muți sau să ai multe deplasări, nu depune CV dacă nu îți place ideea, doar de dragul de a vedea dacă te sună cineva. Dacă ești din Cluj și vrei să muncești doar aici, caută joburi în Cluj! Eviți astfel interviurile și drumurile inutile.

2. Fă-ți un CV bun și actualizează-l când este cazul

CV-ul tău este cartea ta de vizită în fața angajatorului de aceea trebuie că el să fie bine pus la punct și mereu actualizat. Dacă urmezi niște cursuri, obții o diplomă sau ai învățat să folosești un program nou pe calculator, nu uita să incluzi aceste informații în CV. Fiecare detaliu de genul acesta poate face diferența.

3. Aplică mai degrabă pe platformele de recrutare

Nu spun că este greșit să trimiți un CV direct pe adresa unei firme (dacă aceasta are afișate anunțuri de angajare) dar cred că e mai bine să folosești platformele de recrutare online. Numai dacă te gândești cum ar fi să completezi 50 de formulare la 50 de firme diferite din orașul tău, o să-mi dai dreptate. Pe platformă e mai simplu – ai CV-ul completat acolo și când apar noi locuri de muncă în Iași, București, Cluj (sau orașul în care locuiești), doar citești cerințele pentru acel job și apeși butonul Aplică. Este mult mai ușor să depui CV-ul pentru mai multe joburi în acest fel, nu?

4. Informează-te despre companii și pregătește-ți răspunsuri imediat după ce aplici

Timpul ne presează pe toți și din acest motiv adesea angajatorii apelează la o a doua triere a candidaților prin telefon. Adică au văzut CV-ul lor, te-au pus pe lista cu cei 50 de candidați cei mai potriviți, dar nu au timp să vă cheme la interviu pe toți. E mai comod să vă sune și, din 2-3 întrebări să elimine jumătate dintre voi. Pregătește-te pentru o astfel de situație, informându-te puțin despre istoricul și profilul companiei, gândește-te de ce vrei să lucrezi la ei și de ce ești tu mai potrivit decât restul concurenților.

5. Păstrează telefonul mereu încărcat și la îndemână

Rar te sună angajatorul de două ori pentru a te chema la interviu. Un apel ratat ar putea însemna deja o șansă irosită. Nu dă prea bine nici să suni tu înapoi, așa că ai grijă să porți mereu telefonul cu tine și să fie încărcată bateria.

Căutarea unui job prin intermediul internetului mi se pare cea mai bună opțiune. Nu stai să suni la zeci de numere de telefon și să mergi la interviuri la care, după ce se uită pe CV-ul tău îți spun că nu ești calificat pentru post pentru că au niște cerințe care n-au mai încăput în anunțul din ziar. Tu selectezi orașul, domeniul și tipul de job, aplici pentru el și aștepți să te sune dânșii, dacă te consideră potrivit pentru acel loc de muncă. Sigur, nu spune nimeni că vei găsi job-ul perfect în 3 zile dar, urmând aceste sfaturi și aplicând zilnic la job-urile nou apărute, va veni și momentul acela. Perseverența este cheia în orice domeniu.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 25/10/2016
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi, sunt binevenite.

  1. Răspunde

    Sfaturi excelente. Multi au nevoe de astfel de informatii.

    • stoica claudia
    • 25/10/2016
    Răspunde

    Multumim de sfaturi ,chiar aveam nevoie de aceste sfaturi.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 25/10/2016
    Răspunde

    Sfaturi utile,rabdarea si perseverenta iti pot aduce un job bun.

    • Daniela
    • 25/10/2016
    Răspunde

    Mai tine si de noroc gasirea unei slujbe. La chestia cu apelul al doilea pe care nu-l mai primesti din partea angajatorului chiar m-ai nimerit. Cand am fost sunata, nu l-am auzit si mi-am dat seama cine m-a sunat dupa notificarea primita pe mail ca CV -ul meu a fost citit.

    • Elke
    • 25/10/2016
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi, foarte utile atunci cand cauti un loc de munca

    • elena leonte
    • 25/10/2016
    Răspunde

    Multumim mult pentru sfaturi,Cristina. Cred ca mai tine si de noroc. Eu am patit-o cei drept. Dupa o perioada lunga de cautari,nopti nedormite m.am enervat intr.o seara si telefonul pe silent,am dormit pana la ora 14. Imi verific telefonul. Pe langa mesaje, doua apeluri la interval de 40 de minute,numar de vodafone. Intr.un final sun, secretara politicoasa imi raspunde si imi zice ca domnul a ales pe altcineva ca doreste persoane serioase.

    • Naty Mihaela GreenEyes
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Da imi sunt de mare ajutor aceste sfaturi ;din ce in ce mai greu se gaseste un job cat de cat acceptabil ;mai ales pentru cei fara studii superioare

    1. Răspunde

      sa nu crezi ca daca ai studii se bat angajatorii pe tine. Iti garantez eu ca nu.

    • enache nicoleta
    • 26/10/2016
    Răspunde

    eu sunt in cautarea unui job, aceste sfaturi sunt binevenite

    • Barbalata Mirela
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Utile sfaturile si bune. Dar nu se aplica tuturor. Nu stiu cum este in orasele mari dar in provincie si, in Bacau, nu prea se aplica. Patronii vor seriozitate dar cauta altceva. Desi dau anunturi pana la urma tot la c nostinte se apeleaza. Nu generalizez dar multi asa fac. Culmea nici nu citesc tot CV ul.
    Sunt multe aspecte.

    1. Răspunde

      stiu ce zici, si eu am avut de cateva ori ”impresia” asta…

    • ghelbere elena
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Intr-adevar este greu sa-ti gasesti un lc de munca atunci cand esti proaspat absolvent si peste tot iti cere experienta.

  2. si eu sunt in cautare, e aiurea ca locurile de munca actuale sunt in alte domenii fata de ce am terminat eu si toti cer experienta cu carul

    1. Răspunde

      se stie ca anagajatorii obisnuiesc sa caute candidati de 35 de ani cu 20 de ani de experienta 😀

    • dumittrescu raluca
    • 26/10/2016
    Răspunde

    chiar aveam nevoie sunt in cautare de un nou loc de munca ,am aplicat si aplic online ,si m-am inregistrat cu cv si la o agentie de munca speram sa-mi gasesc ceva ,dar cerintele sunt foarte mari

    1. Răspunde

      Iti tin pumnii sa gasesti cat mai repede un job pe placul tau si cu un salasiu decent :*

  3. Ar fi ceva sa te sune și sa ți se descarce bateria 😛
    As mai adaugă că sfat și sa nu aplici la joburile cu descrierea dubioasă. Pot fi capcane.
    Bune sfaturi 🙂

    1. Răspunde

      nu-mi dau seama unde ti se duce exact gandul cand zici ”descriere dubioasa” 😀

  4. Răspunde

    bune sfaturi!!

    Inca una de adaugat: fa cv cu grija pt e prima imagine proprie. Cv sa fie adecvat si job description, zic asta pt ca am facut mai multe treburi la acelasi job, si cand cautam se cauta ceva directionat, doar o parte din ce facui. Pana la urma am folosit asta in avantajul meu, am spus ca am facut la ultimul job si A si B si C dar as vrea sa fac numai A pt ca mi se potriveste mai mult (evident ca la interviul B am adecvat cv-ul si zis ca as vrea sa fac numai B 😀 )

    1. Răspunde

      gandesti foarte practic si vii mereu cu sfaturi in ajutorul nostru. Experienta ne invata mai mult decat orice studiu sau carte in domeniu.

    • Rox
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Incerc sa tin cont de aceste sfaturi mereu, toate sunt importante pentru a obtine jobul mult dorit.

    1. Răspunde

      sigur mai sunt si altele dar astea mi-au trecut mie prin minte la acel moment 🙂

  5. Răspunde

    Da! Foarte bune sfaturi 🙂
    Ar mai fi unul…ai incredere in tine 😉

    1. Răspunde

      dar nici prea multa, as zice eu 😛

    • Nicolae Claudia
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Eu nu prea am avut succes online la gasirea unui loc de munca. In schimb am luat cv-ul in mana si am mers direct la firma..si asa mi-am gasit repede de munca. Iar la noul job, am fost chemata la interviu pe baza de recomandare la fostul angajator 🙂

    1. Răspunde

      conteaza foarte mult si aceste recomandari, ai dreptate

    • Hacman Mariana
    • 26/10/2016
    Răspunde

    Sfaturi ca la carte!!! Multumim Cristina!Speram totusi ca se va schimba ceva in tara asta…locurile de munca chiar sunt o problema…cel putin in orasele mai mici….de cerintele angajatorilor nici nu mai vorbesc))))

  6. Răspunde

    De site-il asta … smartdreamers nu stiam. Are joburi de la companii mari si sper sa se extindă mai mult sa pot gâdi di eu ceva pentru Galati

    • Raluca
    • 27/10/2016
    Răspunde

    Chiar ca este greu, chiar si cand ai experienta suficienta. As adauga ca de mare ajutor este sa iti creezi si un profil de linkedin unde sa ai un CV complet. Foarte multi recruiteri cauta acolo si te contacteaza ei direct, fara sa aplici la job-uri.

    1. Răspunde

      am remarcat si eu aceasta oportunitate pe reteaua amintita de tine.

  7. Am sunat eu odata la un numar de pe un CV, pentru a chema persoana la un interviu de anjagare. Mi-a raspuns omul beat si m-a injurat de toate 😀

    1. Răspunde

      sa nu ii fi depus nevasta CV-ul! :))

    • Pusa Raisa
    • 29/10/2016
    Răspunde

    Este f adevarat ca e greu sa-ti gasesti un job in ziua de azi. Dupa parerea mea atat angajatorii cat si angajatii au niste pretentii prea mari. Unii vor sa muncesti mlt si bine si sa te plateasca prea putin dupa parerile tale,altii vor salarii mari si sa aiba treaba putina si usoara. Oricm ai da-o nu este bine,deaceea eu cred ca daca vrei cu adevarat sa ai un job,accepti o munca ,vezi cum e ,te descurci,mergi mai departe ,capeti experienta si in final poti capata si un salariu mai bun.Daca tii la un salariu mare in niciun caz nu-l vei primi din prima zi a angajarii,

    1. Răspunde

      se poate si asa. Am intalnit si eu absolventi de facultate care aveau impresia ca doar pentru ca au o diploma, merita sa fie pusi directori din prima.

  8. Răspunde

    Uite, eu caut job online sau ceva care sa ma ajute sa lucrez de acasa, dar nu am gasit pana acum
    O singura data am fost in etapa a doua si am descoperit ca era altceva la mijloc.
    Pana acum mi s-a spus ca sunt supracalificata pentru a munci de acasa 😛

    1. Răspunde

      eu am incetat sa mai caut de lucru pentru acasa. Majoritatea celor care au ajuns sa faca asta, au pornit de la un job normal la birou si apoi cineva s-a gandit ca le-ar fi mai bine sa faca aceeasi treaba in alt mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares