MegaHost.ro: Vrei găzduire de calitate? Iată 7 lucruri de care trebuie să ții cont în alegerea ta

domeniu-gazduire

Dacă plănuiești să-ți faci un blog, un site de prezentare, o revistă online sau un magazin online, cu siguranță ai aflat deja că, pentru a demara proiectul, ai nevoie de două lucruri: de un domeniu propriu și de găzduire. Desigur asta în cazul în care vrei să faci totul ca la carte și să-ți știi munca în siguranță. Există și platforme gratuite, gata să-ți găzduiască blogul sau magazinul fără nici un cost dar, în cazul lor, nu ai nici o garanție că blogul tău sau magazinul tău rămâne al tău. Tu îl faci, ei îl găzduiesc și devine un soi de bun comun sau nici măcar comun. Te poți trezi într-o dimineață și să nu le mai găsești acolo.

domeniu găzduireCum eviți asta? Cu domeniu și găzduire plătite. De unde știi că nu se poate întâmpla același lucru? Pentru că, dacă alegi o firmă bună de hosting, tu plătești și, în acel moment, se instituie un contract între tine și firma respectivă. Firma de găzduire își ia banii și blogul sau afacerea ta sunt în siguranță pe serverele lor. Problema care se pune este cum alegem găzduirea, de unde ne dăm seama dacă o firmă oferă servicii de calitate în domeniu sau nu. Nu este foarte complicat. Trebuie să ținem cont de următoarele 7 aspecte.

1. Prețul

Și eu am făcut această greșeală la început, să caut cu disperare un hosting ieftin. Bucuria este destul de mare, când găsești un pachet de găzduire la 1$ pe lună, dar dispare rapid când îți dai seama că îți pică site-ul de două ori pe zi sau se încarcă foarte greu. Concluzia: nu te arunci din prima la cel mai mic preț, ci analizezi și ce ți se garantează la acel preț.

2. Tipuri de servere pe care poți fi găzduit

Ce înseamnă asta? Că, dacă X are blogul găzduit la nu știu ce firmă, și e mulțumit, asta nu înseamnă că este firma potrivită și pentru tine, care ai un proiect mult mai amplu (conținut video sau magazin online). Tu ai nevoie de putere mare de procesare, de mult spațiu pe disc și de RAM pe măsură. Nu vei găsi asta la o firmă care oferă doar pachete de găzduire reseller. Ar trebui să te îndrepți spre o firmă de tipul megahost.ro, care oferă găzduire WEB atât pe servere dedicate, cât și pe servere VPS. Acestea nu impun restricții de consum la nivel de procesor și memorie RAM.

3. Suportul oferit

Cu siguranță vor fi multe momente în care vei avea nevoie de ajutorul celor de firma de găzduire, mai ales dacă ești începător. Este foarte important ca răspunsurile și rezolvările să vină cât mai rapid din partea furnizorului de servicii de hosting. De aceea eu recomand doar firmele care oferă suport tehnic 24/24 de ore, 7 zile din 7, 365 de zile pe an. Probleme nu-și iau niciodată vacanță. De asemenea, importante sunt și modalitățile prin care puteți lua legătura cu ei la nevoie. Ideal ar fi prin livechat și telefon. Prin email e mai greu.

4. Dotările hardware

Nu este important doar ce-ți promite o firmă de hosting; trebuie să știi și dacă deține mijloacele necesare pentru a-ți asigura o găzduire sigură și stabilă. În cazul anumitor furnizori, aceste informații despre sistemele hardware nu sunt făcute publice și trebuie să faci cereri speciale pentru a le afla. Ce nu e public nu e sigur! Simt nevoia să dau din nou exemplu pe cei de la megahost.ro pentru că pe site-ul lor sunt puse la vedere informațiile despre locația și specificațiile tehnice ale serverelor.

5. Accesul la cPanel

Fiecare posesor de site ar trebui să aibă acces la un panou de administrare de unde să poată opera anumite modificări în structura site-ului, să-și poată configura o adresă de e-mail sau un cont FTP. Nu poți cere suport tehnic chiar pentru orice. Cpanel este cel mai cunoscut și prietenos panou de administrare, cu un meniu intuitiv. Chiar și un începător se va descurca să facă update-uri sau mici modificări cu ajutorul lui. Nu toate firmele care oferă găzduire folosesc și oferă clienților acces la cPanel. Unele au o interfață pe care numai un extraterestru o poate desluși.

6. Vechimea în domeniu și reputația firmei

Cu riscul de a părea neprietenoasă cu firmele nou înființate, eu vă sfătuiesc să nu vă riscați să vă cumpărați domeniu și găzduire de la firmă apărută săptămâna trecută, despre care nimeni nu știe nimic, doar Gigel sau Dorel se laudă că au blogurile găzduite la ei și totul e ca la carte. Mizați pe o firmă cu vechime. Vechimea înseamnă stabilitate și experiență și avem nevoie de amândouă. Despre un astfel de furnizor este imposibil să nu găsiți păreri pe net pentru a vă putea face o idee despre calitatea serviciilor oferite.

7. Bonusurile oferite

Nu în ultimul rând, trebuie analizat și dacă  achiziționarea unui domeniu sau a unui pachet de găzduire ne poate aduce vreun bonus. De pildă, la megahost, dacă tot i-am pomeni de atâtea ori, la majoritatea pachetelor de găzduire, dacă plătești în avans pe un an, primești un domeniu .com gratuit.

În online, ca și în offline, ai nevoie de parteneri de nădejde. Primul tău partener, la început de drum, trebuie să fie firma care îți asigură găzduire pentru site. Lucrurile care încep bine au șanse mari de reușită rapidă. De-asta este important să alegi din prima hosting-ul potrivit. Sunt sigură că sfaturile mele îți vor fi de folos în acest demers.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Barbalata Mirela
    • 23/09/2016
    Răspunde

    In prezent nu am un blog si nici nu cred sa imi fac vreunul. Dar niciodata sa nu spui niciodata 🙂 . Oricum Cristina mereu am apreciat la tine modestia si bunavointa asa ca voi tine minte sa iti cer sfatul daca va fi cazul. Mersi frumos de sfaturi 🙂

    • enache nicoleta
    • 23/09/2016
    Răspunde

    super interesant! fara sa faci reclama, daca s ar putea sa dai exemple de firme , concret care sa ma ajute la crearea unui site, cei pe care ii folosesti tu de exemplu.

    • Lamiita Petre
    • 23/09/2016
    Răspunde

    Deocamdata….. zarurile au fost aruncate. Dar nu se stie niciodata cand imi iau jucariile si ma mut. Am retinut recomandarea ta si am incredere in ceea ce recomanzi.

    • Rox
    • 23/09/2016
    Răspunde

    Interesant. Desi nu am un blog si nici plan sa-mi fac unul, e bine sa fiu documentata.;)

    • Elena Leonte
    • 23/09/2016
    Răspunde

    Nu am la momentul actual un blog,dar nu-i timpul trecut niciodata. Multumesc pentru informatii..

    • Gheorghe Madalina Georgiana
    • 23/09/2016
    Răspunde

    Eu am blog, dar pe o platforma gratuita nu de mult timp am inceput sa ma interesez de gazduire pentru domeniu propriu, insa sincer chiar nu intelegeam ce anume criterii sa caut la o firma de gazduire, din fericire pentru ine acest articol a venit exact la timp ca asa pot sa stiu si eu dupa ce criterii sa ma orientez.

    • Nicolae Claudia
    • 23/09/2016
    Răspunde

    Cand privesti totul de dinafara, te gandesti ce mare lucru e sa ai un blog..sincer, eu nu credeam ca e asa de complicat. Dar si acest articol, si altele care le-am citit de curand tot pe blogul tau..mi-au aratat ca nu-i chiar asa de usor. De fapt acum mi se pare o munca continua. Tare mult mi-as dori ca aceasta munca, pe care o depui..sa fie rasplatita pe masura…atat financiar, cat si sufleteste. Din partea mea..jos palaria.

    • Kamy camelia
    • 23/09/2016
    Răspunde

    Interesant mi stiam ca trebuie sa platesti gazduire sa iti faci blog sau un magazin online ,se vede ca nu am blog si nu ma interesat niciodata a avea unul.dar e bn de stiut pentru cei care vor un blog

    • ghelbere elena
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Nu am blog si nici nu am de gand sa-mi fac pentru ca nu am timp. De multe ori ma scol cu noaptea in cap ca sa ma uit si sa citesc paginile mele preferate. Daca mi-as face un blog cu siguranta as tine cont de sfaturile tale.

  1. Răspunde

    Suportul oferit e pentru mine cel mai important. Adica oricate probleme ar aparea la o firma de hosting, conteaza mult sa raspunda la telefon sau la mail-uri cand sunt probleme. Eu am schimbat firma de hosting fix din cauza asta, ca nu-mi raspundeau. Am asteptat sa termin contractul si m-am mutat.

    • Tatiana Sorina
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Interesant,nu am blog dar e un articol bun pentru cei incepatori.

  2. Răspunde

    Sfaturile tare sunt utile pentru toti cei care doresc sa treaca pe domeniu si nu stiu la cine sa apeleze, dar si pentru cei care doresc sa isi faca un blog direct pe domeniu.

    • stoica claudia
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Eu nu am blog dar nici nu am de gand sa imi fac ,dar este un articol foarte util.

  3. Multumim mult de aceste informatii, foarte utile pentru un blogger la inceput de drum

  4. e bine sa ceri pareri oamenilor care deja au asa ceva, sa compari preturile si ofertele, sa vezi ce ofera fiecare. de preferat e, vorba ta, sa nu te arunci la 1$ pe luna, pentru ca-ti va pica site-ul de 100 de ori pe zi

    • Daniela Dodoi
    • 26/09/2016
    Răspunde

    La asa ceva nu ma bag,las locul celor ce au acest talent la scris,dar cei ce au intentia sa ia in consideratie sfaturile tale.

    • HOSSU CLAUDIA
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Sfaturile tare sunt utile pentru toti cei care doresc sa treaca pe domeniu si nu stiu la cine sa apeleze un articol minunat bine documentat

    • victorita
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Multumim pentru sfat! Nu-i chiar aşa uşor să ai un blog. Nu am blog si „deocamdată” nu am în plan sa-mi fac pentru ca nu am timpul necesar, dar stii cum se pune „niciodată, să nu spui niciodată”.

    • Pusa Raisa
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Daca stai si te gandesti sunt foarte multe profesii care necesita munca multa raspundere si dragoste pentru ceea ce faci Multi o fac asa cum stiu ei sau cum pot ,nu degeaba se spune „”multi chemati dar fara chemare „” La fel si in acest domeniu daca te inhami la asa ceva trebuie sa faci totul asa cum trebuie si
    sa-ti placa ceea ce faci . Intru pe multe boguri dar foarte putine ma tenteaza sa revin . Eu nu as avea aptitudini pentru a fi un bloger bun e si cam tarziu pentru mine , dar oricum stiu acest lucru si nu ma bag daca nu-i de mine

    • dumittrescu raluca
    • 27/09/2016
    Răspunde

    consider ca nu este usor sa ai un blog,iti trebuie timp si cunostinte ,apreciez persoanele care au bloguri

    • Aniela
    • 29/09/2016
    Răspunde

    Utile informatiile din articol da am vrea sa stim si numele unor firme cu reputatie din domeniu si serioase!

  5. Răspunde

    Interesante si utile sfaturi, mai ales pentru cei aflati la inceput de drum. Eu sunt o puturoasa irecuperabila. Am preferat sa intreb cateva bloggerite in care aveam incredere si am ales ceea ce alesesera si ele. Nu ma pot plange, am nimerit bine. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares