Viața în bucătărie poate fi altfel – 6 motive să investești într-un blender

blenderAm mai spus-o și o voi mai spune: nu știu cum au trăit mamele, bunicile și străbunicile noastre fără ajutorul electrocasnicelor. Femeilor ăstora clar ar trebui să li se ridice un monument (Monumentul femeilor fără electrocasnice). Spălat la mână, tocat la mână, frecat maioneza la mână, bătut frișca la mână, mărunțit nuca manual, sună mai mult decât rău, de-a dreptul horror.

Din fericire, noi nu suntem nevoite să alegem varianta asta pentru că, în zilele noastre, există o mulțime de aparate menite să ne ușureze munca în casă și la bucătărie. Unul dintre acestea este blenderul. N-ar trebui să lipsească din nici o bucătărie, după părerea mea. De ce? Iată un top 6 motive să îl ai pe blatul din bucătărie.

1. Funcții multiple

Blenderul poate fi folosit în foarte multe moduri pentru diverse tipuri de preparate. Cu ajutorul lui poți mixa o supă, poți pasa roșii, mărunți cafea, zahăr sau alte ingrediente și condimente, poți prepara smoothie-uri sănătoase și delicioase. Multe gospodine folosesc blenderele de tipul celor de pe acest site inclusiv pentru a mixa compoziția pentru prăjituri.

2. Scurtează timpul petrecut în bucătărie

Sosuri, shake-uri, roșii de pasat, toate se fac mai simplu și mai rapid folosind un blender. Poți obține, în doar câteva secunde, nucă măcinată perfect, un sos delicios, zahăr pudră din zahăr tos, diverse ingrediente tocate sau mărunțite. Spre deosebire de alte electrocasnice capabile de măcinare exclusiv umedă sau uscată, blenderele precum cele de aici se descurcă perfect atât cu alimente și condimente uscare, cât și umede, fie ele cu textură moale sau tare.

3. Mai puține riscuri de accidentare

De câte ori nu ajungem să ne tăiem, în timp ce tocăm ceva, sau să ne dăm degetele pe răzătoare, încercând să obținem roșii cât mai bine mărunțite pentru un sos? Astfel de accidente nu există atunci când ai un blender care să îți sară în ajutor. Pui ingredientele în el, pui capacul, selectezi tipul de program și viteza dorită și el se ocupă de pasare sau mărunțire.

4. Bucătărie mai curată

Pe principiul ”numai cine nu muncește, nu greșește”, am putea spunea că numai cine nu gătește, nu murdărește. Tocatul vinetelor, pregătirea unui piure de cartofi pentru cină sau a unuia de fructe pentru prânzul celui mic, prepararea unui sos special, toate sunt activități care se lasă cu multe vase murdărite și, uneori, și cu stropi pe faianță. Când le prepari în blender, faianța și blatul din bucătărie sunt la adăpost deci nu mai pierzi timp suplimentar pentru curățenie.

5. Preparate mai savuroase și mai fine

Pornind de la banalul piper, pe care îl adăugăm în peste 70% din mâncărurile pe care le preparăm și care este mult mai aromat, dacă este proaspăt măcinat, și mergând până la prepararea omletei sau a compoziției pentru clătite, blenderul este mai mult decât util. Condimentele măcinate pe loc dau mai multă savoare mâncărurilor și preparatele de tipul omletei sau a sosurilor au o textură mult mai fină când compoziția este mixată într-un astfel de aparat.

6. Cheia pentru o alimentație sănătoasă

Evident că, în acest caz, este vorba și de voință dar un blender clar te poate ajuta să mănânci mai sănătos. De câte ori nu ai avut pofta de o supă cremă și ai ajuns să o înlocuiești cu un sanviș pentru că nu erai dispus să stai 2 ore în bucătărie ca să toci ciupercile manual și apoi să le freci cu telul până îți trece pofta? Plus că, la finalul operațiunii, ceea ce obțineai nu era prea cremos. Când știi că pe masa din bucătărie te așteaptă un blender dispus să facă treaba rapid și să îți ofere un preparat ca la carte, altfel îți vine să te apuci de gătit.

Pentru mine blenderul a devenit indispensabil. Tocmai pentru că am atâtea avantaje pe urma utilizării lui și pentru că știu că un astfel de aparat electrocasnic nu este nici foarte scump, vi-l recomand și vouă. Sau poate aveți deja unul? Poate îmi spuneți,  în cazul ăsta, dacă îl considerați util și dacă ați fi dispuși să renunțați la el. Dacă aveți și sfaturi despre alte modalități în care îl putem folosi, vă sunt recunoscătoare.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Naty Mihaela GreenEyes
    • 07/09/2016
    Răspunde

    Am avut ,cat a fost bebele meu mic ,apoi cand a trecut la mancare ca de ,,oameni mari,, parca a presimtit si s-a stricat ,am ramas doar cu ustensilele.chiar intentionez sa cumpar altul pentru supe creme .

    • stoica claudia
    • 07/09/2016
    Răspunde

    Foarte util intr-o bucatarie acest aparat,am si eu si storcator de fructe .

    • Nicolae Claudia
    • 07/09/2016
    Răspunde

    Am primit vreo 2 cadou la nunta..mult timp au stat undeva in debara..dar de cand a venit bebele..nu lipseste de pe blatul din bucatarie. Imi este de mare folos. Prepar mai usor supele, si numai fac dezastru in bucatarie. E practic si usor de curatat.

    • Valeria Chertes
    • 07/09/2016
    Răspunde

    Nici nu se poate explica in cuvinte cat este de folositor in bucatarie acest blender.

    • Pusa Raisa
    • 07/09/2016
    Răspunde

    Il am si il folosesc cu mult drag de mult timp. Face parte din „”familie „” ca sa spun asa, este de un real ajutor , deaceea am mare grija sa nu se strice ,am patit-o cu storcatorul de fructe si nu mai vreau asa ceva . Un ajutor de un real folos ! .

    • Pusa Raisa
    • 07/09/2016
    Răspunde

    Il am si-l folosesc cu mult drag de mult timp. Face parte din „”familie „” ca sa spun asa, este de un real ajutor , deaceea am mare grija sa nu se strice ,am patit cu storcatorul de fructe si nu mai vreau asa ceva . Un ajutor de un real folos ! .

  1. Răspunde

    Fix un blender de masa vreau eu sa-mi cumpar. Initial mi-am cumparat unul pentru mana, ca sa fac piure din fructe, insa mi-am dat apoi seama ca as vrea sa fac mult mai multe chestii si pentru ele mi-ar trebui un blender de masa. Pana si shake-urile de proteine se fac mai bine in blenderul de masa. 😀

    1. Răspunde

      daca te-ai dat pe shake-uri, clar ai nevoie de unul. Ies mai cremoase si parca si mai tasty in el.

        • Alina Smaranda
        • 09/09/2016
        Răspunde

        Un mare ajutor în bucătărie, mai ales dacă ai copii,pot spune din proprie experienta ca e pe al doilea loc după mașină de spălat. Da, merită să investești !

    • dumitrescu elena
    • 07/09/2016
    Răspunde

    am cumparat unul cand s/a nascut fetita ,apoi s.a stricat si nu am mai cumparat ,dar sincer etse necesar in orice bucatarie pentru orice mamica

    • Lamiita Petre
    • 07/09/2016
    Răspunde

    Ce ar fi marea fără soare,
    Ce ar fi câmpul fără floare,
    Ce ar fi astăzi fără mâine,
    Ce ar fi viaţa fără tine?

    Am si eu unul asemanator doar ca e mai vechi, ar trebui inlocuit desi functioneaza saracul, l-am luat din Mall. ( Mall-ul din Severin este o piata de unde vine toata lumea si vinde, ce-au furat de pe afara, ce nu le mai trebuie, lucruri noi cu etichete, de la frigidete, chiuvete si alte alea)

    • ghelbere elena
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Chiar, oare ce ne face fara aceste ajutoare in bucatarie? Eu una cred ca nu m-as mai descurca.

    • Delia
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Am de cativa ani blender si chiar merita toti banii. Mananci mai sanatos, mai bun si totul e gata mult mai repede. Si se si curata usor.

    • Barbalata Mirela
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Eheee, chiar imi doresc un blender in casa dar pana acum nu am reusit sa iau. Mereu interveneau alte prioritati 🙁

    • Daniela Dodoi
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Multi nutritionisti nu recomanda acest tip de aparat ca nu ajuta cu nimic organismul ,ca e un moft…parerile sunt impartite,eu folosesc si îmi e util in bucătărie.

    • Ficea Adina
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Am de cativa ani blender si chiar merita toti banii, E luat de la Lidl si luna trecută a ieșit din garanție și încă mai funcționează.
    Mananci mai sanatos, mai bun si totul e gata mult mai repede. Si se si curata usor.
    Dar eu mă mândresc cu altcineva. Seamănă cu cel prezentat de tine draga mea și îmi face pasta , pasta tot ceea ce doresc: iahnie de fasole, salată de vinete s.a.m.d.
    Sa îți spun de unde il am: de pe stradă din Germania….

    • Maria Popescu Schinteie
    • 08/09/2016
    Răspunde

    M-a ajutat foarte mult blenderul in Alimentația bebelușului meu , fiind la început de drum in viata ! Este intr-adevăr foarte bun la casa femeii , iar motivele pe care le spui tu sunt reale !

    • Rox
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Sincer, nici eu nu mi-as vedea viata fara un blender. M-a ajutat mult cand am inceput diversificarea fetitei mele. Plus smooth-iuri, piure delicios. Hm…

  2. :-)) He,he am.3. Unul este chiar folosit. Celelalte nici nu stiu cum se utilizeaza. Sotul mi le.a scos din cutii,o fi crezut ca ni am activitate. Ster zilnic la el.

    • geaninan
    • 08/09/2016
    Răspunde

    de mult ma tot gandeam daca sa imi cumpar un astfel de blender, acum chiar mai motivat sa imi cumpar…merci!

  3. Răspunde

    Eu am ”descoperit” blenderul dupa ce l-am nascut pe cel mic. Pana atunci chiar nu conta daca il am sau nu dar dupa ce a venit el pe lume pot spune ca l-am folosit foarte des. Acum ceva mai rar pentru ca la prajiturit :p imi trebuie mai mult mixerul decat blenderul.

    • Butnaru Mihaela
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Blenderul nu doar ca scurtează timpul petrecut in bucătărie, ci ne ajuta sa facem mai bine rețetele.

    • alina corodescu
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Din punctul meu de vedere o bucatarie fara blender n-ar trebui sa existe.Este un produs,de care ma folosesc destul de des

    • kamy camelia
    • 08/09/2016
    Răspunde

    E drept ca blenderul e un ustensil folositor in bucatarie ,am unul acasa in romania care il foloseate mama si pot spune ca o ajuta mult in bucatarie,eu sunt genio care imi place mai mult sa fac totul eu,pana si maionesa si frisca o fac la mana fara ajutorul ustensilelor electrice

  4. Consider ca orice femeie trebuie sa aiba in casa ei un blender! Inseamna sanatate pura dar si multtt ajutor in bucatarie.

    • Catalina Dumbrava
    • 09/09/2016
    Răspunde

    Numai eu nu am? Imi trebuie neaparat, am avut unul era mai demodat dar mi-am facut treaba cu el! Trebuie sa-mi iau altul!

    • Gheorghe Madalina Georgiana
    • 09/09/2016
    Răspunde

    sincer am blender si pot sa spun ca este extrem de folositor, l-am folosit la inceput diversificarii lui Alex si de cand are infectia in gat folosim in pisarea mancarii ca nu are cum sa inghita.

    • victorita
    • 09/09/2016
    Răspunde

    E foarte util la casa omului. Când era copilul mic mi-a fost de mare ajutor, parcă aveam 3 mâini nu 2!! Cine la inventat sigur a fost o femeie 🙂 ????

  5. am cumparat dupa nunta un robot de bucatarie de la teleshop-mare pacaleala, acum am optat pentru un maruntitor electric Gorenje de legume pe care il folosesc zilnic, l-am cumparat la promotie din Auchan si sunt tare multumita de el

    • nicolae adrian
    • 11/09/2016
    Răspunde

    e foarte util in bucatarie. te ajuta sa prepare rapid anumite mancaruri sau bauturi

    • corodescu costel dan
    • 11/09/2016
    Răspunde

    Un blender in bucatarie este mereu binevenit.Sunt foarte multumit de cel,pe care il am

    • Cris Tina
    • 12/09/2016
    Răspunde

    Fara blender nu stiu cum as fi reusit sa imi determin copilul sa manance si solide. A fost de un mare real ajutor la inceputul diversificarii si inca este si acum, n-am renuntat la el. Sper sa ma tina cat mai mult timp caci investitia a fost cam mare. Momentan nu da semne de damblagit, functioneaza destul de bine dar e putin cam zgomotos (pentru urechiusele copilului, zic eu).

  6. Răspunde

    Eu am zis că tura asta iau direct robot! Am avut o chestie din aia la 40 de lei grămada în materie de blendere. A dat fratemeu nu stiu ce chestii prin el, cu gheață, cu sâmburi și gata! Pa și la gară! De data asta pun bani deoparte câteva luni și dau un ban, dar stau în față!

    • enache nicoleta
    • 17/09/2016
    Răspunde

    foarte util, este trecut pe lista viitoare de cumparaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares