Testat – Akutcreme Lavera tratament intensiv cu particule de argint

De multă vreme mă confrunt cu niște pete roșii, destul de inestetice, apărute pe scalp și în zona sprâncenelor. Uneori se formează coji (sunt diferite de cele pe care numim generic mătreață), coji care nu cad, pe care simt nevoia să le înlătur cu orice preț. Uneori îmi fac adevărate răni. Medicul a pus diagnosticul de dermatită seboreică. Nici nu știu dacă e un diagnostic corect. Nu mi-a făcut nici un fel de analize, s-a pus diagnostic dintr-o privire.

În fine, trecem peste asta. De mai bine de un an, nu am mai reușit să scap de petele acestea. În unele zile parcă sunt mai puțin vizibile, în altele se înroșesc mai tare. Probabil că ține și de alți factori cum ar fi alimentația incorectă sau stresul. Mărturisesc că le am pe amândouă pe lista păcatelor.

Am încercat până acum doar pentru scalp diverse șampoane și nimic nu a dat rezultate. Pentru sprâncene am testat o serie de leacuri naturiste (ceaiuri, uleiuri naturale). Nimic. De curând am dat peste crema asta, Akutcreme de la Lavera, un tratament intensiv cu particule de argint pentru piele iritată. M-am documentat puțin pe internet despre ea și am zis că e posibil să îmi facă bine.akutcreme

Experiența mea cu Akutcreme

Am comandat-o și, după mai bine de 4 săptămâni de utilizare, a sosit vremea concluziilor.

După cum se poate vedea, crema tratament este ambalata într-un tub simplu, în genul tuburilor de pastă de dinți, prevăzut cu un capac ce se închide prin înfiletare. Tot din imagini, se poate observa că produsul are capătul de ieșire sigilat cu folie de aluminiu, ceea ce ne asigură că produsul este nou, crema n-a intrat în contact cu aerul sau cu alte mâini pline de bacterii.tratament-particule-argint

Crema are culoare albă, este fină, destul de păstoasă (nu curge). Mirosul este neutru, nici parfumat (nici nu îmi doream așa ceva), nici neplăcut. Asta pentru că nu are parfumuri sau conservanți în compoziție. Prima bilă albă aici o primește. O piele iritată sau cu probleme chiar mai grave, numai de parfum nu are nevoie!

tratament-dermatita

Am început să o folosesc pentru problema mea. Mi-am spălat fața cu un săpun antibacterian (recomandat de medic) apoi am demachiat-o cu apă micelară și am aplicat o cantitate mică (cât un bob de orez), pe fiecare sprânceană, masând ușor pentru. Textura cremei este puțin grasă dar nu exagerat (pentru mine e ok, având în vedere că am testat inclusiv ulei de cocos în stare pură). Produsul nu provocă disconfort sau usturime atunci când îl aplic pe zona cu probleme.

A folosit crema de 3 ori pe zi. Stând acasă, nu mă machiez și am posibilitatea aceasta, de a folosi tratamentul și în cursul zilei. Cred că este suficient și de două ori pe zi, dimineața și seara. În primele zile nu am remarcat nici un rezultat vizibil, doar că nu mai ustura locul respectiv. Înainte, dacă atingeam acea pată roșie, aveam senzația unei arsuri. Am continuat să o folosesc și, după vreo săptămână, rezultatul este cel pe care îl vedeți și voi, roșeața aceea a dispărut. După acest moment, am continuat să folosesc tratamentul doar seara și momentan sprânceana mea arată bine, fără urme de roșeață sau coji. dermatita-sprancene

Cum acționează Akutcreme?

Practic, acesta este un tratament antiseptic (produs medical Lavera) care vine și acoperă pielea iritată protejând-o de microbi (cu ajutorul particulelor de argint) și ajutând-o să se vindece. Pe site-ul de unde am cumpărat-o, nici nu îl lăudau prea mult că ar face minuni pentru dermatită. Era recomandat ca produs naturist cu rezultate bune în tratarea pielii uscate, aspre sau cu eczeme. Are o acțiune foarte complexă. Vine să calmeze iritația, să reducă inflamația, să asigure acel strat protector și să hidrateze bine pielea. N-aveam nimic de pierdut să o încerc de vreme ce și simptomele mele erau tot pe acolo. Și bine am făcut că am cumpărat-o. V-am zis că e un produs nemțesc? Produsele din Germania, Franța și Italia îmi inspiră întotdeauna mare încredere.

Nu sunt singura la care tratamentul a dat rezultate

După mine, soarta a vrut să o testeze și soțul meu. Mi-a venit acasă, acum vreo două săptămâni, cu o iritație foarte urâtă pe picior. A mai avut și în urmă cu ceva luni și atunci am tratat-o doar cu apă cu bicarbonat și cu unguent de gălbenele. Foarte greu au dispărut acele bubițe roșii și îl usturau foarte tare și avea și mâncărimi. Și acum i-am făcut la fel, în prima zi, baie cu apă cu bicarbonat și gălbenele. Abia a doua zi mi-am adus și eu aminte că în borseta mea aveam Akutcreme și i l-am dat să îl folosească. El a aplicat-o doar seara (pentru că e mare leneș și nu se dă singur) și, cu toate astea, în prima zi deja dispăruseră usturimea și mâncărimea și în 2-3 zile nu mai era nici urmă de iritație. iritatie-picior

Chiar este un produs natural?

Verificăm imediat lista de ingrediente. Producătorul îl recomandă ca produs cu majoritatea ingredientelor provenite din agricultura organică certificată. Lista lor sună așa: Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Glycerin, Alcohol*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Myristyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Levulinic Acid, Xanthan Gum, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Hydrogenated Lecithin, CI 77820, Hydrogenated Palm Glycerides, Tocopherol, Lecithin, Lysolecithin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate. Dintre extractele naturale din compoziție merită amintite uleiul de măsline, uleiul de floarea soarelui, untul de shea și uleiul de luminiță de seară. Deși are atâtea uleiuri, crema nu este una grasă (menționez că eu am tenul gras și nu aș suporta un produs care se simte ca un ulei pe față. Cred că asta se întâmplă datorită alcoolilor din compoziție.

Am căutat ingredient cu ingredient, pe paulaschoice.com, și rezultatul este de 10. Absolut toate ingredientele sunt ”curate” fără chestii dubioase care pot avea efecte adverse. Este un produs BIO.

Cine poate folosi Akutcreme?

Oricine are o problemă cu pielea, indiferent că vorbim de față, de coate, genunchi sau orice altă zonă a corpului (dar doar uz extern!). Acolo unde pielea este uscată, înroșită, crăpată (face foarte bine și mâinilor dacă aveți probleme din cauza detergenților sau a vântului și frigului, că tot vine sezonul). Akutcreme este potrivită și pentru cei care au pielea sensibilă și predispusă la deshidratare dar și celor care se confruntă cu dermatite, eczeme, neurodermite sau cuperoză.

Eu nu sunt mulțumită, ci încântată  de tratamentul acesta. Sper să fie eficient în continuare pentru că am de gând să îl folosesc și de acum încolo. Este primul produs cosmetic căruia îi pot acorda nota 10/10. Dacă mai vrea cineva să îl încerce, ar mai trebui să menționez că eu l-am achiziționat de pe skinpriority.ro.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Nu am astfel de probleme dar fata surorii mele se confrunta cu o asemenea problema pe care a incercat sa o rezolve cu tot felul de tratamente naturiste, de creme care mai de care mai scumpe si nu au dat rezultat. Astazi o pun sa citeasca articolul.

  1. Răspunde

    wow, chiar se vede diferenta. Bine de stiut, nu am astfel de probleme, dar nu se stie niciodata…

  2. Răspunde

    Nu se stie niciodata cand ai nevoie de un astfel de produs. Diferenta e remarcabila. 🙂

    • Robert Aurel
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Un alt produs foarte bun pt aceasta problema este ( Anti-dandruff Shampoo SELSUN BLUE) De precizat ca doar cel albastru a avut la mine efect. Il folosesc de 4-5 ani si este ok. Daca il intrerup apare iar seboreea…

    1. Răspunde

      Multumesc de recomandare. Am auzit despre el dar nu l-am testat. Acum, ca am o recomandare de incredere, sigur il voi lua sa vad ce stie sa faca.

    • Barbalata Mirela
    • 26/09/2016
    Răspunde

    M-ai facut curioasa. Nu am auzit de aceasta crema. Multumesc Cristina pentru recomandare 🙂

    • Rox
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Nu am auzit de aceasta crema, dar vad ca-si face efectul. Multumim pentru pont!

    • HOSSU CLAUDIA
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Un alt produs foarte bun pt aceasta problema este foarte util un articol minunat foarte bine documentat este super

    • Daniela Dodoi
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Nu am auzit de ele,cred ca sunt noi pe piata românească si testandu-l am remarcat diferenta la tine.E imbucurator sa avem un asemenea produs eficient.

  3. Răspunde

    nu am auzit pana acum de acest produs, dar cred ca se merita

    • Pusa Raisa
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Multi dintre noi ne confruntam cu unele probleme la care nu reusim sa le gasim o rezolvare. E bine de stiut ca unele produse dau rezultate bune si ne ajuta sa scapam de unele probleme mici dar foarte sacaitoare si neplacute la fel ca cele avute de tine si sotul tau. Multumim ca ne-ai recomandat acest produs !

    • stoica claudia
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Un produs bun,multumim de recomandare ,sper sa nu o folosesc dar nu se stie niciodata.

  4. O crema necesara in orice casa. Nu se stie niciodata ce iritatii sau probleme pe piele apar, iar daca este si eficienta (dupa cum vad in pozele tale), atunci e minunat!

  5. Ma bucur ca ai descoperit aceasta crema care te ajuta pentru ca eu auzisem ca aceasta dermatita nu se vindeca definitiv, ci doar se tine sub control. Din stiu este agravata de orice iritant aplicat pe piele si lotiunile cu alcool inrautatesc situatia. Cunosc o persoana care are asa ceva si are aceste manifestari doar cand consuma alimente acre sau fermentate, asa ca tine cateva zile sub observatie alimentele ingerate.

    1. Răspunde

      mersi de sfat, sigur e si din alimentatie!

  6. Răspunde

    O sa cumpar si eu crema asta pentru ca iarna am probleme cu pielea care se usuca foarte tare si crapa.

    • Valeria Chertes
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Sper sa nu am nevoie de acest produs dar iti doresc sa iti fie de folos.

    • Kamy camelia
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Eu nu am astfel de probleme ,dar sigur am sa o recomand mamei,ca ia are genul acesta de probleme pe maini.cu prima ocazie am sa o cumpar si am Sao dau mamei sa vad daca are efect

    • Nicolae Claudia
    • 27/09/2016
    Răspunde

    Citind articolul si vazand cate beneficii are si ca e un produs Bio, ma asteptam sa aiba un pret pe masura. Dar cand am vazut ca e doar 61 lei, nu mi-a venit sa cred. Ma bucur ca iti este de ajutor

    • Cris Tina
    • 27/09/2016
    Răspunde

    Am auzit de acest brand dar niciodata n-am testat vreun produs de la ei. Din cate vad, esti foarte multumita de crema asta, te-a ajutat vizibil si parca imi face si mie cu ochiul sa-o incerc.

  7. pare ok! n-am avut pana acum probleme, dar nu se stie niciodata cu ce ma voi confrunta mai tarziu!

    • dumittrescu raluca
    • 27/09/2016
    Răspunde

    nu am auzit de acest brand ,este un produs de retinut ,poate candva o sa avem nevoie sau una din cunostintele nostre,bune informatii

  8. Răspunde

    Super rezultate! Ma bucur ca ai gasit aceasta crema si ca este atat de buna!

    • Lamiita Petre
    • 27/09/2016
    Răspunde

    Dai un ban dar stai in fata- cum s-ar zice. In cazul acesta, merita.Daca este un produs BIO si mai este si eficient, evidenta ca este si putin mai scump. Mie mi-ar trebui pentru coate si cred ca mi-ar fi buna si daca stau bine si ma gandesc, cati bani am dat ptr alte creme, cred ca am iesit mai scump.

  9. Răspunde

    Rar citesc despre produse care primesc nota 10. Eu n-am avut niciodata probleme cu pielea, insa informatiile oferite de tine sunt bune in cazul in care aud pe cineva ca are nevoie de un astfel de produs.

    • Mada
    • 28/09/2016
    Răspunde

    Eu m-am ales cu 3 pete ciudate pe un picior, nu stiu de la ce. La inceput au fost mici, dar cresc pe zi ce trece si seamana cu niste arsuri, iar zona din jurul lor este uscata. Am inceput sa folosesc Aloe Vera, dupa cateva creme incercate fără rezultat. Daca nu vad imbunatatiri cu aloe, o sa incerc si eu aceasta crema.

    • ionela bortofleac
    • 28/09/2016
    Răspunde

    Cu doar 61 de lei scapi de probleme, se vede c-a fost eficient in tratarea iritatiilor, dau share sa ajunga si la prietenii mei

    • Aniela
    • 29/09/2016
    Răspunde

    Pare foarte buna crema,eu nu ma confrunt cu astfel de probleme da e bine de stiut.

    • Catalina Dumbrava
    • 29/09/2016
    Răspunde

    Sper sa nu fiu nevoită să o folosesc! Articolul tau este binevenit totuși pentru nepoata mea. Mulțumim de articol!?

    • Elke
    • 29/09/2016
    Răspunde

    Multumim de informatii, nu am incercat pana acum aceasta crema deoarece nu a fost nevoie, un articol foarte util

  10. Răspunde

    Eu am vazut la ei o crema pentru tenul cu pete care promite ameliorarea petelor. Sper sa mi-o iau luna viitoare si sa incep un tratament cu ea pentru ca de la sarcina s-a cam patat fata mea

    • Tatiana Sorina
    • 30/09/2016
    Răspunde

    Nici nu ai idee de cand imi doresc un asemenea articol. Imi doresc un tratament,o crema sau un sampon pentru scalp iritat.Acum doi ani dupa ce m-am vopsit ,m-am spalat,m-am uscat ,m-am trezit ca ma ustura toata pielea capului,cand m-am uitat in oglinda tot scalpul era rosu ca focul. Dupa cateva zile pe anumite portiuni a trecut roseata dar pe unele sa uscat pielea. De atunci am incercat tot felul de sampoane,creme si nimic…. uneori dispar,aoi reapar. Am sa incerc si eu aceasta crema.

    1. Răspunde

      Pentru scalp iti recomand Diprosalic solutie de la farmacie.

    • Hacman Mariana
    • 30/09/2016
    Răspunde

    Intradevar pare un tratament eficient…Rezultatul e vizibil..Fiica mea are probleme de obicei cu iritatiile…in caz ca mai apar vom incerca acesta crema…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares