Kaspersky Internet Security – un antivirus bun pentru un blogger care se respectă

Cititorii mei fideli știu deja câte probleme am avut cu blogul în ultima perioadă. Când mi-era lumea mai dragă, lui Google îi venea damblaua și mă băga pe lista neagră, pe motiv că a găsit ceva programe malware prin paginile blogului meu. Nopți întregi am căutat să văd de unde mi se trage, am scanat cu toate bazaconiile de plugin-uri și am studiat sute de site-uri, pentru a-mi curăța blogul de acele amenințări și a-l determina pe Google să mă lase în pace. N-am reușit pentru că, dacă nu te pricepi la programare, te uiți fix ca vițelul la poarta nouă la alertele acelea. Nu vă imaginați că un nenorocit de virus vă apare în sursa paginii sau direct în articol. Nu, el se ascunde bine. Atât de bine, încât numai cei care cer 80 de euro pentru o devirusare o pot face cum trebuie.

Nu, eu n-am plătit 80 de euro. Am plătit mai mult. 200 de dolari pentru un an. Am zis că e mai ok așa, cu un abonament anual,  decât să mă trezesc cu alte probleme peste 2 săptămâni. Cred că acum am scăpat de acele chestii nedorite de pe blog dar am continuat să mă întreb cum și de unde au apărut ele acolo. Cele mai multe păreri spun că mi s-a tras de la lipsa unui antivirus bun instalat pe calculator.

Nu pot să contrazic aceste păreri pentru că eu chiar nu am avut un antivirus serios. Am luat totul ca pe o glumă și mi-am zis că, dacă nu intru pe site-uri dubioase, nu am de unde să mă infectez. De fapt,  de unde știi dacă un site e sigur sau nu? Doar pentru că îl cunoști de mult timp, nu înseamnă că este lipsit de orice pericol. Până acum 2 săptămâni, am folosit una antivirus free al cărui nume nu vi-l voi da, ca să nu îl fac de râs. Înaintea lui folosisem un Kaspersky. Mă și miram de ce asta gratuit nu chițăia niciodată nimic despre vreun virus sau vreun site nesigur. Aveam grijă să îl updatez și mă credeam protejată. De fapt, era ca și cum ai ieși în ploaie cu pulover de lână și te-ai aștepta să nu te uzi.

Se pare că un virus a găsit o portiță în acel antivirus, destul de slab, și a pătruns în calculatorul meu. De acolo, el a ajuns în fișierele blogului și uite așa Caietul Cristinei a devenit mai mult mort decât viu.

După ce am plătit suma aceea astronomică (pentru mine) pentru devirusare, mi-am zis că așa nu se mai poate și că am nevoie de protecție adevărată. Am descărcat un antivirus Kaspersky, versiunea Internet Security 2016 varianta demo, și l-am instalat. Am ales varianta trial în primă instanță pentru a vedea cum se comportă calculatorul cu acest program, să nu dau banii pe el și să mă trezesc că îngreunează funcționarea PC-ului sau nu oferă protecția de care am nevoie.

Ce înseamnă protecția asta completă? Înseamnă să protejeze în timp real, nu cum era antivirusul de acum 15 ani, când trebuia să scanezi fiecare fișier descărcat separat. Practic, un antivirus bun te blochează direct când încerci să accesezi un site care prezintă un pericol pentru calculator, oprește o descărcare periculoasă și chiar îți oferă informații despre gradul de siguranță oferit de site-urile care rezultă în urma unei interogări pe Google. Adică, dacă am să caut cercei aur, în dreptul fiecărui rezultat oferit de Google, antivirusul îmi oferă niște buline. Cea verde înseamnă că site-ul poate fi accesat în siguranță, cea gri indică o pagină neutră și cea roșie atenționează că site-ul respectiv este periculos. kaspersky

Având conexiune permanentă la internet, ai nevoie și de protecție permanentă. Ce pot face cu acest antivirus?

  • îmi pot scana calculatorul de viruși. Se poate scana tot calculatorul, anumite fișiere sau anumite foldere. Pot fi scanate cu ajutorul său și dispozitive externe de tip HDD, Stick USB sau card.
  • îmi țin datele personale și pe cele bancare în siguranță. De fiecare dată când vreau să îmi accesez contul online sau să fac o plată, Kaspersky vede acel lucru și deschide un soi de browser special protejat 100%. În acest fel știu că nimeni nu va căpăta acces la date importante fără voia mea.
  • are funcție de control parental. Momentan nu o folosesc dar, când nepoata mea se va mări, sigur voi avea nevoie și de acest serviciu. Practic îți faci un cont parolat și setezi la ce anume dai acces copilului și la ce nu. Asta este cea mai simplă cale de a proteja și copilul și calculatorul și datele din el. Tu deții controlul asupra numărului de ore de acces la internet, asupra programelor permise și asupra persoanelor considerate de încredere sau nu.
  • îmi arată inclusiv programele și aplicațiile vulnerabile, cele care pot fi primele sparte în cazul unui atac. antivirus internet security 2016

De zece zile, de când testez antivirusul ăsta, mă simt mult mai protejată atunci când navighez pe internet. Imediat mă atenționează când vede ceva dubios. Singura mea grijă este să îi dau update la timp. În rest el se ocupă de tot de înseamnă protecție antivirus. Voi continua testarea, până la finalul celor 30 de zile gratuite, și apoi voi testa si Kaspersky Total Security pentru a vedea ce îmi oferă și acela și care este mai bun dintre cele două. Mulți recomandă varianta Total Security, dar mai bine să mă conving singură. Oricum, fără antivirus bun nu mai stau pentru că nu mai vreau să trec prin ce am trecut în ultimile 2 luni.

Până la urmă, antivirusul mă protejează și pe mine dar îmi protejează și cititorii. De-asta trebuie să am grijă și să nu mai permit virușilor să mă atace în vreun fel sau altul. Am o datorie față de oamenii care îmi acordă votul lor de încredere și nu pot permite ca datele lor sau calculatoarele lor să fie puse în pericol din cauza mea.

De ce am stat fără antivirus până acum? Pentru că nu știam că pot păți așa ceva și mi s-ar fi părut și scump, acum o lună. Acum nu mai e scump. Ce va să zică 230 de lei pe 2 ani, față de 800 de lei, plătiți pentru devirusare? Unde mai pui că e simplu de utilizat (nu-ți trebuie diplomă în domeniu ca să îl instalezi și să îl setezi) și nu afectează în nici un fel nivelul de performanță al calculatorului.

Vă recomand și vouă, celor care stați fără antivirus, sau folosiți unul bun de spălat pe cap, să încercați un antivirus Kaspersky în variantă  trial pentru 30 de zile pentru a vedea ce face un antivirus bun.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Deci de acolo era problema…. e bine sa ai un antivirus bun! Ma bucur ca ai rezolvat in cele din urma problema, chiar daca ai platit pentru asta.

    • Lamiita Petre
    • 07/09/2016
    Răspunde

    Ma bucur ca i-ai dat de cap desi pe mine nu ma suporta. 😀 Nu stiu ce sa zic, daca in momentul de fata mi-as permite, nu ca ar fi scump si nu ar merita, dar se bat prioritatile intre ele si daca mai apare si Kaspersky….. iese cu paruiala. Dar am retinut si o sa transmit si altora printr-un share.

  2. Răspunde

    Eu am Kaspersky pe telefon si mi se pare ca este foarte bun. Il folosesc deja de un an si n-am avut nicio problema.

    • Barbalata Mirela
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Wow!!! o groaza de bani dar sigur merita. Stiu ca este util si necesar un antivirus pentru toti cei care au PC si nu numai.

  3. Multumim de articol. Chiar nu stiam dee existenta lui. Cam costisitor ce-i drept.

    • Rox
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Foarte bine ai facut. Este important ca nimic sa nu perturbe activitatea blogului. Si, da, si mie mi se pare scump, dar merita!

  4. Răspunde

    Da, am auzit si eu de acest antivirus. Eu am altul, (nu dau numele aici ca e concurenta :p ). Vad ca isi face bine treaba si asta insa daca ar fi sa aleg as alege Kaspersky pentru ca stiu ca are recomandari bune.

    • kamy camelia
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Eu mereu am fost de acord pentru a avea un ativirus bun pentru calculator si pentru telefon,e adevarat pe ultimul telefon care lam avut cand a scazut antivirusul nu am pus altul zicand .ca nu se intampla nimic ,ceea ce a fost gresit,am ramas fara telefon acum o luna,o tragedie,acum am un telefon nou cu un ativirus bun si cand va scadea am sa il cumpar din nou,ptr ca am vazut ca e bun ptr telefon,blocheaza toate siturile care sunt periculoase

  5. nu am avut probleme niciodata pe telefon cu virusii iphone-ul este singurul care nu poate lua virusi! iar laptopul…nu am cine stie ce antivirus deci anual schimb windowsul daca nu mai des :(poor me

    • ghelbere elena
    • 09/09/2016
    Răspunde

    Deci asta era problema! Ma intreb cum ai putut sta fara un antivirus? Ai scapat usor cu numai 230 lei.

  6. Răspunde

    Mi-ar trebui si mie un antivirus bun 🙂 Multumesc pentru informatii.

  7. Răspunde

    Sa sti ca astea gratuite chiar sunt bune de spalat pe cap. Nici nu mai stiu de cate ori mi-am devirusat laptopul pana acum.

  8. Răspunde

    Oh.. cred ca vreau si eu unul acum. Cu siguranta este mai bun decat ce am acum instalat 🙂

  9. Foarte bine ai facut, deoarece este vital sa ai un antivirus in zilele noastre. Eu nu am luat niciodata un virus. 🙂

  10. Răspunde

    Ohooo, dar ai dat ceva pe antivirus 🙁 Stiu problemele pe care le-ai avut si imi pare rau. sper sa nu ti se mai intample si sper sa nu mi se intample si mie…

  11. Multi ani am folosit varianta Internet Security. Niciodata nu m-a dezamagit!

    • Corina Podocea
    • 13/09/2016
    Răspunde

    Si eu folosesc Kaspersky acasa si la clasa! Sunt foarte multumita!

  12. nu stiam treaba cu bulinele! dar e utila. eu n-am antivirus acasa si din cand in cand ”platesc” cu cate o reinstalarae de windows 😀

    • Lorette-White Charm
    • 13/09/2016
    Răspunde

    N-am avut niciodata mari probleme cu calculatorul din cauza virusilor, insa probabil a fost vorba doar de putin nororc.

    • Nicolae Claudia
    • 13/09/2016
    Răspunde

    Eu anul trecut am castigat o licenta Kapersky pentru un an. Imi expira in decembrie. Am ajut un an fara griji 🙂

  13. Ce de peripetii ai avut si eu trebuie sa mi instalez un antivirus ca imi expira on curand.

    • enache nicoleta
    • 17/09/2016
    Răspunde

    cam scumpel pentru o persoana fizica . recunosc ca folosesc unul fara licenta

  14. Este un antivirus foarte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares