Ghid de călătorie cu bebelușul – top 6 lucruri pe care nu le poți uita acasă

bagaj

bagaj-bebelusTot mai mulți părinți aleg să călătorească foarte des împreună cu bebelușii. Fie că merg într-o vacanță de săptămână, la mare sau la munte, sau într-o excursie de 2-3 zile la bunici, făcutul bagajelor este cu adevărat o provocare. Ce să iei și ce să lași acasă? Ce este absolut necesar, pentru liniștea și confortul copilului, și de ce mă pot lipsi? Evident că lista lucrurilor de cărat în bagaj diferă de la familie la familie, dar eu am pregătit o listă scurtă cu lucrurile pe care nu ai vrea să le uiți acasă într-un astfel de caz.

1. Scaunul auto

El clar nu poate lipsi atunci când vreți să luați bebelușul într-o călătorie cu mașina. Dincolo de faptul că orice părinte responsabil ar trebui să știe că scaunul auto asigură cea mai bună protecție pentru îngeraș, există și legea care ne obligă să deținem și să utilizăm scaunul auto. Pentru a evita cumpărarea câte unui scaun în fiecare an de viață, achiziționați din start un scaun auto în genul celor de aici, utilizabil pentru o perioadă mai lungă de timp. De pildă, un scaun auto pentru grupa 0-18 kg poate fi folosit din prima lună de viață până la vârsta de vreo 4 ani. Aceste scaune au 4 poziții de înclinare, reductoare pentru cap și șezut și sistem de prindere în 5 puncte.

2. Un sistem de purtare

Pentru bebelușii de câteva luni, majoritatea părinților preferă să ia un port-bebe (marsupiu, manduca, sling). Acestea ocupă puțin loc în bagaj și nu au nevoie de mai mult pentru că în această perioada bebelușii nu sunt foarte activi. După vârsta de 4-5 luni, când bebe se mișcă mai mult și începe să fie curios, veți avea nevoie de un cărucior. Cărucioarele de tipul celor de pe această pagină mi se par ideale pentru călătorii. Sunt foarte ușoare, ieftine, majoritatea pliabile și prevăzute cu acest dispozitiv tip umbrelă (ba unele au și copertină cu închidere cu fermoar) menit să protejeze de soare, de vânt sau de ploaie.

3. Geanta cu păpică și produse de igienă

O iei cu tine chiar și când mergi în parc, nu-i așa? Cum ai putea să o lași în casă pe timpul concediului? Trebuie să fie încăpătoare dar și suficient de compactă, pentru a încăpea în dispozitivul pentru bagaje din dotarea căruciorului, suficient de ușoară, dacă aveți de gând să o purtați pe umăr, sau cu un sistem de prindere care să permită atașarea ei la mânerul căruciorului. Veți pune în ea biberoane, suplimentul de lapte, scutece, săpunel, șampon, ulei pentru bebeluși și prosopele.

4. O farmacie în miniatură

Nu poți să știi niciodată când va face febră sau va avea dureri de burtică. Ideal este să nu se întâmple asta în vacanță dar, dacă apar totuși astfel de probleme, e bine să fii pregătită. Ar trebui să iei cu tine produsele pe care le folosești atunci când este răcit, un termometru, un sirop pentru durerile de burtică și alte lucruri pe care le-a mai recomandat medicul. Nu uita nici de produsele pentru protecție solară, indiferent că e vară sau toamnă, soare sau umbră. Le poți pune în buzunarul căruciorului ca să fii sigur că le ai mereu cu tine.

5. Un pătuț pliabil

În mașină va putea dormi foarte bine în scaunul auto tip scoică. Chiar și în timpul excursiilor, va putea adormi în căruciorul ales cu grijă de mami și tati. Dar noaptea unde îl culcăm pe bebe? Nu e nici igienic nici comod pentru el să doarmă în patul de la pensiune sau de la bunica. Este obișnuit cu un anumit tip de confort și, dacă nu îl are, e posibil să aveți parte de nopți albe în timpul vacanței. Soluția ar fi să luați cu voi un pătuț pliabil. Ocupă puțin loc în portbagaj și se montează și se strânge rapid.

6. Jucăriile preferate

Clar nu poți să le lași acasă. Vei avea nevoie de ele pentru a-l liniști atunci când începe să plângă. Ar trebui să ai măcar o jucărie în mașină, agățată de scaunul auto, și una în buzunarele căruciorului. Jucăriile și joaca sunt cel mai bun remediu împotriva plânsului.

La aceste produse se mai pot adăuga și altele, în funcție de vârsta și nevoile bebelușului (olița, premergătorul) dar cele de mai sus sunt lucrurile de bază, fără de care vacanța se poate transforma în coșmar. Singurul la care să zicem că s-ar putea renunța este pătuțul. În rest: scaunul auto, căruciorul tip umbrelă, trusa medicală, jucăriile, produsele de igienă, lăpticul și scutecele nu pot și nu trebuie să lipsească de pe lista nici unui părinte atunci când plănuiește o vacanță cu bebelușul.

sursă foto publicdomainpictures.net

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Kamy camelia
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Nu am copii inca da sunt total de acord cu tine,tin minte cand era fratele meu mic si mergeam pe la bunici sau prin alte parti mai multe bagaje erau pentru el,iar medicamente sau mica farmacie cum zici tu e clar da mi trebuie sa lipseasca din bagaj

    • Daniela Dodoi
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Am scapat de „chinul” acesta si am unul mai mare ,a crescut si s-a marit bagajul cu haine,carti,mingi,paturi…etc.

    • elena leonte
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Noi cand plecam este o intreaga nebunie. Patutul,salteaua de la patut,tricicleta, jucarii,haine,produsele de igiena,scutece,preventiv ceva medicamente,laptele,ceva fructe pentru drum. Toate pana la scaunul auto,nu sta nici in ruptul capului in el. M-am pus si eu,rade si doar atat. Lesina si nu sta.

    • stoica claudia
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Nu mai am copil asa mic ,am scapat dar este un articol foarte interesant pentru cei ce au copii mici.

  1. Răspunde

    chiar ca asa e, tot cele mentionate de tine sunt necesare..

    • Valeria Chertes
    • 24/09/2016
    Răspunde

    Tot ce ai scris este foarte adevarat si de luat in seama.

    • dumitrescu elena
    • 24/09/2016
    Răspunde

    un articol interesant ,eu nu am avut curajul sa plec cu un bebe mic ,cu fetita mea pana la 3 ani la mare sau munte ,am fost o mamia destul de panicata cand era bebe mica ,acum sunt mai lejera ,as face altfel lucrurile

    • Tatiana Sorina
    • 24/09/2016
    Răspunde

    O daaaa,chiar ca trebuie multe. Cand era fiica mea mica si mergeam in concediu tot portbagajul era plin numai cu lucrurile ei. A dat dumnezeu si a crescut mare,acum le cara ea.

  2. Răspunde

    Asta vroiam sa spun si eu legat de pătuț, nu este nevoie pentru ca cea mica vrea sa doarmă cu mine sau in vacanta doarme intre mine si tati. In loc de pătuț car cu mine lenjerii pe care le schimb cu cele din hotel.

    Când plec in vacanta, mini vacanta sau in parc sunt un fel de pom de Crăciun. De fiecare data car tot soiul de chestii doar, doar o vrea Criss sa se joace cu păpușa sau căruciorul de păpușele in parc. Culmea este ca fix ce nu am la mine aia ii trebuie. :)))

    • ghelbere elena
    • 25/09/2016
    Răspunde

    Daca pleci si pentru o singura noapte de acasa cu bebelusul jumatate din portbagaj se umple cu lucruri lui. E si firesc daca tinenem la siguranta si confortul copilului nostru.

  3. Patutul pliabil poate fi inlocuit cu succes in primele luni ale bebelusului cu un landou, mai usor de luat in vacanta!

    • mary andreik
    • 25/09/2016
    Răspunde

    am evitat calatoriile cat copii erau foarte mici oricum si la cativa anisori tot ai nevoie de o multime de lucruri cand pornesti cu ei la drum

    • Pusa Raisa
    • 25/09/2016
    Răspunde

    Ai perfecta dreptate, trebuie sa fim constienti in primul rand de siguranta si confortul copilului nostru indiferent de varsta lui . Pleci o zi sau o saptamana trebuie sa iei cu tine jucaria preferata,paturica preferata geanta cu medicamente ….etc,etc ,dar eu cred ca majoritatea mamicilor „”constiente „” cunosc si aplica aceste reguli !

    • Duru Valentina
    • 25/09/2016
    Răspunde

    Scaunul auto mi se pare foarte important atat pentru copii pentru ca ii protejeaza de un impactrnic dar si pentru sofer. Copilul ar putea oricand sa sara la sofer in brate si sa ii distraga concentratia

    • Nicolae Claudia
    • 25/09/2016
    Răspunde

    Eu cand plec acum undeva, chiar si pentru cateva zile..e o adevarata provocare. Fara 2 valize, doar pentru fetita, nu plec. Eu sunt genul de om care zic, mai bine sa nu imi trebuiasca decat am nevoie si sa nu am. Eu cand am fost plecata si la mare, sigur in valiza fetitei gaseai si o geaca 🙂 Atunci cand ai un copil, si mai ales unul mic, cu card pleci in concediu sau vacanta, trebuie sa fii pregatit pentru orice si sa ai de toate in valiza. Cel putin asa sunt eu 🙂

    • Rox
    • 25/09/2016
    Răspunde

    Cand plecam in călătorie, incerc pe cat posibil sa nu uit niciunul din lucrurile mentionate in articol. Daca unele sunt voluminoase si nu prea părăsesc masina(scaunul auto), altele sunt atat de usor de uitat(medicamentele). In prima noastra escapada la mare, aveam fructe, blender, dar uitasem cutitul. Si am mai stat si la hotel. Altădată, am uitat antitermicul. Si tot asa.:)

  4. Răspunde

    Am auzit ca multi parinti impacheteaza o jumatate din lucrurile din apartament atunci cand pleaca in vacanta cu bebe. Si, daca ar mai incapea in masina, ar lua chiar mai multe. Insa nu judec chestia asta pentru ca inca n-am copil si nu stiu cum e, asa ca privesc de pe margine si invat. Deci clar trebuie sa-mi iau gandul de la o masina micuta, cu doua locuri, ca sigur n-o sa-mi incapa in ea nici macar caruciorul :))

  5. Răspunde

    Am experienta si niciodata nu plec de acasa fara cele mentionate. Scaunul obligatoriu pentru siguranta si confortul lui. Imi arata singur centura ca sa i-o prind. Haine neaparat de schimbat, scutecele, ceva gustarele neperisabil, neaparat medicamentele (la mare mi-a facut febra in una din nopti si mi-a prins bine Algin-ul si Panadol-ul). Jucaria nu o luam mereu cu noi, iar patul pliabil absolut niciodata pentru ca nici acasa nu vrem sa il folosim. E mai bine cu mami. Dar solutii sunt, ii pun mereu un pledulet peste lenjerie 🙂

    • Barbalata Mirela
    • 26/09/2016
    Răspunde

    Noi nu avem copii insa avem cunostinte cu pitici frumusei 🙂 Stiu de la ei ca iti trebuie ceva bagajel cand pleci cu piticul la plimbare sau cateva zile departe de casa.
    Mi se pare foarte important sa ai scaun auto pentru copil atunci cand pleci cu masina. Din pacate inca mai sunt parinti care nu dau importanta asa mare acestui aspect 🙂

  6. As adauga olita, fie-mea nici picata cu ceara nu a vrut sa-si faca treburile in alta parte decat pe „tronul” ei, asa ca a facut pe ea pana i-am cumparat una mai motata decat a ei de acasa.

    • Cris Tina
    • 27/09/2016
    Răspunde

    Anul asta am fost si la mare cat si la munte cu copilasul. A fost super bine la munte doar la mare au fost ceva probleme cu somnul si apa marii, plus o viroza. Eu n-am purtat niciodata copilul in vreun sistem, ci m-am folosit doar de carut (si la mare l-am carat dupa noi). Dintre tot ce ai mentionat doar sistemul de purtare si patutul pliabil nu fac parte din arsenalul nostru de vacanta.

    • Lamiita Petre
    • 27/09/2016
    Răspunde

    A uita lucrusoarele indispensabile pentru un bebelus acasa e ca si cand ai uita bebelul. ? Nu cred ca e indicat nici sa exageram dar nici sa uitam lucrurile indispensabile.

    • Aida Dolce
    • 28/09/2016
    Răspunde

    Pt mamicile care alapteaza..totul se reduce la:san 🙂 tine loc de hrana apa medicamente,bratele tin loc de pat,etc

  7. Răspunde

    Noi plecam de la 2-3 luni dupa nastere(suntem parinti umblaretzi si nu am avut backup solution sa las copchilu’ la altii). Scaunul era atasat de masina, deci daca era sa fim cu masina, era acolo. Apropos, legea il face obligatoriu, altfel amenda. Fata de mica a „priceput” ca motorul nu porneste fara centura pusa – de cate ori s-a frichinit si dat sa iasa, a oprit tati motorul. Si acum la 8 ani stie la fel.
    La 3,4,5 se pot simplifica. Primele 6 luni alaptam 100%, apoi am luat doar cate un borcanel (sunt farmacii si megaiamge peste tot in tara). Am mai fost la 1 an la singurul all inclusive din viata noastra si mancarea a fost din belsug la sectiunea child friendly(chestii crude, sau gatite la abur).
    De pe la 2 ani manca mancare din farfuria mea ( borsuri, piure, orezel, legume din salate etc).
    Nu luam farmacia cu noi pt ca nu tin farmacia acasa. Nu sunt de acord cu administrarea medicamentelor dupa capul meu si la nevoie sunt medici si farmacii peste tot (eu mai am o teorie cum ca… medicamentele in casa atrag consum 😀 – de cand nu am mai cumparat nici nu mai fost nevoie= logic, a? 😀 )
    Pt patut pliabil, pe unde am fost am cautat si cerut la hotel patut inclus. De cateva ori a venit fara saltea, dar am pus pilota noastra. Apoi a crescut si dormit unde vrea ea, nu unde voiam noi :D.

    Premergator nu stiu daca se mai recomanda, acu 8 sni ortopedul ne-a interzis (era si un diagnostic ciudat la copil) dar carutul a fost cu noi pana la 4 ani juma cand s-o stricat si l-am lasat la un gunoi 😀 .

    • Aniela
    • 29/09/2016
    Răspunde

    Eu nu am copil mic da cred ca as cara toata casa dupa mine cand as pleca de acasa.Si trusa de farmacie e baza!

  8. Este foarte adevarat, toate cele mentionate de tine sunt necesare.

    • Chertes Gheorghe
    • 29/09/2016
    Răspunde

    Frumos articol,ar trebui sa il citeasca multa lume ,ai multe de invatat .

  9. Un articol interesant.Multumim.

    • Gaftoneanu ioan
    • 30/09/2016
    Răspunde

    Este un articol foarte interesant ,cu foarte multe invataturi bune !Felicitari !

    • nicolae adrian
    • 30/09/2016
    Răspunde

    la noi e un adevarat ritual. pregateste sotia in 2 zile bagajul.

    • Anca
    • 31/01/2017
    Răspunde

    Sunt esentiale aceste lucruri, poate ne-am putea lipsi de patul pliabil dar celelalte trebuie sa le ai dupa tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares