Cum să-l faci pe Google să te iubească? Sfaturi SEO pe care trebuie să le citești

Când ți-ai început activitatea online (site-ul, blogul sau magazinul), credeai că e suficient să intri în lumea asta și cititorii sau cumpărătorii vor veni la tine fix ca muștele la miere. În scurt timp, aveai să îți dai seama că lucrurile nu stau chiar așa. Ai auzit pentru prima dată cuvântul SEO. Nici nu știai ce înseamnă. Te-ai lămurit apoi că e vorba despre optimizarea conținutului și a întregului site pentru a-l face cât mai plăcut bătrânului și înțeleptului Google. Ce treabă are Google cu tine? Are. Este cel mai utilizat motor de căutare și, cu cât ai o poziție mai bună în rezultatele căutării pe Google, cu atât îți va merge mai bine (vei avea mai mulți cititori sau cumpărători).

sfaturi seoPăi, atunci, să optimizăm zic! Ușor de zis și greu de făcut. Greu dar nu imposibil. Nu există un program sau un plugin care să facă asta dar există suficiente resurse online pentru a învăța cum să o faci singur. Mai e și varianta colaborării cu firme care să se ocupe de SEO dar, pentru un blogger la început de drum, ambițios și fără foarte multe resurse financiare, varianta Do It Yourself rămâne cea mai bună.

De unde începi cu optimizarea? Cauți articole pe net. Din nefericire, cele mai multe sunt în limba engleză și nu toată lumea cunoaște această limbă. Este destul de greu să citești și să procesezi informații în limba engleză, mai ales într-un domeniu precum SEO, unde nici nu cunoști foarte bine majoritatea termenilor folosiți.

Mai există și site-uri care oferă ghiduri în limba română. Unul dintre ele este Hollo.ro. Găsiți multe resurse utile la secțiunea blog.

Unul din articolele lor, pe care mi-am dorit foarte mult să vi-l recomand și vouă, este ”200+ factori de ranking utilizați de Google”. E genul de articol pe care orice blogger ar trebui să îl citească și să îl recitească până ajunge să îl viseze noaptea. Cei 200 de factori, de care Google ține cont atunci când alege să plaseze un site mai sus mai jos, sunt explicați pe scurt, dar foarte clar. Iată doar câteva din lucrurile despre care nici eu nu știam că influențează ranking-ul unui site:

  • lungimea linkului unui articol sau a unei pagini;
  • optimizarea imaginilor prin adăugarea unui titlu, a unei descrieri și a unui alt text;
  • optimizarea site-ului pentru rețelele mobile;
  • share-urile pe rețelele sociale;
  • construirea unui sistem de linkuri interne;
  • nivelul de dificultate al navigării pe site și viteza de încărcare a acestuia;
  • existența unui sitemap;
  • utilizarea tag-urilor H1, H2, H3 și introducerea cuvintelor cheie în acestea.

Mai multe informații și lista completă factorilor de care depinde rank-ul vostru în Goole, le găsiți aici pe blogul Hollo. Mie mi se pare foarte important să cunoaștem și să înțelegem cum funcționează acești algoritmi. Nici eu nu i-am înțeles chiar pe toți, din prima, dar voi studia și restul resurselor gratuite de pe acest site și voi aplica pe blog fiecare lucru învățat. Nu pot să stau să aștept să mă găsească succesul, nu? Trebuie să îl ademenesc cumva!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Foarte interesant, nu stiam . Multumesc pentru sfaturi , le voi pune in aplicare.

  2. Răspunde

    Exact cum ai zis… Credeam ca ajunge sa scriu doar… O sa citesc si eu sfaturile pentru ca am ajuns la punctul in care ma intereseaza si aceste aspecte 🙂

  3. ce complicat a fost si pentru mine la inceput! imi prindeam urechile, habar n-aveam cu ce se mananca blogging-ul. apoi, usor usor, m-am mai dumirit. iar greul e venit de cand m-am mutat pe domeniu propriu…asta mi s-a parut cel mai dificil

  4. Cred ca toata viata vom avea ceva de invatat. Chiar am citit cele 200 de sfaturi. 🙂

    • Lamiita Petre
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Multumesc pentru informatie, chiar aveam nevoie ca sunt bota rau, cum zice ardeleanul. Trebuie rumegat pe-ndelete tot ce scrie si aici si pe Hollo. Nu stiu cum se face dar tot restantiera sunt la „serviciul”asta al meu.

    • Nicolae Claudia
    • 08/09/2016
    Răspunde

    E destul de greu sa administrezi diverse platforme online. Necesita mult timp si cautarea informatiilor necesare. Dar cum spuneai si tu : nimic nu e imposibil

    • Valeria Chertes
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Omul cat traieste invata. Multumim.

    • Pusa Raisa
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Esti intotdeauna foarte documentata ,e o placere sa-ti citesc articolele. Le-am citit aproape pe toate dar nu m-am invrednicit sa comentez , incerc acum ceea ce nu am facut inainte ! Multumim .

  5. Răspunde

    Cel mai bine pentru un afacerist (un proprietar de magazin online) este să apeleze la o firmă SEO. Adică, de exemplu, la cei de la Hollo. Sfaturile sunt bune pentru auto-didacți: bloggeri, web designeri, IT-iști, oameni cu afinități tehnice. 🙂

    Pentru aceștia din urmă, un mic avertisment: netul abundă într-adevăr de materiale dar nu toate sunt de actualizate. Că SEO evoluează de la an la an.

    • stoica claudia
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi,asta chiar nu stiam,mereu ne surprinzi cu ceva nou

    • Rox
    • 08/09/2016
    Răspunde

    Da, trebuie sa ne adaptam trendului. Mie chiar mi-ar placea sa fac un curs pentru a afla mai multe despre SEO.

  6. Nici macar nu stiam de existenta lui. Sunt un pic mai mult paralele ,am intrebat pe cineva cum se comenteaza ,ca nu am idee. Iti urmaresc blogg-ul ,dar nu am comentat niciodata ! Articole utile pt toti.

  7. Pana azi nu am stiut de acest „SEO” nimeni nu a scris despre el! esti geniala!

  8. Răspunde

    Daca imi spui ca tie iti pune bifa la Readability (Yoast SEO), eu innebunesc :))) Actually, no. Iau in considerare ce spune pluginul, dar refuz sa ii ridic un altar, dupa ce am vazut ca ma stresam mult prea mult si continutul avea de suferit.
    Oricum sunt curioasa daca bifezi acel Readability 😀

    • Gheorghe Madalina Georgiana
    • 09/09/2016
    Răspunde

    Desi detin blogul de 4 luni mereu am zis ca sa citesc despre SEO, am auzit mereu despre el, dar nu prea am avut timpul necesar ca sa ma uit ce inseamna. Cred ca SEO ne ajuta in acelasi timp si la cresterea PA si a DA, nu-i asa?

  9. Răspunde

    In ultima luna de cand am deschis noul blog, am hotarat sa citesc tot ce pot, sa invat cat pot de mult pentru ca am realizat ca nu stiu multe lucruri.
    Multumesc pentru articol. Imi este de folos!

    • ghelbere elena
    • 09/09/2016
    Răspunde

    Te rog Cristina fa-l pe domnul Google sa te iubeasca si pe tine sau sa te iubeasca mai mult si sa ne lase sa intram pe blogul tau cand vrem noi nu cand vrea el.

  10. Pe mine (inca!) ma depaseste complet subiectul…bine recunos canici nu m-am concentrat vreodata 100 la suta pe subiect dar parca imi trebuie un sut sa incep 🙂 pana atunci google nu stie ca exist si eu… nesimtit ce sa zic :))

  11. chiar nu am dat importanta acestui aspect pana acum, voi pune sfaturile tate in practica. ms mult

    • Bot Geanina
    • 11/09/2016
    Răspunde

    Mereu avem cate ceva de invatat, sigur, cand vrem sa aflam ceva, apelam la Google, care stie tot!

    • enache nicoleta
    • 17/09/2016
    Răspunde

    nu prea ma pricep la asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares