Ușurează-ți activitatea la firmă! – 4 avantaje ale externalizării salarizării

Ai pornit afacerea cu 2-3 angajați dar, pe măsură ce se extinde, devine tot mai greu să te ocupi de tot ce înseamnă administrarea personalului și calcularea salariilor. Poate chiar ai o companie mare și ai angajat deja personal specializat în acest domeniu dar durerile de cap încă nu au încetat. Legislația muncii și taxele se schimbă de la o zi la alta și riști să faci greșeli care să atragă nemulțumirea angajaților sau penalizări din partea statului.

calculare salarii (2)Probabil că ai aflat deja, din vreo sursă sau alta, că există site-uri precum hrp.ro, pe care poți găsi ajutorul de care ai nevoie. Practic, colaborând cu o firmă de genul acesta, scapi de foarte multe griji și te asiguri că totul este făcut ca la carte. Dintre serviciile pe care le poți accesa online merită amintite softurile pentru recrutarea angajaților și training-ul lor, cel pentru evaluarea lor, programul de pontaj sau programul pentru calcularea salariilor. Această pasare a numitor sarcini în grija unui furnizor de servicii poartă numele de externalizare.

Unul din domeniile în care se practică tot mai des externalizarea, este cel al calculării salariilor. Pentru cei care se întreabă dacă este rentabil, și de ce anume, să lase calcularea salariilor în baza unor oameni din afara firmei, specialiști în resurse umane, am patru motive demne de luat în seamă.

Scutești timp pe care îl poți folosi într-un mod mai productiv

Unii ar spune că pot face aceste calcule și singuri, folosind un astfel de calculator salarii de la brut la net. Este adevărat dar de cât timp ai nevoie pentru a face manual aceste calcule, pentru un minimum de 20 de salariați, plus pentru a scoate statul de plată și a întocmi câteva rapoarte? Destul de mult, nu? Timp pe care îl poți aloca altor activități mult mai productive.

Costuri reduse și servicii permanente

Aici mă refer la firmele care au angajate persoane specializate să se ocupe de ce ține de managementul resurselor umane. Salariile pentru profesioniști sunt destul de mari și, pe deasupra, încă nu ți-ai pus problema cine o să se ocupe de toate când persoana respectivă este în concediu de odihnă sau concediu medical. Grija asta nu există când apelezi la soluții externe. Ai costuri mai mici și specialiști mereu la dispoziția ta.

Siguranță 100% că totul e în perfect acord cu cele mai noi legi

Menționam și mai sus că legislația din domeniul muncii se schimbă foarte des și apar noi taxe sau deduceri. Poți face foarte ușor greșeli care să te coste scumpe. Atunci când grija calculării salariilor vine în sarcina unei firme specializate, aceasta își asumă toată răspunderea asupra calculelor și rapoartelor emise. Oamenii sunt mereu puși la punct cu noutățile în materie de legi și taxe și nici nu există vreun risc de interpretare greșită a acestora.

Nu pierzi deloc controlul

Unii ar fi tentați să spună că nu îi încântă ideea aceasta pentru că pierd un anumit control și nu mai au acces la tot ce înseamnă date despre angajați și salarii. Nimic mai fals. Cu ajutorul unor softuri specializate, un furnizor serios vă va oferi oricând aveți nevoie acces la toate documentele și datele necesare.

Practic, chiar dacă ai 3 angajați sau 300, grijile rămân aceleași în ceea ce privește salarizarea. Este drept că, pentru a calcula 3 salarii nu ai nevoie de foarte mult timp dar rămâne cea mai mare problemă, aceea că nu poți sta zilnic să verifici modificările legale din domeniu și riști să faci greșeli pe care statul nu le iartă. Merită să riști?

sursă foto pixabay.com

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Asta e o solutie buna a zilelor noastre, faptul ca putem beneficia de anumite servicii care ne mancau destul timp. Timp in care, desigur, putem face ceva mult mai profitabil decat calcule salariale. Eu, sincer, as prefera sa fac lucrurile pe care stiu cel mai bine sa le fac, si care-mi aduc si ceva bani, si sa dau cativa bani pentru calculare si tot ce tine de organizarea salariala. E o chestie win-win.

    • Antoaneta
    • 25/08/2016
    Răspunde

    Din ce in ce mai mult se externalizeaza servicii si cred ca este bine asa.
    Indiferent de ce aleg sa externalizeze, mi se pare important sa se gandeasca bine inainte si sa aleaga cu cap partenerii de afaceri.

  2. Răspunde

    Da, externalizarea serviciilor e foarte utila in zilele noastre. Lasi pe cineva specializat sa te ajute, iar tu te poti concentra pe activitatea de baza a firmei tale, fara griji administrative.

  3. Mare noroc avem de aceste servicii. Sunt un real ajutor in cadrul unei firme.

    • Tatiana Sorina
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Aici… no comment,sunt simplu angajat si nu vreau sa fiu patroana. Multumim pentru articol.

    • ghelbere elena
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Cu siguranta toata contabilitatea inclusiv tot ce tine de salarizare ar trebui tinuta de o firma de contabilitate.

    • Daniela Dodoi
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Lucrez in domeniu si e o munca titanica cum se spune „zi-lumina”.Dar daca îti place devine un hobby.

    • Lamiita Petre
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Share, sigur foloseste cui stiu eu si poate nu stie despre aceste lucruri

    • Nicolae claudia
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Acum e foarte usor sa coordonezi o firma. Sunt multe programe, firme specializate care ne usureaza munca

    • Barbalata Mirela
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Da, orice firma ar trebui sa apeleze la servici externe pentru multe lucruri ce tin de organizare. In ceea ce priveste salarizarea, mai sunt si firme,care prefera sa aiba in interior o persoana ce se ocupa de asa ceva. Sunt putine astfel de firme, dar mai exista.

    • Hacman Mariana
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Eu sunt de parere ca daca faci ceva din placere munca va parea mai usoara)))Important este sa gandim de 3 ori inainte de a lua o decizie…totusi e bine sa avem angajati care sa se ocupe de fiecare criteriu in parte…

    • dumitrescu elena
    • 26/08/2016
    Răspunde

    adevarul este ca nu prea sunt curioasa despre astfel de lucruri,sunt oameni platiti pentru astfel de lururi iar daca vrei sa le faci tu trebuie probabil cateva cursuri

  4. Răspunde

    Sunt super programele astea. Ceva de acest gen foloseste si sotul meu pentru a afla exact cati bani are de luat pe luna in curs. Chiar il oi intreba cum se numeste site-ul unde intra el. Banuiesc ca e mai simplu calculatorul acela, ca nu e decat pentru ore / zile muncite, impozit si total – pentru salariati, desigur. 😉

  5. Răspunde

    Doamne ce bataie de cap e si cu salariile, fluturasi, state de plata, declaratii lunare, revisal… In perioada in care se depuneau la ghiseu, mereu apareau probleme. Desi erau depuse la timp, ne trezeam ca la ei erau lipsuri. Apoi veneam cu dovada semnata si stampilata de ei ca au fost depuse si scapam de amenzi. Dupa ce declaratiile au inceput sa se depuna online, problemele s-au redus dar nu au disparut. Programele astea sunt foarte utile pentru orice firma.

    • stoica claudia
    • 28/08/2016
    Răspunde

    Nu ma pricep la astfel de lucruri ,prea multe batai de cap

  6. Răspunde

    si firma mea externalizeaza asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares