Review Restaurant Casa Lefter

Îmi propusesem de multă vreme să scriu despre acest restaurant din București dar m-am tot luat cu alte treburi și nu am mai ajuns să o fac. Iată că astăzi i-a venit și lui rândul.

Am făcut cunoștință cu restaurant Casa Lefter în luna martie a anului acesta, cu ocazia cununiei civile a unor tineri apropiați mie. Au căutat ceva accesibil pentru o după-amiază petrecută în compania prietenilor, după ce vor fi trecut prin fața ofițerului stării civile, și se pare că au găsit. Nu cred că are sens să localizez eu restaurantul, îl găsiți voi la o simplă căutare pe Google. Am să trec însă în revistă ce mi-a plăcut și ce nu m-a plăcut la acest local, pentru a vă putea face și voi o părere despre el.

  • nu are parcare. Ăsta e primul minus pe care i-l acord. Trebuie să  îți lași mașina la întâmplare, unde găsești un loc liber.
  • are două mini-saloane, unul pentru fumători, celălalt pentru nefumători. Evenimentul la care am luat parte s-a desfășurat la nefumători dar cele două persoane care serveau la masă (nu le pot numi ospătari și veți vedea îndată de ce) uitau foarte des ușa deschisă între saloane.
  • spațiul este foarte mic. Exclus de organizat un eveniment cu mai mult de 30 persoane (părerea mea).
  • servirea nu mi-a plăcut deloc. Nu pentru că aș fi eu o persoană foarte mofturoasă, ci pentru că ea a fost făcută de un domn și o doamnă, ambii trecuți de 50 de ani, unul fără carnețel și cu memorie foarte proastă și cel de-al doilea cu un scris pe care nici el nu îl înțelegea. Ajungeau la masă și ofereau mâncarea cu strigare. Pe sistem ”care ai comandat ciorbă, ia de aici ciorba!”.
  • ca și aspect, restaurantul stă nici rău dar nici bine. Părea curat dar erau multe tablouri înghesuite pe pereți, aparent fără nici o legătură între ele.
  • fețele de masă erau curate dar cam curgeau niște ațe din ele. Bănuiesc că nu pot avea prea mult pretenții de la un restaurant de cartier, nu?
  • restaurant Casa Lefter
  • vesela, în schimb era curată dar nu am putut să nu remarc faptul că tacâmurile nu erau seturi și că unele farfurii prezentau crăpături fine. Asta sa fie paguba!
  • restaurantul este dotat cu aer condiționat și primește o bilă albă și pentru că am găsit acolo multe plante naturale în ghivece.  Simțeam că îmi dau o gură de oxigen numai când le priveam. Mă știți că sunt cu atacurile de panică după mine.
  • ambele saloane de la Casa Lefter (cel pentru fumători include și barul) au montat televizor.
  • În salonul  în care am fost noi s-a ascultat și muzică. Calitatea sunetului a fost ok dar nu pot spune același lucru și despre diversitatea sau calitatea pieselor alese (cred că au fost la alegerea localului).
  • mâncarea a fost ok dar nu m-a dat pe spate. Ceea ce pot să vă spun este că porțiile sunt uriașe. Eu nu am servit ciorbă dar soțul meu m-a asigurat că ciorba de burtă comandată de el a fost foarte bună. La felul 2 am luat cartofi țărănești cu piept de pui și salată de varză. Gustoase, nimic de rău de zis despre ele. Noi nu am stat și la desert pentru că trebuia să ajungem undeva la o anumită oră. Cei care mai fuseseră la restaurant ne-au recomandat clătitele sau papanașii, spunând că sunt super. Aș vrea să îi cred pe cuvânt dar nu pot. De ce? Pentru că sunt aceleași persoane care mi-au spus că oamenii fac o super salată de varză. Really? Poate că în unele case se gătește prea puțin sau prea prost.
  • Meniul cuprinde feluri obișnuite de mâncare, nimic spectaculos.
  • Prețurile la Casa Lefter sunt chiar foarte mici, raportându-ne la porțiile generoase. Nu știu dacă îmi mai amintesc prea bine dar cred că ciorba era undeva la 8-9 lei și pe felul doi am dat vreo 12 lei. Oricum, prețurile cam pe acolo se situează. De băuturi să nu mă întrebați! Am servit doar apă și nici prețul ei nu mi-l amintesc.
  • mare minus dau pentru toaleta situată în curte. Ca să ajungi la ea trebuia să treci prin salonul de fumători și să ieși într-un soi de gang. în curte (unde te cam ploua). Foarte prost gândit faptul că ușa toaletei este aproape vizavi de ușa bucătăriei. De menționat și că la baie nu am găsit săpun și că încălzirea se făcea cu o aerotermă foarte inestetic spânzurată deasupra chiuvetei.

Menționez că acela a fost singurul meu contact cu restaurantul respectiv deci nu știu cât de relevante veți considera informațiile despre el. Dacă ar fi să dau o notă de la 1 la 10, i-aș da nota 6 pentru că mâncarea a avut gust și preț bun. Să nu uităm că localul se numește Casa Lefter!

Din păcate nu am mai multe poze personale pentru că nu m-am gândit atunci că o să vreau să scriu despre local. Probabil că, și dacă m-aș fi gândit, oricum mi-ar fi fost jenă să stau să pozez pereții sau mâncarea din farfurie.

Doresc să îmi cer scuze pentru că am înțeles că unele persoane au fost deranjate de acest articol. Nu a fost scris cu rea intenție sau pentru a se simți cineva prost. A fost scris pentru ca oamenii să-și facă o impresie completă și corectă despre local. Faptul că am bifat și lucrurile care nu mi-au plăcut nu înseamnă că mă învârt în locuri mai selecte (cunoscuții știu că nu ies mai deloc), ci că am vrut să fiu sinceră. 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Nu ajung eu prea des prin Bucureşti, însă recenzia asta o voi ţine minte cu siguranţă. Îmi plac relatările despre anumite locaţii pentru că şi eu am păţit să fiu dezamăgită de unele localuri, unele dintre ele chiar „cu pretenţii”, şi mi-a părut rău că n-am scris despre ele cât încă era subiectul cald. Ai luat o decizie bună făcând acestă recenzie localului respectiv. Partea bună este că, în cazul în care ajunge în atenţia lor acest articol, măcar vor şti părerea unui client pe care l-au avut o singură dată acolo şi pe care l-au pierdut. Şi vor şti exact motivele pentru care l-au pierdut. Feedback-ul în afaceri mi se pare foarte important.

  2. Eu mananc la restaurant doar daca sunt nevoita. Eu sunt mai carcotasa, de fiecare data gasesc ceva sa nu-mi convina, asa ca prefer sa renunt la o iesire in oras si sa gatesc acasa.

  3. Curiozitatea m-a impins si am vrut sa vad daca au pagina de facebook si am gasit, cred ca aia este. Era unu’ Parbrize se tagea in poza, unu’ care infuleca o ciorba si unu’care-si facea selfie 😀 As fi dat share sa etichetez locatia dar…. nu vreau sa gresesc ceva, cumva

  4. Răspunde

    Ba eu fac poze in restaurante din picioare si din anumite unghiuri, ca sa vada chelnerii, poate la felul urmator se are in vedere ca inregistrez probe 😉

  5. Răspunde

    Sa sti ca rar mai gasesti restaurante care sa iti serveasca portii consistente. Daca mai e si foarte buna mancarea, e perfect! Poate ce ai comandat tu nu a fost punctul forte al bucatarului 😀 Te mai duci tu odata 😉

    • Tatiana Sorina
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Am fost la cateva localuri in Bucuresti si mi-au placut. Bine ca au facut salon pentru fumatori,altfel ma duceam ca la muzeu. :))

    • Hacman Mariana
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Nu locuiesc in Bucuresti si sincera sa fiu ma bucur…Eu te invit la noi in Bucovina si cu siguranta vei fi super incantata atat de meniu cat si de locatie…nu ca as vrea sa laud aceasta zona,pentru ca locuiesc eu aici dar majoritatea turistilor sunt de aceasta parere…

    • dumitrescu elena
    • 26/08/2016
    Răspunde

    nu locuiesc in capitala si nici nu imi permit sa mananc la restaurante desi mi/ar face placere ca din cand in cand sa facem o iesire ,oricum restaurantul trebuie sa fie primitor cu o atmosfera placuta

  6. Răspunde

    Eu refuz din start sa intru in localurile unde toaleta e ca la mamaie, la tara, in fundul curtii, oricat de buna ar fi mancarea (ghinion, daca e doar acceptabila, ca in cazul tau). Like pentru florile naturale si pentru faptul ca nu se sfiesc sa angajeze si oameni trecuti de 25 de ani.

    • victor
    • 02/01/2017
    Răspunde

    Nu locuiesc in Bucuresti, dar pentru vreo 2 ani am fost vecini, eu am avut o locuinta in Maior Coravu. Si pentru ca eram singur si familia mea era departe, am ales sa fiu hranit de Casa Lefter. Vin des in Romania, mai am o locuinta in Sinaia, dar de cate ori vin in tara ma opresc la Casa Lefter. Nu cred ca voi mai gasi in restaurant in care ma voi simtii asa de bine. Te crezi apreciat, daca eram mai tanar poate mi-as mai fi adus aminte de numele celor doi ospatari. In barbat si o doamna. Ati avut vreodata in simtamant de a te increde in cineva? Venind de unde vin eu de multe ori m-am intrebat? ce dracu caut eu aici? si ma refer la mai multe localuri „bune” in Romania. La Casa Lefter ma simt ca acasa.

    • victor
    • 10/04/2017
    Răspunde

    Ce parere aveti? doamna noastra nu intreba nimic despre faptul ca domnia sa a fost o docila comunista, sau o
    docila ‘falower’ of a communist system. Personal am plecat de 35 de ani din Romania si am o vila in Sinaia unde imi petrec 95 la suta din timpul petrecut in Romania. Personal nu cred ca in Bucuresti mai exista in loc unde iti poti petrece o seara fara probleme mai bine ca la Casa Lefter. Sa elaborez, sant multe restaurante in Bucuresti, dar la cite din ele poti discuta cu patronul, la cite din ele poti intrba despre „ce ai proaspat” si poti avea incredere ca nu vei fii mintit. Sa va spun ceva ce nu multi stiu in tara dumneavoastra, trebuie sa cistigi increderea cuiva, fati prieteni dintre cei in care depinzi sa fii servit, trateazai cu acelasi respect la care te astepti sa primesti. Si apoi veti vedea ca daca este curatenie, personalul te trateaza frumos si cu respect, si daca preturile nu sint exaggerate, incearca sa fii in pielea lor, si vei vedea ca prietenia care o poti avea cu unul din aceste localuri va va face sa revenitii, time and time again. Personal dea bea astept sa revin in Bucuresti si sa petrec o seara la prietenii mei.

    1. v-am aprobat comentariul din respect pentru timpul pe care l-ati petrecut pe blogul meu, dar fara intentia de a va jigni, sa stiti ca eu nu am inteles mai nimic din el.

    • Alex
    • 11/05/2018
    Răspunde

    Ma duc miercuri la recomandarea unui prieten si apoi daca am chef, dupa chef, o sa comentez, Merg pentru ciorba de burta care cica e peste media celor bune plus ce se va mai gasi. Desi sunt bucurestean get-buget cum s-ar zice si bat din adolescenta,da fara jena, carciumile, de Casa Lefter n-am auzit neam. D-na Dragomir,cand apreciez o carciuma fac asa o analiza calitate-pret. Daca pretul e mic e absurd sa cer cine stie ce calitate.Vorba aia, atat dai atat primesti ca se stie, si frumoasa si desteapta si cuminte si tacuta si banoasa si devreme acasa doar in basmele lui Ispirescu s-a auzit ! Singura pretentie este sa nu ma aleg cu vreo problema de sanatate, Sigur,daca nu voi fi multumit ,adio si n-am cuvinte pentru viitor. Mai nasol e cand te duci la un local cu fason, mi s-a intamplat la Athene Palace, am dat o gramada de parale si am plecat injurand.

    1. Eu nu ies asa des, deci nu prea am cu ce sa fac comparatie, dar astea sunt impresiile mele si raman valabile. Ciorba de burta am gustat-o cu alta ocazie. Sper ca dumneavoastra sa vi se para buna. Eu am gasit-o acceptabila, dar poate sunt eu mai pretentioasa avand un var si un unchi bucatari care gatesc pentru noi la un anumit nivel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares