Peria de păr din lemn cu efect antistatic și o sugestie de achiziție

De când am început să îmi pierd părul, am tot căutat produse și accesorii de îngrijire care să îl rănească mai puțin. Multă vreme am folosit o perie de plastic, apoi una una țepi metalici. Am ajuns târziu la concluzia că nu erau cele mai fericite alegeri – ambele electrizau părul și îl rupeau.

Apoi am trecut pe un pieptene cu dinții foarte rari dar nici el nu m-a mulțumit pe deplin, Deși nu rupea firele de păr, rămăsese problema cu electrizarea. Am zis să mai caut. Am văzut într-un supermarket o perie din lemn (atât baza cât și perii fiind confecționate din acest material) și mi-am zis că s-ar putea ca ea să facă treabă bună. Când am văzut prețul, am lăsat-o baltă. Era 40 de Lei.perie lemn masaj scalp

Am mai citit pe internet despre genul ăsta de perii și multă lume le recomanda, având și perii tot din lemn și fiind foarte potrivită atât pentru pieptănarea părului, cât și pentru masarea scalpului (masajul stopează căderea și stimulează creșterea firului de păr). Cele care folosiseră deja astfel de perii de păr erau mulțumite de ele și de efectul lor antistatic.perie de par efect antistatic

Așa se face că, atunci când am găsit-o aici, în vremea în care am colaborat cu acest site, nu am ezitat să mi-o cumpăr și eu. Prima remarcă, atunci când am primit-o, a fost referitoare la mărimea periei. Este foarte mare. M-am temut să aleg varianta ovală pentru că mi se părea minusculă. Cred că, din punct de vedere al dimensiunilor, aș fi preferat-o pe aceea. Mai are un dezavantaj, acela că este destul de greoaie, mai ales dacă ai mâna obișnuită cu un pieptene ușor, din plastic.

perie din lemn

În rest, nu am ce să îi reproșez. Piaptănă părul foarte bine, nu rupe firele de păr și nu provoacă enervanta electrizare. Eu am părul de lungime medie dar garantez că poate descurca fără probleme și un păr lung. Părul rămas în perie se scutură rapid, bătând peria de palmă, cu dinții în jos. Este cea mai rapidă metodă. Se poate spăla periodic cu apă rece și cu un săpun lichid sau cu un șampon. Eu am spălat-o deja, de mai multe ori, și nu s-a dezlipit pe nicăieri.

Concluzia este că o recomand. Dar, dacă vreți să o cumpărați mai ieftin, căutați-o pe ebay! Eu am luat-o de pe linkul pe care l-am lăsat mai sus dar la ei este aproape 5 dolari, la reducere, plus transport. În schimb, pe ebay, o veți găsi la 3 dolari cu transport gratuit.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Eu folosesc una de la Ebelin si o ador! 😀

    • Tatiana Sorina
    • 02/08/2016
    Răspunde

    Si mie mi-ar trebuii una,eu am un piaptan rar si nu imi trage firele de par,dar peria asta e perfecta. Multumim! :*

    1. Răspunde

      chiar e faina. daca era mai usoara, era chiar perfecta.

    • Anda Stanciu
    • 02/08/2016
    Răspunde

    Și mie mi_ar trebui o astfel de perie,am parul lung si imi pierd parul,folosesc o perie din plastic dar nu sunt mulțumita de ea

    1. Răspunde

      cel mai grav la cele de plastic este ca electrizeaza parul si rup varfurile.

    • Barbalata Mirela
    • 02/08/2016
    Răspunde

    Am avut acum cativa ani o perie de genul acesta si a stat nefolosita. Am un par subtire si pieptanul este la bataie 😛

    1. Răspunde

      Ufff, eu il franjurez rau de tot cand folosesc pieptenul.

    • Rox
    • 03/08/2016
    Răspunde

    Am aflat si eu de ceva timp de beneficiile oferite de o perie cu peri de lemn, chiar mi-am si achizitionat la un moment dat una, dar nu am fost foarte incantata. Am renuntat destul de repede la o folosi.

    1. Răspunde

      chiar nu am aprofundat subiectul. Am vazut ca a mai scris cineva mai sus ca nu i-a priit. Probabil ca depinde de tipul parului.

  2. Am si eu una, ovala, mica, luata din piata. Am dat cam 5 lei pe ea, o am de un an, si chiar e tare bune. Doar de la poze, cea de pe site nu pare mare.

    1. Răspunde

      crede-ma ca e mare. Intrebare: de unde luasi la 5 lei? ca nici macar la mine la piata nu am gasit mai ieftina de 25 de lei.

  3. Răspunde

    Eu sunt fana declarata Tangle Teezer pentru ca e singura care a reusit sa imi descurce bine parul post bucle. In rest, mai am o perie rotunda profesionala cu care ma coafez si cam atat. La partea cu pierdutul parului, pe mine m-a ajutat un singur lucru: incheierea relatiei cu exul =))) Sa vezi dupa aceea ce si-a revenit parul meu (inca nu la fel de des ca atunci cand am inceput relatia), dar tot sunt multumita. Acum vorbind serios, pentru pierderea parului a fost esentiala eliminarea factorului principal de stres si consumul anumitor alimente.

    1. Răspunde

      Este clar ca sanatatea parului este influentata de foarte multi factori, printre care si cei doi amintiti de tine, alimentatia si stresul. Asteptam sa ne povestesti mai multe despre Tangle Teezer-ul tau, sa aflam cum se comporta si de unde il luam ca sa fim siguri ca este produsul original.

      1. Răspunde

        Am scris deja pe blog, l-am inclus in postarea aceasta (pun linkul, daca deranjeaza cu ceva, sterge-l pls) http://toodear.ro/2016/05/05/par-vopsit-frumos-si-sanatos-produse-folosite/
        Eu l-am cumparat in Suedia, dar garantat Sephora vinde originalul (si in Suedia a costat aproximativ la fel). La ce se mai gaseste pe net, nu imi dau cu parerea, mai ales ca de multe ori s-a intamplat sa vad pe un site poza cu produsul original si la livrare sa constat ca e un fake. Prefer sa merg la sigur, decat sa pierd timp si bani aiurea 🙂

        1. Răspunde

          Multumesc. Nu cred ca cineva ar vrea sa dea banii pe un fake. Nu ii inteleg nici pe cei care isi cumpara replici ale anumitor telefoane. Pana la urma 87 de lei nu este o suma chiar uriasa pentru un produs care te tine chiar si cativa ani (I guess). One last question: nu iti piepteni părul ud, nu? (parca asa am citit prin articolele tale)

          1. I doubt it :)) Fix cand e ud il descurc, dar am un mic truc pe care l-am imprumutat de la salonul de coafura. Aplic masca de par (eu nu folosesc balsam, dar e acelasi principiu) si atunci incep tot procesul de descurcare. Parul se descurca mai repede decat uscat, masca ajuta ca firele de par sa alunece mai usor din noduri si nici nu se rup si prin pieptanat distribui si mai bine masca pe firele de par. Subliniez ca faza asta nu trebuie incercata in lipsa balsamului sau a mastii de par, caci se rup firele.
            Apropo de rezistenta periei, eu o am de un an si arata ca nou, in conditiile in care o folosesc zilnic si nici nu vrei sa stii de cate ori am scapat-o pe jos.

          2. Multumesc inca o data, chiar eram curioasa pentru ca am tot citit lucruri de bine despre peria asta dar nu aveam atata incredere in persoanele respective, cum am in tine, si chiar mi-o doresc si eu si voiam confirmarea ca e o investitie buna. Mersi de ponturi!

            • Teodora
            • 09/08/2016

            Ma simt onorata de increderea acordata! Iti multumesc!

  4. Eu am trecut de la perie la piaptan, acum cativa ani cand m-am tuns. Am mai citit pe blogul Cameliei despre o perie care iti descurca parul oricat de rebel si incurcat ar fi, dar pretul m-a oprit sa o cumpar.

    1. Răspunde

      stii ca si eu sunt zgarcita si nu as da cine stie cat pe un astfel de produs 😛

    • Nicolae claudia
    • 04/08/2016
    Răspunde

    Momentan nu as avea nevoie de o astfel de perie. Am parul tuns scurt si ma descurc cu orice

    1. Răspunde

      Te invidiez ca poti purta parul scurt. Eu am niste vartejuri de toata frumusetea.

    • Lamiita P
    • 04/08/2016
    Răspunde

    Nici nu stiam ca exista perii din lemn, la cat umblu eu prin magazine …. Toate noutatile aici le aflu :)) de la 5 lei la 4,53 euro …. ma intreb cu e aia cu 5 lei si cum e cealalta

    1. Răspunde

      o avea vreun praf de haur aia mai scumpa 😛

    • dumitrescu elena
    • 06/08/2016
    Răspunde

    nu stiam de asemenea perii din lemn ,eu am perii dar piptanul este baza desi imi cam rupe parul ,poate este timpul sa schimb

    1. Răspunde

      poate ca il piepteni ud?

    • ghelbere elena
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Nici nu stiam ca exista asemenea perii. Daca zici ca e buna am sa caut sa-mi cumpar si eu una.

    1. Răspunde

      sa-ti iei una mai mica, sa nu cumperi d-asta asa mare, ca faci febra musculara!

  5. Răspunde

    si eu pierdeam intrun timp foarte mult par efectiv scoteam cate o suvita din aceea subtire sa explic cam de grosimea unei scobitori , nu pare mul par da ra mai ales avand in vedere ca in pieptan mai exista un smoc !am realizat ca intradevar reducerea stresului , putina grija fata de mine in sensul ca am inceput sa beau mai multa apa si sa mananc fructe din cand in cand, si cate o masca aplicata pe par macar 1 data pe luna fac minuni din comert sau cu albush de ou si lasata 30 de min ,mai este dun si masaj pe pielea capului cu ulei caldut fie acesta de cocos , dinseminte de samburi de struguri , din ulei de masline . mi-ar placea si mie o perie din aceea dar tot asa se gasesc greu si cand gasesc ziicii tot ataia ani sa stai si tuu acolo :)) (referitor la pret )!

    1. Răspunde

      uff, am incercat si eu cu masti homemade si cu uleiuri dar mi se pare ca imi mananca mult timp aplicarea si curatarea lor

    • Hacman Mariana
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Voi incerca si eu o astfel de perie…Sincera sa fiu m-am cam saturat sa ma trag de cap))) atat pe mine cat si pe Lavinia))) din cauza periilor proaste…Multumim de articol!Tin minte ca acum vreo 10 ani am avut una de lemn dar nu prea eram incantata de ea …cu siguranta era de proasta calitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares