De unde luăm rechizite ieftine?

rechizite ieftine

Chiar dacă eu nu am încă un prichindel, știu că sunt mulți părinți care îmi citesc blogul și m-am gândit că ar putea fi util un articol în care să ne informăm unii pe alții în privința locurilor în care putem găsi rechizite școlare mai ieftine. Știu și eu de câte lucruri au nevoie cei mici, odată cu începerea noului an școlar. Dacă e boboc sau nu a avut noroc de un ghiozdan bun anul trecut, este clar că ghiozdanul este pe primul loc. Urmează penarul și instrumentele de scris, apoi caiete de tot felul, mici sau mari, de matematică, dictando, de muzică, de geografie, de biologie, bloc de desen, caiet de desen, set de desen, creioane colorate, hârtie glasată, plastilină, capsator, etc.

La toate astea se mai adaugă și rugămințile copilului de a-i lua nu știu ce ghiozdan cu nu știu care prințesă sau cu mașini de curse. Acum e acum. Vrei și ieftin și bun dar și pe placul odraslei. De unde începi căutarea?

Dacă ești genul care preferă magazinele fizice pentru a analiza totul cu ochii tăi, înainte de a cumpăra ceva, și ai norocul să locuiești într-unul din orașele în care există măcar un supermarket, acela este punctul de pornire. Toate cataloagele marilor magazine sunt disponibile online așa că ai de unde să te informezi. Eu așa aș face, nu aș pleca la cumpărături înainte să consult toate ofertele disponibile pentru că mi s-a întâmplat să mă grăbesc să profit de o promoție și, peste câteva ore, să îmi vină să îmi trag palme, când am văzut că în alt magazin aveau un preț și mai bun la același produs. Carrefour, Billa, Cora, Lidl, Auchan, Selgros și Metro sigur vor veni curând cu oferte foarte bune la rechizite, dacă nu cumva au făcut-o deja. Este mai greu să alergi prin magazine dar mi se pare mai sigur așa. Fiecare produs trece prin mâna ta și știi exact ce cumperi.

Dacă nu ai nici un astfel de magazin în oraș, în afară de librărie, mai există varianta produselor din piețe. Știu că toată lumea le pune la zid, numindu-le chinezării, dar să știți că eu am făcut 16 ani de școală cu astfel de chinezării. Punct.

O altă opțiune sunt magazinele acelea tip ”Orice Produs”. Caiete poate nu găsiți de orice fel dar ghiozdane ieftine, penare și instrumente de scris sigur au.

Există și varianta mall-ului (deși eu nu o agreez). Știu că anii trecuți la Diverta aveau ghiozdane semi-echipate (cu destule chestii în ele) la prețuri pornind de pe la 50-60 de lei. Nu mă întrebați de calitatea lor pentru că nu știu ce să vă spun.

Dacă nu ai acces la nici una din variantele de mai sus sau nu îți place alergătura și bătaia de cap, există magazinele online cu rechizite. Pot fi magazine românești sau chiar magazine internaționale (gen eBay, unde puteți găsi lucruri cu adevărat ieftine și drăguțe, chiar și cu transport gratuit dacă sunteți dispuși să așteptați o lună de zile să ajungă din China).

Când vă apucați de căutat rechizite online, încercați să folosiți un site comparator de prețuri, gen shopmania.ro.  Acolo dați o căutare după ”rechizite”, alegeți tipul de produs pe care îl căutați (ghiozdan, rucsac, geantă de umăr, penar) și filtrați produsele în funcție de preț (crescător). Așa e cel mai simplu să verificați care sunt cele mai ieftine magazine online.

Dintre site-urile pe care le știu eu, cel mai bine dotate mi se par a fi Depozitul de Papetărie, Lex Hobby Store și Rechizitele mele. Dar nu sunt singurele. O listă mai mare cu magazine din care puteți achiziționa rechizite pentru școlarii de orice vârstă, găsiți AICI.

Prețurile nu poate garanta nimeni că sunt mai bune într-un magazin sau altul pentru că ofertele se schimbă de la o zi la alta. Un ghiozdan, care acum e mai ieftine pe site-ul X, poate fi mai ieftin și cu transport gratuit, peste două zile, în alt magazin. Cheia este să căutați cât mai mult și mi se pare mai simplu de făcut asta online, din mijlocul patului sau dintr-un fotoliu confortabil, la orice oră din zi sau din noapte.

Analizați! Analizați! Analizați! Abia apoi cumpărați. Și, dacă știți voi, din surse sigure, de vreo oferă curentă sau de vreun magazin cu prețuri mai mici, să ne spuneți și nouă în comentarii. Nu vă ia mult și vă asigur că mulți vă vor fi recunoscători.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Elke
    • 12/08/2016
    Răspunde

    Multumesc de recomandare. In toamna intram in clasa intai

    1. Răspunde

      mult succes la scoala, dragilor.

  1. Răspunde

    Pe vremea când imi cumpăram eu caiete si rechizite nu aveam prea multe opțiuni. Acum, daca ar trebui sa cumpăr, as lua totul online. Sunt multe librarii online si ai posibilitatea sa verifici prețul din diverse surse! Vedem la anul când începem grădinița

    1. Răspunde

      din ce vad, si la gradinita sunt cereri din ce in ce mai mari. Bine ca mai aveti un an de joaca 😀

  2. Da as mai avea copii de scoala si eu as face cumparaturile rechizitelor online. Ai timp si spatiu fara aglomeratie sa le studiezi pe toate. Intr-un magazin, oricat de lejer ar fi tot nu poti sa vezi atatea produse.

    1. Răspunde

      plus ca in magazin, ca sa le iei pe alea mai ieftine, trebuie sa stai mai mult pe burta (sunt puse pe cele mai de jos rafturi).

  3. Eu de obicei ii cumpar lui Dragos rechizitele pentru gradi din Carrefour, fiindca am de unde alege si asa ma incadrez in buget.

    1. Răspunde

      supermarketurile sunt o alegere buna pentru cei cu chef de plimbare

  4. Răspunde

    Depozitul de papetarie sunt prietenii mei daca pot spune asa. Cand lucram la editura, comandam multe de la ei.

    1. Răspunde

      au si preturi mai mari si produse de firma dar au si multe produse accesibile

    • Barbalata Mirela
    • 13/08/2016
    Răspunde

    La mine nu e cazul. Neavand copii am scapat de corvoada cautarii de rechizite sau cheltuit bani pe asa ceva. Am colegi care insa sunt innebuniti cand trebuie sa inceapa scoala copiii lor. Nu doar din cauza cautarii febrile si istovitoare (zic eu 🙂 ) ci si pentru ca se cheltuie multi bani.

    1. Răspunde

      nu e nevoie sa imi amintesti de cum intra mama in panica la fiecare inceput de an scolar 🙁

    • Szabo Irina Monika
    • 13/08/2016
    Răspunde

    Din pacate la noi este „moda” ca adunam banii si dam la cele 2 invatatoare, si ele cumpara necesarul de rechizite la inceputul anului scolar. Baiatul meu acum va intra in clasa a II-a, step by step. Deci numai pentru rechizite dam 300 lei/copil, din care jumatate a trebuit sa dam deja in luna iunie. ?

    1. Răspunde

      Da, acum nu mai pot invata de pe un singur manual si facand exercitii pe caiete normale, cum faceam noi, ne trebuie zece caiete speciale…

  5. Multumim de informatii! Pentru parinti este aur! 😀

    1. Răspunde

      sper sa fie utile

    • ghelbere elena
    • 14/08/2016
    Răspunde

    Nici nu a terminat bine scoala si un inceput sa cumpar pentru noul an. Cumparand azi un pic, maine un pic mi se pare ca nu cheltui atat de mult pentru un alt inceput.

    1. Răspunde

      o strategie foarte buna asta cu achizitionarea lor pe rand.

  6. Răspunde

    Chiar daca am terminat de mult scoala, inca iubesc rechizitele. Sunt nebuna dupa produse de papetarie. Inca imi cumpar pixuri si agende. Si multe accesorii pentru birou. Dar la partea de pixuri… am o adevarata colectie. 😀

    1. Răspunde

      sa stii ca si eu sunt la fel, am o colectie de peste 70 de pixuri (nu exagerez) desi scriu de mana doar cand trebuie sa pun un colet la posta.

  7. Foarte util articolul . Si eu evit librariile pentru ca au preturile mult mai ridicate fata de supermarketuri . Intodeauna am cumparat rechizitele din Carefour . Ai de unde alege si preturile sunt foarte ok . 🙂

    1. Răspunde

      au produse pentru orice buzunar, este adevarat.

    • Butnaru Andreia Daniela
    • 15/08/2016
    Răspunde

    Anul acesta inca mai mergem la gradi,insa ne trebuie si aici multe chestii.e bine de stiut.Multumim ?

    1. Răspunde

      sa aveti spor la reduceri!

    • Butnaru Andreia Daniela
    • 15/08/2016
    Răspunde

    Anul acesta inca mai mergem la gradi,insa ne trebuie si aici multe chestii.e bine de stiut.Multumim ?

    • Mustafa Filiz
    • 17/08/2016
    Răspunde

    Am inceput sa ia cate ceva pentru fetite

    • Gheorghe Madalina Georgiana
    • 17/08/2016
    Răspunde

    Mai am vreo 3 ani până încep să vânez ofertele de rechizite, dar este un articol extrem de folositor pentru bețișoarele mele care au copilasi mai mari decât Alex

  8. Cat mai umblam prin oras sa caut cele mai ieftine rechizite! Ce amintiri! 😀

    • Hacman Mariana
    • 18/08/2016
    Răspunde

    Multumim Cris de articol! Cu adevarat util atat parintilor cat si scolarilor…De obicei cumparam rechizite de la Carrefour…Cu siguranta varianta online e mai avantajoasa ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares