De ce nu am dat niciodată de permis?

chestionare auto online pentru permis

Azi m-am enervat la culme. De regula, nu suport bărbații misogini. Când auzeam pe vreunul criticând o femeie că nu le are cu șofatul sau făcând afirmații de genul ”femeile sunt așa și pe dincolo” sau ”ăsteia cine i-o fi dat permis?”, îmi venea să-l pălesc (sau să-l pocnesc, mai pe românește). Îmi ziceam că noi, femeile, nu doar că ne ridicăm la nivelul lor în orice domeniu, dar chiar îi putem întrece lejer (n-am fost niciodată militantă pentru drepturi egale între cele două sexe). Mi se mai întâmpla, uneori, să zăresc câte-o duduie care uitase la ce îi folosește oglinda retrovizoare sau vreuna care nu știa de ce e bine să dai semnal în anumite momente, dar le tot căutam scuze. am dat de permisPână astăzi. Prea multe femei care nu au nici o treabă cu șofatul mi-au ieșit în cale. Din cauza uneia, mai aveam 2-3 centimetri să mă înfig cu capul în parbriz, la ieșirea din parcarea de la Cora (a frânat brusc, fără a face uz de semnal). Din cauza alteia, era să-mi stea inima atunci când, băgată într-o depășire pe care și-a dat târziu seama că nu o poate continua (din față venind mașină cu viteză mare), s-a băgat brusc în fața noastră. Norocul meu a fost că purtam centura în ambele situații.

Asta nu este tot. De fiecare dată când dădeam peste un șofer incapabil, atunci când îmi mutam privirea de pe mașină pe locul conducătorului auto, constatam că e femeie. Jur, azi cred că a fost ceva în atmosferă sau a fost ziua șoferițelor care și-au luat permisul dintr-o greșeală.

Nu zic că toate femeile conduc prost. Departe de mine gândul ăsta. De fapt, chiar dacă le văd că o comit, parcă tot îi urăsc pe bărbații care se iau de el. Pe de-o parte le admir pentru că, spre deosebire de mine, ele au curajul să iasă în trafic cu mașina. Pe de altă parte, parcă și pe mine mă enervează.

bottegaverde.ro

Eu tocmai din pricina asta nu am dat niciodată de permis. Nu pentru că n-aș fi fost capabilă să trec examenele. Mai ales examenul la sală, nu aveam cum să nu-l iau, Fac chestionare de când aveam vreo 14 ani. Am și vrut, la un moment dat, să mă înscriu la școala de șoferi. Apoi mi-am dat seama că degeaba mi-aș lua permisul pentru că nu m-aș putea descurca în trafic într-un mod care să mă facă să fiu mândră de mine. Mă cunosc prea bine, știu că nu am atenția distributivă și nici reflexele tocmai în formă și, mai ales, nu mă descurc prea bine în situații de stres.

Mă și imaginam într-o intersecție aglomerată, în care nu funcționează semafoarele. Mă vedeam acolo, auzeam șoferii nervoși claxonând în spatele meu și pe mine așteptând  să se repare semaforul ca să pot trece 😀 .

Sunt o lașă, aveți dreptate, dar mă consolez cu gândul că sunt o lașă care n-a lovit nici un pieton  pentru că își căuta rujul în geantă, în loc să fie atentă la drum,  care n-a provocat nici un accident, care n-a încurcat traficul în nici o intersecție. Respect pentru toate doamnele și domnișoarele care șofează și o fac bine! În schimb, celor care se urcă la volan doar pentru a arăta ca și ele pot face asta, deși știu bine că fac multe erori care, nu doar că enervează, dar chiar pun vieți în pericol, le recomand ori să uite că au permis, ori să mai ia niște extra-lecții cu un instructor, poate mai învață care pedale și la ce folosesc și care este scopul oglinzilor auto.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Nu toate femeile sunt asa. :)) Mama are permis de 25 de ani si nu a luat nicio injuratura, nu a facut acidente, si inca este foarte responsabila la volan. 😀 Depinde de fire, de curaj.. sa stii ca mereu vad pe strazi si barbati varza la sofat. Semnalizeaza gresit, merg pe banda gresita, etc. 😀

    1. Răspunde

      barbatii ” e si ei oameni”, nu? 😀

    • Lamiita P
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Am avut o tentativa sa-mi iau permis desi nu aveam masina 😀 Cand am avut masina nu am mai avut timp de permis si nici chef de invatat. Acum nu am nici permis nici masina dar nu as mai fi capabila sa conduc. Asa simt eu.

    • Barbalata Mirela
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Stai linistita 🙂 nu esti singura care gandeste asa, eu sunt la fel 😀 . Asta e 🙂
    Oricat de diplomata as fi uneori ma enervez foarte tare cand sunt langa sotul in masina, ba sunt chiar porcoasa 😛

    • Daniela Dodoi
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Nu esti singura,la cate vezi pe soselele Romaniei te si temi sa dai de carnet…Multi soferi si soferite ar trebui un control la neuro ca sunt prea nervosi si necontrolabili..

    • Amy
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Eu cred ca-ti faci prea multe scenarii. La inceput e mai greu, dar practica e mama invatarii. Daca iti doresti cu adevarat sa conduci si sa te descurci, n-ai cum sa n-o faci. Nu din prima, am spus asta, dar usor usor te inveti. Mai intai pe un drum de tara, apoi prin oras, dar prin zonele unde traficul nu este atat de intens, si apoi abia in buricul targului, ca sa zic asa. 😀
    Dar eu am parere: daca nu iti place, nu te baga! Femeile nu sunt soferite doar cand sotul bea o bere sau e pleca de acasa, nu! Femeile conduc cot la cot cu barbatii! Daca vrei sa-ti iei permis doar pentru a conduce in weekend, mai bine investesti banii in altceva!

    1. Răspunde

      yup, yup, yup. Fix ce ziceam mai sus. Sa imi iau permis doar ca sa poata el sa bea bere? No way! Nu imi doresc sa fiu soferita, prefer privelistile vazute de pe locul din dreapta.

    • Ficea Adina
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Uite eu am fost înscrisă la o școală….Am luat sala de fiecare dată, însă an picat la oraș de 3 ori și m-am lăsat baltă…
    Cică mai sunt si daltonista si unii medici nu îmi recomanda….nu stiu daca voi încerca vreodată…

    1. Răspunde

      stiu ca sunt destui soferi daltonisti dar poate ca nu esti tu facuta pentru asta.

    • Nicolae claudia
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Eu am permis de vreo 7 ani, dar urasc traficul din Bucuresti si prefer sa merg cu mijloacele de transport in comun. Pana acum nu am avut probleme in trafic. De obicei conduc la drumurile lungi, il mai „schimb” pe barbatu’miu.

    1. Răspunde

      De obicei barbatii pentru asta ne sustin sa dam de permis, sa le tinem lor locul cand vor sa doarma sau cand le vine pofta de bere.

    • Tatiana Sorina
    • 06/08/2016
    Răspunde

    La inceput e greu,e la fel ca mersul pe bicicleta, :)))) peste cativa ani zburzi cu ea,conteza sa stii sa o stapanesti,apoi totul perfect. Eu am carnet de 4 ani,sincer …. mai am si eu cateodata clipe de panica pentru ca in trafic sunt multi pustani care habar nu au pe ce lume traiesc si se baga ca nebunii cand nu te astepti. De aglomeratie nu-i problema,toti sunt soferi si trebuie sa astepte sa te incadrezi,oricum nu pot zbura peste tine . :))))

    1. Răspunde

      or astepta ei, sarmanii, dar nu cred ca sunt dispusi sa astepte o ora 😀

    • dumitrescu elena
    • 06/08/2016
    Răspunde

    de multe ori m/am gandit daca as avea carnet as face fata stresului ,aglomeratiei,m=as descurca ?????,cred ca da ,dar nu am fost pusa in acesta situatie desi m/a lasat sotul sa merg cu masini in locuri necirculate si ferite de alte obstacole ,m/am descurcat bine ,dar …mi/ar place sa am carnet ,cred ca trebuie sa ai o atentie distributiva si sa fi puternica la volan

    1. Răspunde

      eu sunt sigura ca, daca ne punem ambitia, reusim sa o facem si pe asta dar de ce sa ne stresam?

    • geanina nastasiu
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Mie imi era frica sa trec strada…de frica masinilor! Da ,iata,tocmai am facut scoala de soferi! Am dat examen la strada,nu l-am luat din prima,nici din a doua 🙁 dar nu ma las! Ma descurc bine pe strada doar ca in Iasi permisul se obtine greu. Eu zic sa nu te lasi,inscrie-te la scoala,fa orele necesare si o sa vezi ce frumos e la volan!

    1. Răspunde

      Nu e pentru mine. N-am nici o atractie pentru volan. A vrut de mai multe ori sotul meu sa ma corupa sa ma invete sa conduc dar nu ma tenteaza.

    • Andreea
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Parca mi-ai citit gandurile,poate intr-o zi o sa dam si noi cand vor fi si masini zburatoare :))) sa fie traficul mai lejer

    1. Răspunde

      Da, atunci musai imi iau si eu permisul. Eu, care am zis ca nu ma urc in avion nici moarta :)))

    • ghelbere elena
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Nu am carnet de conducere, era sa raman si fara servici din aceasta cauza. Patronul unde lucram avea pretentia sa am carnet, dorea sa-mi plateasca scoala si a durat mult pana a inteles ca nu am nici un talent pentru a conduce o masina. Si-a zis ca l-ar costa prea mult reparatiile la masina cu mine sofer.

    1. Răspunde

      Clar ai un sef inteligent 😀

    • Rox
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Lasa, ca si daca il ai si il tii in geanta, ca mine, tot nimic n-ai facut. Eu niciodata nu m-am dat in vant dupa masini, permis, daca l-am luat a fost mai mult de gura parintilor. Nu zic ca nu e deosebit de folositor, doar ca in cazul meu, prefer sa fiu plimbata, decat sa plimb.:)

    1. Răspunde

      Daaa, si eu la fel. Eu trebuie sa ma bucur de peisaj, nu sa fiu atenta la drum.

  2. Răspunde

    Mmmm …
    Am luat permisul de conducere la inițiativa soțului. Eu nu prea beau alcool si a zis ca trebuie sa conducă cineva. M-a încurajat, m-a susținut si mi-a explicat ca unui copil. Fără el nu as fi dat vreodată de permis. A fost singura persoana care a crezut in mine.
    Daca ai mașina si vrei sa conduci sa stii ca restul deprinderilor le formezi pe parcurs. Tot el m-a învățat sa nu ma panichez intr-o intersecție aglomerata si ca trebuie sa urmez pașii necesari si totul va fi ok. Sa stii ca nu ai cum sa stii ce reflexe ai daca nu esti la volan. Una este sa stai in dreapta si alta la volan.
    Acum m-am obișnuit sa merg singura, mai exact singura cu bebe pentru ca Criss este ca o umbra a mea. Unde sunt eu este si ea.
    Nu încerc sa găsesc scuze femeilor dar am văzut di niște catastrofe de bărbați care nu văd cât de prost si cât de neatenți sunt ei dar observa femeile din trafic. Nu te lua după gura lumii sau sa Asculți ce zic bărbații. Nu știu daca te ajuta aceste cuvinte dar sunt sigura ca vei analiza ce am spus si vei lua cea mai buna hotarare

    1. Răspunde

      Eu nu ma iau dupa gura lumii, zuzi, doar ca nu ma simt eu in stare. Stai calma, ce zisei eu undeva ca barbatii sunt toti nascuti ca sa fie soferi? Nu Vrei sa auzi ce e la gura mea cand dau de reprezentanti ai sexului masculin care par sa-si fi luat permisul pe… Dumnezeu stie.

  3. Răspunde

    Eu am facut scoala de soferi in 2010 in Bucuresti ca in Brasov nu aveau masini adaptate atunci, am luat sala si cand am dat traseul l-am picat pentru ca nu-mi placea absolut deloc sa conduc.
    Si chiar daca am platit 20 si ceva de milioane pe scoala de soferi, ma bucur ca nu am carnet pentru ca asa am descoperit ca nu am nici un fel de atractie pentru sofat. Dar daca nu incercam as fi trait cu regretul ca sunt un fel de Shumacher si nu m-am dus sa dau de carnet. ::)

    1. Răspunde

      ha, ha, Adevarul asta e. N-aveai de unde sa stii ca nu ai sa ajungi pilot de Formula 1 😛

    • Anda Stanciu
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Nu esti singura care gandește asa.Nici eu nu am carnet și nici nu cred ca o sa dau de carnet in viitorul apropiat

    1. Răspunde

      Bine ai venit in club!

    • Tudor Alexandra Adriana
    • 06/08/2016
    Răspunde

    Asa ma gandesc si eu. Eu sincer chiar nu ma vad in viitor având permis, nu cred ca voi da pentru asa ceva pentru ca la fel, nu am atenție distributiva si nu cred ca m-as descurca in trafic, asa ca prefer sa stau in banca mea. Dar mai vedem. 😀

    1. Răspunde

      stam pe bancuta amandoua, in cazul asta 😀

    • Nistora Ramona
    • 08/08/2016
    Răspunde

    Condusul nu este pentru oricine, dar sunt persoane care daca vad la cineva un rahat vor si ele, asa sta treaba si cu condusul, nu-ti place n-ar trebui sa-ti doresti permis, dar nu incapatanautul e tot incapatanat si culmea obtine permisul prin cine stie ce minune si dupa constata ca e antitalent iar daca cineva il critica tot ala e nebun, ca de… de ce sa accepti critici

    1. Răspunde

      ah, ce-mi place cum ai zis-o! Pentru unii clar nu este o necesitate, ci mai mult un moft.

    • Valeria Chertes
    • 08/08/2016
    Răspunde

    Ai perfecta dreptate in articol, si eu la sala nu as avea probleme dar la condus nu as fi prea curajoasa. Cred ca daca as avea un bolovan in fata m-as da jos sa il dau la o parte si apoi as merge mai departe decat sa il ocolesc. Si daca as gresi ceva decat sa ii aud pe barbati zicand :este „femeie de aia s-a intamplat” mai bine stau in dreapta.

    1. Răspunde

      exact, cred ca sunt putin lase, nu?

  4. Răspunde

    Mai cat de bine semanam. Eu am permis de 10 ani dar nu prea conduc din aceleasi motive expuse de tine. In schimb imi polace sa conduc noaptea. Chiar ma relaxeaza, asa ca atunci cand plecam undeva la ceas de seara eu ma urc la volan. E mult mai liber, iar asta imi da curaj! Daca nu ar fi haos si toti ar respecta regulile de circulatie as conduce oricand, dar eu ma tem de ceilalti nu de mine cand sunt la volan.
    P.S. Bine ai revenit! 🙂

    1. Răspunde

      Bine te-am regasit 😛
      Cred ca mi-ar placea sa conduc intr-un oras pustiu, sa fiu doar eu cu volanul si pedalele 😀

    • Vasile Mihaela Cosmina
    • 08/08/2016
    Răspunde

    Sunt multe persoane paralele cu sofatul, inclusiv barbati, dar cum ai zis si tu mai sus. Sunt unele femei de iti vine sa le bati in geam si sa le intrebi: politaiu ala era beat cand ti a dat tie orasul? Am carnet de 4 ani de zile, fara incidente si pot spune ca unii sunt bombe pe roti efectiv si nu ar avea ce sa caute in trafic.semnalizarea aia e de decor firar ea sa fie.

    1. Răspunde

      sa ma auziti pe mine ce le zic de semnal … :))

    • Marina
    • 08/08/2016
    Răspunde

    Pentru mine e o plăcere sa conduc am permis de 8 ani și am condus foarte mult , și vorba aia nu înveți sa înjuri corect pana nu conduci singur :)) am întâlnit în tragic mulți bărbați care habar nu aveau de ei și femeie care au făcut accidente doar pentru ca s-au speriat și au încurcat pedalele :))

    1. Răspunde

      pai nici unul nu e perfect, nici femeile nici barbatii. N-am zis ca ei ar fi mai breji 😀

  5. Răspunde

    Nu am carnet. Acum 8 ani am luat sala si picat orasul de cateva ori. Cum locuiesc numai langa metrou si consider ca mersul pe jos inseamna sanatate si silueta, imi dau seama ca nici nu mi-am dat interesul. Nici nu avem masina.
    Am ales cerebral sa cumpar un imobil mai scump langa scoala fetei si la 1 km de metrou dar sa nu platesc mai scump masina, service, benzina, parcare etc.

    1. Răspunde

      bine ai venit in clubul celor fara permis. Nu cred ca e ceva fara de care sa nu se poata trai.

    • Istrate Tatiana
    • 08/08/2016
    Răspunde

    Mamica mea nu mi-a dat voie sa fac scoala de soferi, zicea ca sotul trebuie sa conduca si sa aiba grija sa ma duca si aduca cand am nevoie. Cu toate astea, fara stirea ei, am facut scoala in 2008, am permis, dar de atunci nu am mai condus. Acum simt ca trebuie sa mai fac niste lectii de condus. Si condusul nu e pentru oricine

    1. Răspunde

      daca tot il ai, e pacat sa nu te folosesti de el. Cred ca e o senzatie placuta totusi sa sofezi.

    • ionela bortofleac
    • 08/08/2016
    Răspunde

    Sunt soferita cu lamaita-n geam :-), mi-a ajuns pe 8 martie
    Nu sunt o curajoasa, am refuzat mereu scuzandu-ma ca n,am nevoie, locuind la tara cu greu gasesti un loc de munca, intamplarea fericita a fost ca eu sa-mi gasesc la 10 km distanta, din mai 2015 m-a tot dus si adus sotul, in octombrie m-am hotarat ,am depus dosarul, am achitat prima rata si … vram si vram, pe ulitele satului vreo trei sedinte, apoi am intrat in aglometatia din oras, am stat rau de tot cu virajele.
    In ianuarie am dat sala , admis cu 25 de puncte, in februarie a urmat orasul, picat cu 65 de puncte,dupa 14 zile am dat din nou si am reusit. Am avut curaj sa plec singura numai dupa ce mi-am luat „trebusoara mea” , un matiz, in aprilie, de atunci conduc zilnic, sincer nu mi-e drag, ma plictisesc, uneori in zic sotului s-o duca in garaj cand ajung acasa. La drum lung n-am fost inca, doar serviciu (10 km) si local.

    1. Răspunde

      eu te felicit pentru curaj si pentru rezultatele destul de bune. Unii de dau si de 5-6 ori de permis pana reusesc sa il ia.

  6. Răspunde

    :))) m-ai distrat cu articolul asta. Recunosc, nu sunt o soferita prea buna dar imi dau silinta. De asta mi-am cumparat jumatate de masina (smart fortwo) sa ma pot strecura cu ea peste tot si sa o pot parca oriunde si bineinteles, e auromata, asa ca o conduc fara grija ambreiajului si chimbatorului de viteze. Acum am mult mai mult timp pentru atentia in trafic 😀

    1. Răspunde

      nici nu stiam ca esti soferita. Sa ne traiesti si ai grija de volan, sa nu ne dezamagesti!

    • Nicu
    • 09/08/2016
    Răspunde

    Daaa, după cum zici tu…..sunt femei corecte în trafic, aşa sunt şi bărbaţi, dar e nasol când vezi negativii în trafic…..de ambele sexe. Acum…..dacă şi-ar face rău doar lor, nu ar fi mare pagubă, dar mor oameni nevinovaţi….
    Am intrat pe câmp din cauza unei doamne care citea mesajele pe telefon. A fost bine că acum 16 ani nu era aşa trafic şi am scăpat.
    Eşti responsabilă şi apreciez asta. Voi doamnele puteţi fi apreciate şi iubite şi fără permis…..chiar şi bărbaţii…..

    1. Răspunde

      Da, cred ca se poate spune si asa. Chiar simt ca a avea permis si a conduce o masina sunt responsabilitați imense pe care nu sunt pregătită să mi le asum.

    • Ungureanu Lidia
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Ai avut ghinion in aceasta zi…dar , crede-ma, conduc de 12 ani…mai multa baiate de cap mi-au dat barbatii, atat in trafic, cat si ca pieton. Personal, cred ca femeile sunt mult mai ponderate, la volan. Exceptand ,,ametitele”…care pot fi atat de sex feminin , cat si de masculin :))

      • Ungureanu Lidia
      • 10/08/2016
      Răspunde

      ,,bataie” de cap… ma rog! Iar am ratacit ochelarii :))

    1. Răspunde

      Am si zic ca, de obicei, nu prea permit cuiva sa zica ceva de soferite dar in ziua aia sigur a fost ceva in atmosfera de am dat de atatea specimene.

    • RoxanaS
    • 11/08/2016
    Răspunde

    Te înțeleg perfect, sunt fix în aceeași situație. Admir femeile la volan, le consider foarte curajoase, tocmai pentru că locuiesc aproape de o intersecție și aud aproape zilnic înjurături, tamponări… Clar nu e pentru mine șofatul, sunt prea emotiva!

    1. Răspunde

      asa si eu. daca tipa vreunul la mine, am doua variante: ori opresc masina si ma bazai, ori ma apuc sa il injur 😀

    • stoica claudia
    • 14/08/2016
    Răspunde

    Nu am dat ca mie frica,asa ca tot mai bine pieton

    1. Răspunde

      sau pasager pe scaunul din dreapta 😛

    • nicoleta c
    • 21/08/2016
    Răspunde

    Acum depide si de situatie cum trebuia sa ajung la mama si de trei ori pe saptamana si ma rugam de unu sau altu care avea drum pe acolo am decis sa mi caut barbatia si sa dau de permis ,nu am luat din prima ca deh ma mancat pe mine undeva dupa ce facusem parcarea ceruta de politist sa dau masina mai inapoi si crezand ca am loc berechet eam atins numarul celui din spate si cu toate astea mai ca mar fi trecut politistul dar sa uitat la mine si zice esti la primul examen ,mai fa cateva ore de condus si ne vedem in trafic ,la al doilea examen am avut cele mai mari emotii si nu am cazut cu acelasi politist dar am luat permisu ,sunt acum soferita cu ochi cat cepele in trafic ca avem si pietoni tare energici dar colegi de trafic sunt agitati si incompetenti uni ,mi am luat injuraturi cred la greu cel putin la inceput unde nu vroiam sa depasesc 60 la ora ,acum sincer nu mi pas totii facem mici greseli dar belim ochii.

    1. Răspunde

      te felicit pentru curaj si pentru ca te descurci in domeniu.

    • Adriana Elena Stanescu
    • 22/08/2016
    Răspunde

    :))) parca m-ai descris pe mine! eu am permis de 12 ani dar nu l-am folosit nici macar o zi… a fost o ambitie sa il obtin si la nivelul acela a ramas. ce conteaza este integritatea mea fizica!

    • Hacman Mariana
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Eu recunosc ca nu am inca permis de conducere din cauza fricii de viteza,raului de masina si..prefer sa nu fiu injurata de altii ca conduc incet..dar sincera sa fiu ma bate gandul sa fac scoala deoarece niciodata nu se stie cand avem nevoie de permis..atata timp cat am sofer la scara e ok)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares