De ce e bine ca un copil să învețe o limbă străină?

limbă străină pentru copii

Vă mărturisesc sincer că mi-aș fi dorit să fie, și când eram eu copil, atât de multe Centre de Limbi Străine la care să fi putut învăța cu adevărat o limbă străină. Cei care au făcut școala generală într-un sat, în care nu se acorda atenție limbilor străine, sau într-o școală de la oraș care nu a acordat suficientă atenție acestor materii, știu probabil cât de greu este să începi să înveți cu adevărat o limbă străină în timpul liceului.

Astăzi, din fericire, copiii întâlnesc la orice pas astfel de Centre care sunt gata să îi ajute să învețe o limbă străină. În ultima vreme mi-a atras mult atenția Centrul de Limbi Străină Echo Kids. Aici copiii pot învăța bineînțeles limba engleză, dar și alte limbi străine cum ar fi: franceză, germană, italiană, spaniolă, chineză și japoneză. Dacă ești părinte, ar trebui să arunci o privire pe site-ul http://www.echokids.ro/ pentru a vedea toate detaliile.

Că și tine, și alți părinți sunt interesați de un curs de limbi străine pentru copii. De ce? Pentru că e important ca un copil să înceapă să învețe, încă de mic, o limbă străină.

limbi straine pentru copii
sursă foto echokids.ro

Învățarea unei limbi străine aduce o mulțime de beneficii pentru copii. În primul rând, le dezvoltă abilitatea de comunicare cu cei din jur, ceea ce este ideal. Probabil îți dorești că puiul tău să vorbească cu oamenii din jur, nu să se ascundă de fiecare data după fustă ta. Un alt beneficiu constă în faptul că performanțele școlare sunt îmbunătățite atunci când un elev învață o limbă străină. Apoi, nu putem ignora faptul că învățarea unei limbi străine duce la antrenarea abilităților de rezolvare a problemelor.

Părinte fiind, trebuie să ai în vedere faptul că e bine că cel mic să înceapă să studieze o limbă străină de la o vârstă cât mai fragedă. Un copil va învață o limbă străină mult mai ușor dacă va începe cursurile de la 4-5 ani, nu de la 12-13 ani.

E important ca orice copil să cunoască o limbă de circulație internațională, așa cum e limba engleză. Pe lângă beneficiile amintite mai sus, mai sunt și altele, printre care mai amintim faptul că puiul tău va putea vorbi cu o mulțime de persoane din alte țări, se va descurcă mult mai ușor când va călători în vacanțe în afară țării, sau banalități precum înțelegerea versurilor dintr-o melodie în engleză sau vizionarea unui film fără subtitrare.

Ajută-ți copilul să crească frumos și să se dezvolte armonios!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Consider ca este extrem de important pentru copii sa invete o limba straina de mici. Bazele, desigur, ca o limba straina e destul de complexa. Insa bazele respective sunt importante. Sa nu uitam si de faptul ca un copil asimileaza foarte repede informatiile noi si ii este mult mai usor sa invete cat inca e mic. Mie mi-ar placea sa-mi dau copilul la cursuri de germana. Asta pentru ca engleza o va invata probabil mai tarziu, dar germana mi se pare ca necesita mai multa munca, motiv pentru care consider ca ar trebui sa o studieze inca de mic. Eu regret ca nu cunosc limba germana, mi se pare una dintre cele mai utile limbi straine.

  2. Răspunde

    Ce tare, sincer nu știam de ei, dar ma bucur ca am avut ocazia sa aflu la timp, cred ca o voi înscrie și eu pe Maya 😉

    • Rox
    • 31/08/2016
    Răspunde

    O sa am si eu in vedere un astfel de centru pentru fetita mea. Limbile straine iti ofera numeroase oportunitati, deschid foarte multe usi. Trebuie sa o indrum cum pot mai bine.

    • Barbalata Mirela
    • 31/08/2016
    Răspunde

    In ziua de azi a sti cat mai multe limbi straine inseamna mai multe sanse in viitor din multe puncte de vedere, mai ales profesionale.
    Copiii reusesc mai repede sa invete o limba straina decat un adult, asimileaza totul cu usurinta 🙂

  3. Răspunde

    deja s-au inventat device-urile de tradus live (pus in ureche si gata) asa ca… habar nu am daca mai au nevoie copiii nostri sa stie 3-5 limbi straine.
    Dar cu siguranta pt dezvoltarea creierului invatatul o limba straina ajuta la orice varsta, cu atat mai mult copiii. Noi lucram cu copila la engleza, eu imi devinitivez engleza, si sotul a zis ca se apuca de germana.

  4. Răspunde

    O limba starina este foarte importanta. Nu stim ce ii rezerva viitorul, asa ca vreau sa il invat de mic engleza. Spaniola am invatat-o singura, din telenovele si cu ajutorul unui manual. In schimb franceza nu s-a prins de mine.Nici nu imi place, cred ca mai usor as invata turca! :))

  5. acum imi pare rau ca n-am invatat mai multe limbi straine! engleza e baza, spaniola e usoara, o stiu conversational, dar mi-ar fi placut sa invat si germana. o sa-mi dau copilul la cel putin 2 limbi straine. e mai bine asa, sigur il vor ajuta!

  6. Răspunde

    As zice ca e important sa cunoasca macar 2 limbi straine.
    In ziua de azi e important sa te descurci cat mai bine in orice situatie, inclusiv in discutii cu persoana din alta tara

  7. Răspunde

    Si eu sunt de parere ca este important ca copiii sa invete o limba straina

    • bogdan daniela
    • 08/09/2016
    Răspunde

    in ziua de azi cu cat stii mai multe limbi straine ai mai multe sanse sa iti gasesti un loc de munca.

  8. Asa este! Oriunde ai nevoie de o limba straina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares