Cum să folosim în mod eficient parfumul – 5 reguli de aur pe care trebuie să le știi

Toate iubim parfumurile. Alături de haine, pantofi și genți, parfumurile sunt sunt pe lista elementelor vitale în viața unei femeie. Ele ne îmbracă, ne întregesc, ne definesc, ne dau încredere în noi, ne fac mai plăcute și mai atrăgătoare. Ele pot întoarce priviri, deschide inimi și chiar uși. Asta cu doua condiții: să știm să ne alegem parfumurile care ni se potrivesc și să respectăm câteva reguli de bază în utilizarea lor. Degeaba îți cumperi cel mai scump parfum, dacă nu îl aplici sau nu îl depozitezi în mod corect. Care sunt cele 5 reguli de bază pentru utilizarea cât mai eficientă a parfumurilor?

1. Cât parfum aplicăm și cât de des?

cum folosim parfumulRăspunsul la această întrebare depinde și de tipul de parfum folosit. Există acele produse contrafăcute pe care simțim nevoia să le aplicăm în cantitate mare, chiar și de mai multe ori pe zi, pentru ca mirosul să rămână perceptibil și există parfumurile originale, de tipul celor de pe acest site, în cazul cărora este suficientă o singură aplicare dimineața. Parfumul se menține pe piele chiar și o zi întreagă. În cazul lor, 2-3 puf-uri sunt suficiente. Dacă folosești un parfum original, nu este nevoie de mai mult chiar dacă, după o anumită perioadă de timp, te obișnuiești cu aromele și simți nevoia de a plusa.

2. Alternează parfumurile!

Purtând același parfum luni întregi, corpul tău se obișnuiește cu el mai mult decât este cazul și, oricât de concentrat ar fi, la un moment dat, vei avea senzația că nu mai are nici un miros. În loc să mărești doza de parfum și să riști să îi agasezi pe cei din jur cu un miros prea puternic, poți alterna 2-3 parfumuri și nu vei mai avea această problemă. În occident, femeile obișnuiesc să își păcălească pielea folosind, câteva zile pe luna, un parfum sau o apă de colonie pentru bărbați (pentru a o împiedica să găsească formula care anulează mirosul parfumului preferat de damă). Dacă nu ești suficient de curajoasă să încerci această variantă, poți alterna parfumul tău feminin, dulce sau fresh, cu un parfum unisex de tipul celor de aici.

3. Pe ce zone folosim parfumul?

În primul rând, nu îl aplicăm niciodată pe haine. Acela se numește parfum irosit. Pentru ca notele să fie cele la care te aștepți și să dureze ore întregi, parfumul trebuie aplicat direct pe piele. Cel mai des doamnele și domnișoarele parfumează zona gâtului, spatele urechii. Alte zone de interes, care nu ar fi rău să fie parfumate, sunt încheieturile mâinilor și zona din spatele genunchiului. Acestea sunt zone numite de ”puls” (acolo pulsul este mai puternic și asta intensifică aromele parfumurilor). Aplicarea în zonele corecte înseamnă utilizare eficientă.

4. Pregătește pielea înainte de a o parfuma!

Atât din punct de vedere igienic, cât și pentru a face parfumul mai eficient, este nevoia ca acesta să fie aplicat pe pielea curată. Totuși, ar trebui să știi că parfumul va rezista mai bine și va mirosi mai puternic pe o piele mai uleioasă. Acesta este motivul pentru care, femeile care o piele uscată,  ar trebui să aplice o cremă, în prealabil, pe zonele unde urmează să îl pulverizeze. Nu trebuie să aibă o textură prea grasă,  doar să hidrateze pielea pentru a o ajuta să rețină mai bine notele parfumului.

5. Cum păstrăm parfumul?

Cele mai multe femei își țin parfumurile pe raftul de la oglinda din baie. Nimic mai greșit. După 2-3 de luni de stat într-un loc umed, parfumul începe să își piardă proprietățile. Nu mai miroase la fel de puternic și nici nu mai durează mai mult de 3-4 ore. Cel mai potrivit loc pentru păstrarea parfumurilor este frigiderul. Dacă nu îți surâde această idee, cea mai bună soluție este să îl ții într-un loc uscat, răcoros și ferit de lumina directă a soarelui.

Nu sunt reguli greu de respectat dar sunt esențiale. Ele asigură utilizarea corectă a unui parfum original și, implicit, eficiența acestuia. Mirosul se păstrează mai mult timp și facem și economie de bani pentru că nu va mai fi nevoie să reîmprospătăm parfumul la fiecare 2-3 ore. Practic, degeaba dai banii pe un parfum scump, dacă nu îl aplici cum și unde trebuie și nu îl păstrezi în condiții optime.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Stavar Simona - Elena
    • 09/08/2016
    Răspunde

    Subscriu la tot ce ai scris in articolul asta :> Mai ales partea cu depozitarea gresita a parfumurilor =)) La aproape oricine merg gasesc in baie toate parfumurile and I just don’t get it =)) Eu le tin in camera, pe un raft ceva mai sus, pe peretele opus celui cu ferestre, deci lumina nu patrunde cine stie ce pana acolo… Nu le-as pune in frigider pentru ca nu prea imi place sa tin si parfumurile si mancarea in acelasi loc… Mie personal, mi se pare cam aiurea, dar nu zic nicidecum ca ar fi o idee proasta 🙂 Doar ca nu prea vreau eu sa fac asta. Consider ca locul unde se afla acum e destul de uscat si racoros. Nu am avut probleme cu parfumurile in general… Am mirosit si mai mult de o zi =))

    1. Răspunde

      succes si tie, draga Simona.

    • Amy
    • 09/08/2016
    Răspunde

    Sa stii ca si eu imi cumpar parfumuri de la Elefant si sunt multumita de preturi, dar si de calitatea lor. In general, un parfum de firma ma poate tine si 2 ani, dar desigur, daca nu-l folosesc doar pe el tot timpul. 😀

    1. Răspunde

      stiu eu persoane pe care nu le tin nici o luna un parfum. Si nu vorbim de parfumuri de 30 ml, ci de de-alea babane. Cred ca, si dupa spalare, tot ii miros hainele a parfum.

    • Maria Elena
    • 09/08/2016
    Răspunde

    Wow, cate lucruri interesante am invatat din acest articol, mii de multumiri, draga Cristina !
    Pana acum nu mi-am achizitionat niciodata parfumuri de pe Elefant.ro, dar voi incerca pe viitor !
    N-am stiut ca trebuie pregatita pielea inainte de a folosi parfumul! Asta am aflat-o acum :))
    Si cu depozitarea parfumului, iarasi nu stiam ! Voi avea grija de acum inainte ! 😉 🙂 😀
    Multumesc pentru aceste sfaturi foarte interesante si importante !

    1. Răspunde

      ma bucur daca am reusit sa aduc informatii utile pentru voi :*

    • Lamiita P
    • 09/08/2016
    Răspunde

    Eu nu le tin in baie ca sa nu tenteze si pe altii, nici in frigider dar il tin intr-un dulap unde am eu drogheria. Il aplic pe pielea putin umeda, dupa dus, Recunosc ca si eu aplic dupa urechi, dar si la incheietura mainilor si chiar intre sani….. asa-mi vine mie, care-i problema ? 😀 CHiar am prins o reducere bunicica pe Elefant si mi-am luat un Amarige de la Givenchy, apa de toaleta, apa de parfum se gaseste mai greu si e cam scump pentru mine, mi-l doream de mult.

    1. Răspunde

      si eu vanez ofertele de la ei. Vezi ca au si transport gratuit parca, zilele astea.

    • Mada
    • 09/08/2016
    Răspunde

    Chiar acum ma duc sa iau parfumurile din baie. :)) Obisnuiesc sa le folosesc imediat dupa dus, iar acolo imi erau la indemana.

    1. Răspunde

      pai eu unde crezi ca le tineam pana acum vreun an? apoi mi-a deschis ochii o bloggerita.

  1. Răspunde

    Ce de lucruri interesante 🙂 voi incerca sa tin cont de ele

    1. Răspunde

      Ma bucur ca iti sunt de folos informatiile.

    • Barbalata Mirela
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Folosesc parfum destul de des dar chiar nu stiam ca rezista mai mult pe o piele uleioasa si ca nu ar trebui pastrat in baie 🙂
    Imi tn parfumurile chair inrt-un loc intunecat si uscat dar fara sa stiu ca este bine asa 🙂
    Mersi Cristina pentru informatii 🙂

    1. Răspunde

      eu le tin in dormitor. Nu e chiar ca-n frigider dar e ok 😀

    • Rox
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Trebuie sa spun ca eu obisnuiam sa ma dau pe haine cu parfum. Total gresit, stiu. O sa iau aminte la ce ai scris aici!

    1. Răspunde

      sa nu crezi ca esti singura care a facut greseala asta la viata ei! Si eu sunt pe lista celor care nu stiau ca parfumul se da doar pe piele.

    • Suciu Clementina
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Ai adus informatii utile.Vreau sa iti spun ca atat eu cat si sotul si fiica mea,folosim parfumuri de pe Aoro si suntem foarte multumiti!

    1. Răspunde

      fiecare de unde s-a obisnuit. Eu vanez reducerile de la Elefantel, mai ales ca pot plati prin Paypal

    • Nicolae claudia
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Ai eu imi comand parfumuri pe de diferite site-uri si incerc sa gasesc cele mai bune oferte. Dar pana la parfum, sa nu uitam sa ne si spalam..sa-i scutim pe ceilalti din jurul nostru sa intoarca nasu’

    1. Răspunde

      spalatul e obligatoriu, am si zis asta 😀

    • Tatiana Sorina
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Folosesc parfum dar nu in exces,doar cand ies in oras si dau doar in zona gatului. Nu imi place sa intoarca lumea capul dupa mine, cum am mai vazut la unele,atunci cand treci pe langa ele lesini. Imi aduc aminte, pe timpuri erau parfumuri rusesti,auuuuuu chiar ca lesinai cand trecea cate o dama bine, nu am inteles niciodata ce vedeau ele la tampeniile alea de parfumuri.Mai sunt unele ce folosesc parfumuri contrafacute,vaiii vaiiii,chiar lesini. Eu am doar doua si le tin in camera mea ,pe etajera.

    1. Răspunde

      in autobuz e si mai si. Mai ales cand apare cate o doamna la vreo 60 de ani, data cu un sfert din sticla de parfum pe care o tine in dulap de zece ani…

    • victorita
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Multumesc pentru articol! Chiar mă întrebam de ce parfumul meu, parcă nu mai miroase și nu stiam de ce, acum am priceput ideea. 🙂

    1. Răspunde

      il schimbi o saptamana si apoi revii la el 🙂

    • Aida Dolce
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Eu mi am luat La Vie est Belle din aeroport,din Franta,sa fiu sigura ca e original.Mai scump,ce i drept,dar Doamne cum miroase si cum iti pastreaza mirosul

    1. Răspunde

      nu se va compara niciodata un parfum ieftin cu unul original.

    • Yady Deea
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Eu imi tin parfumurile in dulap,in frigider nu as avea loc,eu ador parfumurile de barbati mai folosesc uneori 🙂 asa ca e bun pontul tau ,observasem ca parfumul tine mai mult dupa ce imi hidratam pielea cu ulei din samburi de struguri multumesc si pentru acest pont

    1. Răspunde

      asa se recomanda. Nici eu nu le tin in frigider ca m-ar zbura mama cu tot cu ele.

  2. Răspunde

    Din aceleasi motive am si eu vreo 10 parfumuri. Ca sa nu ma plictisesc si sa nu se obisnuiasca corpul cu un singur tip de parfum.

    1. Răspunde

      ce este peste 5 deja se numeste colectie, nu?

    • Catalina Dumbrava
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Ce bine ca nu le țin acolo, le am deasupra capului :)))), sa le stiu lângă mine. Mulțumim Cristina de informatii. Pupici

    1. Răspunde

      parca te si vad, prima data, dimineata, dandu-te cu parfum 😀

    • Daniela Dodoi
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Reguli bune de urmat…dar cine le tine.Parfumul nu persista la toata lumea la fel,depinde de ce Ph ai si ca depozitare il tin in dulap.

    • Anda Stanciu
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Mulțumim de sfat.unele lucruri le stia,acela unde trebuie aplicat parfumul.Unele lucruri nu le știa,ca parfumul trebuie tinut in frigider,la majoritatea persoanelor am vazut ca îl tine in baie.Eu îl tin intr_un loc intunecat

    1. Răspunde

      in baie le tineam si eu pana acum vreun an, cand am citit pe un blog despre treaba asta.

    • Valentina
    • 10/08/2016
    Răspunde

    Da, ce sa zic,unele lucruri le stiam,unele le intuiam.Dar,am gasit in articol si noutati,cum ar fi:sa nu aplicam pe imbracaminte.Eu mai fac si asta.Apoi cel cu alternanta.Fara sa stiu o faceam din cauza ca imi plac parfumurile mai tari,deci nu am probleme cu cele unisex sau barbatesti,dar alternanta o mai fac si functie de sezon,eveniment sau chiar imbracamintea pe care o port.Nu stiu cum se face, dar am asociat la anumite articole de imbracaminte un anumit parfum.Sa stii ca devine chiar interesant asa.

    1. Răspunde

      probabil ca e vorba si de stil pentru ca, daca intr-o zi de te imbraci mai sport, posibil sa nu se potriveasca parfumul pe care il folosesti cand mergi la birou.

  3. Răspunde

    Eu tin parfumul in dulapul din dormitor si ma dau cu el dupa cum zicea Coco Chanel: acolo unde vreau sa fiu sarutata! Dar nu pe gura. :))

    1. Răspunde

      :)) bine ca ai specificat sa nu avem surprize.

    • ghelbere elena
    • 11/08/2016
    Răspunde

    Parfumurile mele stau intr-un dulapior in dormitor si nu in baie dar nu pentru ca stiam ca nu e corect ci pentru a nu mi le lua baiatul ca sa se parfumeze. Stii cum se da cu parfum? daca a pus mana pe un parfum de intoxici, nu mai poti sta in casa. Mie una mi se face rau.

    1. Răspunde

      ce varsta are? 😀 si eu aveam obiceiul asta pe la vreo 9-10 ani.

  4. Eu simt ca sunt goala daca nu ma dau cu parfum. I know, I`m weird!

    1. Răspunde

      Nu mi se pare asa ciudat. Eu asa sunt cu cerceii, daca nu am cercei ma simt de parca as fi in chiloti pe strada.

  5. Răspunde

    Unele lucru le știam dar am avut si câte ceva de învățat. Am sa mut parfumurile din baie si voi caută un loc ferit de mica pitbulină. Cred ca in scurt timp își va dori si ea un strop de parfum 🙂

    1. Răspunde

      pitbulina? N-am mai auzit pana acum apelativul asta dar e haios 😀

  6. Eu nu folosesc parfum, insa cu siguranta sunt sfaturi foarte bune!

    • stoica claudia
    • 14/08/2016
    Răspunde

    Multumim pentru informatii un articol foarte interesant,bine de stiut

    • Hacman Mariana
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Cu adevarat un articol interesant si util!Eu una recunosc ca nu stiam ca parfumul se aplica doar pe piele.De obicei parfumez si rochita,tricoul…de acum inainte asta se va schimba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares