De ce produse naturiste? – 5 avantaje ale utilizării lor în tratarea afecțiunilor minore

Nu degeaba ne tot urăm ”sănătate” unul altuia. Rar câte o persoană care să nu aibă măcar o problemă minoră de sănătate. Cei mai mulți dintre noi avem chiar o colecție întreagă de afecțiuni. Unul are probleme cu stomacul, altuia îi cade părul. Pe un coleg îl doare capul, altul are probleme cu tranzitul intestinal. Indiferent că mergem la medic sau ne tratăm singuri (că doar de aia există Google – ca sa ne auto-diagnosticăm), tot la medicamente ajungem. Ne-am învățat cu ele, le folosim din comoditate și pentru că avem senzația că sunt cele mai bune.

De fapt, lucrurile nu stau chiar așa. Din multe puncte de vedere, produsele naturiste sunt cele care ar trebui să devină prima noastră opțiune de tratament pentru problemele minore de sănătate.

1. Sunt ușor de procurat

Dacă acum câțiva ani, ca să cumperi produse naturiste, trebuia sa străbați jumătate de oraș pentru a găsi un plafar, acum lucrurile s-au schimbat. S-au deschis multe magazine de profil, inclusiv în orașele mici. Chiar și acolo unde nu ai un magazin foarte aproape de tine sau nu te poți deplasa, pentru a cumpăra tratamentele de care ai nevoie, treaba se rezolvă simplu comandând remedii naturale dintr-un plafar online. Dacă pentru unele analgezice sau produse farmaceutice ai nevoie de rețetă și nu le poți comanda pe internet, în cazul produselor din plante nu există această problemă.

2. Sunt ieftine

produse naturisteExistă și cazuri în care un tratament naturist este mai scump decât unul clasic dar, în general, aceste remedii naturale sunt mai accesibile ca preț. Un banal laxativ de sinteză (cel pe care îl găsim în farmacii) costă de la 10 lei în sus. În schimb, un ceai din plante medicinale cu efect laxativ costă puțin peste 5 lei. Tratamentele naturiste dau rezultate foarte bune în multe afecțiuni și sunt de 2-3 ori mai ieftine decât echivalentele lor din farmacii.

3. Sunt eficiente

Multe afecțiuni minore se pot trata cu produse naturiste. Aceste remedii din plante și-au demonstrat eficiența de-a lungul veacurilor, fiind folosite din cele mai vechi timpuri (sub diverse forme). Să ne amintim numai de miraculosul ceai de tei al bunicii, aprig inamic al răcelii, de sucul de ridiche neagră cu miere, care dădea gata orice tuse în 2 zile, și de multe alte rețete pe care noi le numim băbești și care, astăzi, revin sub o formă sau alta, pe rafturile plafarelor,

4. Au mai puține efecte adverse

Spre deosebire de medicamentele de sinteză care, dincolo de efectele benefice în cazul anumitor afecțiuni, au și o mulțime de efecte adverse, interacționând nu tocmai într-un mod pozitiv cu anumite organe (exemplul paracetamolului care face bine la răceală și ne distruge rinichii și ficatul), tratamentele naturiste sunt mult mai prietenoase cu organismul nostru. Un ceai sau un alt tip produs din plante nu conține altceva decât acele extracte naturale, mult mai puțin nocive, mai simplu de sintetizat de către ficat și de către rinichi.

5. Nu dau dependență

Medicamentele clasice, deși dau rezultate mai rapide și sunt mai comod de administrat, au și marele dezavantaj de a putea da dependență. De pildă, mulți pacienți care merg pe tratamente medicamentoase anti-stres sau anti-depresive, ajung să devină dependenți de ele, să simtă că nu mai pot respira fără acele pastile. Ceaiurile sau comprimatele cu extracte din plante nu prezintă acest risc. Ele pot fi administrate pe perioade îndelungate, dacă prospectul nu prevede altfel.

Prin urmare, dacă medicul a tras concluzia că arsurile gastrice, constipația, durerile menstruale sau stările de agitație, care îți dau bătăi de cap, nu sunt simptome ale unor afecțiuni mai grave, poți alege să le tratezi cu produse naturiste. Acestea sunt ușor de procurat, atât în magazinele fizice, cât și din orice plafar online, sunt accesibile ca preț, sunt foarte eficiente (dacă sunt folosite în mod corect), nu dăunează organismului și nici nu riști să devii dependent de ele.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Faptul ca au mult mai putine efecte adverse pentru mine conteaza cel mai mult. Asta e chestia pe care n-o suport la pastilele obisnuite, faptul ca le luam pentru gripa de exemplu, dar ne ataca stomacul, intestinele si ficatul. Si, ca sa evitam asta, trebuie sa luam alte 3 tipuri de pastile. Evident, care la randul lor au efecte secundare. Insa cu produsele naturiste nu se intampla asta. De aceea incerc sa gasesc solutia mai intai la plafar.

    • Suciu Clementina
    • 18/08/2016
    Răspunde

    Sti ce nu pricep inca?Momentan fac un tratament cu medicamente.Am si varianta naturista,adica ceaiuri si pastile pe baza de plante.La medicamente nu pot renunta,deocamdata si nu stiu daca as putea sa folosesc amandoua in pararel.

    1. Răspunde

      cel mai bine este sa ceri sfatul medicului. Pot interactiona intre ele si nu e ok.

  2. Răspunde

    Chiar discutam cu cele doua surori din dotare (ambele doctori) pe tema medicamentelor si imi povesteau ca multe din medicamente au avut la baza diverse extracte din plante, mucegaiuri si alte lucruri din natura.
    E cu dus si intors la efecte adverse. Sisterul meu a baut in fiecare zi, timp de o luna, niste ceaiuri din plante si avea ficatul facut publere, la limita cu hepatita. Tratamentele naturiste sunt minunate, dar si aici trebuie o mare grija in utilizarea lor. Noi sa fim sanatosi! 😀

    1. Răspunde

      stii ca tot ce e in exces strica. Eu nu am avut pana acum probleme de genul asta dar nici nu abuzez de leacurile de genul asta.

  3. Răspunde

    Tot mai des aleg si eu sa folosesc produse naturiste, desi cu niste (multi) ani in urma radeam de mama ca le prefera (cu toate ca medicii ii recomandau clasicele medicamente).

    • Nicolae Claudia
    • 18/08/2016
    Răspunde

    Momentan nu folosesc nici medicamente, nici remedii naturiste. Dar imi place mai mult varianta cu produsele naturiste, dar din experienta unor membrii din familie, aceste remedii naturiste nu intotdeauna dau rezultatul asteptat..bine, aici depinde de afectiunile fiecarei persoane

  4. Răspunde

    Am inceput sa fiu alergica la „sanatate”.
    Acum ceva timp am aflat ca am o mica problema de sanatate si imediat dupa asta am tot auzit aceasta urare de bine …. sanatate. Cred ca mai aveam putin si bateam pe cineva … Acum mi-a trecut 🙂

      • Ionela Simona Monea
      • 10/10/2023
      Răspunde

      Foarte utile sfaturile tale…si eu mai folosesc produse naturiste…insa de acum înainte o sa le încerc pentru mai multe afecțiuni…

    • Valeria Chertes
    • 18/08/2016
    Răspunde

    Avand din pacate multe proleme de sanatate la mine nu prea isi fac efectul produsele naturiste sau poate nu le-am nimerit eu pe cele care ar trebui.

    • Barbalata Mirela
    • 18/08/2016
    Răspunde

    Sunt foarte bune. Problema cu produsele naturiste, ma refer in special la medicamente, este ca nu tebuie luate dupa ureche. Aici gresim noi. Daca nu mergem la un specialist atunci ar trebui sa ne documentam foarte bine nu doar strict pe problema noastra.
    Eu rara iau medicamente naturiste dar ceaiuri beau desi nu abuzez nici in acest sens 🙂
    Sanatate 🙂

    • Rox
    • 18/08/2016
    Răspunde

    Eu apelez oricand cu incredere la tratamente naturiste. La mine au avut efect, mi-am tratat o afectiune cu ajutorul plantelor.

    • ghelbere elena
    • 18/08/2016
    Răspunde

    Cu siguranta afectiunile minore le putem trata cu asa zise medicamente naturiste. Un ceai din coji de ceapa sau siropul de ridiche neagra si miere au dat intotdeauna rezultate mai bune decat medicamentele de sinteza in cazul unei tuse.

    • dumitrescu elena
    • 18/08/2016
    Răspunde

    cred ca orice inceput de boala trebuie tratata naturist ,plante ,ceaiuri ,alifii ,totul natural iar mai apoi cu pastile de la dotor dar sa avem putina incrdere si in natura noastra ,in ceea ce ne ofera ea

    • mustafa filiz
    • 18/08/2016
    Răspunde

    sunt foarte bune ,eu folosesc pentru fetitele mele

    • Hacman Mariana
    • 18/08/2016
    Răspunde

    Pe langa faptul ca sunt mai ieftine si au mai putine efecte adverse cel mai important lucru este ca sunt mai sanatoase decat medicamentele dintr o farmacie normala…Ma bucur ca in ultima perioada produsele naturiste sunt din ce in ce mai apreciate…

  5. eu nu-s fan produse naturiste, nu ma intreba de ce. am eu un pitic pe creier care-mi tot zice ca n-au efect. ori n-am gasit eu inca produsele potrivite… si asta cred ca e cauza!

    1. Răspunde

      cred ca depinde si de produse. Uite, eu folosesc mereu tinctura de propolis dar de la o anumita firma. Restul sunt apa de ploaie.

  6. Răspunde

    Nu sunt adepta pastilelor de nici o forma, nici daca.. crapa si nu beau. In schimb sunt mare fana a produselor naturiste.

  7. Eu folosesc doar remedii naturiste de vreo 4 ani. Pastile as mai lua doar in cazuri mai grave. Remediile naturiste isi fac de minune treaba in caz de raceala.

    1. Răspunde

      mai ales ca si previn foarte bine 😛

  8. Eu consum in fiecare zi suplimente alimentare. Ba o lecitina, ba ceva pentru ochi.

    • Tatiana Sorina
    • 22/08/2016
    Răspunde

    Si eu sunt adepta produselor naturiste. De multe ori am apelat la cele babesti,sunt alergica si mi-e cam frica pastilele din ziua de azi. Daca te uiti pe prospect toate au reactii adverse, asa ca tot mai bune sunt babestile si cele naturiste.

    • stoica claudia
    • 28/08/2016
    Răspunde

    Si mie imi plac produsele naturiste ,sunt mai sanatoase si mai eficiente

    • HOSSU CLAUDIA
    • 18/09/2016
    Răspunde

    Ceaiurile sau comprimatele cu extracte din plante nu prezintă acest risc. Folosesc ceaiul de sunatoare in fiecare zi

    • Loredana Cereces
    • 10/10/2023
    Răspunde

    Eu de foarte multi ani folosesc produse naturiste și îmi plac mult!E adevărat că nu m.au ajutat mereu așa cum aveam nevoie dar mi-au fost de ajutor!

      • Cristina Dragomir
      • 10/10/2023
      Răspunde

      Pot fi de mare folos in anumite cazuri tratamentele pe baza de produse naturiste. Eu cred mult in puterea plantelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares