4 sfaturi de bază în alegerea unor mașini-unelte care să ușureze munca în grădină

Grădinăritul nu este tocmai punctul meu forte. Poate și pentru că nu e deloc o activitate ușoară. Cine are o grădină la țară știe foarte bine de câtă muncă este nevoie pentru a obține roade. Grădina nu așteaptă până ai tu chef să faci ceva. Dacă nu  o îngrijești, nu se va îngriji nici ea să ai ce pune pe masă. Asta e partea proastă a lucrurilor. Partea bună este că nu trebuie să faci chiar totul manual  pentru că există tot felul de mașini unelte care să îți ușureze munca și să crească productivitatea. Mă refer aici la diverse tractorașe, motosape, motocultoare, motocoase, motofierastraie și alte mașini de acest tip.unelte gradină

Până la a ajunge să te folosești de ele în grădină, mai ai un hop de trecut, acela de a le cumpăra. Tocmai de aceea, pentru că am trecut prin niște experiențe neplăcute în acest domeniu, la un moment dat, m-am gândit să ajut cu niște sfaturi generale despre cum ar trebui să facem genul acesta de alegeri.

Mizează pe produse noi

Știu că e mai ieftin să cumperi o motosapă sau un motocultor la mâna a doua, dar eu nu sfătuiesc pe nimeni să facă asta. Știu pe cineva care, chiar acum câteva luni, a cumpărat o drujbă pe benzină, second hand, bucurându-se că era aproape la jumătate de preț. După două săptămâni, s-a trezit că nu mai funcționează drujba și, pentru că nu avea garanție la ea, reparația îl costa câteva sute de lei. Mai trebuie să vă spun eu că, dacă ar fi cumpărat un motofierăstrău nou, cu garanție completă, precum cele de aici, ar fi fost mai câștigat?

Cumpără mai degrabă online, decât din magazinele fizice

Am două motive pentru recomand asta.

  1. Primul se referă la politica de returnare a produsului. Au fost cazuri în care clienții au cumpărat o mașină unealtă, dintr-un magazin pentru casă și grădină, apoi au remarcat că lipsesc anumite accesorii sau că produsul nu funcționează cum ar trebui. Există magazine în care returul este greu de făcut și ți se cer 1000 de motive și dovezi că produsul are probleme. Online e simplu: indiferent că are o problemă sau nu, dacă te răzgândești, în 10 zile poți da produsul retur și primești banii înapoi.
  2. Al doilea motiv este acela că online poți compara rapid prețurile și poți găsi mai ușor ofertele și promoțiile bune. Să zicem că vrei să cumperi un motocultor; n-ai să poți niciodată străbate 10 magazine, să notezi prețurile din fiecare și abia apoi să revii să cumperi de unde găsisei mai ieftin. În schimb, pe internet e mult mai simplu să găsești astfel de oferte motocultoare sau diferite promoții la alte mașini-unelte pentru grădinărit.

Alege produse de la mărcile de top

O altă problemă este aceea a provenienței produsului. Sunt persoane care preferă cumpere diverse unelte de la producători de care nu a auzit nimeni, pentru că sunt mai ieftine. Da, este adevărat că te poate tenta o drujbă sau un motocultor mai ieftin dar ar trebui să te gândești că diferența aceea de preț se datorează unor piese de calitate mai slabă. Asta înseamnă durată de viață redusă pentru produsul cumpărat și necesitatea de a-l înlocui mai repede. Nu mai pare așa rentabil, nu?

Nu te sfii să pui întrebări

De la alegerea tipului de produs potrivit nevoilor tale până la modalitatea lui de utilizare, dacă ai nevoie de ajutor, nu trebuie să te ferești să îl ceri. Trebuie să știi foarte bine de la început ce așteptări ai de la acel produs și să pui toate întrebările necesare pentru a stabili dacă el este cea mai bună alegere pentru tine. De pildă, atunci când vrei să cumperi un motocultor, întreabă dacă se descurcă pe suprafața pe care ai în plan să îl pui la treabă și dacă toate accesoriile de care ai nevoie sunt incluse în preț.

Dacă te așteptai să îți spun eu de ce mașini-unelte ai nevoie, care sunt cele mai bune și de unde să le cumperi, îmi pare rău că te-am dezamăgit. Cele mai bune decizii pentru tine le poți lua doar tu. Sper doar să ții cont și de sfaturile mele atunci când pornești în căutarea unui motocultor, a unei dujbe, a unei motosape sau a altui tip de produs menit să îți ușureze munca în grădină.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    E bine de stiut, momentan am o multime de astfel de materiel si unelte dar niciodata nu stii cand voi avea nevoie de altele.

    • Tatiana Sorina
    • 22/08/2016
    Răspunde

    Sunt minunate dar iti trebuie bani pentru a le avea.Eu am doar drujba,e perfecta,mi-ar placea o cositoare sau o motocultoare Pe viitor sper din tot sufletul sa imi iau. Multumim pentru articol.

    • Barbalata Mirela
    • 22/08/2016
    Răspunde

    Utile astfel de masini-unelte pentru curte. Dar de cele mai multe ori partea financiara isi sppune cuvantul.

    • Nicolae claudia
    • 22/08/2016
    Răspunde

    Pentru cine are gradina..sunt foarte utile si bune la casa omului..

    • Mada
    • 22/08/2016
    Răspunde

    Cine are gradina, sa isi cumpere. Eu, deocamdata la bloc, doar visez la gradina. :))
    http://semblog.ro

  2. Chiar daca nu am gradina si implicit nu utilizez astfel de chestii merita un share fiindca sigur sunt multi care utilizeaza si le poate fi de ajutor acest articol.

    • Aluculesei Brindusa
    • 22/08/2016
    Răspunde

    mie imi trebuiesc multe unelte la gradina mea,dar nu totdeauna am pus mana pe o scula de calitate am mai luat si teapa 🙂

  3. Si eu zic la fel, cand cumperi online parca ai mai multe beneficii, unde mai pui ca acum majoritatea pozelor de pe site sunt reale si-ti dai seama ce cumperi.

    • ghelbere elena
    • 23/08/2016
    Răspunde

    Bune sfaturi pentru cine are o bucata de pamant pe langa casa. Eu stau la bloc si nu am nici un metru patrat in proprietatea mea.

  4. Răspunde

    Am gradina in curte dar nu de cultivat… poate la batranete :)) Utila mi-ar fi o masina de tuns iarba… gazonul

    • Ficea Adina
    • 25/08/2016
    Răspunde

    Si eu am o chestie de tuns iarba( nu știu cum îi zice, dar e din aia ce folosesc si domnii de la curățenie prin parcuri), luată la oferta după ce am analizat bine magazinele de specialitate de pe internet… Așadar e bine să analizăm on-line si mi se pare foarte în regulă faptul că putem returna produsul…

    • Hacman Mariana
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Acest articol ne-a fost de mare folos! Pentru ca acum cateva zile am ramas fara drujba))) s a stricat…Mi am amintit ca citisem un articol pe blog legat de aceste produse si..ajutorul vine mereu de la Cristina!!!Multumim!

    • stoica claudia
    • 28/08/2016
    Răspunde

    Foarte utile aceste produse pentru gradina ,multumim pentru sfaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares