4 modalități prin care mașina de spălat vase ne ajută să economisim bani

A-mi lua sau nu mașină de spălat vase? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun foarte multe femei. Pe de-o parte, ar vrea să își ușureze munca în bucătărie și să câștige ceva timp liber pentru ele și, pe de altă parte, li se pare că mașinile de spălat sunt scumpe și se tem de facturi mai mari la electricitate. Ei bine, am studiat puțin problema (pentru că și pe mine mă bate gândul să îmi achiziționez una) și am tras concluzia că, dimpotrivă, exceptând investiția inițială (banii dați pe mașina de spălata vase), un astfel de aparat electrocasnic ne ajută să economisim.

Mașina de spălat vase consumă energie electrică. Cum poate fi economică?

Electrocasnicele din ziua de azi nu mai sunt cum erau acum 20 de ani, să explodeze contorul când le bagi în priză. Este drept să pe piață există încă produse care au un consum ridicat (cele din clase energetice inferioare) dar, mizând pe o mașină de spălat de tipul celor de pe acest site, clasa energetică A+, consumul de energie electrică va fi foarte mic și nu va deranja, având în vedere toate celelalte avantaje ale utilizării acestui tip de produs. Printre ele și posibilitatea de a economisi bani pe mai multe planuri.

Facturi mai mici la apă

mașina de spălat vase

Oricât de repede ai încerca să speli vasele la chiuvetă, apometrul se încăpățânează să alerge mai repede decât mâinile tale. N-ai cum să faci economie la apă. Poate doar dacă lași vasele pe jumătate neclătite. În schimb, folosind o mașină de spălat vase precum cele de aici, consumi maximum 15 litri de apă pentru spălarea a până la 12 seturi complete de veselă. Plus că, sunt atât de inteligente încât, atunci când ai mai puține vase de spălat (cazul familiilor mici în care nu poți ține vasele nespălate 3 zile pentru a strânge suficiente cât să umpli mașina), ai programe speciale care optimizează consumul de resurse.

Mai puțini bani investiți în detergenți

Să luam exemplul spălării unei cratițe murdare de grăsime: iți pui detergent pe buretele de vase, îndepărtezi grosul murdăriei, apoi clătești buretele și vii cu altă doză de detergent pentru curățate temeinică. Ba chiar s-ar putea să ai nevoie de doua tipuri de detergenți. La mașina de spălat vase se folosește o cantitate mult mai mică de detergent, într-o singură doză. Ai pus detergentul, ai pornit programul potrivit și gata!

Mai puține vase sparte

De câte ori nu ți-a alunecat din mână un pahar sau o farfurie, în timp ce spălai vasele la chiuvetă? Nu prea poți evita astfel de accidente, oricât de atent ai fi. Obiectele sparte trebuie înlocuite. Asta înseamnă bani. Să zicem că un pahar nu e o tragedie, dar ce te faci dacă era tocmai paharul din setul la care țineai cel mai mult? Din nou, cu mașina de spălat vase treburile sunt mult mai simple. Și când pui vesela în cuvă și când o iei, obiectele și mâinile sunt perfect uscate deci 0 șanse de alunecare și zero pagube la acest nivel.

Cheltuieli mai mici cu produsele de îngrijire

Ce facem cu mâinile? Ele sunt mereu afectate de apă (uneori prea fierbinte pentru că doar așa putem degresa vasele perfect) și de detergenții duri. Pielea se irită, se usucă și riscă să se și crape. Unghiile au și ele de suferit; se rup mult mai repede sau încep să se exfolieze. Pentru a neutraliza aceste efecte ale spălatului vaselor la chiuvetă ai nevoie de produse bune de îngrijire, creme și tratamente care costă destul de mult. Dacă ai mașina de spălat vase, ai scăpat și de problema asta.

Astea-s motivele pentru care până și eu, care acum vreo doi ani nu înțelegeam de ce își cumpără lumea mașini de spălat vasele, am ajuns să îmi doresc  una acum. Aș plăti puțin în plus la factura la curent dar aș economisi major pe alte planuri. Plus că aș avea mai mult timp liber pentru hobby-urile mele.

sursă foto flickr.com

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mihai
    • 11/08/2016
    Răspunde

    As mai adauga ceva. Economisim timp. Si gandurile alea ca parca as gati ceva dar nu am chef sa spal vase o ora dupa ce mananc dispar. Plus ca masina spala mai bine decat de mana, la o temperatura mai mare care dizolva grasimile rapid si la sfarsit usca vasele.

    1. Răspunde

      da, asa stiu si eu de la cumnata, ca le si usuca.

  1. Răspunde

    Urasc sa spal vasele. Am avut una pt 3 ani apoi am stat 2 ani intr-o chirie unde nu era … asa ca la casa noua prima achizitie a fost… o mashina de spalat vase. Oferta de la cora. Wirlpool, idn aia ieftina.
    Asa ca o sa corectez cateva din cele scrise de tine, pt ca evient e nevoie.
    Consum la curent: nu pot sa estimez, ne-am si mutat in casa noua, dar nu vad index mai mare. Spal 2-3 runde de vase pe sapt. O sa caut indexurile vechi sa compar.
    La apa garantat minune!! a mea consuma 17l de spalare, eu cu atata spal o lingura :D. Si apa devine din ce in ce mai scumpa.
    La detergenti – nu e deloc economie. Obligatoriu detergenti speciali (am luat lidl, la oferta, cel mai ieftin,d ar tot e mai scump ca cel de vase, si pun cate jumatate de pastila), musai sare de dedurizare (lidl, oferta), lichid de
    clatire (folosesc otet, ies mai ieftin, costa insa).
    Probleme care nu le zice nicio publicitate:
    – conectare si spatiu. Are nevoie de priza, de cuplare la apa (usor), la canalizare (greu).
    – Tramsport si mutat. E greeeeaaa…
    – zgomot (avem bucatarie open)
    – musai o oala murdara mai intai dau grosul jos, nu pun cu mizerii consistente.
    – am dublat volum de tacamuri/pahare/vase des utilizate. Deci iar spatiu si bani (ok, am luat la mana a2a ).
    – se sparg vase si in masina. Presiune/temp/jet egzista.
    – cu mainile, tot nu scap de spalat mainile. Ca doar curat vasele inainte.
    – curatatul masinii de resturi si mirosuri (consuma timp). Nu, nu vrei sa stii ce se aduna si se formeaza in sitele alea….
    – detergentii de vase de masini nu se vand peste tot. Cum eu evit mersul la supermarket, imi e o grija in plus.
    – nu pun vasele uscate in masina. Le pun murdare, uleioase, ude, sa vezi ce imi pica si aluneca.
    – nu scot vasele perfect uscate. Ok, cred ca e un program sa faca asa, dar eu folosesc ala economic, asa ca…mai sunt pe ici colo umede
    – timp sa scot/bag vasele. E nevoie de rabdare la aranjat, nu merge ca pe uscatorul de plastic

    Castig maxim: eu URASC sa spal vasele. Mai ales cand am prieteni in vizita :D. Si ce bucurie e cand se ofera ei sa le puna in masina 😀
    Dar ce urasc sa spal vasele! ca aleg sa mananc din farfuria fiica mii doar doar sa nu mai spal inca un vas :D.

    1. Răspunde

      colac peste pupaza, bag de seama ca i-ai găsit si destule defecte dar tot o iubesti :))

      1. Răspunde

        am bani deoparte de o alta masina de spalat vase. Daca se strica asta, eu nu pot trai bine!!! :)))

        1. Răspunde

          Eu iti tin totusi pumnii sa te mai tina zece ani.

  2. Răspunde

    Complet de acord cu tine. Am avut masina de spalat vase si viata mea de gospodina era.. roz… :D.

    1. Răspunde

      pai si ce ai facut cu ea???? ai jucat-o la poker?

  3. Răspunde

    Pentru o persoana care mananca acasa doar in weekend, nu merita investitia. DAAAAAAR, cand nu voi fi doar eu in apartament, obligatoriu iau o masina de spalat vase. Urasc sa spal vasele si am spart destule din cauza faptului ca imi aluneca pe manusile de cauciuc.

    1. Răspunde

      Si in weekend banuiesc ca vorbim de o salata? 😀 tie clar nu iti trebuie acum masina de spalat vase.

    • Rosioru Marilena
    • 11/08/2016
    Răspunde

    Imi doresc si eu una…poate cand o sa ne mutam la casa noua! 🙂

    1. Răspunde

      Sper sa imi iau eu prima 😀

  4. trebuie neaparat sa imi achizitionez masina de spalat vase!

    1. Răspunde

      nu strica la casa omului, nu?

    2. As economisi mult timp pe care l-as petrece cu cei dragi!

    • Ababei Dan
    • 12/08/2016
    Răspunde

    Nu merita cumparata daca nu ai familie numeroasa si juma de strada invitata la masa permanent.

  5. Germofoba din mine ar cumpara masina de spalat vasele in primul rand pentru faptul ca temperatura de spalare e mai mare decat cea cu care pot spala eu.

    1. Răspunde

      daaaa, asta e mare chestie!! o poti pune sa spele la 60-90gr. Daca ti-e frica de germeni, e musai sa ii cureti sitele des, si mie mi-e greu (se scot sertarele, sitele de curatat, si pus inapoi) – asa ca eu fac cam o data pe luna.

    2. Răspunde

      tu chiar esti chitita sa omori toate bacteriile?

      1. Da, ti-am zis ca-s germofoba! 😀

    • Barbalata Mirela
    • 12/08/2016
    Răspunde

    Utila masina de spalat vase. Din pacate stau cu chirie iar bucataria este mica asa ca nici spatiu nu este. Motiv pentru care spal la mana 🙂

    1. Răspunde

      Lasa ca te faci tu mare si iti iei si casa si piscina si masina de spalat vase :P.

    • Rox
    • 12/08/2016
    Răspunde

    SI eu mi-as lua una, mereu fug de aceasta „activitate”, dar cred ca mai intai imi trebuie o bucatarie mai mare, ca sa nu spun o casa.:))

    1. Răspunde

      Poate pe viitor, cand vei avea o bucatarie mai spatioasa…

    • Daniela Dodoi
    • 12/08/2016
    Răspunde

    Pentru un confort sporit cumparati-va o masina de spalat vase,e foarte buna la casa omului,nu mai spun ca ne ramane si timp de facebook…nu?

    1. Răspunde

      cel mai bun argument e asta cu timp liber de stat pe facebook.

    • Nicolae claudia
    • 12/08/2016
    Răspunde

    Nu am masina de spalat vase.. nu am simtit nevoia pana acum, avand in vedere ca si sotul meu ma ajuta la spalarea vaselor 🙂

    1. Răspunde

      am inteles – l-ai transformat intr-un fel de masina de spalat vasele :))

    • Tatiana Sorina
    • 12/08/2016
    Răspunde

    Auuuu ce bună ar fiii,ce mi-ar plăcea și mie una,da na….banii ăștia bătăi vina. Fericite sunt care au,bravoooo!

    1. Răspunde

      pana ne cumparam si noi, ne luam vasele si mergem la ele.

    • ghelbere elena
    • 13/08/2016
    Răspunde

    Deocamdata nu-mi trebuie masina de spalat. Suntem numai trei persoane in apartament asa ca vase nu sunt prea multe si bucataria mea este tare micuta.

    1. Răspunde

      banuiesc ca faceti cu randul la spalat vase, nu? 😀

  6. Mie, nu mi-ar trebui fiindca nu am o familie mare( eu si mama) dar mamei siiiigur ii trebuie. Ea e sefa in bucatarie, eu doar ocazional. Face o risipa de apa ce n-ai vazut, desi batranii in general sunt economi. I-am micsorat si debitul tot ca sa nu mai risipeasca atata apa. Cred ca platim cel mai mult la apa de pe scara. Murdareste multe vase, le plimba dintr-una in alta. De obicei evit sa fiu pe langa ea cand gateste ca nu ma abtin si o infrunt si iese scandalul :)) sau imi zice „ia treci tu” ….

    1. Răspunde

      stii cum m-a umflat rasul? La fel e si mama, consuma la apa ceva de speriat.

  7. Răspunde

    Vase, vase, vase!!! LE URASC!!!! Ce bine mi-ar prinde si mie o masina de spalat vase.

    1. Răspunde

      Am avea mai mult timp de scris asa, nu?

    • Suciu Clementina
    • 13/08/2016
    Răspunde

    Urasc vasele!Si eu mi-as dori o masina de spalat vase…..dar am bucataria c-am mica!

    1. Răspunde

      e un dezavantaj dar cred ca se pot gasi solutii.

    • Serban Elena
    • 13/08/2016
    Răspunde

    Imi amintesc ca atunci cand au aparut masinile automate de spalat rufe erau cam aceleasi dileme si binenteles si carcotasi,dar vazand ca posesorii unor astfel de masini de spalat economisesc bani,timp si nu mai vorbim de efort le-au urmat exemplul.Asa va fi si in cazul masinilor de spalat vase(si cum am gasit loc pentru cele de spalat rufe vom face tot posibilul sa gasim loc si pentru ele)

    1. Răspunde

      eu nu stiu cum am supravietuit atatia ani fara masina de spalat rufe.

  8. Ai mare dreptate cu spartul vaselor! Mama sparge cate ceva in fiecare saptamana. 😀

    1. Răspunde

      eu sparg mai rar pentru ca spal mai rar 😀

  9. Nu am masina de spalat vase,dar din cate vad este necesara intr-o casa,iar asta denota calitate,eficienta si performanta.

    1. Răspunde

      nu e chiar un produs fara de care sa nu poti trai dar te ajuta mult.

    • stoica claudia
    • 14/08/2016
    Răspunde

    Inca nu am o astfel de masina ,dar sper ca in curand imi iau si eu una ,foarte buna o astfel de masina

    1. Răspunde

      sigur iti va face viata mai usoara

  10. Răspunde

    Sper ca intr-o zi sa am un astfel de gadget in casa. Nu neaparat pentru mine, ca eu urasc sa spal vasele iar sarcina asta a cazut pe umerii prietenului meu. As vrea sa-l scap totusi de activitatea aceasta si sa avem o masina de spalat vase.

    1. Răspunde

      Petru prima data nu recomand masina de spalat vase! Lasa-l sa vada ce grea e viataaa! 😀 Glumesc.

    • Cristina Sece
    • 15/08/2016
    Răspunde

    Bună! De ceva timp cochetez și eu cu ideea de a-mi achiziționa o mașină de spălat vase. Sper ca în viitorul apropiat să reușesc să cumpăr una.

    1. Răspunde

      ai grija sa alegi una cu un consum redus!

    • Gheorghe Madalina Georgiana
    • 17/08/2016
    Răspunde

    Ar fi extrem de folositoare la casa mea , urăsc să spăl vasele mai ales când am un pitic care stă în permanență agățat de picioarele mele. Păcat doar ca stau într-o garsoniera si locul nu îmi permite să îmi achiziționez o mașină de spălat vase.

  11. Răspunde

    Vreau si eu una, in fiecare zi eu sunt cea care spala vasele,

    • Vanda
    • 19/08/2016
    Răspunde

    De ceva timp tot intreb prietenii care au masina de spalat vase daca se merita sa achizitionez una. Articolul tau m-a convins.

    • APOSTOL VIORICA
    • 23/08/2016
    Răspunde

    Am masina de spalat vase Beko,si pot sa spun ca e super,ma scoate din impas cind se string multe vase!Nu o folosesc in fiecare zi,doar cind sunt foarte aglomerata cu treaba in bucatarie,dar pot sa spun ca merita toti banii!

    • Hacman Mariana
    • 26/08/2016
    Răspunde

    Eu consider ca o masina de spalat vase e ideala in casa omului!Pe langa faptul ca castigam timp,economisim apa,detergent,energie…e ca si cum ar mai fi o femeie in casa…Sper ca in scurt timp sa-mi achizitionez si eu una…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares