Scurt ghid – 8 lucruri de știut când vrei să cumperi electrocasnice

electrocanice ieftineTe-ai gândit vreodată cum ar fi viața ta fără electrocasnice? Nici nu trebuie. N-avem motive să ne facem astfel de scenarii dramatice. Din fericire, electrocasnicele fac parte din viețile noastre. Spălatul, gătitul, curățenia, păstrarea alimentelor, toate sunt mai ușor de făcut datorită lor, electrocasnicelor. Ai zice că ele fac toată treaba. Nu este chiar așa. Sarcina cea mai grea ne revine tot nouă – aceea de a alege cele mai bune aparate care să ne ușureze viața de zi cu zi.

Alegerea electrocasnicelor (mari sau mici) este întotdeauna dificilă. Vrei întotdeauna să ai cel mai bun model din segmentul de preț pe care ți-l poți permite să-l plătești. Nu va face nimeni alegerea în locul tău dar cred că orice ajutor este binevenit. De aceea am pregătit pentru tine o listă cu 8 lucruri de știut când pleci la vânătoare de electrocasnice.

1. Mai scump nu înseamnă întotdeauna mai bun

Asta este o greșeală pe care o fac mulți cumpărători. Intră într-un magazin, se agățați de un pliant sau de un angajat care le prezintă cel mai scump produs și îl și cumpără crezând că acela este cel mai bun. Uneori prețul este în acord cu gradul de calitate al produsului, alteori nu. De ce să dai toți banii, eventual să mai faci și un credit, pentru a cumpăra un produs care are și corespondenți mai ieftini și aceeași perioadă de garanție, când poți miza pe astfel de electrocasnice ieftine la fel de bune și utile?

2. Nu te feri de electrocasnicele resigilate!

Resigilat nu înseamnă second hand. Produsele resigilate sunt produse care au fost returnate (din diverse motive) și au ajuns înapoi la producător. Acesta le-a reparat (acolo unde era cazul) sau doar le-a retestat pentru a vedea dacă sunt îndeplinite anumite standarde și apoi le-a repus în vânzare cu garanție și tot ce trebuie. Așa se face că în magazinele de tipul celui de aici găsești electrocasnice de la branduri de top la aproape jumătate de preț.

3. Online e mai ușor să compari prețuri

Românii cumpără din ce în ce mai des electrocasnice online (chiar și resigilate) și foarte bine fac. Nu vorbesc aici despre comoditatea acestui tip de shopping, ci de faptul că online este mult mai ușor să identificăm produsele mai ieftine dar cu aceleași specificații. Majoritatea magazinelor prezintă filtre speciale care te vor ajuta să ordonezi produsele în funcție de preț (crescător sau descrescător).

4. Nu te grăbi să cumperi

Chiar dacă ai găsit o cafetieră, un espressor sau un storcător care pare ideal, nu trebuie să îl cumperi în zece minute. Analizează întotdeauna părerile celorlați cumpărători. Poți găsi review-uri foarte utile chiar pe pagina produsului din magazinul respectiv sau poți căuta pe internet mai multe informații despre experiența altora în utilizarea acelui aparat electrocasnic.

5. Nu uita de consum

Se poate ca vreo ofertă să te atragă foarte tare să vrei să cumperi pe loc un cuptor cu microunde, o stație de călcat sau un aparat de gătit. Înainte de a face asta, asigură-te că produsul face parte dintr-o clasă energetică bună, că nu va consuma atât de multă energie încât să regreți mai târziu alegerea făcută.

6. Inspectează cu atenție produsele pe care le cumperi

Nu te sfii să ceri informații despre produs și nici să îl analizezi cu atenție! În definitiv, tu dai banii pe el. Verifică să fie întreg, să aibă toate accesoriile incluse și să funcționeze corect. În magazinele fizice, cere întotdeauna să ți se facă probă la produsul achiziționat. Când cumperi online, ai grijă să îl testezi în cele 14 zile calendaristice în care ai drept de retur. Este mai sigur așa.

7. Nu uita niciodată de garanție

Indiferent că achiziționezi un produs nou sau unul resigilat, nu știi niciodată ce probleme pot apărea în funcționarea lui. Dacă aparatele electrocasnice se defectează în timpul perioadei de garanție, ele vor fi reparate sau înlocuite de către producător. Asta doar dacă ai toate documentele necesare acordării garanției. Unele magazine oferă certificate de garanție altele acordă garanția în baza bonului fiscal sau a facturii. Este important să întrebi de la început cum vei proceda în caz că produsul de strică.

8. Citește manualul cu instrucțiunile de utilizare

Chiar dacă ai mai avut un aparat asemănător și crezi că ești sigur cum funcționează, nu ar trebui să îl utilizezi fără a citi manualul cu instrucțiuni. Nu doar că există riscul să nu știi despre anumite setări și să fii dezamăgit de modul de funcționare, dar cea mai mică greșeală, în utilizarea unui aparat electrocasnic, poate duce la pierderea garanției.

Ține cont de aceste sfaturi și sigur lucrurile vor merge bine la cumpărături. Ieftine sau scumpe, electrocasnicele alese cu grija, nu au cum să dezamăgească. Nu uita că Informarea și răbdarea sunt două lucruri esențiale când vrei să faci alegerile corecte.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Nicolae Claudia
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Citesc multe informatii inainte sa imi aleg un produs, pentru ca vreau sa fac o investitie buna si de durata. Comand doar online..e mai simplu si mai comod. Si mi-l aduce si acasa

    • Anda Stanciu
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Inainte sa cumpar ceva ma informez,nu vreau sa dau bani degeaba

    • Tatiana Sorina
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Acum electrocasnicele le iei la noroc.Daca ai noroc sa tina…tin,daca nu se strica dupa cateva zile. Mi-am luat un mixer a tinut o luna,cel vechi a tinut 3 sau 4 ani. Scumpe scumpe nu prea iau dar nici ieftine.

    • stoica claudia
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Si eu tot asa fac inainte ma informez de produs apoi cumpar

    • ghelbere elena
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Mi-ai dat o idee foarte buna cu cumparatul on-line. Trebuie sa-mi schimb frigiderul si asa am sa studiez toate ofertele.

    • Barbalata Mirela
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Utile sfaturile tale 🙂
    Primul e foarte bun: scump nu inseamna mai bun 🙂 . Dinpacate. Oricum la acestea este vorba si de noroc

    • Rox
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Asa este, nu trebuie sa ne pripim. Trebuie sa comparam, sa anali-Zam si sa facem, astfel, cea mai buna achiziție!:)

    • HOSSU CLAUDIA
    • 23/07/2016
    Răspunde

    PRODUSELE CARE CONSUMA CEL MAI PUTIN SINT FOARTE BUNE SI GARANTIA CONTEAZA

  1. Răspunde

    Un articol foarte detaliat si foarte util. La următoarea mea achiziție voi tine cont de cele spuse de tine!

    • Lamiita P
    • 26/07/2016
    Răspunde

    Prima data cand vad reduceri( dar sa fie reale nu ce fac majoritatea) imi fac ochii ca girofarele 😀 La inceput ma aprind, ma agit, l-as vrea, imediat, apoi incep sa mai rumeg problema. Oricum am ratat o reducere, nu vazusem ca nu mai era pe stoc, tu stii la ce ma refer. 😀

    1. Răspunde

      cred ca trebuie sa verifici zilnic, zuzi, ca sa prinzi ofertele de genul acela

    • dumittrescu raluca
    • 26/07/2016
    Răspunde

    INCERC SA MA INFORMEZ INAINTE DE A CUMPARA UN APARAT PENTRU CA SI COSTA DESTUL DE MULTI BANI SI TREBUIE SA STI CORECT SA-L FOLOSESTI

    • Vasile Rotaru
    • 27/07/2016
    Răspunde

    Bune sfaturi,merita de luat aminte,uneori ne grabim,gresim,ne pare rau,poate trebuia alt produs de luat,de aceea e bine sa vedem mai bine problema.

    1. Răspunde

      graba strica treaba

  2. Articolul tau e binevenit pentru ca am o lista lunga cat o zi de post cu electrocasnice pe care trebuie sa le inlocuiesc destul de repede. Si eu ma gandeam la cele resigilate.

    1. Răspunde

      daca ai grija sa primesti certificat de garantie, nu ai cum sa dai gres

    • nicu
    • 27/07/2016
    Răspunde

    Da, de 8 ori da! Aşa trebuie făcut, dar de multe ori mai ieşim şi păcăliţi.
    Am o dovadă recentă, pe care o voi transcrie într-un articol. (nu generalizez)

    1. Răspunde

      asteptam articolul ca sa invatam si noi din greselile tale (daca tu esti personajul principal)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares