Deschidere Lidl Teiuș în sectorul 5

Sunt unul dintre cei mai mari fani Lidl. Folosesc multe produse din acest magazin și mă declar mulțumită de raportul calitate-preț. Despre favoritele mele din Lidl voi vorbi într-un alt articol (când le-o veni vremea). Astăzi mi-am propus să vorbesc puțin despre deschiderea celui mai recent magazin Lidl, din sectorul 5, zona Teiuș. Aici locuiesc eu.

Deschidem paranteza. Pentru cei care vor strâmba din nas, imaginându-și că Rahova înseamnă doar mizerie, țigani și alte chestii din categoria ”bad things”, lansez eu o invitație, să vină să stea la mine câteva zile pentru a se convinge că lucrurile nu stau chiar așa. Da, avem Ferentari-ul (nu tot, doar o parte din el este murdar) și ghetto-urile de la Piața Rahova. Acolo cam domnește mirosul neplăcut. În rest, de rromi poți avea parte chiar și în centrul orașului, nu doar la periferie. Și, chiar și așa, ar trebui să știți că nu neapărat orice rrom este un infractor sau o persoană în care nu poți avea încredere. Sunt oameni și oameni, la fel ca noi. Închidem paranteza și revenim la marea deschidere Lidl din zonă.

Construcția a fost finisată rapid. Dacă nu cumva mă lasă memoria, au început să toarne fundația magazinului undeva prin februarie și termenul limită de încheiere a lucrărilor era decembrie 2016. Au terminat mult mai repede. Săptămâna trecută începuseră deja să amenajeze marfa la raft.Lidl Teius

bottegaverde.ro

Azi a fost deschiderea, la ora 7:30. N-am plănuit să ajung acolo la ora aceea. Niciodată nu m-am înghesuit la deschideri și cred că nu am pierdut nimic. Sunt ferm convinsă că și aici s-a lăsat cu îmbulzeală, ca și la alte deschideri, chiar dacă nu anunțase nimeni că s-ar da tigăi gratis. Au fost însă câteva oferte destul de bune la raionul de carne și la câteva electrocasnice.

Am ajuns pe la ora 10 la magazin. Mulți pensionari în zonă. Unul dintre ei, ieșind din magazin, râde cu gura până la urechi spunându-i altuia, pe care părea să îl cunoască, despre dezamăgirea de care vor avea parte micile magazine din zonă atunci când își vor pierde clienții care vor migra către Lidl, unde prețurile sunt mult mai mici. După cum se poate vedea, nu mai era nici un cărucior disponibil nici la această oră. Ne-am dat seama că era mare aglomerație dar ne-am încumetat să intrăm și în magazin, fără cărucior pentru a ne putea mișca ceva mai ușor. Lidl Teius (2)

Bătrânele încă nu știu că trebuie folosit cleștele pentru a manevra produsele de panificație. Nici nu am pretenții la ele. După cum vă povesteam aici, am avut parte de episoade și mai rele în acest sens. La raionul de legume un bătrânel întreabă obsesiv unde se cântăresc roșiile. Nimeni nu are timp să îi răspundă.

Lângă un vapor cu hăinuțe pentru copii, o doamnă, dacă o pot numi așa, ia câte o pereche de colanți, verifică măsura și, dacă nu e ce trebuie, o azvârle 2-3 metri mai încolo, peste niște scule. Doar n-or mai căuta și alții colanți, nu? Lângă recipientul cu alune în coajă se oprește o altă ”doamnă” și ia o mână de alune ”ca să guste””. Cum nu există coș în zonă sau este foarte bine ascuns, găsește de cuviință să arunce resturile pe jos. Probabil că așa face și acasă.

Un angajat, leoarcă în spate de transpirație, își croiește cu greu drum spre raionul cu legume, pentru a duce două lădițe cu salată. Începe bătaia pe salată. Tipul nici nu apucă bine să respire, că o doamnă întreabă dacă mai sunt ciuperci. Pleacă după ciuperci. Voiam și eu niște piept de pui dar nu eram dispusă să bat pe nimeni pentru el. Într-un final, am ajuns la el, l-am luat și am dat roată cu ochii în căutarea ieșirii. M-am speriat rău când am văzut, la casa 1, coada până la jumătatea magazinului. Am vrut să abandonez pieptul de pui și să fug. Am remarcat la timp că la restul caselor cozile erau chiar mici. N-am înțeles de ce dar nici nu am întrebat.

Casierele abia au timp să ia o gură de apă între doi clienți. O bătrână o ceartă pe o alta pentru că a luat 3 sticle de detergent și ei nu i-a lăsat nici una. Trec de casă și dau să ies. Aici altă coadă, la o roată a norocului. Cei cu bonuri, cu valoare mai mare de 100 de lei, se opreau acolo ca să tragă de roată și să vadă ce le aduce norocul (vreo cutie cu biscuiți sau vreo bere).

Într-un final, reușesc să ies. Ieșim mai mulți. Nici unul nu iese cu mâna goală. În continuare nu sunt cărucioare libere. E bine că un angajat ne oferă totuși fise din plastic, brand-uite Lidl. De păstrat pentru următoarele vizite. Dinspre tramvai vin alte grupuri de oameni. Sper să mai aibă ce vinde până diseară și să treacă și angajații cu bine peste această zi.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Amy
    • 28/07/2016
    Răspunde

    Nu stiu cum e in Bucuresti, dar la mine in oras la Lidl tot timpul stai la coada la casele de marcat. Desi sunt vreo 4, intotdeauna functioneaza 1 maxim 2. Sincer, nu inteleg de ce au montat atatea daca deschide mereu doar 1-2. Si eu ajung des la Lidl, pentru ca doar acolo gasesc batoanele mele preferate cu susan si miere. 😀

    1. Răspunde

      casele se deschid cu cerere speciala. Asa este si la Penny. Daca nu cer clientii sa se mai deschida o casa, ei nu se sinchisesc sa o faca.

    • Anda Stanciu
    • 28/07/2016
    Răspunde

    Nu locuiesc in București,dar si la mine se sta la coada la magazin

    1. Răspunde

      deh, cand nu se sta la noi la coada? 😀

    • HOSSU CLAUDIA
    • 28/07/2016
    Răspunde

    peste tot este coada la magazin chiar si la maginul din colt nu doar la LDL foarte frumos articol amuzant si bine decumentat

    • dumitrescu elena
    • 28/07/2016
    Răspunde

    eu nu sunt fan Lidl dar imi plac produsele de curatenie si dulciurile desi nu sunt o impatimita a lor prefer sa le cumpar pentru fetita mea de acolo ,sunt calitative ,frumos ambalate ,o multime de varianate

    1. Răspunde

      Produsele de curatenie sunt si pe lista mereu cand merg la ei.

  1. Răspunde

    Nici la mine nu e coada la case si sunt carduri de cosuri…
    Doamne din astea care ai intalnit tu sunt peste tot, nu ai ce le face…

    • Tatiana Sorina
    • 28/07/2016
    Răspunde

    Sunt produse super bune la Lidl,ma bucur ca este aproape de mine. Cand sunt promotii,doamne fereste, te calca-n picioare. Am fost si eu o data sa imi iau o friteuza de cartofi si m-au prins in usa de era sa dau coltul,si nici nu am reusit sa prind una. Lumea asta nebuna lua cate 3 bucati,ziceai ca se termina lumea.

    1. Răspunde

      Mie, cu atacurile mele de panica, sigur nu imi trebuie asa ceva. Mai bine ma lipsesc de friteuza :))

  2. Răspunde

    Si eu am un Lidl destul de aproape si e mereu aglomerat la casele de marcat. In schimb lipsa de educatie isi spune cuvantul peste tot! Si la noi e la fel… si nu numai in Lidl! 😀 Culmea, majoritatea clientilor care se poarta ca niste salbatici nu sunt oameni simplii neiesiti in lume ci din aia plimbati prin toata Europa.

    1. Răspunde

      Daaaa, si eu am surprize de genul asta. Oamenii modesti sa stii ca sunt mai ”cuminti”.

    • ghelbere elena
    • 29/07/2016
    Răspunde

    Ai dreptate Cristina. Lidl are produse bune si la unele niste preturi mai mult decat acceptabile. In alta parte nu stiu cum e dar la magazinul de unde cumpar daca la o de marcat sunt mai mult de 10 persoane imediat se mai deschide una.

    1. Răspunde

      Este ok. La Cora nici nu se sinchisesc, daca e coada si zice cineva sa mai cheme o casiera.

    • Barbalata Mirela
    • 29/07/2016
    Răspunde

    Si eu fac cumparaturi de la Lidl. Sunt multumita de produsele lor. Nu pot spune ca sunt fan dar am cateva produse pe care doar de acolo le iau. Si in Bacau se sta la coada dar daca cineva mai cere 1 casa vine cineva 🙂

    1. Răspunde

      asta ziceam si eu: daca cerem, vine cineva. Ar trebui totusi sa cheme ei, fara sa solicitam noi.

    • Nicolae claudia
    • 29/07/2016
    Răspunde

    Am si eu vreo 2 magazine Lidl cam la 15 min de mers pe jos, dar ajung mai rar, ca am alt magazin vis a vis.. imi plac de la ei produsele de patiserie..al meu isi mai ia fel de fel de scule..e super ok Lidl ul.

    1. Răspunde

      au unele oferte destul de bune plus produsele Pilos sau Camara, de care sunt foarte multumita.

    • Rox
    • 29/07/2016
    Răspunde

    Am si eu un Lidl in Zona, dar nu atat de aproape pentru a face cumpărăturile acolo in mod frecvent. Ii las pe alții sa se bucure de produsele si ofertele lor(poate cu mai mult bun simt si responsabilitate).

  3. Răspunde

    Am fost si eu, in vizita, 6 case deschise si toate full 🙂 dar e bun si la indemnana daca stai in zona

    1. Răspunde

      a doua zi am ajuns iar in zona. am fost dezamagita de mizeria din parcare.

  4. la noi e full mereu in lidl… rar cand nu vezi decat 2-3 persoane. dar si eu sunt fana declarata, iubesc magazinul asta, n-am cum sa intru si sa plec fara ceva cat de mic 😀

    1. Răspunde

      si eu la fel, gasesc eu ce sa cumpar din ofertele din catalog 😀

  5. La faza cu clestele subscriu, chiar facusem candva o postare plina de nervi pe blog. Restul se intampla si in Lidl-ul de langa mine, dar au produse bune 😀

    1. Răspunde

      n-am nimic impotriva sa isi ia painea fara cleste, atata vreme cat nu ia zece painici la pipait ca sa vada ca e mai calda

    • Stefana
    • 07/08/2016
    Răspunde

    La Kaufland au manusi de unica folosinta pentru cei care vor sa „pipaie” marfa la sectorul vrac. Am sa le propun si celor din Lidlu’ nostru sa puna asa ceva la dispozitia „doamnelor”.

    1. Răspunde

      Crezi ca le vor folosi? In Cora sunt manusi la discretie care nu se atinge nimeni de el. Nu simte cum trebuie textura prin punga, cred.

    • Falcarius
    • 27/08/2016
    Răspunde

    Eu am aflat de la tine ca au deschis si in zona asta un magazin, e bine ca se trag supermarketurile si spre zone mai „defavorizate”. Le-am facut o vizita, eu am gasit o atmosfera mai linistita de data asta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares