Câți dintre voi, bloggeri sau cititori, utilizați zilnic Bloglovin’?

Până acum câteva zile, am trăit cu impresia că Facebook-ul este și mama și tatăl a tot ce mișcă în online. Știam că site-urile din afară, cele pentru care am mai scris în sistem barter, cer urmăritori mai mult pe rețele de tipul Instagram, Pinterest sau Bloglovin’ dar aveam senzația că noi, românii, nu prea le accesăm. Așa se face că am fost surprinsă de întrebarea unui posibil colaborator – Câți urmăritori ai pe Bloglovin’? Răspunsul meu a venit sincer și rapid: puțini, chiar foarte puțini. Pare-se că, după momentul închiderii Google Reader (nici pe ăsta nu prea l-am folosit), Bloglovin’ a devenit un must have pentru bloggerii din lumea întreagă.

Bloglovin'Cred că abia la începutul acestui an mi-am adăugat feed-ul blogului pe Bloglovin’, mai mult ca să nu zic că nu sunt și eu pe acolo.  La ora actuală am doar 280 de followers pe aceasta rețea și cred că nici jumătate dintre ei nu sunt români. Nu i-am acordat importanță până acum pentru că m-am gândit că, dacă eu nu o folosesc, atunci nu o folosesc nici alții. Chiar așa tare să mă fi înșelat? Să zicem că am măcar 100 de români care îmi urmăresc blogul pe Bloglovin’. Cum se face că, în cele câteva luni de când mi-am făcut cont pe rețea, nu am găsit nici măcar o vizită care să vină de pe acest site? Adică, nu mă înțelegeți greșit, eu știu că nu scriu capodopere sau lucrări de interes național dar chiar nici un articol n-a atras măcar un amărât de click?

Eu însămi recunosc că nu am intrat niciodată pe vreun blog, pornind de la vreo postare de pe Bloglovin’. Asta pentru că nu intru des pe acolo. Am intrat acum să văd ce e nou. Am remarcat din primele 3-4 minute vreo două articole care meritau citite. Am pus chiar bookmark la ele. Totuși, nu știu dacă voi reveni curând pe aici. Mult mai la îndemână mi se pare Facebook.

Acum, vreau și eu răspunsuri de la voi, ca să știu ce să fac, dacă se merită să investesc resurse de orice tip în creșterea numărului de urmăritori de pe Bloglovin’. Mai precis, am o mare rugăminte la voi, dragi cititori, să îmi spuneți câți dintre voi aveți cont pe acest site și obișnuiți să vă urmăriți, prin intermediul său, blogurile preferate. Eu, una, mărturisesc sincer că prefer să urmăresc noutățile de pe bloguri și site-uri prin intermediul paginilor de Facebook. Nici varianta abonării prin e-mail nu mă încântă foarte mult pentru că acolo oricum primesc sute de mesaje zilnic, și solicitate și nesolicitate, și 99% din ele rămân la stadiul necitit.

Cât despre voi, dragi colegi bloggeri, vă rog să îmi spuneți și mie dacă voi folosiți Bloglovin’ pentru a vă promova și dacă ați remarcat ceva trafic venit dinspre Bloglovin’ spre site-urile voastre.

Mulțumesc anticipat tuturor pentru răspunsuri. Sper ca ele să mă ajute să îmi fac o idee mai clară despre cât de utilizat este Bloglovin’ în România. Dintre prietenii pe care i-am întrebat până acum despre asta, mai mult de 75% nici nu auziseră de această rețea și, din cei care auziseră, nici unul nu avea cont pe ea.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Amy
    • 19/07/2016
    Răspunde

    Nici eu n-am cont. 😀 Eu am cateva bloguri pe care intru in fiecare zi sa vad daca a mai aparut ceva nou, n-am nevoie neaparat de Facebook pentru a urmari ceea ce ma intereseaza.

    1. Eu inca folosesc feed-urile RSS pentru ca mi se par mai la indemana.

  1. Răspunde

    Odata cu moartea domnului Google Reader am renuntat la a mai urmari bloggrii prin diverse sisteme. Acum intru de pe fb sau dand clic pe linkurile din blogroll. Habar nu am daca ma urmareste cineva prin bloglovin,. Parca imi vin cativa cititori de acolo, dar nu am dat importanta. 🙂

    1. Multumesc, Vienela. Cred ca nu e chiar asa mare chestie de capul retelei asteia, pana la urma. Cel putin nu la noi.

    • Nicolae Claudia
    • 19/07/2016
    Răspunde

    Eu nici nu am auzit de aceasta retea. 🙂 eu mi-am facut cont abia pe instagram, dar nu imi place deloc. Dar ne facem cont si pe noul site ca sa te urmarim

    1. Momentan nu este nevoie sa va faceti cont special pentru mine dar multumesc!

    • Daniela Dodoi
    • 19/07/2016
    Răspunde

    Nu urmăresc asa ceva si nu am timp.E mai comod pe cele clasice.

    1. Multumesc, Daniela.

  2. Răspunde

    Mi-am facut cont din curiozitate, dar nu am mai intrat de mult timp pe acolo.

    1. Multumesc, Albinuta!

  3. Sincer, prea multe conturi pe site-uri de socializare te fac sa nu mai ai timp de a creea content de calitate. Eu am pe twitter, facebook, google+, bloglovin, pinterest, toate blogurile, weheartit, tsu, instagram, tumblr, ask, dig si altele. Din pacate nu am timp sa le fructific.

    • Renata
    • 19/07/2016
    Răspunde

    Nu am cont si sincer nici nu am auzit de ea.

    1. Multumesc.

  4. Răspunde

    Eu am cont. M-am chinuit sa imi adaug blogul si m-am cam împotmolit așa ca am revenit după vreun an ca mi se Nazarineanul mie iar. Nu cred ca am reușit pentru ca nu imi amintesc. In plus nu il folosesc deloc si nici nu urmăresc vreun blog. Singurele rețele care le folosesc zilnic sunt Facebook si Instagram. Imi place sa strâng followeri pe insta.
    Sincer vb nu am văzut pe nici o statistica ca cineva de pe Instagram sa între pe blogul meu dar mizez pe faptul ca nici nu știu exact cum pot vizualiza statisticile in wp așa ca merg înainte! Măcar activitățile pe cele 2 siteturi de socializare le fac cu drag!

    http://www.rokolla.ro

    1. Multumesc pentru rapsuns. Pentru voi, fetele cu bloguri de fashion, Instagram mi se pare ok dar pentru mine parca nu prea este.

    • Barbalata Mirela
    • 19/07/2016
    Răspunde

    Eu nici nu stiu ce e aia 😛
    Imi pare rau Cristina ca nu -ti pot da un raspuns. Sfatul meu este sa faci cum simti 🙂

  5. Răspunde

    Eu sunt abonata si urmaresc in special blogurile straine, imi vin newsletter-uri pe email aproape in fiecare zi. Fac asta deoarece mai gasesc surse de inspiratie pentru articolele mele, dar eu nu am incercat sa-l adaug pe blog. Mie mi s-a parut ca trebuie sa platesti ca sa fii promovat prin Bloglovin,

    1. Asta cu inspiratia suna interesanta. Nu stiu cum este cu promovarea, poate ca exista si acolo articole sponsorizate dar pentru simpla afisare a feed-ului blogului pe Bloglovin nu platesti nimic. Multumesc mult pentru raspuns.

    • ghelbere elena
    • 20/07/2016
    Răspunde

    Nu urmaresc asa ceva. Ceea ce ma intereseaza citesc direct de pe FB sau de pe bloguri. sunt pagini de FB care recomanda alte pagini si bloguri asa cum faci si tu, intru, si daca imi plac le urmaresc zilnic daca se poate.

    1. Răspunde

      Multumesc, Elena, si pentru opinie si pentru ca imi esti mereu alaturi!

    • Lamiita P
    • 20/07/2016
    Răspunde

    Eu am cont dar nu il folosesc, mi-am facut fiind conditionata la un concurs. Chiar nu imi place sa intru de acolo si renunt in secunda doi, mi se pare anevoios.

    1. Răspunde

      si mie la fel. Ori nu e ce trebuie, ori suntem noi in urma! 😛

  6. Răspunde

    Eu nici macar nu am cont pe Bloglovin. Am auzit de el, dar nu ma bag pana nu devine „obligatoriu” :)). Abia reusesc sa fac fata administrarii paginilor de facebook, twitter, pinterest si instagram. N-am nevoie de inca o grija si stres cu marire nr de followersi. Mi-e bine cum sunt acum 😀

    1. Răspunde

      ce bine le zici tu, Ioana! Numai sa nu le vina vreo idee mai multora sa intrebe si de B. asta 😀

  7. Răspunde

    Eu am cont, îmi place ca primesc dimineața mail cu ce e nou pe blogurile pe care le urmăresc, dar ca urmăritori pe alinapink am doar 9…în general cititorii nu cred ca sunt fani bloglovin

    1. Răspunde

      adica stam pe bloglovin ca sa ne urmarim bloggerii intre noi? Nu e prea interesant, nu?

    • stoica claudia
    • 20/07/2016
    Răspunde

    Nu am cont ,eu urmaresc doar facebook, si pe email atat ,am si instagram dar nu imi place pe el

    1. Răspunde

      Multumesc, Claudia.

    • Rox
    • 21/07/2016
    Răspunde

    Eu am auzit de aceasta retea, nu stiu cum am facut ca primesc e-mail zilnic de la Bloglovin, dar nu stiu ce inseamna si care-i „faza” cu ea. De aceea, cand vad e-mail-ul, il si sterg. 😛

    1. Răspunde

      eu nu il sterg dar nici nu prea il deschid.

  8. Răspunde

    Eu folosesc Feedly să urmăresc bloggeri, site-uri și chestii de astea. Nu am Bloglovin pentru că, așa cum spune Ioana, am destule chestii de administrat. Și știi cum e…mai ai și un job, o atenție… Mai bine mă concentrez pe ce am.

    1. Răspunde

      Shame on me. Aud pentru prima data de Feedly. E util ca instrument de promovare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares