9 sfaturi pentru a alege cel mai potrivit parfum pentru el

parfum original

Femeile sunt cele mai tari când vine vorba de cumpărături. Asta atunci când vorbim despre cumpărături pentru ele. Treaba e simplă, știm ce ne place, intrăm în mall și, după jumătate de zi, ieșim de acolo cu brațele pline de sacoșe. Singurul regret este că ni s-au terminat banii. Nu același lucru se întâmplă atunci când trebuie să cumpărăm un cadou pentru bărbați. Este foarte greu, mai ales dacă nu cunoști bărbatul respectiv de mult timp, să alegi ceva care să fii sigur că îi va plăcea. Butoni nu știi sigur dacă și cât de des poartă. La haine nu îi știi mărimea, gusturile în materie de culori sau preferințele pentru materiale. Un ceas poate părea prea mult, o felicitare poate părea prea puțin. Brusc apare ideea de a-i oferi un parfum. Dar care? Am eu niște sfaturi care te vor ajuta să faci rapid alegerea corectă.

Mizează pe parfumuri originale

parfum originalAtunci când vine vorba despre cadouri pentru El, nu este cazul să ne orientăm spre lucruri ieftine. Chiar dacă un parfum miroase frumos și prețul este atractiv, dacă există cel mai mic dubiu că produsul nu ar fi original, nu vă riscați! Poate mirosi frumos, dar mirosul nu va persista. Plus că pot apărea și diverse alergii din cauza ingredientelor nesigure. Decât 100 ml. de parfum contrafăcut, mai bine un parfum original de 30 ml.

Vrei mai mult? Alege un set pentru bărbați

Există și femei pentru care un parfum poate părea prea puțin când vine vorba de a face un cadou deosebit bărbatului din viața lor. Unora nu ne place să oferim punguțe mici de cadouri, ci le preferăm pe cele ceva mai mari. Frumusețea unui cadou nu stă în mărimea lui dar, dacă asta simțim, nu este cazul să renunțăm la prima idee, de a oferi un parfum. Există și varianta unor seturi pentru bărbați, așa cum este setul cu parfum și deodorant de aici. Ai nu unul, ci două produse originale. Plus că, de regulă, este mai rentabil și ca preț să te orientezi spre astfel de seturi.

Întreabă despre eventuale alergii

Poate că nu știai, dar mulți oameni au alergii la diverși compuși din parfumuri sau chiar la unele mirosuri florale sau condimente. Încearcă să îl tragi de limbă despre eventualele probleme în acest sens. Ar fi păcat să dai banii pe un parfum original care să îi provoace strănut sau mâncărimi de piele. Este evident că, dacă apar astfel de reacții, cadoul nu va putea fi folosit.

Note lemnoase pentru bărbatul tradiționalist

Dacă ți-a sărutat mâna de la prima întâlnire, vorbește des și cu mândrie despre părinții lui, căsătoriți de mai bine de 30 de ani, privește lung  tații veniți în parc însoțiți de copii, este evident că ai de-a face cu un tip tradiționalist, genul familist. Acestui tip de bărbat i se potrivesc cel mai bine parfumurile cu note de vârf lemnoase (santal, cedru, patchouli). Lemnul este cald, masculin și provenit din copacul cu rădăcini la fel de adânci ca cele pe care le poate prinde relația ta cu un astfel de bărbat.

Cele mai noi parfumuri pentru tipul trendy

Tipul trendy este ușor de recunoscut. Se mândrește cu smartwatch-ul și telefonul de ultimă generație, intră în depresie dacă prietenii își cumpără înaintea lui blugii tocmai lansați sau ultimul model de teniși. El trebuie să aibă mereu tot ce este mai nou pe piață. Pe el îl poți impresiona cu un parfum original lansat de curând sau cu o marcă exclusivistă, care să îi permită să iasă în evidență în fața cunoscuților săi.

Parfumuri care degajă energie pentru bărbatul atletic

Când vorbim despre tipul atletic nu ne referim neapărat la aspectul fizic, ci mai degrabă la preocupările lui de zi cu zi, la pasiunile lui. Tipul atletic adoră sportul și mișcarea de orice fel. Este plin de energie și are nevoie de un parfum care să vibreze în acord cu starea lui. Cel mai potrivit ar fi un parfum având arome citrice în prim plan. Cele cu arome de lămâie, grepfrut, mandarină sunt ideale.

Condimente și vanilie pentru tipul misterios

V-ați întâlnit de câteva ori până acum și ai remarcat că, nu doar face pe misteriosul, ci chiar este un tip greu de ”citit”. Se lasă greu descoperit pentru că îi place aventura. Un parfum pe gustul lui este un parfum mai exotic, cu ceva note de condimente (piper, cimbru, cuișoare) sau vanilie la bază. Esențele orientale în amestec cu cele lemnoase i se potrivesc și ele perfect.

Parfum cu aroma de tabac pentru un bărbat puternic

Pe vremuri erau considerați bărbați adevărați cei care mestecau tutun. Poate că de aici apare și asocierea aceasta a unui bărbat puternic, nu doar din punct de vedere fizic, cu aroma de tutun, recomandată ca fiind cea care i se potrivește cel mai bine. Un parfum cu note de mijloc de tabac chiar îl va face să se simtă bine și imposibil de ”dărâmat”.

Arome florale pentru bărbații romantici

Dacă este genul care nu îți lasă mâna din mâna lui și nu se sfiește să te sărute tandru, în preajma prietenilor săi, sau să-ți aducă zilnic o floare, ai tras lozul câștigător – ai alături unul dintre cei mai romantici tipi. Parfumul potrivit pentru el este cel care are ceva note florale.  Există multe astfel de parfumuri pentru bărbați, cea mai întâlnită aromă fiind cea de lavandă.

Cred că acum, cu aceste sfaturi, va fi mult mai ușor să alegi parfumul potrivit pentru el, pentru bărbatul special din viața ta. Este destul de simplu să te ghidezi după anumite informații pe care le ai despre el pentru a alege un parfum care să i se potrivească. Cu un parfum original cu note bine alese, în funcție de stilul vestimentar, de personalitatea sau de pasiunile tipului respectiv, nu ai cum să dai greș.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Nicolae Claudia
    • 19/07/2016
    Răspunde

    Utile informatii..si sotului meu ii place sa ii cumpar cate un parfum

    1. Probabil ca oricum deja ii stii preferintele in materie de parfumuri.

    • Daniela Dodoi
    • 19/07/2016
    Răspunde

    Tot ce ii iau eu cadou e perfect pt el si nu prea ridica pretentii in materie de parfumuri.

    1. Scapi mai repede asa 🙂

    • Barbalata Mirela
    • 19/07/2016
    Răspunde

    La mine e mai simplu: fiecare stie ce vrea si isi alege singur 😛
    Nu imi bat capul 😀

    1. dupa un timp, intr-o relatie, se poate proceda si asa 🙂

    • Tatiana Sorina
    • 19/07/2016
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi,sunt binevenite oricând.Îmi place sa fac cadouri parfumuri,dar le iau sa îmi placa mie mirosul.

    1. poate ca aveti gusturi asemanatoare si atunci este ok

    • ghelbere elena
    • 20/07/2016
    Răspunde

    Te-ai documentat foarte bine pentru acest articol. Nu pot sa-i cumpar nimic din categoria cosmetice, parfumurile pentru ca nu-i plac alegerile mele.

    1. Răspunde

      Se mai intampla si asa. Inseamna ca este un barbat cu adevarat pretentios, daca isi alege singur produsele astea.

    • Lamiita P
    • 20/07/2016
    Răspunde

    Din punctul meu de vedere e cel mai la indemana cadou, iar atunci cand consider ca ar mai fi cazul sa cumpar si altceva, mi se pare o adevarata aventura pana gasesc. Ma gandesc, ca daca eu sunt super incantata de tot ce e parfumat si altii sunt, desi nu e o regula.

    1. Răspunde

      Cam asa sunt si eu, daruiesc lucruri care stiu ca mi-ar placea si mie sa le primesc.

  1. Răspunde

    Hmmm… cine nu adora parfumurile??? Eu am o pasiune pentru ele. Nu ma laud cu o colectie impresionanta, dar am mereu peste 10, asa ca sa nu ma plictisesc 😛
    Imi place sa primesc cadou un parfum, iar la randul meu dau cadou parfumuri. De multe ori cand sunt invitata pe neasteptate la ziua cuiva drag, deschid imediat dulapul si caut daca am un parfum inca sigilat, iau o cutie de bomboane si un buchet de flori si gata, m-am scos 😛

    1. Răspunde

      Irina, vezi ca ziua mea e pe 22 mai si prefer parfumurile cu note bujor si frezie. Adresa ti-o las in privat.

  2. Răspunde

    Genial materialul, Cristina! Si foarte detaliat. Regula de aur pentru mine este sa aleg ceva original. Apoi… de obicei ma ghidez in functie de ce parfumuri foloseste deja. :d

    1. Răspunde

      si eu ii cumpar sotului cam ce stiu ca ii place dar uneori imi place sa il si surprind si sa il fac sa incerce lucruri noi.

    • Vanda
    • 20/07/2016
    Răspunde

    Interesant articol. Voi tine cont de el. Am un sot dificil cand vine vorba de parfumuri.

    • stoica claudia
    • 20/07/2016
    Răspunde

    Multumim pentru informatii ,o sa imi fie mai usor sa cumpar un parfum pentru sotul meu

    1. Răspunde

      ma bucur ca ai gasit util acest articol

    • Aluculesei Brindusa
    • 21/07/2016
    Răspunde

    multumesc mult de aceste sfaturi,chiar foarte utile,daca stau si le citesc cu atentie!

    1. Răspunde

      multumesc si eu. ma bucur ca este util articolul.

    • dumittrescu raluca
    • 21/07/2016
    Răspunde

    cand vine vorba de cumparat parfum pentru sot da ,ma incumet pentru ca ii stiu gusturile pe ale lui si mai les pe ale mele in materie de parfum barbatesc ,dar pentru altii nu ma bag la parfum pentru ca nu stii gustul omului ,asa cum ai spus poate sa aiba si vreo alergie ,

    1. Răspunde

      eu mizez pe parfumuri destul de des si sper ca cei care le-au primit sa fie multumiti

    • Rox
    • 21/07/2016
    Răspunde

    Dupa ce am parcurs acest articol, sigur nu voi mai da gres in alegerea parfumului pentru Soțul meu pretentios!:P

    1. Răspunde

      iti tin pumnii sa faci alegerea perfecta

    • HOSSU CLAUDIA
    • 21/07/2016
    Răspunde

    SOTUL MEU ESTE ROMANTIC ADORA PARFUMURILE CU AROME DE PRTOCALE SI TRANDAFIRII SI MOSC.
    FOARTE INTERESANT ARTICOLUL

    1. Răspunde

      clar ai un sot romantic.

    • Claudia Mt
    • 21/07/2016
    Răspunde

    Eu il las sa isi ia singur ce atata munca 🙂

    1. Răspunde

      rautate mica. Surpriza unde mai e?

    • Anda Stanciu
    • 21/07/2016
    Răspunde

    Eu nu prea ma bag sa îi cumpar parfumuri,nu știu exac ce îi place,mai bine isi cumpara singur

    1. Răspunde

      e bine si asa daca nu tii neaparat sa fie surpriza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares