7 sfaturi care te vor ajuta să alegi apartamentul perfect pentru familia ta

apartamentul perfectUna dintre cele mai grele decizii, pe care le poate lua un om în viață, este alegerea casei pentru el și pentru familia lui. Poate tocmai pentru că fiecare dintre noi nu caută o simplă locuință, ci acel loc perfect pe care să îl transforme în acasă. Cheia pentru o alegere bună în domeniul imobiliar este să te informezi bine înainte, să știi exact ce vrei, care îți sunt nevoile, ce îți poți permite să cumperi. Apartamentul perfect există, trebuie doar să îl descoperi. Am și șapte sfaturi care sigur te vor ajuta să faci alegerea corectă.

1. Stabilește de ce spațiu ai nevoie

Nu te grăbi să alegi un apartament cu 2 camere doar pentru că este mai ieftin. Poate că, momentan, vă descurcați, având un singur copil, dar ai în vedere că sunteți încă tineri și este foarte posibil să vă mai doriți un copil mai târziu. Atunci sigur nu va mai fi suficient un apartament mic și va fi foarte greu să renunțați la căminul construit pentru a vă muta într-un un apartament mai mare. Te poți scuti de această problemă mizând din start pe un apartament spațios, cu 3 camere, de tipul celor de aici.

2. Alege zona

Al doilea pas este să alegi, împreună cu familia, zona în care vă doriți să locuiți. Trebuie să fie o zonă pe placul tuturor membrilor familiei. Ar trebui să fie aproape de locurile de muncă, să aveți acces la metrou (cel mai rapid mijloc de transport din București), să existe un parc prin apropiere, o școală, o grădiniță, supermarketuri, etc.

3. Stabilește bugetul

Dacă ai economisit până acum pentru această investiție, acum este cazul să tragi linie și să vezi care sunt economiile de care dispui. Dacă varianta de plată va fi cea prin credit, trebuie să te interesezi dinainte care este creditul maxim pe care îl poți obține. Trebuie să știi din start la ce tip de apartamente te uiți, să nu visezi la vreunul de 80.000 €, când nu poți face rost de mai mult de 50.000 €.

4. Apartament în bloc vechi sau în complex rezidențial?

Aceasta este o întrebare care apare des în rândul celor care doresc să cumpere un apartament. Decizia aceasta numai tu o poți lua dar ar trebui să ai în vedere că, într-un apartament vechi, vor fi necesare multe reparații. În plus, apartamentele din această categorie sunt și mai scumpe. Cu banii pe care i-ai da pe un apartament de 60 mp, situat într-un bloc vechi, poți cumpăra unul cu o suprafață mult mai mare într-un complex. Plus că mai ai un avantaj, acela că în complexul rezidențial poți cumpăra un apartamentul perfect și în cazul în care banca nu îți acordă credit, prin rate directe la dezvoltator. Vezi aici detalii despre tipul acesta de plată!

5. Vizitează mai multe apartamente

Chiar dacă ai senzația că ai găsit din prima apartamentul perfect din toate punctele de vedere, nu te grăbi cu achiziția! Alocă-ți puțin timp pentru a mai vedea și alte locuințe! Dacă, după ce mai vezi 2-3 apartamente, rămâi la părerea că primul este cel mai aproape de ceea ce îți dorești tu, este momentul să mergi mai departe.

6. Fă o listă cu întrebările pe care vrei să i le pui vânzătorului

Te-ai hotărât deja la un apartament dar mai ai anumite lucruri de aflat despre el. Principalele întrebări care ar trebui puse sunt următoarele:

  • din ce materiale este construit?
  • ai asigurat loc de parcare?
  • în ce an a fost construită clădirea?
  • care sunt costurile cu întreținerea?
  • ce vecini vei avea?

7. Află de ce facilități vei beneficia

Dacă ai ales varianta unui apartament într-un complex rezidențial, probabil știi deja că vei avea acces la anumite facilități. Ar trebui totuși să ai o listă clară cu acestea și să întrebi dacă accesul la ele este garantat, prin achiziția imobilului și plata întreținerii, sau asta presupune costuri suplimentare. N-ai vrea să te trezești că trebuie să plătești bani în plus pentru a avea acces la locul de joacă sau la terenul de fotbal.

8. Stabilește o vizită la apartament cu toți membrii familiei

Chiar dacă tu ai văzut deja apartamentul și ești mulțumit de cum arată și de facilitățile pe care le oferă, și restul familiei trebuie să îl vadă înainte de achiziție. Patru, șase sau opt ochi văd mai bine decât doi. Poate că apartamentul nu are spațiu de depozitare, are ferestre prea mici, prin care nu pătrunde suficientă lumină naturală, sau cine știe ce alte minusuri. Deciziile luate împreună cu familia sunt cele mai bune.

Doar respectând acești pași vei putea fi sigur că acela este apartamentul perfect pentru tine și pentru familia ta și că merită să îl achiziționezi.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 22/07/2016
    Răspunde

    Mulțumim de sfat

    • Anda Stanciu
    • 22/07/2016
    Răspunde

    Dacă aș avea bani,mi_aș cumapara o casuta.Nu mi_ar plăcea sa stau la bloc

  1. Răspunde

    Super buna ideea cu lista de intrebari. Nu m-as fi gandit la asta. Adica, da, mi-ar fi trecut prin minte sa intreb diverse, dar nu sa le notez. Si stiu ca adesea uit. Chiar utile sfaturi!

    1. Răspunde

      eu si cand merg la medic imi notez intrebarile pentru ca timpul care ti se aloca e scurt si pe moment uiti de anumiote lucruri pe care voiai sa le intrebi.

    • ghelbere elena
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Daca as avea nevoie de o locuinta as prefera o casuta sau de un apartament nou(cu toate ca nu stiu ce grad de siguranta are la cutremur)

    1. Răspunde

      eu mereu imi zic ca, daca iti este scris sa mori, poti sa mori oriunde si oricum…

    • Lamiita P
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Cred ca banul dicteaza in primul rand si te orientezi in functie de ei. Si mie mi-ar placea o casuta mica si cocheta( fara etaj si scari intortocheate) sau chiar sa ma mut de la apartamentul unde stau desi e in centru, zona buna, din caramida, rezistent dar nu mai vreau etajul 3 si mi-ar placea decomandat.

    1. Răspunde

      cine nu viseaza la o casa spatioasa, oare? Dar casele sunt mai scumpe, mai ales in Bucuresti unde gradul de populare este foarte mare. Mai ieftine apartamentele.

    • Rox
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Ah, bugetul asta! Daca ar fi, as putea urma toate celelalte puncte fara nicio problema. Multumim pentru sfaturi!:)

    • Nicolae Claudia
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Mi-as fi dorit un apartament in bloc nou, dar din pacate acestea sunt pe la periferie sau inafara Bucurestiului si nu am vrut asta.

    1. Răspunde

      mai sunt si prin oras dar sunt mai scumpe 😛

    • Nicolae Claudia
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Oricum..eu mi-am luat apartamentul visat. Imi satisface toate nevoile..si pot zice ca ma simt ACASA. cand sunt plecata cateva zile, ii zic sotului de 1000 de ori ca vreau acasa. 🙂

    1. Răspunde

      Este normal. Orice apartament, cat de mic, amenajat dupa placul nostru, devine locul nostru, acel acasa dupa care tanjim cand suntem departe.

    • stoica claudia
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Interesant articol,multumim ,niste sfaturi foarte utile pentru cei ce o sa cumpere un apartament

    • Barbalata Mirela
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Eu cred ca banul este primul pe lista si motorul. Daca nu ai atat cat iti trebuie pentru ceva de calitate trebuie sa faci compromisuri.. Din pacate, multi dintre noi facem acest lucru si nu avem ce face. Sunt multe lucruri ce nu tin de noi 🙁

    • Kmy
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Foarte interesanta lista ta, sunt complet de acord.

    • HOSSU CLAUDIA
    • 24/07/2016
    Răspunde

    foarte utile sfaturile frumos articol idei avem visez la locuinta mea sper sa se implineasca acest vis intr-o zi

    • dumittrescu raluca
    • 26/07/2016
    Răspunde

    sunt multe lucruri care nu tin de noi ,cred ca tuturor ne-ar face placer sa stam la casa ,aer curat ,curticica noastra,intimidate,dar foarte greu de realizat ,in ziua de azi sa ai casa este mare lucru mai ales daca esti si tanar cu familie ,

  2. Răspunde

    eu tocmai am cumparat o locuinta. Si nu e prima achizitie…
    Am vizitat cam jumatate de an pana sa ne decidem. Nu e usor si nici nu recomand nimanui sa decida imediat: ba e mai greu decat la maritish, ca acolo decisei emotional, pe cand la aprt. totul a fost gandit, sa fie bine pentru toti din familie.
    Eu primul reper a fost zona: sub 1 km de scoala fetei, sa mergem pe jos zilnic. Apoi alt reper a fost pretul: sa fie rata cat cu chiria (pe care stiu ca o platesc lunar de ani de izle fara dificultate, plus am economii pentru situatii critice). Pentru cine nu a experimentat chirie si intra la rata acum, ii recomand 6-12 luni inainte sa isi puna bani deoparte fix rata, ca si cum ar fi deja mandru proprietar de rata :D.
    Apoi am vizitat unele imobile si de 2-3 ori. Prima impresie e emotionala, a 2a rationala, daca se poate sa vin si cu un mester sa evalueze … e important.
    Acum cumparat confortabil, intr-un bloc mare dar unde mai vizitasem cu ceva timp in urma (cand inchiriam in zona) alte 2 aprt.

    Din toata lista ta, doar cu punctul 2 nu sunt de acord. Aprt. se cumpara functie de buget si puterea actuala, daca peste 2-3 ani apare un copil, familia poate locui asa si pana face copilul 1-2 ani, suficient timp sa stranga banii pentru diferenta de pret. Altfel o supr. mai mare inseamna taxe mai mari, intretinere mai mare, si asta poate deveni si o povara in momente dificile.

    1. Răspunde

      tu gandesti foarte practic, eu am luat in considerare mai mult punctul meu de vedere pentru ca mie, una, chiar mi-ar fi greu sa ma mut tipul si de aceea as alege de la inceput un apartament cu o suprafata mai mare 😀

      1. Răspunde

        Din pacate supr. mai mare inseamna costuri mari (de achizitie – adica rate, dar si taxele aferente de platit); inseamna intretinere si impozit mai mare, si mai ales curatat/zugravit aranjat. Cum cunosc oameni ce si-au cumparat aprt. prea mari si nu fac fata la toate astea, cred ca e important de ceva mic dar sa dorm linistita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares