5 modalități prin care un monociclu electric îți poate face viața mai frumoasă

monociclu electricCe este un monociclu? Un vehicul o singură roată. Nu vorbim aici despre monociclurile acelea firave și cu grad mare de instabilitate, pe care le vedeam, cel mai adesea, la circ, ci de unele moderne.  Design-ul lor este unul în ton cu vremurile, la fel și tehnologia care stă la baza funcționării lor.

Monociclul a ieșit în stradă și chiar a reușit să cucerească milioane de oameni din lumea întreagă. Acest vehicul nu este o jucărie, cum ar fi tentate unele persoane să creadă. Și nici nu este dedicat exclusiv activităților sportive din parc. El este un mijloc de transport individual tot mai dorit la nivel mondial, atât în rândul adolescenților, cât și al adulților. Probabil că mulți vă întrebați ce are așa special un monociclu. Să le luăm pe rând!

Vehiculul ideal în orașele mari și aglomerate

Orașele mari sunt din ce în ce mai aglomerate. Un drum care, acum câțiva ani, era parcurs în 15 minute, necesită astăzi chiar și 40 – 50 de minute atunci când ne deplasăm cu mașina la orele de vârf. Cu un monociclu te strecori foarte ușor prin oraș. Ai putea să mergi foarte bine și cu un scuter sau cu o bicicletă, la asta te gândești, nu? Scuterul are nevoie de benzină și bicicleta presupune un efort fizic destul de mare. În schimb, monociclurile de tipul celor de pe acest site, te ajută să te deplasezi rapid, fără blocaje în trafic. Viteza de deplasare este de în jur de 20km/h.

Costurile de transport sunt mai mici

Nu-ți place să mergi pe jos sau cu transportul în comun dar nici nu te bucură faptul că o mare parte din venitul tău se duce pe carburant pentru mașină sau pentru un alt vehicul cu un consum mare, nu-i așa? Și din punctul acesta de vedere, un astfel de monociclu este mai mult decât o alegere bună. La o baterie de 170Wh, care asigură o autonomie de 18 km de mers, eu cred că se face o economie considerabilă.

Foarte portabil și simplu de depozitat

Pentru o mașină sau un scuter ai nevoie de un garaj sau măcar de un loc de parcare. Acestea costă și nici nu sunt foarte sigure. Cu bicicleta s-ar zice că este mai simplu (o ții în apartament) dar și aici apare o problemă. Ocupă tot holul și te lupți destul cu ea să o duci și să o aduci de afară în fiecare zi. Un monociclu electric, în schimb, are puțin peste 10 kg, îl apuci de mâner și îl duci în casă, unde nu ai cum să te împiedici de el, date fiind dimensiunile sale reduse. Chiar și un copil de 12 ani îl poate manevra astfel. Tocmai pentru că nu este voluminos și nici greu, poate fi luat și în portbagaj în timpul vacanțelor.

Este prietenos cu mediul

Ne tot plângem că aerul a devenit irespirabil, că stratul de ozon s-a subțiat, că utilizăm resursele neregenerabile cu o repeziciune de speriat dar nu facem nimic în acest sens. Parcă am renunța la mașină dar nici să transpirăm pedalând nu ne vine. Pe un monociclu electric nu trebuie să depui nici un efort pentru a deplasa și, deși nu este un vehicul independent de sursele de energie, măcar el folosește o resursă care poate fi produsă (cea electrică) și nici nu emite noxe care să contribuie la poluarea aerului.

Ai distracție garantată și un tonus bun

Mersul pe un monociclu electric este foarte plăcut. Contrar părerii multora (printre care și eu), nici menținerea echilibrului nu este foarte dificilă, aceste vehicule putând să-ți autoregleze echilibrul. Este distractiv să te plimbi cu monociclul în parc și chiar să te deplasezi pe el prin oraș. Dincolo de asta, are și o influență pozitivă asupra stării de sănătate și asupra stării de spirit. Te plimbi în aer liber, consumi o mulțime de calorii (se folosesc destul de mult mușchii abdomenului și ai picioarelor) și ai un sentiment plăcut de libertate.

Ai un mijloc de transport doar al tău, gata să te ducă la destinație destul de rapid, fără să prinzi același semafor de 4 ori, îl poți lua cu tine oriunde, nu ai nevoie de loc de parcare pentru el, te ajută să faci și sport și să protejezi și mediul. Unde mai pui că nu plătești RCA pentru el. Sunt destule motive să vrei un astfel de vehicul, nu-i așa?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Claudia Mt
    • 21/07/2016
    Răspunde

    Mie mi-ar fi frica sa nu cad jur :))

    1. Răspunde

      pai si mie mi-ar fi dar parca as incerca, fie si numai ca sa ii bat pe cei care zic ca nu e greu sa stai pe el 😀

    • Nicolae Claudia
    • 21/07/2016
    Răspunde

    Sunt convinsa ca e foarte util si bun la casa omului..dar si pretul e pe masura.. asteptam sa se mai ieftineasca 🙂

    1. Răspunde

      sunt destul de scumpe, este adevarat.

    • Anda Stanciu
    • 21/07/2016
    Răspunde

    Nu am mers niciodata pe asa ceva,dar mi_ar fi frica sa nu cad

    1. Răspunde

      se pare ca ne-am strans toate fricoasele la mine pe blog 😀

    • Rox
    • 21/07/2016
    Răspunde

    Mi se pare o super inventie! L-as achizitiona chiar azi! Chiar, cat o costa?:P M-am interesata si de pret…piperat!:)

    1. Răspunde

      si tine cont ca e la reducere! 😛

    • Anda Stanciu
    • 21/07/2016
    Răspunde

    Este bun la casa omului…dar și prețul este pe masura

    • Rox
    • 21/07/2016
    Răspunde

    interesat*

    • Tatiana Sorina
    • 21/07/2016
    Răspunde

    Pfff super tare,imi trebuie urgent unul sa ma duca la servici! :)))))

    1. Răspunde

      uite, in sfarsit, o femeie curajoasa. Bravo, Tatiana!

  1. Răspunde

    Un mijloc de deplasare interesant. Eu imi doream un haverboard dar se pare ca tehnologia evoluează si pana imi conving eu soțul sa imi ia skateboard electric, apare monociclu!

    • stoica claudia
    • 22/07/2016
    Răspunde

    Interesant ,dar mi-ar fi frica sa merg cu el!

    1. Răspunde

      cred ca e mult pana te obisnuiesti

    • ghelbere elena
    • 22/07/2016
    Răspunde

    Prefer sa merg pe jos dar imi este frica sa mer cu asa ceva. Cu siguranta voi cadea de pe el.

    • Barbalata Mirela
    • 23/07/2016
    Răspunde

    Nu am mers pe asa ceva. Sincer, nu stiu daca as face-o. Oricum nu toata lumea isi permite. Financiar vorbind nu e accesibi tuturor

    • dumittrescu raluca
    • 26/07/2016
    Răspunde

    nu am vazut asa ceva ,nu m-as urca pe el ,dar evoluam si evoluam destul de repede suntm surprinsi cu cate ceva tehnologie noua mereu

    • Vasile Rotaru
    • 27/07/2016
    Răspunde

    Interesant,nu stiu daca la anii mei ar merge…dar trebuie incercat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares