5 caracteristici care fac din granit materialul ideal pentru pardoseala din bucătărie

granit bucatarieCând vine vorba despre amenajarea bucătărie, materialele trebuie foarte bine alese. Alegerile nu sunt deloc simple, tocmai pentru că există o multitudine de materiale la care ne-am putea gândi pentru placarea pereților sau a pardoselilor. Vrem o bucătărie frumoasă și, în același timp, și practică.

Principala problemă este aceea că în bucătărie gradul de umiditate este mult mai mare decât în alte încăperi. Umiditatea nu se împacă foarte bine cu toate materialele care pot fi folosite pentru finisajele interioare. De pildă, lemnul și rigipsul vor avea mult de suferit din pricina umezelii, vei avea costuri mari cu întreținerea lor și, chiar și așa, nu te vor ține foarte mult. Nu același lucru se poate spune despre plăcile de granit precum cele de aici. Granitul este unul dintre cele mai bune materiale pe care le poți folosi pentru bucătărie. Iată și motivele care susțin afirmația mea.

Diversitatea modelelor

Granitul poate fi folosit în orice bucătărie, indiferent de stil sau de restul preferințelor pentru mobilier și accesorii. Nu același lucru s-ar putea spune despre marmură, de exemplu, care nu s-ar încadra absolut deloc într-un decor cu tentă rustică. Acest lucru este posibil pentru că granitul este disponibil pe mai multe culori (crem, gri, maro sau negru), în diverse granulații, mai mari sau mai mici, sub formă polisată sau fiamată.

carturesti.ro

Durabilitatea

Să nu uităm că granitul este una din cele mai dure roci. Spre deosebire de plăcile de marmură sau faianță care, oricât de bune ar fi, la un moment dat tot se ciobesc sau de crapă, plăcile de granit de tipul celor de pe acest site, pot rezista chiar și zeci de ani fără a prezenta urme de uzură, păstrându-și aspectul ca nou. Granitul este un material care se comportă bine inclusiv în bucătăriile restaurantelor, unde traficul este foarte intens.

Curățarea facilă

Nu ai nevoie de foarte multe produse și de ore întregi pentru a curăța o suprafață placată cu granit. Este suficient să folosești un mop sau o lavetă din microfibre, înmuiată în apă caldă în care ai dizolvat detergent universal pentru suprafețe sau chiar puțin detergent de vase. Se poate spăla podeaua de oricâte ori este nevoie, apa nu afectează structura deloc poroasă a plăcilor de granit. Acestea sunt menite să facă față celor mai vitrege condiții de umezeală.

Proprietățile anti-bacteriene

Puține materiale se pot lăuda că sunt atât de rezistente, la dezvoltarea și înmulțirea bacteriilor, precum granitul. Este ceva ce ține tot de lipsa porilor de pe suprafața unei plăci de granit. Astfel, bacteriile nu au unde să se ascundă și nici unde să se înmulțească pentru a se putea apoi extinde și în spațiile vecine. Prin urmare, curățenia și igiena sunt mult mai ușor de obținut și întreținut pe o astfel de suprafață.

Mereu actual

Greu să găsești materiale în privința cărora să ai certitudinea că nu se vor demoda în doi ani. De pildă, modelele de gresie care făceau furori acum doi ani, acum ar trebui schimbate, dacă am vrea să avem mereu o bucătărie cu aspect modern. Granitul însă nu se demodează niciodată pentru că, în general, lucrurile de calitate rămân mereu la modă.

Nu știu de ce părere ești tu dar, pentru mine, sunt cinci motive foarte serioase pentru care aș vrea ca, în viitorul apropiat, să schimb gresia din bucătărie cu plăci din granit. Știu că ar fi o investiție pentru o viață, că n-as mai avea parte prea curând de plăci crăpate, inestetice și păstrătoare de bacterii, și că toată lumea mi-ar admira bucătăria.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Vanda
    • 24/07/2016
    Răspunde

    Cand construiesti o casa, ai neaparata nevoie de cineva experimentat. Noi, credem ca le stim pe toate, in functie de ce am vazut la altii, de ce ne-au spus altii dar este foarte important sa cerem sfaturi si indicatii de la cei care sunt in domeniu si se ocupa zi de zi cu asa ceva. Daca haina o poti schimba usor in cazul cand nu-ti place, gresia, faianta, pardoseala ne-am dori sa dureze ani buni. Interesant articol si informatii utile ne-ai oferit.

    • Nicolae Claudia
    • 24/07/2016
    Răspunde

    Intr-adevar..e mult mai bun. .sa numai zic de durabilitate. Neavand bucataria foarte mare, am preferat sa pun gresie pe jos. Am ales o marca romaneasca foarte buna

  1. Răspunde

    Multe sfaturi utile. Multumesc Cristina! Cand vom renova vom tine cont de aceste sfaturi.

    • Anda Stanciu
    • 24/07/2016
    Răspunde

    Mulțumim de sfat.Cand voi cumpara casa mea,o sa tin cont de acest sfat

    • ghelbere elena
    • 25/07/2016
    Răspunde

    Bucataria mea micuta abia a iesit din renovare, poate daca citeam inainte si mi-ar fi permis bugetul as fi folosit granit.

    • stoica claudia
    • 25/07/2016
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi o sa am nevoie de ele pentru ca in curand o sa imi fac si eu o bucatarie noua ,foarte frumos articolul

    • Lamiita P
    • 26/07/2016
    Răspunde

    Inca visez la o casuta pe pamant, mica si cocheta si atunci as putea sa ma gandesc la aceste informatii. Dar cred ca eu nu mai am sanse, poate urmasul meu…
    Hai sa-ti spun un secret. Seara cand ma culc, uneori incerc sa imi distrag atentia de la alte ganduri naspa si devin arhitect, proiectant, designer de interior 😀 . In alta seara, ma imaginez cum as arata eu cu macar 30 kg minus, ce as purta, pe unde mi-ar placea sa imi fac o intrare wow….. 😀

    • dumittrescu raluca
    • 26/07/2016
    Răspunde

    SUPER ARTICOLUL,INTERESANT AM SA TIN MINTE PENTRU CA AS VREA SA-MI FAC O BUCATARIE PE GUSTUL MEU DAR INCA MAI STRANG BANI

    • Barbalata Mirela
    • 27/07/2016
    Răspunde

    Sincer nu stiam ca este atat de bun granitul. Este adevarat ca nici nu m-am interesat pana acum legat de asta.
    Utile si binevenite informatiile. Mersi Cristina 🙂

    1. Răspunde

      orice tip de piatra naturala este ideal pentru baie si bucatarie

    • nicu
    • 27/07/2016
    Răspunde

    Chiar că sunt faine aceste plăci de granit, doar preţul mă cam stresează….

    1. Răspunde

      n-am zis ca sunt ieftine dar, decat sa dau pe gresie mai putin si sa ma tina 2 ani, mai bine dau un ban si nu ma doare capul. Bine ca nu am bucatarie mare!

  2. O ruda de-a mea si-a renovat recent locuinta si a optat pentru granit in bucatarie si living…arata SUPERB!
    Se curata foarte usor si are un aspect placut si natural.

    1. Răspunde

      o alegere inspirata. Imi pare rau ca nu am facut-o si eu de acum sase ani.

  3. De tinut minte. trec informatia in agenda cu „proiect casa”

    1. Răspunde

      sa si spor la renovari daca ai planuri in domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares