Un nou grup pentru bloggeri

blog

Din senin, acum vreo jumătate de oră, după ce am trimis un mail pentru o posibilă colaborare, mi-a venit ideea asta, de a crea un nou grup pe facebook. Știu că sunt multe grupuri pentru bloggeri dar știu și că nici unul din ele nu este așa însuflețit cum ar trebuie să fie. Sau poate este unul, nu am să îi dau numele, dar am senzația că e cam restrictiv și nu intră oricine în el. Așa a apărut grupul de aici, numit ”Ajutor pentru bloggeri”, un grup în care mi-aș dori să fim cât mai mulți bloggeri și chiar să comunicăm, adică să nu fie doar un alt grup în care fiecare vine, își aruncă linkul și fuge.

Nu știu dacă voi reuși să îl fac pe placul meu. Mai bine zis, nu știu câți vor fi cei care vor dori să mi se alăture dar eu am să îmi dau toată silința. Nu-mi place faptul că nu am învățat, precum bloggerii din afară, să ne distribuim articolele între noi, că nu suntem dispuși să împărtășim și altora, gratuit, din experiența noastră, să ne rupem câteva minuțele din timpul nostru pentru a ajuta pe cineva să rezolve ceva ce ține de blog sau pentru a-i recomanda un plugin util. Nu-mi place că nu ne împărtășim între noi anumite informații.

De pildă, când apare o campanie noua, cu premii garantate, foarte puțini sunt cei care anunță despre acest lucru. Chiar și atunci când anumite companii dau se știre că au lansat un program de parteneriat sau de testare pentru bloggeri și ar fi locuri pentru toată lumea, fiecare preferă să păstreze totul pentru el. Eu înțeleg căm acolo unde vorbim de jurizări, dacă află mai mulți despre campanie, nu e ok pentru tine pentru că ai concurență mai mare. Nici nu am pretenția asta dar măcar când e vorba despre un tip de program din care pot avea mai mulți de câștigat, nu văd de ce nu le-ai spune și lor.

Am început prin a posta linkuri către două pagini a două magazine online dispuse să colaboreze cu bloggerii în sistem barter (ei trimit un produs pentru testare și tu trebuie să scrii un articol cu părerea ta despre produs). Nu știu ce vor face restul membrilor dar eu știu sigur că, de câte ori voi găsi astfel de programe pentru bloggeri, am să le public acolo pentru a da o șansă și altora să câștige ceva din blog.

Sunt sigură că vor apărea și persoane care vor avea ceva de comentat dar nu îmi mai pasă. Știu că unii se bat cu pumnii în piept că scriu pe blog strict din plăcere dar mai știu și că sunt mulți cei care își vor dezvolta stilul de scris și vor căpăta mai mult curaj participând la diverse campanii sau programe de testare. Important este să comunicăm cu firmele, să afle că existăm.

Și mai vreau ceva de grupul ăsta. Vreau să putem vorbi deschis despre orice. Pe majoritatea grupurilor deja existente, bloggerii de teapa mea sunt luați în râs pentru că se vând ieftin. Paradoxul este că, dacă întrebi pe vreunul din cei care te critică ce sumă ar trebui să ceri pentru un articol sau pentru un banner, nu o să îți dea nici un răspuns concret. Cică variază în funcție de draci și laci dar nu există o formulă de calcul pentru asta. Eu atâta știu, proastă cum sunt eu, dacă cineva m-a întrebat cât iau pentru un articol, i-am zis. Să aibă omul la ce se raporta măcar.

N-om fi noi cei mai mari bloggeri dar cred că împreună avem mai multe de câștigat pe toate planurile. Cam atâta și cu postarea asta că m-am întins destul. Ceea ce se voia a fi un simplu anunț a devenit un fel de pledoarie. Dacă ai un blog, eu te aștept aici în Grupul Ajutor pentru Bloggeri!

grup bloggeri

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 01/07/2016
    Răspunde

    Da, ar fi bine sa fiti uniti, sa va ajutati intre voi, dar ca peste tot exista invidie.

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      Nu stiu daca avem pentru ce ne invidia 😀

        • Ioana M
        • 19/10/2019
        Răspunde

        Mie imi place foarte mult grupul si am invatat multe.

          • Cristina Dragomir
          • 20/10/2019
          Răspunde

          Ma bucur mult ca este util si sper sa fie si pe mai departe.

  1. Răspunde

    Mi se pare a fi un grup foarte util. Eu inca nu m-am apucat de adaugat bloggeri, vreau sa construim o comunitate si, usor usor, sa integram si alte persoane. Ba chiar am bagat la bookmarks pagina cu programul de barter de la Vegis. Mi s-a parut foarte interesant.
    Apropo de ajutor intre bloggeri, eu regret ca niciodata nu sunt pe faza cand se lanseaza campanii buzzstore 🙁
    N-am reusit niciodata sa particip acolo, ca mereu aflu cu intarziere :))

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      Multumim pentru ca ni te-ai alaturat. Promitem sa dam de stire cand sunt campanii BuzzStore.

  2. Răspunde

    Eu ma bag :), bravo ptr initiativa :*

    • Barbalata Miela
    • 01/07/2016
    Răspunde

    Ideea ta Cristina este foarte buna si utila. Este binevenita pentru bloggeri. Eu nu am blog dar o prietena dorea sa isi faca insa nu stia cum. A incercat sa afle cateva informatii de la alte persoane dar greu a obtinut ceva.
    Felicitari pentru initiativa 🙂

      • Nicu
      • 01/07/2016
      Răspunde

      Vrea să facă blog pe domeniu propriu sau free? Cam ce ar dori să ştie? Poate reuşim să răspundem la toate întrebările….

        • Barbalata Mirela
        • 02/07/2016
        Răspunde

        Multumesc frumos 🙂 . Intre timp a reusit sa il faca. Ideea este ca foarte greu a aflat cate ceva si de aceea ideea Cristinei este buna 🙂

          • cristina
          • 03/07/2016
          Răspunde

          sunt putini cei care isi rup cateva minute pentru a ajuta free. Eu, daca pot ajuta cu ceva, cu mare drag. Mentionez insa ca nu sunt un GURU in domeniu.

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      Multumesc, daca are un blog, ni se poate alatura. Cu siguranta va gasi chestii utile pe acolo.

  3. Răspunde

    Multumesc mult Cristina pentru ca m-ai adugat in grup si m-ai facut si admin. Vad ca o mare parte din cei pe care ii cunosc deja i-ai adaugat tu. Si eu vreau sa fim o comunitate frumoasa, sa ne ajutam intre noi cu ponturi noi, eventual promovare si comentarii. 🙂
    Doar asa crestem impreuna!

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      din cate am inteles, in ultima vreme pentru Goole este mai importanta prezenta online decat comentariile pe blog asa ca, sigur nu ne-ar strica niste promovare reciproca.

    • Nicu
    • 01/07/2016
    Răspunde

    Foarte fain! Nu scăpaţi de mine fetelor, nici aici.

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      Nici nu vrem sa scapam. :*

    • Amy
    • 01/07/2016
    Răspunde

    Multumesc pentru acceptul tau! 🙂

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      Iti multumesc ca ni te-ai alaturat, Amy.

  4. Iti multumesc Cris, pentru ca mai adaugat in grup si promit ca de fiecare data cand aflu ceva sa dau sfoara in tara. Ioana, iarta-ma, nu stiam ca afli ultima, altfel te anuntam eu. O sa tin minte de acum. 🙂

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      Multumesc si eu Mihaela pentru ca ai acceptat invitatia.

  5. Răspunde

    Un articol util si bine punctat. Am sa intru si eu in grupul tău!

    La începuturile mele M-a băgat o tipa intr-un grup. Sunt numai bloggerițe mari si când ambalat ca tot se certau … Cum sa iei 10$? Așa puțin? Te vinzi pe nimic. Mie nu imi dădea nimeni nimic in acea perioada si ma tot gândeam … Deci e puțin 10$. Ok … Am sa cer mai mult!
    Ulterior am aflat si eu informații despre site-URI. Prețuri, etc. Toate se vând pe sub mâna. Cand am văzut așa, normal ca M-au determinat si pe mine sa aplic aceeași tehnica.
    Vedem ce-o ieși cu grupul. Te pup si îți admir inițiativa

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      Fiecare face ce vrea pe blogul lui. Punct. Daca unii au un job de 2000 de euro si isi permit sa astepte o luna pana le pica un articol la 200 de lei, unii avem facturi de platit sau alte nevoi si este dreptul nostru sa scriem si pe 5 lei. Nu cred in varianta ca noi scadem preturile. Daca ele sunt mai bune, au mai mult trafic si se pricep mai bine la blogging, companiile cu bani multi vor continua sa le caute pe ele. Intre timp supravietuim si noi cum putem cu acestea colaborari mai mici.

    • Oana D.
    • 02/07/2016
    Răspunde

    O parte din cei care nu spun cat castiga din blog n-au interesul sa spuna asta, ca se tem, de fisc sau mai stiu eu de cine. Multi cer 50 de euro pe articol. De unde stiu? Tot de pe un grup. Si din faptul ca acum vreo 2-3 ani mi s-au oferit 150 de lei noi pt un paragraf (repet, un singur paragraf cu link!!!) inserat intr-o reteta pe culinarul meu, care nici macar nu a fost vreodata prea vizitat…! Inseamna ca un articol intreg era si mai scump, nu? 🙂

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      Normal ca da. Daca ai trafic consistent, pretul creste cat zice peste. Cat despre cei care au secrete, este alegerea lor. Macar sa nu mai vina sa bata obrazul altora ca cer putin, din moment ce nu sunt dispusi la un dialog din care sa ne prindem cu totii care ar fi pretul corect.

  6. Răspunde

    Eu m-am băgat. Foarte drăguț din partea ta să anunți. Am salvat și campaniile. Ne vedem acolo.

    1. Multumesc pentru „aderare”. Promit sa pun acolo de fiecare data cand reusesc sa obtin o sponsorizare sau o colaborare.

  7. Răspunde

    Nu mai există grupul să înțeleg?

    1. exista, dar l-a, facut secret. Voi modifica si in articol.

  8. Răspunde

    Ma poti adauga si pe mine in grup? Multumesc anticipat :* https://www.facebook.com/maria2304

  9. Răspunde

    Buna,

    Vreau si eu in grup. Mai e valabil? Daca da http://www.facebook.com/MonikMnkM

    1. Te-am adaugat.

  10. Buna, Cris!

    Si eu sunt interesata sa ader acestui grup.

    Multumesc!

  11. Sunt acolo, pe felie 😀
    Promit sa aduc si eu contributia cand aflu ceva.

      • Cristina Dragomir
      • 19/10/2019
      Răspunde

      vrem mai mult decat sa aflam. Colaborarile am ajuns la concluzia ca mai bine ni le cautam singuri. Vreau sa crestem putin grupul pentru schimburile zilnice.

  12. Răspunde

    Buna! Nu mai este activ grupul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares