Meloterapie și cromoterapie – oriunde, oricând cu Evolio Xound Pro

Nu sunt nici cel mai nefericit om de pe pământ, dar nici în cealaltă extremă nu cad. Am zile și zile. Zile în care simt că pot face orice și zile în care nu sunt în stare de nimic. Sunt zile în care nici nu îmi vine să mă ridic din pat. Singurele lucruri care reușesc să mă mobilizeze pentru a face acest pas sunt cățelul meu și melodiile de pe canalul meu preferat de muzică.

Pentru unii muzica e prilej de relaxare. Pentru alții e motiv de zbânțuială. Pe unii îi ajută se concentreze. Pentru mine muzica e mai mult decât atâta. Este cea mai bună terapie. De câte ori mă simt singură și neputincioasă, de câte ori apare senzația de sufocare și de pericol iminent (pe care numai cei cu atacuri de panică o pot înțelege), playlist-ul meu îmi face bine. Pun muzica preferată, încep să fredonez (deși sunt un anti-talent total) și mă concentrez pe melodie, încercând să ignor alte stări sau gânduri. Treaba asta funcționează.

Nu știu cum, nu caut să îmi explic, îmi este suficient să știu că muzica a fost întotdeauna considerată o bună metodă de terapie și să văd că funcționează și în cazul meu. Nu mă interesează dacă, în timp ce fredonez și trăiesc acele acorduri, se produc schimbări reale la nivelul organismului sau totul este în sufletul și în mintea mea. Un singur lucru e clar și important pentru mine, acela că muzica îmi face bine.

De obicei ascult muzica pe TV sau pe laptop dar, atunci când stau în bucătărie (unde petrec destul de mult timp), afară, în grădină, sau ”joc” în deplasare, pe la soacră-mea pe la țară sau pe la bunici, nu prea am pe ce să ascult muzică. Net nu e nici colo nici colo, telefonul nu e foarte performant la capitolul audio, televizoarele stau toată ziua pe știri sau pe muzică populară. Acolo e cam problemă să îmi iau artiștii preferați cu mine. Prin urmare am studiat puțin piața pentru a găsi un sistem audio ieftin care să fie micuț, să poată încăpea în bagaj și să îmi ofere un sunet la o calitate decentă pentru a mă putea bucura de beneficiile terapiei cu muzică oricând și oriunde.

Am găsit un sistem smart, foarte fain și ca design și ca specificații, de la Evolio. De la ei are și prietena mea tabletă și e mulțumită. Adică n-are ce să meargă rău că îl cumpăr nou, are garanție 2 ani și mai și la reducere în perioada asta, la 209,90 lei, preț redus de la 299,90 lei. Ah, am uitat să vă spun cum se numește. Este vorba despre sistemul audio Evolio Xound Pro.evolio-xoundpro-sistem-audio-smart_4

Este foarte compact. Dimensiunile lui exacte sunt 260 x 156 x 99 mm, adică fix cât vechiul meu aparat de radio de care nu se încurca pe nimeni pe frigider. Dacă tot am pomenit de radio, trebuie menționat că Evolio Xound Pro poate fi folosit și ca aparat de radio, are și ceas, calendar și alarmă (afișaj cu LED).

Normal că, în primă fază, m-a atras prețul. Apoi l-am întrebat pe soțul meu ce părere are despre gadget. Mi-a spus că două boxe de câte 6W sunt suficiente pentru ce am eu nevoie. Nu vreau să bubuie casa. Dacă aș vrea așa, aș asculta muzică în boxele din sufragerie. Eu am nevoie de un sistem care să redea sunetul clar și să poată acoperi zgomotul făcut de un mixer sau de hota din bucătărie și să îl pot lua după mine oriunde.

Cum poți asculta muzică pe acest sistem? Cea mai la îndemână modalitate este să treci pe funcție radio dar pe mine nu mă mulțumește varianta asta pentru că nu prea ascult muzica difuzată de posturile de la noi. Eu prefer să îmi fac un playlist și să ascult exclusiv ce îmi place mie, fără publicitate sau melodii tăiate. Pentru asta pot să pun muzica preferată pe un stick pe care îl introduc în portul USB al sistemului, pot să fac același lucru cu un card (aparatul citețte carduri microSD, sau pot să conectez sistemul Evolio cu telefonul sau tableta, prin bluetooth, și să ascult muzica din galeria de pe dispozitivul respectiv. Are și port audio universal (Audio Jack) care permite conectarea dispozitivelor care nu au tehnologie bluetooth, de genul MP3 sau MP4 Player-erelor. evolio-xoundpro-sistem-audio-smart_2

Am continuat cercetările pe net și am aflat că Boxele Evolio Xound redau un sunet de înaltă fidelitate, de la cele mai joase frecvente pana la cele mai înalte note, grație tehnologiei XoundBoost. Asta m-a convins că aparatul își merită banii.

Deși nu-l iau să-l țin de bibelou, n-aveam cum să nu remarc design-ul modern al lui Evolio Xound Pro. Pe lângă forma foarte faină și culoarea neagră, ușor de integrat în orice ”peisaj”, mi-a atras atenția și touchpanel-ul colorat, iluminat din interior cu led-uri. Practic, dintr-o singură atingere, poți schimba lumina de ambianță după bunul tău plac. Asta înseamnă deja o doua terapie, cea cu culori. cromoterapie si meloterapie

În concluzie, sistemul audio Evolio Xound este unul cu un design atrăgător compact, smart (înglobând tehnologii moderne), cu un grad de conectivitate ridicat, la un preț corect. El tratează singurătatea, tristețea, supărarea sau durerile prin două metode total lipsite de efecte adverse: meloterapia și cromoterapia și îl poți lua cu tine oriunde. Mie îmi place. Tu ce zici de el?

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Si mie mi-ar trebui un astfel de produs. Cristina, ai dreptate, muzica vindeca multe „rani” sufletesti si te incarca cu energie pozitiva. Un articol foarte bine documentat, mi-a facut placere sa-l citesc.

    • Daniela Dodoi
    • 21/06/2016
    Răspunde

    E foarte fain,te insoteste oriunde,functii multiple su nu e foarte scump.

    • ghelbere elena
    • 21/06/2016
    Răspunde

    Si pe mine muzica ma relaxeaza cu exceptia unor melodii pe care evit sa le ascult(imi dau o stare de melancolie de ma apuca plansul). Norocul meu este ca sunt vechi si nu se mai dau decat foarte rar la radio.

  2. Răspunde

    E super șmecheria asta de la Evolio.Mă bate gândul să-mi procur și eu unul,pentru că muzica mă liniștește și mă bine dispune.

    • Lamiita P
    • 21/06/2016
    Răspunde

    Ma deranjeaza foarte tare sonorizarea proasta pana intr-acolo incat sa renunt. Acest sistem pare o adevarata bijuterie.

    • Nicu
    • 22/06/2016
    Răspunde

    E super fain sistemul! Are suport pentru card, ţine şi bateria, are şi putere, ce mai…..bună pentru oricine.
    Măi Cris, zic şi eu un lucru, de care sper să nu te superi. Cred că ai văzut că titlurile şi ccomentariile nu se mai afişează cu spaţii între cuvinte. Nu se poate face nimic? E aşa de greu să pot citi…..
    Să nu fie cu supărare….

  3. Răspunde

    E foarte smecher design-ul sistemului de la Evolio. Imi place mult ca pot utiliza la el atat card de memorie, cat si stick USB. Cristina, ma cam corupi la cheltuiala :))
    Eu n-am inca un sistem audio. S-a stricat de vreo doi ani cel vechi si l-am aruncat. Nu stiu de ce n-am achizitionat altul (inca), pentru ca ascult muzica destul de des. Deci asta de la Evolio e chiar foarte smecher!

    • Cristina
    • 22/06/2016
    Răspunde

    Suna bine, la propriu. Muzica ma relaxeaza si este o mica bucurie. Ma bucur ca merge si pe stick si pe card reader.
    E in pas cu tehnologia 🙂

    • Barbalata Mirela
    • 22/06/2016
    Răspunde

    Nu am un astfel de sistem dar intr-adevar, muzica te relaxeaza. Cel putin pe mine. Am momente cand imi place sa ascult una instrumentala, alta clasica etc fara preferinte anume 🙂

    • stoica claudia
    • 22/06/2016
    Răspunde

    foarte fain ,mi-ar placea si mie ,si mie imi place muzica ma relaxeaza mai ales cand sunt tare nervoasa ,ma calmeaza

    • Rox
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Noi am investit mai mult in casetofonul de masina. Ne plac plimbarile lungi si timpul zboara cand asculti playlist-ul preferat.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares