Mă declar frigocentristă convinsă. Adică frigiderul este centrul universului meu

Azi am inventat un cuvânt. Nu știu dacă am dreptul sau nu dar am simțit nevoia să îl zămislesc. N-am găsit altul mai potrivit pentru a mă descrie prin prisma relației mele cu frigiderul. N-aveți decât să mă judecați. Nu e vina mea că sunteți invidioși pentru că nu aveți și voi o relație la fel de apropiată cu frigiderul.

Între mine și el n-a fost dragoste la prima vedere. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, în copilărie chiar îl uram pentru că îmi era frică de el. Din sufragerie, de unde dormeam eu, îl auzeam trosnind și uruind, atunci când declanșa (trăgea din greu căci depășise vârsta de 15 ani) și îmi imaginam că o creatură grozavă ar putea să apară oricând, din spatele frigiderului, și să mă ducă undeva. Nici eu nu știam unde dar îmi era al naibii de frică de acel undeva.

Am învățat să iubesc frigiderul, în timpul unei vacanțe de vară, petrecute la țară, pe când aveam vreo 10 ani. Așa suntem noi oamenii, apreciem lucrurile cu adevărat abia atunci când le simțim lipsa. Nemernicul ala de Fram s-a găsit să se strice tocmai atunci, pe perioada verii. Din pricina lui, toată tinda era plină cu ligheane cu apă în care bunica încerca să păstreze, la o temperatură acceptabilă, anumite alimente, schimbând mereu apa cu una rece, proaspăt scoasă din puț. Într-un lighean o oală cu lapte dulce, în altul oala cu lapte prins, într-unul mai mic o oală cu ciorbă.

Nu doresc nimănui să fie nevoit să mănânce un pepene răcit doar într-o găleată cu apă. Asta ca să nu mai zic că am dat la manivelă, în două săptămâni, cât pentru trei ani. Ați ghicit, eu eram furnizorul de apă rece, extrasă din puțul adânc de abia vedeai oglinda apei. După două săptămâni și-a făcut apariția și omul care repara frigidere. A tras concluzia ca Fram nu mai putea fi resuscitat. Inima lui se oprise pentru totdeauna. Bunica a plâns. Pe vremea aia frigiderele erau scumpe și nu aveau nici 6 ani garanție, cum au frigiderele Liebherr de aici. Cu chiu cu vai, cu banii de la saltea, completați de un împrumut de la sora lui tataie, un nou frigider a apărut în tinda mare.

frigiderulAcela a fost primul moment în care am conștientizat câteva din avantajele deținerii unui frigider. De atunci nu m-am mai temut niciodată de bâzâitul produs de frigidere. Astăzi mă declar dependentă de frigider. Sunt frigocentristă pentru că toată ziua mă învârtesc în jurul frigiderului. Știu că asta se vede pe mine dar îmi asum. Nu sunt genul care se îngrașă de la apă. Eu mă îngraș din prea multă dragoste pentru frigider.

Frigiderul îmi păstrează rece laptele pentru cafea și fructele sau brânzeturile pentru micul dejun. Tot la el revin pentru a scoate ingredientele din care trebuie să gătesc. Tot el se ocupă să păstreze mâncarea de pe o zi pe alta. În el găsim mereu apă rece, fructe, bere (cam ce ține omul prin frigider). Cum suntem o familie de mâncăi, e clar că frigiderul n-are liniște cât e ziua de lungă. Ba mama bagă niște legume și scoate salata, ba soțul scoate vinul și bagă berea, ba eu… îmi fac de treabă prin rafturile lui. Chiar ar fi interesant să se pună contor pe frigidere ca să putem vedea cât de ”accesate” sunt în cursul unei zile. Al meu sigur ar fi campion mondial. Când trec pe hol, parcă mă cheamă, zău așa. Știu că n-am pus nimic nou acolo, dar simt nevoia să verific.

magneti frigiderFrigiderul e cel mai strașnic suport de magneți. Am o colecție impresionantă de magneți și este în continuă expansiune. Am pornit de la un singur magnet, cu o gărgăriță, și am ajuns acum la peste 60 de bucăți, de diferite forme, mărimi sau culori. Nicăieri nu ar arăta așa bine. Practic, am o expoziție în bucătărie.

Sus, pe frigider, stă aparatul meu de radio. Eu fără el nu fac nimic în bucătărie. Am nevoie de muzică aproape la fel de mult ca de frigider. Am încercat și alte locații mai ușor accesibile când vine vorba de pornit și oprit aparatul de radio. L-am dus înapoi pe frigider pentru că, de acolo, de la înălțimea turnului meu frigorific, am cea mai bună calitate a sunetului.

Frigiderul ne ajută chiar să și comunicăm. În multe familii apar certuri pentru că bărbații uită să facă anumite lucruri (să pună vasele în chiuvetă, să ducă gunoiul, să cumpere pâine, etc). Postit-urile cu remindere  sunt o soluție. Unii le ratează și pe acelea sau se fac că nu le văd. Soțul meu n-are șanse să scape. Sunt prinse bine în magneți pe ușa frigiderului. Dimineața știu sigur că merge acolo ca să-ți ia pachetul și, la întoarcere, îl vizitează ca să își ridice o doză rece de bere.

Frigiderul ne ajută să facem economie. Mâncarea nu se mai aruncă de pe o zi pe alta și chiar poți cumpăra diverse alimente la oferă, la preț redus, în cantitate mai mare, pentru că ai unde să le păstrezi în stare bună.

Poate că acum o să înțelegeți mai bine ce relație frumoasă am eu cu frigiderul. Păi, fără el, ar fi plictiseală totală. Probabil că aș fi slabă și n-are mai avea lumea de cine face mișto, n-aș avea unde îmi expune magneții, ar trebui să îmi pun radioul direct sus pe dulap, unde nu ajung decât urcându-mă pe scaun, și m-aș certa și mai des cu jumătatea mea. Mie mi-e clar că nu pot trăi fără acest aparat electrocasnic.

De zece ani, de când m-am mutat cu soțul meu, am schimbat trei frigidere. Pe primele două pentru că erau prea mici și consumau mult și pe al treilea pentru că a murit la datorie. De fiecare dată despărțirea de frigider a fost dureroasă. Și nu vorbesc despre pierderea materială, ci despre sentimentul pierderii unui prieten care ți-a întins întotdeauna o înghețată atunci când te-a văzut tristă. Și asta e parte din a fi frigocentrist, să te atașezi de rafturile și compartimentele unui frigider, să suferi alături de el când nu i se mai aprinde beculețul.

La ce fire sufletistă sunt eu,când vine vorba de frigidere, mi-ar prinde bine unul cu o perioadă de garanție cât mai mare ca să fiu sigură că investesc sentimente în ceva durabil. E clar că garanția extinsă înseamnă viață mai lungă, nu? Că doar nu acordă un producător garanție de 5-6 ani unui produs în care nu are încredere că poate „trăi” atâta?! Ca recomandare, pentru restul celor ca mine, dependenți de frigider și dedicați lui, până pe 31 august 2016, produsele Liebherr cumpărate primesc garanție 6 ani, în loc de 4 ani garanție standard. Ca să nu ziceți că n-ați știut! Aveți detalii pe www.liebherr-electrocasnice.ro.banner_site

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Nici nu concep viata fara frigider sau congelator. Unde mi-as tine mancarea ca sa nu se strice, sau unde mi-as pune fructele si legumele pentru iarna.

    • Lamiita P
    • 29/06/2016
    Răspunde

    M-ai facut sa rad referitor la relatia ta cu frigiderul. Aveam o colega care statea la etajul 4 iar pe vreme aia nu erau aparate de aer conditionat, nici ventilatoare nu imi prea amintesc. Ea, cand simtea ca nu mai poate, deschidea usa de la frigider si se aseza in fund in fata lui. Bineinteles ca l-a stricat pana la urma.

    • Gabryelle's Blog
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Nu am mai auzit pana acum de firma Liebherr. Mersi de info. 😀

    • dumittrescu raluca
    • 29/06/2016
    Răspunde

    MIE MI-AR PLACE O COMBINE FRIGORIFICA ,IMI PLACE SPATIUL OFERIT ,FAPTUL CA POTI SA TE APROVIZIONEZI CEL PUTIN PENTRU MINE CU LEGUME PENTRU IARNA,ESTE MAI ECONOMIC ,GARANTIE NU STIU DACA DIFERA IN FUNCTIE DE PRETUL APARATULUI DAR AF FI BUN SA AIBA O GARANTIE CAT MAI MARE SI UN ASPECT PLACUT

    • Cristina
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Eu nu-mi inchipui viata fara frigider! Mai ales vara! Dar oricum, daca deschizi niste produse trebuie consumate repede daca le pui in frigider, altfel poti sa le arunci direct.

  1. Răspunde

    Frigiderul meu este exhibitionist si in majoritatea timpului practica nudismul :)))) De obicei, imi duc mancarea la munca, asa ca nu sta prea mult in frigiderul propriu. Cand mai vin prieteni in vizita, intreb din start daca vor sa manance, ca altfel nu am nimic de mancare 😀

    • Daniela Dodoi
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Fără el nimic nu ar mai fi la fel,el ne păstrează alimentele,apa rece si alimentele congelate.Am avut si eu un frigider pe timpuri pe nume Fram si consuma….

    • Rox
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Nici eu nu mi-as putea vedea viata, dar mai ales vara, fara frigider. Sotul meu este dependent de cuburile de gheata, iar eu nu consider o gustare mai buna si racoroasa decat o felie de pepene proaspat scoasa din frigider.

    • Barbalata Mirela
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Nici nu vreau sa ma gandesc la a nu avea un frigider. Ok, nu sunt o „iubitoare” a acestui produs dar ii recunosc beneficiile. Sotul meu ar fi innebunit daca nu ar avea gheata la congelator, pe caldurile astea mari 🙂
    Legat de garantie….in ziua de azi toate articolele sunt facute sa reziste cat mai putin 😀

  2. Dupa ce am citit ce ai scris, incep sa cred ca si eu sunt frigocentrista. Facem un club, ceva? 😀

    • stoica claudia
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Multumim pentru informatii,asa e daca nai un frigider in casa esti un om mort

    • Nicu
    • 01/07/2016
    Răspunde

    Că multe amintiri mai am cu nea Fram. Nu ştiu dacă am reuşi să supravieţuim fără frigider. Nimic nu ar mai fi bun: nici alimentele, nici fructe, de bere şi vin nici nu mai vorbim, nu am reuşim să mâncăm alimente gustoase.

      • cristina
      • 03/07/2016
      Răspunde

      sa stii ca la mine la tara inca mai sunt oameni care traiesc fara frigider, ba chiar si fara curent electric…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares