Ce se poartă în această vară în materie de unghii?

Mâinile noastre sunt una dintre cărțile noastre de vizită. Este mare lucru să afișăm mereu mâini îngrijite cu o manichiură impecabilă. Mâinile trebuie să fie curate, unghiile curate și ele, nici prea scurte nici prea lungi și oja să fie adaptată ocaziei neapărat. Nu poți merge cu unghii mov cu floricele la job, nu? Chiar dacă anumite culori sau modele de manichiură nu își au locul în anumite situații, n-ar fi rău să vă notați care sunt tendințele în materie de manichiură pentru vara lui 2016, mai ales dacă sunteți la fel ca mine și preferați să vă îngrijiți unghiuțele acasă.

Lungimea unghiilor

unghii scurteLa capitolul lungime anul acesta se poartă unghiile scurte. Mare avantaj pentru mine pentru că eu nu suport unghiile lungi. Scurt nu înseamnă fără unghie. Scurt înseamnă că unghia are undeva pe la maximum jumătate de centimetru lungime.

Forma unghiilor

Din tot ce am studiat în ultima vreme, mi-e clar că anul acesta forma preferată pentru unghii este cea rotundă. Aici îmi este greu să mă adaptez pentru că mie mi se potrivește mai bine o unghie pătrată. Voi miza, totuși pe margini cât mai rotunjite cu putință. Un lucru mă bucură: faptul că nu mai sunt la moda unghiuțele acelea foarte lungi și super ascuțite. Unele prea exagerau și păreau a avea unghii de vrăjitoare!

French reinterpretat și ombre

manichiura french reinterpretataManichiura french o știe toată lumea. French-ul lui 2016 schimbă însă culorile. Nu mai avem de-a face cu acel vârf alb al unghiei, ci mizăm pe unul în culori vii. O chestie destul de ciudată, dacă mă întrebați pe mine, să vezi o unghie cu aspect natural și la vârful ei să explodeze pur și simplu o bombă portocalie sau albastră. Totuși asta se poartă!

Termenul de ombre vă este și el, cu siguranță, cunoscut. Până acum am auzit de el în materie de styling pentru păr, reprezentând tehnica de vopsirea a părului prin deschidere voită a nuanței părului către vârfuri. În manichiură lucrurile sunt puțin pe dos, optându-se pentru culoare către vârf și pierderea culorii pe măsură ce ne apropiem de baza unghiei.

manichiura ombre auriu metalic negruNude sau culori închise

La capitolul culori de lacuri de unghii, preferate sunt nuanțele nude (acestea nu prea se demodează) sau culorile închise, așa cum este verdele, albastrul, violetul sau negrul. Sigur că ne obligă nimeni să le purtăm. Clasica ojă roșie nu va deranja pe nimeni. La acestea se adaugă accentele metalice în nuanțe aurii sau cupru. Unghiile pe care se aplică o astfel de ojă metalică devin adevărate bijuterii, așa că aveți mare grijă ce alte accesorii folosiți!

Modele geometrice

manichiura model geometricAlt motiv de bucurie pentru mine este acela că dispar din peisaj modelele (fie ele pictate sau aplicate) cu floricele sau fluturași. Modelele lui 2016 sunt mai degrabă geometrice. Avem manichiuri cu cerculețe, bulinuțe, linii verticale, orizontale, unghiuri, etc.

Pentru mine este clar: mai reduc din lungimea unghiilor, rotunjesc la maximum marginile, rămân la nuanțele mele nude (pe care le ador) și, eventual, trasez câteva linii sau cerculețe și gata. Nimic complicat.

Faptul că vorbim despre tendințe nu înseamnă că trebuie să ni le impunem ca atare! Eu nu m-as vedea niciodată cu unghii negre, albastre sau aurii (ca și cum ar fi placate cu aur). Mai degrabă încercăm să ne informăm despre ce se poartă și să adoptăm sau adaptăm tendințele în funcție de stilul nostru.

Ție care dintre tendințele lui 2016 îți plac sau, mai bine zis, ți se potrivesc?

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 08/06/2016
    Răspunde

    Nu am avut niciodata unghiile foarte mari si am preferat marginile rotunjite. Nu-mi plac nici brizbrizurile pe unghii, ca atare am preferat sa am o singura culoare sau varietati ale aceleasi nuante pe unghii diferite.

    • Anda Florentina
    • 08/06/2016
    Răspunde

    Eu am aplicat mereu pe unghi nuanta care îmi place,nu am tinut cont de tendințe

    • Tatiana Sorina
    • 08/06/2016
    Răspunde

    Mie imi plac nuantele nude si cu format rotund.Nu imi plac sub nici o forma cum sunt acum ascutite si lungi precum mama Zgeura. :)) Sunt zeci de modele si nuante,care de care mai frumoase,nici nu stii pe care sa alegi.

  1. Răspunde

    Eu prefer unghiile medii asa cum ai zis si tu cu jumătate de centimetru mai lungă peste deget.Iar la culori ,le prefer pe cele clasice,in funcție de îmbrăcăminte si de ocazie.Pentru ca nu folosesc des,se zice ca lacul aplicat mereu,îngălbenește unghia.Oare asa e?

    • Aida Dolce
    • 08/06/2016
    Răspunde

    E ca si in moda:se poarta ce iti place,ce iti sta bine si ce te pune in valoare.Eu le port scurte,patrate si french..deci in afara tendintelor 😉

    • nicolae claudia
    • 08/06/2016
    Răspunde

    mie imi plac unghiile rotunde si nu prea am tinut cont niciodata de nuante sau tendinte. dar intotdeauna am grija sa arate impecabil unghiile

    • Daniela Dodoi
    • 08/06/2016
    Răspunde

    Îmi plac unghiile”de moda veche”simple,potrivite si culori ce nu-si pierd frumusetea niciodată.

    • dumitrescu elena
    • 08/06/2016
    Răspunde

    nu am avut niciodata unghii mari desi mi/ar fi placut ,iar unghiile pue ma cam atrage ca idee dar inca nu am pus in practica ,ar urma dar mi/e cam tema sa nu stric si unghiile mele,dar imi place cele rotunjite ,ingrijite si culori neutre

    • Barbalata Mirela
    • 08/06/2016
    Răspunde

    Nu imi plac unghiile foarte mari; de altfel la mine nici nu ar rezista: spalata vase, sters praf, lucrez la calculator 🙂 . Nici nu sunt pretentioasa in a-mi aranja unghiile. Daca am chef le dau cu oja, daca nu le las asa naturale sau le mai dau cu un lac. O regula de la care nu ma abat: iarna nu le dau cu oja, valabil atat pentru ungiile de la maini cat si pentru cele de la picioare. Nu stiu de ce dar am „hachita” de a le lasa sa respire

    • stoica claudia
    • 09/06/2016
    Răspunde

    Si mie imi plac unghiile medii ,nici prea mari dar nici scurte de tot si imi fac si eu unghile dupa imbracamintea pe care o port sa se asorteze

  2. Răspunde

    La jumatate de centrimetru lungime ma grabesc sa le scurtez ca incep sa ma zgarii singura =)) Precum culori, acum sunt setata pe nuante pastel si nude, dar si ceva accente aurii.

    • Rox
    • 09/06/2016
    Răspunde

    Eu sunt fana formei patrate a unghiilor, dar ma pot adapta…Ma bucur ca se poarta cele scurte(de cand am bebe, imi tai unghiile constant). In ceea ce priveste modelele si culorile, mi-as dori sa le port pe toate pe unghii, cel putin o data. 🙂

  3. Răspunde

    De obicei e la moda ce imi place mie. Eu dupa 5 ani m-am ales cu o alergie urata la gelul de unghii. Si cat de mult imi placeau, dar sanatatea e pe primul loc… apoi sa revin la oja clasica ce sare dupa 3 vase spalate, a fost destul de greu. Dar m-am obisnuit!

  4. Răspunde

    După ce am născut nu mi-am mai revenit cu unghiile. Se exfoliaza in permanenta si oricât de multe tratamente folosesc nu reușesc sa le aduc pe linia de plutire.

  5. Răspunde

    Eu am inceput sa le tin cat mai scurte. Nu mai am asa timp de ele, cum as vrea. xoxo

  6. Si eu ma bucur ca se renunta la modele cu fluturasi si floricele. Nu am nimic cu ele, dar nu se potrivesc tuturor categoriilor de varsta. Oricum eu prefer varianta nude, sau putina oja cu sclipici si gata.

  7. Ai vazut pe blog ce unghii am, nu? Nu prea sunt in grafic, se pare 🙂

    • Lamiita P
    • 14/06/2016
    Răspunde

    Decat sa atrag atentia printr-o catastrofa doar pentru a fi in trend, mai bine raman anonima fara sa ma simt jenata. Asta e valabil in orice domeniu. Chiar daca m-ar lua si Iulia Albu la puricat, important e sa ma plac eu, nu ea. Daca vorbim despre unghii, consider ca trebuie sa tinem cont de forma si culoarea mainii si a unghiilor. Eu prefer unghiile mai lungi, putin rotunjite iar ca nuante prefer rosu, roz intens, sa nu fie sidefate si cele nude ( desi cateodata parca am impresia ca am maini de mort) 😀 Imi place cand vad o manichiura bine facuta in nuante de albastru, verde, bla, bla ….. dar nu eu.

      • cristina
      • 16/06/2016
      Răspunde

      Cu ocazia asta te provoc sa scrii si pe blog despre ce iti place tie in materie de unghii. Nu de alta dar m-ai suparat rau ca ai mentionat-o pe Iulia Albu la mine pe blog si meriti pedepsita :))

    • Mara
    • 15/06/2016
    Răspunde

    Am avut unghiile duble pana am nascut, cand doctorita pediatra mi le-a taiat pur si simplu bombanindu-ma interminabil ca nu inteleg ca-mi pot rani puiul cu asemenea unghii…Am plans dupa ele dar i-am dat dreptate! M-am obisnuit sa le tai scurt si asa le am si acum. Le ingrijesc permanent dar rar le acopar cu lac sau oja, fara sa tin seama de tendinte. Asta nu inseamna ca nu-mi plac tendintele din ultima perioada – chiar admir unele combinatii dar nu pe unghiutele mele 😀

      • cristina
      • 16/06/2016
      Răspunde

      sa vezi tendinte la mine ca am oja cojita de 2 zile si nu apuc sa mai sterg unghiile. Norocul meu ca nu am plecat pe nicaieri in astea 2 zile.

  8. Răspunde

    Eu chiar am trecut la unghii scurte de cateva luni. Am avut gel multa vreme, iar acum fac o pauza, folosind doar oja clasica. Chiar diaca imi cam sare de pe unghii dupa 2 zile, macar refacerea dureaza doar cateva minute 😀

      • cristina
      • 29/06/2016
      Răspunde

      si asta e un avantaj dar eu nu mi le fac cu gel pentru ca mi-e teama sa nu imi strice unghiile

    • Cristina
    • 16/06/2016
    Răspunde

    Imi plac alegerile tale, in special primele doua. Imi plac si lungimile si culorile.

      • cristina
      • 29/06/2016
      Răspunde

      eu le tin mai mereu date cu lac transparent, cred ca de lene!

    • Hacman Mariana
    • 20/06/2016
    Răspunde

    De obicei imi tai unghiile scurt si folosesc un lac transparent…din cand in cand imi mai pun si cu gel ..mi-as dori sa am o manichiura mai mare,dar am unghile foarte subtiri si se rup foarte repede…foarte frumos articolul,super prezentare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares