Câteva lucruri despre viaţa mea (leapşă)

noi doi cuplu

Nu răspund foarte des la astfel de provocări dar asta mi-a plăcut. Nu știu cât de interesant va fi pentru voi să aflați anumite lucruri despre mine, dar mie mi-au plăcut întrebările. Am preluat și eu leapșa de la Mihaela și vă invit și pe voi, în măsura în care aveți timp, să răspundeți  la 1-2 sau toate întrebările, pentru a vă putea cunoaște și eu puțin mai bine.

1. Ce nu vă lipsește din frigider niciodată?

Până acum câteva luni nu-mi lipseau din frigider mezelurile. Recunosc că le consumam și eu, dar mai ales soțul meu. Sunt mândră de mine că am reușit să îl conving să nu le mai cumpere. Acum vei găsi mereu în frigiderul meu brânză telemea (preferata mea), roșii, legume congelate, ouă, carne de pui sau carne slaba de porc și… înghețată. Trebuie să recunosc că asta nu lipsește. De ciocolată m-am lăsat dar de înghețată nu pot.

2. Ce considerați sănătos din ce ați menționat la punctul 1?

Legumele congelate sunt sănătoase, zic eu, dar parcă mai sănătoase sunt brânza și roșiile. Despre roșii nu știu cât de ”stropite” or fi. Le cumpăr de la piața; încerc să găsesc câte o bătrânică ce îmi inspiră mai multă încredere, dar niciodată nu ești sigur de nimic. Brânza, în schimb, este din sursă sigură, de la o rudă de la țară.

bottegaverde.ro

3. Care vă sunt cosmeticele/parfumurile preferate?

Nu sunt foarte mare consumatoare de cosmetice dar din cele pe care le-am încercat până acum, pot enumera așa: Garnier Pure Active 3 în 1, apa micelară Nivea sau Bioderma, apa termală spray de la Avene. Ca deodorante, le detest pe cele sub formă de gel, preferându-le pe cele solide de tipul Lady Speed Stick. În ceea ce privește parfumurile, am fost și am rămas fan al accesibilului Pur Blanca (cel cu capac alb) și mai nou m-am îndrăgostit de Pulse by Beyonce.

4. Cine face în casa voastră cea mai multă curățenie și cine nu o păstrează?

Eu fac cel mai de curățenie dar nu mă pot plânge că nu mă ajută și soțul când are timp. Măcar cu atâta să mă ajute dacă, de păstrat, nu știe să păstreze. Da, el și domnul Piki sunt cei mai mari producători de mizerie în casă. Fiecare împrăștie ce iubește mai multe: unul jucării și batoane și al doilea tot felul de scule, chei, șuruburi, etc. Când îmi vine să îi bat cel mai tare? Când se joacă în casă. Cel mai mult urăsc să spăl vase dar aici am ajutor de nădejde,  pe mama. Rar mă lasă pe mine să mă ocup de ele.

5. Ce urâți să faceți într-o zi de sâmbătă?

Să fac curat. Nu suport să mă trezesc sâmbăta dimineață cu gândul că voi sacrifica jumătate de zi pentru curățenie. Tocmai de aceea am mutat ziua de curățenie vinerea. Cum nu am un job și sunt casnică, pot face asta vinerea pentru ca, în weekend, să pot sta liniștită și să petrec mai mult timp cu soțul meu care, în cursul săptămânii, vine destul de târziu de la muncă.

6. Ce vă face fericiți în viața de zi cu zi?

Prezența soțului meu. Nimic nu mă face mai fericită decât o zi petrecută împreună cu el. Cele mai faine momente sunt cele în care punem un film și mă ține în brațe. Evident că fericirea nu ține mult pentru că apare cățelul care este teribil de gelos și nu suportă să vadă că „tati” mângâie pe altcineva.

7. Ce fel de oameni preferați să aveți lângă voi?

Mă simt foarte bine în compania oamenilor simpli, modești și cu simțul umorului. Îmi plac oamenii inteligenți dar nu cei care fac pe inteligenții. Nu vreau să mă dau superioară într-o conversație și nu suport ca cineva să îmi vorbească de sus. Prefer relațiile de la egal la egal. De ce vreau oameni veseli? Pentru că probleme am și eu destule dar nu mă plâng toată ziua de ele, ci încerc să fac haz de necaz și să merg mai departe. Persoanele care nu fac altceva decât să își plângă de milă mă deprimă teribil și îmi dau o stare de nervi.

8. Care este primul lucru pe care îl faceți când vă treziți dimineața?

Mă uit la ceas. Sunt tot timpul presată de timp. Pentru că la mine în curte este mereu gălăgie, nu mă pot concentra să scriu ziua și stau mai mult noaptea pe blog. Ajung să mă culc pe la 3 dimineața așa că mă trezesc pe la 10-11 ziua, uneori chiar mai târziu.

9. Cât de mult timp v-ați dori să aveți disponibil pentru voi?

Tot timpul din lume! N-am cum să mă plictisesc pentru că sunt o fire destul de curioasă. Dacă aș avea timp mi-ar plăcea să citesc mai mult, să mă relaxez cosând ceva, cum făceam pe vremuri, să compun o poezie (nu am mai făcut nici asta de mult).

10. Care sunt principiile voastre pentru o viață mai faină?

Ar fi mai multe dar cred că cel mai important este cel care spune „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!”. Nu-i pun niciodată pe alții în situații în care știu că nu mi-ar plăcea să fiu pusă și mă aștept ca ei să facă același lucru.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 13/06/2016
    Răspunde

    FOARTE FRUMOS IMI PLACE ,AM MAI AFLAT SI NOI CATE CEVA DESPRE TINE !!!

    • Daniela Dodoi
    • 13/06/2016
    Răspunde

    Frumos spus…te-ai destăinuit,te cunosc mai bine acum chiar daca nu fizic,face to face, îmi place ceea ce faci ,apreciez munca ta si viata frumoasa pe care o duci.Iti doresc numai bine.Te pup.

      • cristina
      • 14/06/2016
      Răspunde

      Viata mea nu e frumoasa, din contra e plictisitoare si mi-as dori-o mai aventuroasa 😀 Te pup si eu iti doresc tot binele din lume.

    • Nicolae Claudia
    • 13/06/2016
    Răspunde

    Interesanta provocare. Mi-a facut placere sa aflu mai multe despre tine. Estibo tipa tare faina. 🙂

      • cristina
      • 14/06/2016
      Răspunde

      Sarutmana!

  1. Răspunde

    Si uite asa te cunoastem si noi un pic mai bine.? Interesantă această leapșă,dar puteau fi mai multe întrebări.?

      • cristina
      • 14/06/2016
      Răspunde

      deja am scris un articol destul de lung 😀

    • Barbalata Mirela
    • 13/06/2016
    Răspunde

    Super 🙂
    La intrebarea nr 1: oua, lactate, legume, fructe, ciocolata neagra 🙂
    La intrebarea nr.2: lactatele pentru ca sunt abonata la o persoana care are o mica ferma 🙂
    La intrebarea nr 3: Laptele demachiant Avene si apa termala Avene, parfumurile de la Yves Rocher 🙂
    La intrebarea nr 4: eu fac curatenie cel mai mult si sotul cea mai mare dezordine (asta cred eu…hihihih ) 🙂 ; dar ma ajuta uneori si el la curatenie iar atunci cand are chef o face fara sa ii spun eu : …..mie imi place sa spal vase dar sotul uraste 🙂
    La intrebarea nr 5: sa fac curatenie pentru ca eu lucrez si ajung in jur de 3 acasa si numai chef de curatenie nu am 🙂
    La intrebarea nr.6: sotul meu, zambetul lui, mangaierile si imbratisarile, o carte citita, o melodie frumoasa, etc
    La intrebarea nr.7: oameni cu bun simt, realisti, cu simtul umorului, modesti (nu aceia cu nasul pe sus)
    La intrebarea nr.8: primul il privesc pe sotul meu daca doarme sau ii dau un pupic pe nasuc daca este treaz si el, apoi fac cafea (sunt moarta fara ea)
    La intrebarea nr.9: tot timpul 🙂 niciodata nu am timp, parca zboara
    La intrebarea nr.10: „niciodata sa nu spui niciodata”, „ce tie nu iti place altuia nu ii face” ” vrei respect, invata sa respecti”

      • cristina
      • 14/06/2016
      Răspunde

      Observ ca ne asemanam foarte mult si asta ma bucura! Esti o fire sentimentala, dornica de aventuri printre paginile cartilor, harnicuta si vesnic indragostita de jumatatea ei.

        • Barbalata Mirela
        • 14/06/2016
        Răspunde

        Asa este Cristina 🙂 . Eu si sotul suntem foarte uniti, ne iubim foarte mult si dupa 7 ani 🙂 .
        Am vazut ca ne asemanam pt ca ne plac oamenii cu simt al umorului, cu bun simt, etc

    • ghelbere elena
    • 13/06/2016
    Răspunde

    Esti cum mi te-am inchipuit, numai ca te vedeam angajata la stat. Cred ca noi doua am putea sta la povesti la infinit pentru ca ne asemanam. Sa ramai asa cum esti si sa nu te schimbi niciodata.

      • cristina
      • 14/06/2016
      Răspunde

      Multumesc, Elena 🙂 Nu stiu daca sa ma bucur sa nu ca nu sunt angajata la stat.

    • Tudor Alexandra Adriana
    • 13/06/2016
    Răspunde

    Ne bucurăm că am aflat mai multe și că vă putem cunoaște puțin mai bine, chiar și așa, dacă în viața reală e mai greu. Dar nu se știe niciodată. 😀 Și să răspund și eu la întrebări, în mare așa, zic:
    1) Nu îmi lipsesc din frigider telemeaua, ouăle, untul, câteva mezeluri de bază, carnea congelată (piept de pui, carne de porc și de vită) și câteva legume proaspete, dar și ciocolata ocupă un loc foarte important, doar al ei. :)))
    2) Telemeaua și legumele le consider cele mai sănătoase, sau cel mai puțin nesănătoase, pentru că nici pentru ele nu aș băga mâna în foc.
    3) Am multe preferate, dar cele mai cele ar fi: Apa micelară Nivea/ Bioderma Sensibio, crema CC cu zmeură de la Gerovital, parfumul Avon Luck for her.
    4) Eu și mama suntem cele mai „hărnicuțe”, iar restul ai casei sunt cei care nu prea o păstrează, sau care rar contribuie la ea. :))
    5) Urăsc să stau în casă printre oalele de mâncare sau făcând curat ore în șir, până și Duminica mi se pare o zi mai potrivită pentru asta, serios :))) Dar nu, sâmbăta e musai să petrecem cât mai mult timp afară, în aer liber.
    6) Familia mea și prietenii, dacă îi am pe ei, poate să pice și conexiunea de internet. (Am glumit cu Internetul :)))) )
    7) Prefer oamenii simpli, modești, amuzanți, în preajma cărora te simți bine și cu care ai în permanență ceva de vorbit. Nu îmi plac oamenii care vor să pară mai mult decât ceea ce sunt și care se plâng tot timpul de viața lor.
    8) Dacă e în cursul săptămânii și nu sunt în vacanță, mă uit la ceas ca nu cumva să fi întârziat la liceu, iar dacă e weekend, prima dată salut pe toată lumea de prânz, apoi îmi verific mesajele de pe Facebook și continui cu celelalte activități de oameni normali. :)))
    9) Aș vrea să am măcar 7-8 ore pe zi, doar pentru mine, în care să nu mă deranjeze nimeni. Da, știu că cer prea mult, dar cred că nu sunt singura care are impresia că sunt atât de multe lucruri pe care ar vrea să le facă, încât nici dacă ar avea o viață întreagă la dispoziție pentru ele nu s-ar plictisi.
    10) În primul rând să ne tratăm de la egal la egal, să nu ne dăm superiori fața de ceilalți, căci tot oameni suntem cu toții. Și de asemenea să existe mereu o limită pentru toate și bun simț totodată.

      • Tudor Alexandra Adriana
      • 13/06/2016
      Răspunde

      Acum observ că am scris un roman aici :))

      • cristina
      • 14/06/2016
      Răspunde

      Esti o tipa foarte vesela si deschisa si iti multumesc sa mi-ai povestit lucrurile astea despre tine. Eu n-as sta in bucatarie nici duminica dar, daca trebuie neaparat, vorba ta, parca mai bine duminica decat sambata 😀

  2. Răspunde

    Iti multumesc ca ai acceptat sa-mi raspunzi la intrebari si sunt foarte fericita ca am aflat cateva lucruri despre tine. Pe unele le banuaim, pentru ca din interactiunile noastre online mi-am dat seama ca esti o persoana faina, pozitiva, asa cum incerc si eu sa fiu!

      • cristina
      • 14/06/2016
      Răspunde

      Multumesc si eu pentru provocare, Miki! :*

    • dumitrescu elena
    • 13/06/2016
    Răspunde

    buna,si uite asa mai aflam si noi cate ceva despre tine,cam asa te vedeam daca pot spune si eu ,familia este importanta ,trebuie sa mai faci compromisuri ,si sotul sa mai faca si el cate ceva,nu?

    • Daniela
    • 13/06/2016
    Răspunde

    Si mie imi plac oamenii simpli, modesti, dar cam greu gasesti in ziua de azi. Toti sunt cu doua fete sau pe interese.

      • cristina
      • 14/06/2016
      Răspunde

      poate tocmai de aia nu prea am eu prieteni

        • Barbalata Mirela
        • 14/06/2016
        Răspunde

        Cristina sa nu fii suparata ca nu ai prieteni. Prietenia adevarata nu se masoara in cantitate ci in calitate 🙂 . Eu si sotul locuim in Bacau desi suntem din Galati (este militar asa ca….) si aici nu avem prieteni. Am incercat pe parcursul anilor dar am realizat ca mai bine noi doi si simple cunostinte. Nu se merita. Traim fiecare clipa alaturi de prietenii nostri dragi cand mergem acasa 🙂
        Asa ca stiu cum este sa nu ai prieteni 🙂

    • Lamiita P
    • 14/06/2016
    Răspunde

    In mare parte stiam aceste lucruri despre tine, mai putin ce nu iti lipseste din frigider, care e primul lucru pe care il faci cand te trezesti dimineata… Hai sa raspund si eu, asa scurt 😀
    1. Nu-mi lipseste branza, ouale si ceva legume si fructe. Spun „ceva” fiindca nu am o leguma sau fruct special, orice. Daca nu am branza, parca nu am nimic de mancare.
    2. Consider ca toate sunt sanatoase, atat cat se poate. Toate sunt cumparate din piata de la tarani dar ….
    3. Nu folosesc prea multe cosmetice. In general nu imi place sa fac experiente pe pielea mea. Ce citesc pe bloguri, hop sa cumpar si eu. Imi place gama Gerovital si produsele de la Charme d’Orient. Cat despre parfumuri ….. le ador, dar nu-mi permit sa cumpar cate si ce mi-as dori. Imi place Amarige de la Givenchy, fiindca e ultima achizitie.
    4. Eu sunt cea care fac curatenie in casa si mama e cea care gateste. Dezordinea tot eu o fac.
    5. Urasc sa plec sambata de acasa.
    6. Ma bucur cand vine cate o prietena in vizita si stam la taclale. Daca e prietena, inseamna ca suntem pe aceeasi lungime de unda si avem multe in comun.
    7. Imi place sa am oameni cu bun simt, veseli, cu simtul umorului fiindca sunt eu destul de anxioasa. Nu-mi plac oamenii ipocriti, laudarosi.
    8 pfff…. primul lucru, ma uit la ceas si apoi directia baie, Cu viteza luminii apoi ma indrept spre ibricul de cafea si tigare( nu mai spune la nimeni, e viciul meu ). Sunt setata sa ma trezesc in jurul orei 6,30 – 7 dimineata indiferent daca ma culc la 2 sau la 3 noaptea ceea ce nu se intampla. Ora de culcare e 23,30 – 24
    9. Nu ma plang de lipsa timpului. Nu am responsabilitati. Poate unii ar spune „ce bine”dar nu e chiar asa.
    10. „Ai grija de cine te lovesti la urcare, fiindca s-ar putea ca aceeasi oameni sa-i intalnesti si la coborare” si „Fie roata si patrata, tot se mai intoarce odata”

      • cristina
      • 16/06/2016
      Răspunde

      hai ca imi place de tine ca esti sincera. Auzi la ea: dezordinea tot ea o face. Si io mai fac dar ce, sunt fraiera sa zic? Dau vina pe altii! Oricum te invidiez daca zici ca stai bine cu timpul liber.

    • Aida Dolce
    • 14/06/2016
    Răspunde

    O sa ti raspund la ultima intrebare: Daca nu ai nimic bun de zis,mai bine taci- este principiul meu 🙂

      • cristina
      • 16/06/2016
      Răspunde

      Imi place! Pacat ca nu stiu cum sa pun butoane de like la comentarii 😀

  3. Răspunde

    Am preluat-o si o postez pe site-ul culinar, ca acolo o mai pot prelua si alte fete 🙂

    • Rox
    • 14/06/2016
    Răspunde

    Aceste intrebari au rolul de a te ajuta sa te cunosti mai bine si sa constientizezi ce ar trebui sa pastrezi in viata ta. Asta am concluzionat eu la o prima vedere. Chiar interesanta provocarea.
    1. Lapte, oua, branza, pui.
    2. Pe toate le consider sanatoase, atat timp cat sunt gatite sanatos si mancate cu moderatie. Branza si ouale pot spune ca sunt bio…:)
    3. Gel de dus de la Nivea, lapte demachiant Yves Rocher si Avene, fond de ten Luxe, crema Eucerin. Am notat aici ce folosesc in momentul de fata si cu ce ma impac bine. in ceea ce priveste cosmeticele, nu pot spune ca am fost constanta. Imi place diversitatea.
    4. Eu si mama mea suntem „aspiratoarele” casei. Fetita mea si nepotelul sunt cei care fac ravagii la cateva secunde dupa ce am terminat curatenia. Pffff…
    5. Nu-mi place sa fac mancare, sa stau inchisa in casa. In unele sambete, ma apuca subit dorinta de a face ordine. Este ziua in care fetita sta cu tatal ei si eu pot sa „aprofundez” curatenia. Doar in unele…:)
    6. Vremea frumoasa, muzica motivationala, zambetul fetitei mele, un mesaj de la sot in care ne spune ca ne iubeste, un mic dejun consistent, o carte buna, un film bun si o cina in care ne intalnim toti si povestim cum ne-a fost ziua. Aaa, si o baie relaxanta…
    7. Am multe momente in care ma cuprinde „moleseala”. N-am chef de nimic si ma gandesc cum s-a schimbat viata mea intr-un timp relativ scurt. In acele momente am nevoie de o persoana care sa priveasca lucrurile dintr-o alta perspectiva si sa-mi transmita energie si curaj pentru a face fata provocarilor de zi cu zi. Si de cele mai multe ori o gasesc in persoana sotului meu. Imi place sa ma inconjor de persoane vesele, optimiste, cu care sa am ce discuta si de la care am ce invata.
    8. Dau un scroll pe Facebook.;)
    9. Mi-as dori sa am cel putin 6 ore pe zi pentru activitati ca iesit in parc, citit, shopping, uitat la filme, ingrijire, relaxare. Macar atat…:D
    10. Voi include la principii pentru o viata mai buna citatul lui Mark Twain: „Da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta”, citat pe care-l vreau intiparit in inima si-n gand…

    Multumesc ca ai impartasit cu noi franturi din viata ta si pentru ca ne-ai indemnat si pe noi sa o facem.:*

      • cristina
      • 16/06/2016
      Răspunde

      Esti un om frumos, asa cum sunteti mai toti cei pe care am ajuns sa ii cunosc cat de cat prin intermediul interactiunilor noastre. Priveste partea frumoasa: ai o fetitat sanatoasa, fata oricand sa faca dezordine! 😀

        • Rox
        • 16/06/2016
        Răspunde

        Multumesc, Cristina. Ai dreptate, trebuie sa privesc partea plina a paharului! Pupici!

  4. Răspunde

    La intrebarea 5 ne asemanam, doar ca eu am mutat-o miercurea. Vineri seara este deja weekend si nu vreau sa il stric cu preocupari casnice :))))

      • cristina
      • 16/06/2016
      Răspunde

      Nu e o idee rea, poate o mut si eu macar joi. Daca fac de miercuri curat, sigur nu tin ai mei pana in weekend si nu am chef sa pun mana pe carpa de praf sambata. Asa, un aspirat rapid, mai merge. Nu de alta, dar e necesar cand ai caine.

    • Mara
    • 15/06/2016
    Răspunde

    1. fructe, legume, lactate si oua
    2. apa…
    3. ingrijire par – l’oreal, crema fata – bavaria, ultimul parfum cumparat – amarige de givenchy …
    4. eu fac curatenie (ca n-are cine altcineva….) si Goe – mizerie cat cuprinde!
    5. orice treaba!
    6. muzica, Goe cand se joaca, si glasul fiului meu la telefon :”sar’mana mami, cum te simti azi?”
    7. joviali, fericiti, directi, glumeti… 🙂
    8. privesc la fereastra sa vad cum e afara
    9. acum am mult timp liber pentru mine, nu ma mai pot plange 🙂
    10. sa privesc mereu numai la jumatatea plina a paharului vietii si sa nu judec pe nimeni ca nu e treaba mea 🙂

    Niciun raspuns de-al tau, Cristina, nu m-a surprins. Unele le stiam, altele le banuiam. Intodeauna te-am perceput ca pe „un om bun” si , in timp, s-a confirmat parerea mea . Te pup :*

    Cam scurte raspunsuri dar asta-i „stilul” meu de a raspunde la intrebari : scurt, clar si concis :)))

      • cristina
      • 16/06/2016
      Răspunde

      Scurt sau lung, eu iti multumesc ca mi-ai raspuns, desi pot sa spun ca si eu intuiam unele din raspunsurile tale. Goe si Piki merita bataie multa dar nu vor primi niciodata pentru ca sunt niste rasfaturi mici.

    • Hacman Mariana
    • 20/06/2016
    Răspunde

    La intrebarea nr.1 : LACTATE,FRUCTE,OUA,LEGUME ,CIOCOLTA…
    La intrebarea nr.2: APA SI LACTATE
    La intrebarea nr 3: LAPTELE DEMACHIANT,DIVERSE CREME,PARFUMURI..
    La intrebarea nr 4: EU FAC CURATENIE DAR O DATA ,DE DOUA ORI PE SAPTAMANA MA AJUTA SI SOTUL…
    La intrebarea nr 5: nU-MI PLACE SA STAU IN CASA SI SA CALC…
    La intrebarea nr.6: ZAMBETUL PRINTESEI MELE,CUVINTELE DULCI VENITE DE L SOTUL MEU,O CARTE FRUMOASA,…
    La intrebarea nr.7;SA AM IN PREAJMA MEA OAMENI CU SUFLET MARE,NU FITOSI,GLUMETI…
    La intrebarea nr.8: O PRIVESC PE FIICA MEA CUM DOARME SAU DE CE NU PE SOTUL MEU))))
    La intrebarea nr.9: DIN PACATE NU PREA AM TIMP …..
    La intrebarea nr.10: NU LASA PE MAINE CE POTI FACE AZI…IN FATA LUI DUMNEZEU TOTI OAMENII SUNT EGALI!

      • cristina
      • 29/06/2016
      Răspunde

      Stiam ca esti un om deosebit. Nu ai facut altceva decat sa imi intaresti convingerea.

  5. Răspunde

    Ani am fost obsedata de Pur Blanca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares