5 afirmații frecvente despre încălțămintea din piele – ce e mit și ce e adevăr?

De cele mai multe ori, atunci când întrebi pe cineva ce tip de pantofi preferă să cumpere, răspunsul vine imediat: încălțăminte cât mai comodă și rezistentă. Comoditatea este relativă. Pentru o femeie, învățată să poate tot timpul tocuri de 12 cm, o pereche de pantofi cu toc de 8 cm va fi foarte comodă. Pentru cele învățate să poate pantofi sport, chiar și o pereche de sandale, cu toc de 5 cm și cu talpă subțire, poate părea incomodă. La capitolul rezistență părerile sunt ceva mai constante – majoritatea ar alege pielea naturală ca fiind cel mai rezistent material. Despre încălțămintea din piele mi-am propus și eu să vă vorbesc astăzi, mai precis despre cele mai frecvente 5 afirmații despre acest tip de încălțăminte și despre cât adevăr este în ele.

Încălțămintea din piele este foarte scumpă

Fals. Pe rafturile magazinelor am găsit adesea pantofi din materiale sintetice, cu prețuri nejustificat de mari. Nici măcar nu erau de la vreo firmă renumită. Trecând peste asta, chiar și acolo unde pantofii din imitație de piele au prețuri foarte mici, dacă raportezi acel preț la așteptările ca ei să nu te țină mai mult de 2-3 luni, tot scump ieși. În schimb, investind în astfel de încălțăminte ieftină din piele naturală, nu ai sentimentul că ai cumpărat ceva scump. Decât să cumperi câte o pereche de pantofi de 100 de lei la fiecare 3 luni, mai bine dai 200 de lei pe una din piele care să te țină un an. Ieși chiar mai ieftin.

mocasiniÎncălțămintea din piele este cea mai rezistentă și longevivă

Adevărat. Cu siguranță fiecare dintre noi a cumpărat măcar o dată o pereche de balerini sau de pantofi din material sintetic. Acest gen de încălțăminte nu își păstrează aspectul ca nou mai mult de câteva zile și nici nu rezistă mai mult de câteva săptămâni, în condițiile în care este purtată zi de zi. Asta nu se întâmplă în cazul unor pantofi, sandale sau mocasini din piele naturală de tipul celor de aici. Pielea îngrijită corect arată impecabil și peste luni bune și rezistă chiar și 2-3 ani pentru că este foarte flexibilă.

Încălțămintea din piele este foarte comodă

Parțial adevărat. Comoditatea unei perechi de încălțăminte nu depinde numai de materialul din care aceasta este realizată, ci și de model, de tipul de talpă, de cât de înalt sau stabil este tocul, etc. Mocasinii din piele, în cazul domnilor, și balerinii din piele, în cazul doamnelor, sunt unele din cele mai comode opțiuni. Nu același lucru se poate spune despre un pantof cu platformă și toc uriaș. Deși pielea este moale și flexibilă, comoditatea depinde și de calapod și de stilul de încălțăminte pe care obișnuim să îl purtăm.

Încălțămintea din piele este greu de întreținut

Fals. De fapt, este chiar foarte ușor de îngrijit. De regulă, o pereche de pantofi are și în cutie, alături de certificatul de garanție, un pliant cu scurte reguli de purtare și întreținere. Dacă ai grijă să usuci corect pantofii (fără a-i plasa în imediata apropiere a unei surse de căldură), să îi menții curați și să le aplici din când în când cremă de pantofi și un tratament hidratant (care nu este deloc scump), ai făcut cam tot ce trebuia pentru a-i întreține.

Încălțămintea din piele permite picioarelor să respire

Parțial adevărat. O pereche de încălțăminte din piele (balerini, mocasini, ghete, cizme), nu are nevoie de perforații pentru a permite o bună aerisire a picioarelor, având o structură poroasă care permite aerului să circule în și din interiorul pantofului. De asemenea, este bine știu că pielea absoarbe transpirația piciorului fără să emane acel miros neplăcut. Afirmația este parțial adevărată pentru că pe piață există și multe modele de pantofi care au piele naturală doar la exterior, interiorul fiind sintetic. Atenție, așadar, la specificații și etichete!

Concluzia cred că este clară: pielea naturală prezintă multe avantaje și, dacă mizăm pe încălțăminte realizată 100% din acest material, cu un calapod adecvat piciorului, avem doar de câștigat. Avem comoditate, avem stil, avem longevitate și rezistență.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela Dodoi
    • 24/06/2016
    Răspunde

    Nu întotdeauna e comoda,ieftina sau sănătoasă.Nu de putine ori am cumpărat incaltaminte de piele si ori mi-au facut răni sau au fost incomozi.ori am picioare sensibile.

    • Barbalata Mirela
    • 24/06/2016
    Răspunde

    Cristina, articolul tau este bine documentat si corect. Dar sunt si unele aspecte pe care noiu nu le stim sau le banuim. Nu vorbesc in necunostinta de cauza. Eu am multa incaltaminte din piele iar de alungul anilor s-a strans multa, variata.
    Deci incaltamintea din piele poate fi scumpa dar de proasta calitate. De ce? Pentru ca si pielea este de calitate proasta, medie, inalta.
    Degeaba pielea este foarte buna daca nu este facuta cum trebuie 🙂 . Nu e voie sa te bata la spate (cum toti am trecut prin asta)……asta se intampla pentru ca cel/cea care a facut „operatia” respectiva (nu mai stiu cum se numeste 😉 ) nu a facut cum trebuie.
    Se pot dezlipi pentru ca adezivul folosit nu este cel care trebuie la incaltaminte (eu ii spun prelandez dar nu aceasta este denumire ), multi folosind ceva mai ieftin.
    Sunt foarte multe de spus (nasa mea este inginer de specialitate si de la ea stiu cateva secrete 😀 ), deci comoditatea este si nu prea este 😉
    Sunt usor de intretinut? Da si nu. Si aici sunt multe de discutat. Dar ce te faci cu incaltamintea din piele care se distruge la ploaie ????
    Se poate intampla ca un tip de piele sa nu fie tratat cum trebuie si efectele se vad la produsul finit: miroase, implicit miros picioarele.
    Pe scurt aici vorbim de DA, NU, POATE 🙂

    • Barbalata Mirela
    • 24/06/2016
    Răspunde

    Sa nu fiu inteleasa gresit 🙂
    Incaltamintea din piele naturala este foarte buna dar, din pacate, de foarte multe ori nu isis justifica pretul……si nu vorbesc de firmele renumite de afara

  1. Si eu sunt pro incaltaminte din piele de calitate ,insa nu stiu daca se merita intodeauna daca ii incalti odata sau de doua ori pe an . In urmatorul caz eu zic ca merita sa dai un ban : am un prieten care avea nevoie de pantofi pentru a participa la o nunta si si-a cumparat niste ”pocnitori chinezesti” . Aratau bine insa pe la mijlocul serii i s-a deslipit talpa . A fost un moment amuzant ……pentru mine :))

    • Nicolae Claudia
    • 24/06/2016
    Răspunde

    Eu sunt fan adidasi..sunt singurele incaltari care nu ma rod.. de aceea incaltamintea din piele nu face intotdeauna parte din garderoba mea.

    • stoica claudia
    • 24/06/2016
    Răspunde

    Intradevar ai dreptate o incaltaminte din piele tine mai mult decat cea sintetica ,noi luam incaltaminte sintetica ca e mai ieftina dar ar trebui sa ne gandim si la buget cat dam pe incaltamintea sintetica care nu tine nici o luna ,mai bine dam un ban pe cea din piele si ne tine un an .

    • Tatiana Sorina
    • 24/06/2016
    Răspunde

    Incălțămintea din piele,intodeauna si-a spus cuvantul,sunt foarte ezistenti dar sunt scumpi.

    • ghelbere elena
    • 24/06/2016
    Răspunde

    A fost o vreme cand imi cuparam numai incaltari din piele care au intr-adevar toate calitatile descrise de tine. Acum, mai ales pe timpul verii cand vreau ca incaltamintea sa fie si usoara cumpar si din inlocuitori.

    • Rox
    • 24/06/2016
    Răspunde

    Am avut si eu o experienta neplacuta cu o pereche de balerini din piele. Deci da – afirmatia legata de comoditate este un mit. Desi apreciez incaltarile din piele, sunt unele care ma dezamagesc.

  2. Răspunde

    Încălțămintea din piele e la baza pentru mine.Cu ani în urmă,cumpăram din piata imitații. Dar m- am lecuit .Trebuia sa cumpăr cate 2 perechi de anotimp.? Acum cu cei din piele merg chiar de ajung să mă plictisesc.?

    • dumitrescu elena
    • 25/06/2016
    Răspunde

    se spune ca incaltamintea de piele dureaza ,este adevarat dar depinde si de piele ,pentru ca poate sa fie si piele de proasta calitate ,iar de multe ori este atat de scumpa acesta incaltaminte si nu ma refer la firme ,afacerile locale ,nu prea ne permitem sa dam atatia bani si sa ai surpriza sa fie incomozi ,sa/ti faca rani,si alte cele

  3. Răspunde

    Eu am fost recent la un yard sale ca sa scap de incaltamintea veche si, din banii stransi in urma acestei activitati, sa cumpar o pereche de sandale din piele. Eu n-am avut nicio pereche de incaltaminte din piele in 25 de ani, ceea ce e oarecum rusinos… Dar o sa-mi cumpar. Le-am probat deja si stiu ca mi le doresc foarte mult.

  4. Răspunde

    Am niste sandale cu talpa plata proaspat luate de la Musette care ma rod in trei locuri pe fiecare picior. Piele piele! :))) De obicei, aleg incaltaminte din piele, dar sunt cateva firme care folosesc inlocuitori exceptionali de buni.

      • cristina
      • 29/06/2016
      Răspunde

      cred ca ne-ar prinde bine sa scrii despre experienta ta cu aceste firme pentru ca stiu ca tu porti numai incaltaminte frumoasa si, daca este de calitate, vrem si noi!

    • Cristina
    • 28/06/2016
    Răspunde

    Imi plac pantofii din piele, fie cizme, fie sandale, dar iti spun ca poti gasi pantofi buni care sa nu fie din piele si sa te tina mult timp. Important este sa schimbi, sa nu porti aceeasi pereche in fiecare zi si sa fie si ele calitative.

    • Aida Dolce
    • 29/06/2016
    Răspunde

    Se merita sa investim in incaltaminte de piele,in calitate,dar nu si in firma.Eu folosesc si incaltaminte din piele si balerini/sandale/ghetute din alt material

  5. Eu nu cumpar chestii din piele, insa pe vremuri purtam. Erau intr-adevar comozi si rezistenti pantofii din piele. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares