5 motive pentru care este mai bine să cumperi rechizitele încă din timpul verii

rechizite ieftine

Știu că anul școlar abia s-a încheiat dar mai știu și că vacanța nu ține o veșnicie. Timpul zboară pe lângă noi și ne trezim ca vine septembrie și nu am cumpărat nimic din cele necesare pentru școală. Atunci se dezlănțuie stresul. Ai nevoie de o sumă mare de bani dintr-o dată, alegi totul pe fugă și poate nici nu mai găsești exact rechizitele și produsele pe care tu și micul tău școlar vi le doreați. Mult mai ușor le este celor care încep de pe acum pregătirile pentru noul an școlar. De ce?

Nu există probleme cu stocurile

De câte ori nu vi s-a întâmplat, cu 2 zile înainte de începutul școlii, să alergați înnebuniți după rechizite cu un anumit personaj pentru că nu le mai găseați pe nicăieri? Copii au tot felul de cerințe pe care părinții vor și trebuie să le îndeplinească.  De ce să te stresezi în septembrie că nu găsești nicăieri ghizdanul dorit, cu mașinuțe, cu prințese sau cu animăluțe, când poți să îl cumperi din timp, dintr-un magazin de tipul celui de aici, unde găsești sute de modele de ghiozdane din care să alegi, și să stai liniștit toată vara?

Dispui de mai mulți bani pentru a alege lucruri de calitate

Un alt dezavantaj al cumpărăturilor pentru școală, făcute toamna, este acela că, după vacanță, resursele sunt destul de limitate și nu mai putem face cele mai bune alegeri, ci pe acelea pe care ni le putem permite. Așa apar în coșul de cumpărături ghiozdanele care cedează în două luni sau produsele IT neperformante care trebuie schimbate după un an. În schimb, cumpărând din timp, cât încă avem resurse, o astfel de imprimantă performantă, cu garanție, nu vom fi nevoiți să investim și anul viitor într-un astfel de produs.

Ai timp să studiezi ofertele

Cumpărăturile pe fugă nu au fost niciodată o soluție. În 2-3 zile nu ai timp să verifici toate ofertele și prețurile la produsele necesare pentru școală. Acum ai suficient timp pentru a studia promoțiile din magazine, pentru a vedea unde găsești un ghiozdan mai ieftin, care să fie și de calitate, sau de unde poți cumpăra o imprimantă bună, cu laser, și să beneficiezi de reduceri sau transport gratuit, Sunt lucruri care contează și te pot ajuta să economisești bani atunci când cumperi rechizitele pentru școală.

Nu omiți nimic din cele necesare

rechiziteleEste normal că, dacă vrei să cumperi totul în 3 zile, nu vei reuși. Cei mai mulți părinți omit să treacă pe lista chiar și rechizite de bază pentru că, atunci când suntem presați de timp, nu ne concentrăm foarte bine. De aceea ar fi de preferat să se lucreze la completarea listei cu necesarul de produse toată vara și, pe finalul vacanței, să se facă un inventar al produselor pentru a vedea dacă s-au bifat toate rechizitele. În plus, este bine știut că mulți profesori spun elevilor încă din vară ce pretenții au pentru noul an școlar și, lăsând să treacă o vară fără să le cumpărăm, uităm care au fost cerințele sau pierdem lista.

Eviți aglomerația de cheltuieli din toamnă

În loc să faci o listă cât calendarul și să aștepți septembrie ca să le cumperi, este mai practic să le cumperi treptat pe timpul vacanței. În felul acesta nu ești obligat să cheltuiești dintr-o dată o sumă foarte mare de bani și chiar să acumulezi datorii. Ghiozdanul, un calculator, o imprimantă, caietele și alte produse pot fi cumpărate fără probleme încă de acum, lăsând pentru ultima sută de metri doar achiziția hainelor pentru școală.

Eu zic că aceste sfaturi vă vor ajuta să faceți alegeri mai bune în materie de rechizite, să nu mai resimțiți un efort financiar așa de mare și să evitați stresul dinainte de începutul școlii. Să nu uităm că cei mici sunt destul de demoralizați în acea perioadă și ar trebui să avem mai mult timp pentru ei, pentru a le modifica programul și a-i reobișnui cu ideea că începe școala. Voi ce ziceți, dragi părinți? Cumpărături din timp sau tot la repezeală?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Amy
    • 28/06/2016
    Răspunde

    Mi-e dor de vremea in care mergeam cu mama la librarie pentru a-mi cumpara rechizite scolare. Nici nu-mi vine sa cred ca au trecut atatia ani de cand am renuntat la aceasta obisnuinta. 😀 Si eu imi faceam stocul cu mult timp inainte de inceperea scolii, tocmai pentru ca imi doream sa evit agomeratia din luna septembrie.
    Sunt convinsa ca o sa procedez la fel si atunci cand eu voi fi in postura de parinte, dar mai am de asteptat. 😀

    • Daniela Dodoi
    • 28/06/2016
    Răspunde

    Cam asa procedez si eu,cumpăr din timp fără prea mari probleme pe timpul verii,le găsesc din belsug si preturi accesibile.”Iarna car si vara sanie”

    • Barbalata Mirela
    • 28/06/2016
    Răspunde

    Nu ma pricep pentru ca nu am copii. Dar, problema cu aglomeratia chiar o pricep. Este dezastru si foarte iritant in perioada aceea 😉

    • dumittrescu raluca
    • 28/06/2016
    Răspunde

    PENTRU A EVITA UN EFORT FINANCIAR MARE SI DE OBICEI AVEAM LISTA DE RECHIZITE ,LE LUAM DIN TIMP ,VERIFICATM SI CALITATEA MAI BINE SI PRETURILE ,IAR LA INCEPUT DE AN MAI COMPLETAM,ACUM CA TRECEM CLASA 5 NU STIU CE TREBUIE CUMPARAT DAR IN MARE MA ORIENTEZ

    • Andreea
    • 28/06/2016
    Răspunde

    Imi aduc aminte cum toamna umbla mama sa cumpere caiete, creioane, carti… de toate… Ce senzatie am, gandindu-ma la asta.

    • Rox
    • 28/06/2016
    Răspunde

    Asa este, achiziționarea din timp a rechizitelor te scuteste de toate Situațiile de mai sus! Si mie chiar imi place sa studiez ofertele pentru a face cele mai bune alegeri!:)

    • Cristina
    • 28/06/2016
    Răspunde

    Adevarate toate motivele pe care le-ai scris, dar am remarcat ca la inceput de an scolar se mai ieftinesc totusi produsele.

    • Nicolae Claudia
    • 28/06/2016
    Răspunde

    Inca nu am de alergat dupa rechizite, dar multumesc de sfaturi..foarte utile

    • stoica claudia
    • 28/06/2016
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi asa o sa fac ,o sa cumpar din timp rechizitele

  1. Răspunde

    Chiar sunt sfaturi utile. Si mie imi cumparau mama si matusa rechizite din timpul verii, astfel incat nu trebuia sa ne inghesuim prin librarii fix pe ultima suta de metri. Plus ca… de-a lungul anilor am cumparat atat de multe rechizite incat si acum mai am vreo 10 caiete goale, pe care n-am mai apucat sa scriu. Am fost constiincioasa, mereu pregatita, mereu cu rezerva de caiete si pixuri. 😀

  2. Răspunde

    Ma apuca groaza când ma gândesc ca toamna viitoare intra Bubulina la Grădi! Ce trece timpul ?

    • ghelbere elena
    • 29/06/2016
    Răspunde

    De cand am flacau la scoala intotdeauna i-am cumparat din timp rechizitele si manualele. Mi se pare ca dau bani mai putini cand iau cate putin in fiecare saptamana decat atunci cand ii dau pe toti odata.

    • Lamiita P
    • 29/06/2016
    Răspunde

    E o nebunie prin magazinte inaintea inceperii anului scolar, bine ca nu mai am probleme de genul asta. Poate cand o face fi-meu copii sa zica „du-te cu bunica sa cumparati rechizite” 😀

  3. Sfaturi utile!

  4. Fix asa faceam si noi, cand eram la scoala!! Din timp, si vanam cele mai bune oferte din oras!

    • Anamaria Ardeleanu
    • 30/06/2016
    Răspunde

    Asa este, eviti atat aglomeratia de cheltuieli din toamna cat si pe cea din magazine. Insa, ceea ce nu-mi place mie, este ca risti sa le cumperi la un pret mai mare decat in toamna si oferta nu este atat de diversificata, pentru ca stiu ca nu exista cerere mare.

    • claudia hossu
    • 10/07/2016
    Răspunde

    sfaturile sint foarte utile un articol minunat si bine argumentat aglomeratia si preturile mari nu prea incinta pe nimeni bune ponturi ai dat

    1. sper sa ajute toti parintii sa scape mai ieftin si cu mai putin nervi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares