4 pași simpli în obținerea unei linii de credit fără garanții pentru susținerea afacerii tale

credit pe termen lung dobanda mare

Românii sunt curajoși și foarte bine fac. Tot mai mulți oameni cu idei bune de afaceri decid să pună, sau au pus deja, bazele unui IMM. Însă nu este un secret pentru nimeni că susținerea unei astfel de afaceri nu este deloc ușoară. Într-un IMM trebuie investit mult timp, foarte mulți bani, trebuie antrenați oameni bine pregătiți etc. Chiar și pentru o afacere foarte mică, banii pot deveni o problemă încă din primele luni de activitate, atunci când calculele inițiale nu sunt corecte sau apar elemente noi, neprevăzute.

Vestea proastă este că niciodată nu ești sigur de nimic. Mulți, dintre cei care investesc bani într-o afacere mică sau mijlocie, ajung să îi piardă pentru că aleg să renunțe atunci când nu mai sunt bani pentru a plăti salariile angajaților,  nu mai sunt resurse pentru cumpărarea materiei prime necesare sau nu mai sunt bani de investit în marfă pentru magazin.  La polul opus sunt cei care au înțeles că mai există o șansă și nu se merită să renunțe așa ușor la visul lor. Șansa este o linie credit pentru IMM fără garanții, de tipul celei oferite de această bancă. Acest credit este destul de ușor de obținut și, în cele mai multe cazuri, reușește să salveze afacerile în care oamenii și-au pus economiile și speranțele.

Este normal ca oamenii să se ferească de creditele foarte mari pentru care au nevoie de garanții. Însă, dacă ajungi într-o astfel de situație, un credit mai mic, fără garanții, poate fi soluția pe care o așteptai pentru a-ți revigora afacerea. Cum poți accesa o astfel de linie de credit pentru companii?

Pasul 1 – Informarea

Cel mai bine este să discuți și cu contabilul, înainte de a lua orice decizie. Acesta știe cel mai bine care sunt cheltuielile curente în firmă și îți poate spune dacă suma, pe care o poți obține prin creditul respectiv, este suficientă sau nu. Tot de contabil ai nevoie pentru a obține bilanțurile recente necesare când vei merge la bancă pentru a solicita creditul. Dacă nu știi care sunt condiții de acordare a unui astfel de credit, le găsești aici. Verifică dacă firma este eligibilă pentru creditul fără garanții și apoi mergi mai departe.

Pasul 2 – Alegerea băncii

Chiar dacă ai nevoie urgent de acest credit, nu este cazul să apelezi la prima bancă ce îți vine în minte. Trebuie să verifici care bănci dau împrumuturi mai mari și mai avantajoase din punct de vedere al dobânzii practicate. Unele instituții oferă credite uriașe pentru capital de lucru dar practică și dobânzi foarte mari și trebuie să rambursezi banii într-un an. Nu e o soluție convenabilă pentru că nu știi dacă reușești să faci afacerea să meargă într-un timp atât de scurt. Este mai sigur să mergi pe varianta unei linii de credit pe o perioadă de 24 de luni, la care plătești dobândă doar pe partea consumată din împrumut, nu pe întreaga sumă.

Pasul 3 – Strângerea documentelor necesare

Pentru afla de ce acte ai nevoie, te poți informa chiar și online, dacă nu vrei să mergi neapărat la bancă. Chiar și acolo unde ai întrebări, este mai simplu să completezi un formular ca cel pe care l-ai găsit în linkul anterior. Introduci datele de contact, datele de identificare ale firmei și, în scurt timp, un angajat al băncii te sună pentru a-ți da toate detaliile necesare. Nu știu care sunt actele necesare la toate băncile dar știu că la Banca Transilvania, de pildă, pentru un credit rapid pentru IMM fără garanții ai nevoie doar de copii de pe ultimele două bilanțuri și ultima balanță contabilă și de aprobarea legal-constitutivă privind contractarea creditului și persoanele împuternicite să angajeze societatea.

Pasul 4 – Solicitarea creditului și primirea lui

Când ai făcut rost de cele câteva documente cerute de bancă, aranjezi o întâlnire cu reprezentantul băncii și depui actele împreună cu solicitarea de credit. Dacă toate condițiile pe care le-ai aflat la pasul 1 sunt îndeplinite, în scurt timp vei obține banii de care ai nevoie pentru a susține activitatea firmei tale. În cadrul acestui pas va trebui să deschizi și un cont la banca respectivă, dacă nu ai mai lucrat până acum cu ea.

De aici totul depinde doar de tine sau de managerul firmei, să folosiți banii cât mai bine cu putință pentru a face IMM-ul să meargă bine. Linia de credit nu este deloc greu de obținut, din câte se poate vedea, tocmai pentru că nu se cer garanții materiale și nu aveți nevoie de teancuri de acte. În cazul altor credite, birocrația poate lesne ucide afacerea. Aici nu este cazul.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 17/06/2016
    Răspunde

    In iulie am ultima rata la o banca. Vreau sa pot respira lejer un timp fara sa mai gandesc la datorii si apoi mai vedem.

    • Barbalata Mirela
    • 17/06/2016
    Răspunde

    Cand vine vorba de credite este foarte dificil Oricum ai da-o tot bataie de cap ai pentru ca se intampla sa iti mai ceara intre timp cate ceva 🙂 . Nu stiu in Bucuresti cum este, dar in Bacau asta se intampla 🙁

    • Nicolae Claudia
    • 17/06/2016
    Răspunde

    Utile informatii. Lucrez in domeniu si cam stiu despre ce este vorba 🙂

    • Daniela Dodoi
    • 17/06/2016
    Răspunde

    Vreau sa dorm linistita….ori cu banii un mana cumpăr …ori deloc…

  1. Răspunde

    Primul imprumut la banca l-am facut la 20 de ani. Mi se pare gresita ideea aia ca, daca nu ai bani cash, mai bine nu mai faci un lucru. Eu am facut imprumutul si sunt o persoana responsabila. L-am achitat si totul a fost ok. Si nu m-a ajutat nimeni. N-am avut sot care sa contribuie si el la rata lunara, n-am avut pe nimeni sa ma sustina. Si, uite, tot am reusit sa achit. Cred ca e vorba de prioritati si de gradul de responsabilitate.

    • Rox
    • 18/06/2016
    Răspunde

    Nu sunt adepta creditelor, dar pentru cei care au sau vor sa puna pe picioare un business e imposibil sa nu apeleze la astfel de solutii. Este foarte important sa se informeze si sa ia decizia potrivita. In spatele creditelor, se ascunde multe capcane. Parerea mea…

    • Rox
    • 18/06/2016
    Răspunde

    Se ascund* – scuze, m-am grabit!:D

    • stoica claudia
    • 18/06/2016
    Răspunde

    Nu am luat imprumut de la banca niciodata si nici nu vreau ,vreau sa dorm linistita noaptea!

  2. Răspunde

    Utile informatii. Am cativa prieteni ce au mici afaceri si isi doresc sa obtina o linie de credit!

    • Hacman Mariana
    • 20/06/2016
    Răspunde

    In viata de cele mai multe ori daca vrei sa ai succes trebuie sa risti mai intai…nu-ti pica nimic din cer….multi sunt cei care au inceput o afacere cu ajutorul creditelor,din pacate nu ne-am nascut toti milionari…

    • dumitrescu elena
    • 20/06/2016
    Răspunde

    nu imi plac creditele dar ai nevoie ca altfel nu poti sa faci nimic ,iei credit dar trebuie sa fi si putin mai mult atenta la ce banca ce obligatiisi mai multe ,incerci sa vezi daca te descurci…

    • Lamiita P
    • 21/06/2016
    Răspunde

    Ce-ar fi viata mea fara credite 😀 ???/ Mereu spun ca il termin pe asta si gata , nu mai fac … Pe naiba.

    • Cristina
    • 22/06/2016
    Răspunde

    Nu imi plac creditele. Mi se pare ca ne intindem mai mult decat ne e plapuma. Singura justficare o face casa, cand nu avem incotro. In rest prefer sa astept decat sa platesc dublu sau triplu. Nici macar creditele fara dobanda nu ma vrajesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares