Review stație de călcat Pro Express Control GV8931

Acum mai bine de o lună de zile am primit, spre testare, o stație de călcat de la Tefal, în cadrul unei campanii BUZZStore. Pe numele ei de scenă, Tefal Pro Express Control GV8931, această stație a fost supusă la tot felul de provocări, analizată pe toate părțile și acum a venit momentul să trag concluziile despre experiența utilizării ei. Nu-mi plac articolele tip review la care găsesc o înșiruire de specificații tehnice, așa că nu voi face asta. Vă las să descoperiți specificațiile produsului AICI și prefer să vă povestesc strict ce mi-a plăcut sau, dimpotrivă, nu mi-a plăcut, la acest aparat electrocasnic.

Mai mult decât atâta, pentru cei cărora nu le plac textele, aveți mai jos și un material video realizat de mine, cu prezentarea stației și a principalelor sale funcții. Scuzați cele câteva greșeli de tipul ”haine pentru copii de mici dimensiuni” sau presiunea măsurată în g/min. Nu sunt blondă dar am  al naibii de multe emoții în fața camerei și mai spun și prostii. Sper să fiu iertată, mai ales că n-am avut prompter :P. Să fie #buzztefal!

Ce mi-a plăcut mie la stația asta de călcat?

Pornirea rapidă

Eu și așa nu prea am chef de călcat. Dacă mai folosesc și o stație care are nevoie de 15 minute să se încălzească, deja mă ia somnul. N-a fost cazul. „Jucăria” de la Tefal încălzește apa în mai puțin de două minute, de la momentul în care a fost acționat butonul de pornire, și e gata de acțiune.

Vezi aici pret Statie de calcat Tefal Pro Express Control GV8931

Presiunea mare a aburului

Am mai văzut eu vreo două stații de călcat la viața mea dar nici una nu avea așa presiune a aburului. Adică o batistă calcă și un amărât de fier clasic. Eu vroiam ceva revoluționar, ceva wow. Dacă am găsit? Da. Am pus o lenjerie de pat din bumbac, împăturită în 4 (cearșaf plic gros) și am călcat-o așa împăturită. S-a călcat mai bine decât o călcam eu, pierzând 15 minute ca sa o iau centimetru cu centimetru. Asta numesc eu abur puternic. Pentru că Tefal Pro Express Control GV8932 are boiler performant care eliberează abur cu o presiune de 6,5 bari.20160503_142738

Reglarea electronică a aburului și temperaturii

La vechiul meu fier de călcat, aveam 5 trepte de temperatură dar nu știam niciodată care este cea potrivită pentru un articol vestimentar. La Tefal GV8931 reglarea este electronică și simplu de făcut. Ai trei butoane, fiecare din ele selectând temperatură și presiunea optimă a aburului pentru un anumit tip de țesătură. Mi-a fost mai simplu ca niciodată să calc haine delicate fără teama că le-aș putea arde, să calc tricouri și cămăși fără să rămână cute pe ele pentru că fierul a fost insuficient de încins, să calc țesături groase de tipul blugilor groși sau a salopetei de lucru a soțului meu.

Așa arată panoul de comandă al stației și pe el puteți vedea cele 3 butoane de autocontrol (delicate, normal, jeans).20160421_180900

Vârful ascuțit și jetul de abur concentrat la vârf

De câte ori nu ați avut de călcat zone înguste (între nasturi, între capse), unde vârful fierului de călcat fie nu pătrundea deloc, fie nu făcea treabă prea bună? Eu pățeam asta frecvent, eram obligată să calc acele haine pe dos și nu puteam evita atingerea tălpii fierului de accesoriile respective (lucru deloc recomandat pentru că distruge talpa fierului). Ei bine, la această stație, vârful este foarte ascuțit, permițând călcarea foarte precisă. Mai mult decât atât, folosind butonul alb de deasupra mânerului ergonomic, am jet puternic de abur concentrat pe vârful fierului. Niciodată n-au avut cămășile parte de o zonă dintre nasturi atât de netedă.

Posibilitatea călcării verticale

Vedeam pe la TV stații cu funcție de călcare verticală și nu pricepeam cum se poate călca ceva în lipsa mesei de călcat. Acum am înțeles și eu și chiar am călcat perdele și am retușat cămăși și un sacou folosind această funcție. Practic, la stațiile de călcat de tipul lui GV8931, aburul puternic pătrunde în țesătură, înmoaie fibrele și le îndreaptă foarte simplu. Trebuie doar să pui obiectul vestimentar de călcat pe un umeraș, să acționezi aburul cu o mână, în vreme de cu ce-a de-a doua tragi ușor de material în jos. Pe materialele subțiri rezultatele sunt chiar uimitoare dar și pe cele normale face treabă destul de bună.20160503_152703

Vezi aici pret Statie de calcat Tefal Pro Express Control GV8931

Alte puncte forte care merită menționate sunt:

  • talpa cu autocurăţare Gliss/Glide;
  • colectorul anti-calcar;
  • Faptul că panoul de control are indicatori care arată când este nevoie să reumplem rezervorul de apă sau să curățăm colectorul de calcar;
  • funcția de oprire automată.pizap.com14644739970761

Dacă mi-a displăcut ceva la stația Pro Express Control GV8931?

Cu toată sinceritatea, aș fi vrut să fie ceva de obiectat, măcar ca să nu sune a reclama, dar nu am ce să zic de rău despre ea. Poate doar faptul că nu calcă singură. Venind de la un fier de călcat no-name, mai mult decât ieftin, al cărui sistem de aburi s-a stricat în primul an, nu am cum să nu ador stația asta. Aburul puternic mă ajută să termin de călcat mult mai repede pentru că nu mai insist cu fierul de multe ori în același loc, calc fără grijă orice tip de țesătură, ce pot să vreau mai mult? Să vă mai spun că soțul meu calcă mai des de când avem stația asta de călcat?

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 29/05/2016
    Răspunde

    Oare cand se va inventa fierul(statia de calcat) care sa-mi calce singur rufele? Calcatul rufelor este singurul lucru din gospodarie care nu-mi face placere.

  1. Răspunde

    Cristina, asta a fost cea mai frumoasa prezentare. Pe mine ai reusit sa ma convingi!
    Ma bucura faptul ca tehnologia evolueaza si vine mereu in intampinarea gospidinelor.
    Nici mie nu-mi place sa calc, chiar urasc asta, dar o statie rapida si eficienta ma va face sa trec mai rapid si mai usor peste aceasta corvoada. Poate chiar o sa ma faca sa-mi placa. Am prietene care spun ca le relaxeaza calcatul.
    Felicitari pentru prezentare si multumesc pentru toate informatiile impartasite!

  2. Răspunde

    Sincer mie nu îmi place sa calc…urăsc cat pot de mult aceasta operațiune, dar la cat de performanta este aceasta stație… ei bine cred ca mi-as schimba părerea :).

  3. Răspunde

    Wow! In primul rand, esti absolut minunata! Mi-a placut foarte mult filmarea si o sa fie imposibil pentru ceilalti Buzz-eri sa se ridice la acelasi nivel. Iti spun asta cu toata sinceritatea. Vorbesti foarte bine, nu se vede daca ai avut sau nu emotii, si ai la explicatii despre produsul acesta incat ar trebui sa te sune sa te angajeze la ei (sau in orice magazin cu astfel de aparatura). Pe mine, care sunt un pic cam zgarcioaga :D, m-ai facut sa vreau sa imi doresc sa imi iau statia asta.
    In al doilea rand, imi place foarte mult stilul tau de a explica. Credeam ca eu sunt atenta la detalii, dar tu esti cu mult peste mine. Daca as fi fost in locul tau si as fi facut un video, nu mi-ar fi trecut prin minte sa spun si sa arat atatea chestii. Esti foarte foarte tare si ma bucur ca te cunosc.

    Acum sa ma leg un pic si de Tefal. Eu sunt o impatimita cand vine vorba de calcatul rufelor. Imi place foarte mult sa fac asta, motiv pentru care va trebui ca prietenul meu sa aiba mare grija sa nu cumpar prea multe gadget-uri in acest sens. Am deja un Tefal, dar n-am statie. O sa vreau si statie. Stiu de mult timp de la o fosta colega de munca faptul ca statia nu se compara cu un fier de calcat obisnuit. Iar Tefal, sa recunoastem, e lider de piata la capitolul fiare si statii de calcat.

    • Barbalata Mirela
    • 30/05/2016
    Răspunde

    Super tare videoclipul. Nu stiu de ce crezi ca nu ai vorbit cum trebuie sau ar fi greseli. Eu una nu am remarcat. Practic mi-au placut explicatiile tale, foarte utile si amanuntite. Daca am sa imi iau vreodata o astfel de statie, este suficient sa revad videoclipul tau 🙂
    Sa o folosesti cu placere.

    • Tatiana Sorina
    • 30/05/2016
    Răspunde

    Cea mai faina prezentare,de cand exista Tefal nu a avut o prezentare mai buna, ca a ta. Felicitari si multumim.

    • Lamiita P
    • 30/05/2016
    Răspunde

    Ti-am mai spus si cu alte ocazii si sper ca nu ai preluat de la mine termenul de „scula ” :)) dar intr-adevar e foarte inteligenta. Mi-a placut si prezentarea din clip, foarte degajata si documentata. Nici nu ma asteptam sa fie altfel. Bravo.

    • stoica claudia
    • 30/05/2016
    Răspunde

    Sincera sa fiu nici mie nu imi place sa calc dar cu statia asta de calcat cred ca as calca cu mare drag

    • dumittrescu raluca
    • 31/05/2016
    Răspunde

    o prezentare super buna ,mi-ar place si mie ,pacat ca nu calca singura ca in rest nu ai de ce sa te plangi

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      asta am zis si eu. Sper ca in 2-3 ani sa scoata cei de la Tefal un robot de calcat, sa il ghidez din telecomanda ce sa faca. :))

  4. Răspunde

    Super prezentarea și sper din toată inima ca stația de călcat să rămână la tine,o meriți din plin.Mult succes,îți țin pumnii.

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      Multumesc, Stefi. Sper sa fie asa ca deja m-am invatat sa calc cu ea si nu as mai putea sa revin la vechiul fier de calcat.

    • nicolae claudia
    • 31/05/2016
    Răspunde

    super prezentare. mi-ar fi placut si mie sa o testez, dar asta e.

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      itt tin pumnii la urmatoarele campanii

  5. Foarte interesant. O prezentare venita la fix, avand in vedere ca trebuie sa cumpar un fier de calcat nou.

    • Nicu
    • 31/05/2016
    Răspunde

    Super tare prezentarea! M-ai convins……vreau şi eu o staţie de călcat! Dar fac şi o glumiţă dacă nu e cu supărare.
    Vreau staţie dar cu „totul”!
    Şi preţioasa prezentatoare…..
    Te apreciez foarte mult dragă prietenă!

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      Glumele tale nu au cum sa supere vreodata. Sarut-mana pentru apreciere!

  6. Răspunde

    Este o statie excelenta. Si eu o folosesc de ceva vreme si sunt multumita de ea. Parca acum ma trage sufletul sa mai calc si eu 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares