Medicii recomandă – 4 motive pentru care cosmeticele bio sunt mai sănătoase

cosmetice naturale sau cosmetice bio

Tot mai multe persoane, în special femei, se plâng de probleme dermatologice pe care nu știu pe seama a ce factori să le pună. Puține ajung la un dermatolog pentru diagnostic și tratament. Dintre cele care merg totuși la medic, foarte multe află că problemele le-au fost provocate de diverși compuși din cosmeticele clasice.

Este posibil ca și iritațiile și alergia ta să aibă aceeași cauză. Nu contează câte produse cosmetice folosești, că te machiezi sau nu, că folosești un produs mai scump sau unul mai ieftin, problemele nu vor dispărea decât în momentul în care sunt excluse acele ingrediente care le provoacă. Cel mai la îndemână și mai eficient tratament îl reprezintă trecerea la utilizarea cosmeticelor bio. De ce sunt tot mai recomandate de către medicii dermatologi?

Nu conțin ingrediente nocive

cosmetice bioOricât de atent ai căuta la raftul cu produse cosmetice convenționale, sigur nu vei găsi nici măcar unul care să nu aibă în compoziție cel puțin un ingredient nociv, fie că vorbim de parfumuri chimice, de ftalați, conservanți sau parabeni, produse care au efecte diverse, de la simple iritații trecătoare până la favorizarea apariției cancerului.

Pentru a ne feri pielea și organismul de acești compuși, medicii recomandă utilizarea unor astfel de cosmetice bio, produse din ingrediente 100% naturale (în special extrase din plante provenite din agricultura biologică), fără coloranți, conservați chimici și alte produse toxice pentru organism.

Un produs bio certificat este exclus să aibă ingrediente nocive în compoziție. Conservanții și parfumurile folosite sunt 100% naturale. De pildă, o cremă parfumată cu un ulei esențial de lavandă nu va irita niciodată pielea precum o cremă clasică în a cărei compoziție găsim parfum de lavandă. Ba, chiar, acțiunea ei va fi îmbunătățită cu proprietățile anti-acneice ale uleiului respectiv.

Produsele de sinteză, de pe rafurile magazinelor, nu doar că nu sunt deloc blânde cu pielea, dar pot ajunge să dea tot organismul peste cap. Da, ați citit bine. Studiile arată că peste 50% din ingredientele dintr-o cremă sunt absorbite de organism și, dacă ele nu sunt naturale, ajung să creeze grave dezechilibre la nivel metabolic și hormonal. În schimb, cosmeticele bio, de tipul celor de pe acest site, sunt foarte sigure pentru sănătatea noastră.

Se potrivesc mai multor tipuri de ten

Indiferent că vorbim despre un banal săpun, despre un șampon sau o cremă de față, în cazul cosmeticelor clasice nu există un produs care să se potrivească tuturor tipurilor de ten. Etichetele și prospectele trebuie citite cu atenție, pentru a vedea dacă un produs de poate folosi și pe ten gras sau doar pe ten uscat, dacă nu prezintă atenționări speciale în privința aplicării pe un ten sensibil sau iritat, etc. În cazul unui produs cosmetic bio, nu există astfel de întrebări. Cosmeticele bio se potrivesc oricărui tip de ten. Cum nu au produse nocive în compoziție, nu doar că nu afectează pielea sensibilă sau iritată, dar chiar o calmează și ajută la vindecare mai rapidă.

Ingredientele naturale au acțiune puternică și garantată

Numai cine nu și-a aplicat niciodată o mască din produse naturale nu știe care este puterea naturii. Este greșit să credem că o cremă bio, cu unt de shea sau ulei de măsline, este mai puțin eficientă decât una tradițională cu aceleași ingrediente. Singura diferență dintre cele două produse este că cel convențional are o altă textură și un alt miros, obținute cu ajutorul unor ingrediente chimice iritante și periculoase. Cunosc personal cazuri de mămici care au folosit creme scumpe anti-vergeturi și nu au obținut rezultate la fel de bune ca cele care au folosit un banal ulei de măsline sau de cocos. Un produs natural intră mult mai repede în piele și este mult mai eficient pentru că structura lui este mai apropiată de cea a uleiurilor naturale produse de corp.

Pot fi folosite pe termen lung

Primul exemplu care îmi vine în minte este cel al șampoanelor. Cred că toată lumea știe că un șampon clasic anti-mătreață nu poate fi folosit în continuu pentru că, în scurt timp, va ajunge să nu mai dea rezultatele dorite sau chiar să agraveze situația. În schimb, în cazul unui șampon bio cu aceeași acțiune, nu există astfel de atenționări. Toate produsele bio pot fi folosite pe termen lung, în mod constant, fără teamă de efecte secundare.

Cred că acum este lesne de înțeles de ce medicii dermatologi recomandă înlocuirea cosmeticelor clasice cu cele bio. Acestea au doar ingrediente naturale, nu irită nici cea mai sensibilă piele, nu provoacă alergii și sunt foarte eficiente (reușind să hrănească pielea fără a distruge bariera sa de protecție naturală). Cosmeticele bio ar trebui să fie prima noastră opțiune, chiar și acolo unde nu sunt încă probleme dermatologice.

PONT – În caz că nu știați, dacă aveți frecvent dureri de cap sau probleme respiratorii, este foarte posibil ca ele să fie provocate de ingredientele dintr-un produs cosmetic clasic folosit zilnic.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Florentina
    • 31/05/2016
    Răspunde

    Foarte bune sunt cosmeticele bio

    • Barbalata Mirela
    • 31/05/2016
    Răspunde

    Intr-adevar, cosmeticele bio sunt foarte bune si pot fi folosite pe termen mai lung. De multe ori, anumite ingrediente din cosmeticele obisnuite pot da diferite reactii negative nu doar la nivelul tenului ci peste tot. Fara sa stim chiar (asa cum ai spus si tu dureri de cap etc). Din pacate un aspect mai putin bun al produselor bio este pretul. Multe dintrte ele sunt destul de piperate. Stiu ca merita sau este de inteles dar trebuie sa fim realisti: nu toata lumea isi permite 🙂

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      sunt de acord cu tine ca sunt putin mai scumpe dar depinde si la ce produse ne raportam. o crema ieftina costa 20 de lei dar nu prea face treaba buna. Atunci trebuie sa iei una mai scumpa, de la nu stiu ce firma, la 40 de lei. NU mai bine iei una bio la 35 de lei?

  1. Si eu incerc sa folosesc doar produse cat mai naturale si bio. Diferenta se vede!

    • Tatiana Sorina
    • 31/05/2016
    Răspunde

    Si eu caut mai tot timpul produse bio pentru ca sunt mai in siguranta. Nu prea am incredere nici in produsele bio de acum ca prea au aparut ca ciupercile dupa ploaie.

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      trebuie sa te uiti dupa certificari si sa cumperi din surse sigure/

    • nicolae claudia
    • 31/05/2016
    Răspunde

    multumi pentru aceste informatii. foarte utile

    • ghelbere elena
    • 31/05/2016
    Răspunde

    Cu toate ca sunt scumpe cosmeticele bio sunt foarte bune. Un cosmetic clasic poate avea un ingredient la care esti alergic. Eu sunt patita.

    • Talaba Georgiana
    • 31/05/2016
    Răspunde

    Eu am făcut o alergie urata pe fata de la o crema si de atunci folosesc doar uleiuri vegetale sau creme home made. Tenul a devenit foarte sensibil si imediat se irita. Uleiurile vegetale presate la rece îmi fac foarte bine.

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      acelasi lucru il patesc si eu. Cum pun o crema clasica pe fata, se declanseaza mancarimea.

    • Daniela Dodoi
    • 31/05/2016
    Răspunde

    Sunt bune,sănătoase dar sunt si cam scumpe.

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      La cat m-au costat analizele si ce semne am pe fata de la alte produse, prefer sa imi iau un singur produs bun si sa nu mai am 100 de creme,

    • dumitrescu elena
    • 31/05/2016
    Răspunde

    desi sunt foarte bune sunt si foarte scumpe si nu toata lumea si l/e permite ,este adevarat ca cele din comert contin …multe….si marunte care pot provoca reactii alergice de care habar nu ai ,dar exista si bio mai ieftine la indemana tuturor,le poti face acasa daca te informezi

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      nici nu trebuie sa le cumperi pe cele mai scumpe. Se gasesc si marci accesibile. Cheia este informarea.

    • Nicu
    • 31/05/2016
    Răspunde

    Sunt adeptul produselor bio în general. Folosesc crema de corp cu arnică, de călcâie cu lavandă, iar pentru întreţinerea sănătăţii, cătina, spirulina şi echinaceea. Doar aşa se poate lungi viaţa. Nu mai „chinui” organismul cu tot felul de compuşi chimici, te răsplăteşte cu mai multă sănătate.

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      Eu pe fata nu ma dau cu altceva decat cu crema de galbenele sau musetel bio si imi face foarte bine.

    • stoica claudia
    • 31/05/2016
    Răspunde

    Multumim pentru atentionare,ai mare dreptate in privinta asta ,inca nu am patit asa ceva dar intradevar sunt mai sanatoase cele naturale

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      eu sunt trecuta prin asta si nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu

  2. Răspunde

    Si eu am inceput sa folosesc de curand produse cosmetice bio si chiar se vede diferenta pe pielea mea. Pana acum cand auzeam de ele ma gandeam ca e vorba doar de fitze, de un trend nou, dar de cand le folosesc mi-am schimbat parerea.

  3. Răspunde

    Până acum nu am avut probleme cu tenul,dar de ceva timp,din cauza unor probleme de sănătate mai apare cate o problemă pe care încerc să o remediez cu produse naturiste din plafar sau chiar făcute in casă,culese chiar de mine.

  4. Răspunde

    N-am stiut chestia ca pot fi folosite pe termen lung. De fapt, despre produse bio chiar nu stiu eu prea multe in general, pentru ca n-am prea folosit.

    • Lamiita P
    • 03/06/2016
    Răspunde

    Tot ce e natural e bun. E si motivul pentru care de multe ori alegem sa ne facem singure acasa diferite masti din ingrediente naturale. Nici nu mi se par atat de scumpe pe acest site, preturile sunt foarte ok.

  5. Răspunde

    Si eu sunt adepta prodselor bio. Mai nou incerc ce se poate sa le fac in casa. 🙂

  6. Ma duc pe site sa vad ce gasesc bun.

    • Naty Moon
    • 07/06/2016
    Răspunde

    Da ,si eu caut sa folosesc si sa ma informez despre diverse produse pe care le pot prepara in casa ;am incercat de exemplul masca din malai cu galbenus de ou si cateva picaturi de lamaie .De altfel am citit si despre proprietatile castravetelui verde in special pentru ochi obositi dar devine obisnuinta sa folosim cele de comert .

    • Cojan Ioana
    • 07/06/2016
    Răspunde

    Intradevar benefic si foarte bio,de calitate la preturi avantoajoase,bravo ,foarte frumos.

    • Delia
    • 06/06/2017
    Răspunde

    Cosmeticele bio nu pot fi folosite pe termen lung, este nevoie sa le consumi la 3, maxim 6 luni de la deschidere. Dar oricum, cremele, sampoanele si produsele de ingrijire le consumi, dar ce faci cu fardurile. Nu pot consuma o paleta in 3 luni, nici in 3 ani, avand in vedere ca ma machez doar la ocazii.

    • Toma Tantica
    • 27/04/2018
    Răspunde

    Interesant si util articolul..daca ar fi toate naturale fara euro sau genți..ar fi ft bine insa si in lucrurile pt bebe sunt bagate prostii..

    1. In ce nu baga astia prostii acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares