3 piese de mobilier care nu pot lipsi dintr-un dormitor de vis și sugestii pentru alegerea lor

dormitor de vis

Dormitorul este oaza noastră de liniște și relaxare, locul în care ne reîncărcăm bateriile, în care ne dorim să visăm frumos și să simțim cu adevărat că suntem acasă. Cine nu și-ar dori un dormitor de vis, de tipul celor pe care admirăm în revistele de specialitate? De unde diferența aceasta de imagine, dintre dormitorul nostru și cel din poza respectivă? Uneori este de vină mobila aleasă, alteori simpla ei amplasare în cameră sau dezordinea.

Un dormitor aglomerat sigur nu e un dormitor de vis. Atunci când alegem mobila pentru dormitor, trebuie să ne punem de la început întrebarea care sunt lucrurile cu adevărat indispensabile în această cameră? Într-un dormitor mare se poate pune orice set de mobilă. Într-unul mic, în schimb, ai nevoie fie să cumperi piese separate, pe care să încerci să le asortezi cât mai bine, fie să apelezi la varianta unui mobilier la comandă, de tipul celor de pe acest site. În acest fel nu mai trebuie să îți limitezi alegerile. Dacă ai găsit un set care îți place, ceri să ți se facă pe comandă, poți renunța la anumite piese sau le poți cere pe dimensiuni potrivite nevoilor și spațiului de care dispui. Iată care sunt, totuși, cele 3 piese de mobilier care nu pot lipsi din nici un dormitor care se vrea a fi modern, relaxant, ordonat – dormitorul de vis.

Patul

Este clar că patul este piesa de mobilier esențială într-un dormitor. Patul este singurul în cazul căruia nu trebuie să facem economie de spațiu. Chiar dacă poate părea că un pat cu peretar sau unul de colț ocupă mai puțin spațiu, trebuie să recunoaștem că, din punct de vedere al designului, aceste modele de paturi nu sunt deloc atrăgătoare. Dormitorul de vis trebuie neapărat să fie construit în jurul unui pat de mijloc, cu tăblie elegantă, așa cum sunt paturile de aici. Trebuie să recunoașteți că arată ca cele din reviste!

Paturile tapițate sau cele cu baldachin sporesc senzația de relaxare și dau un aspect deosebit dormitorului. Ideal ar fi un pat care să aibă și spațiu de depozitare (ladă sau sertare).

Noptierele

Nici aceste mici dulăpioare nu trebuie să lipsească din dormitor. Amplasate de-o parte și de alta a patului, ele vă vor ajuta să creați o minimă simetrie în încăpere. Atenție și la echilibrul cromatic! Ele trebuie să fie realizate din același material și pe aceeași culoare cu patul.

Noptierele sunt și foarte utile. Poți pune pe ele o carte, telefonul, un pahar cu apă și chiar o veioză pe care să fie aprinsă noaptea, la nevoie. Dimineața, sertarul noptierei este cel mai la îndemână spațiu în care să aruncăm diverse accesorii (masca de somn sau dopuri de urechi) pentru a nu le lăsa la vedere.

Dulapul

Un alt lucru, care strică adesea imaginea unui dormitor și împiedică relaxarea, sunt hainele lăsate la voia întâmplării pe pat sau pe tăblia patului. Este absolut necesar să păstram mereu ordinea în dormitor așa că avem nevoie de un dulap sau de un dressing mare. Poate fi chiar și un dulap pe colț, important este să fie încăpător și cât mai bine compartimentat, cu rafturi, bară pentru umerașe și sertare.

Aveți în vedere că se poartă foarte mult dressing-urile cu uși glisante și cu oglinzi mari exterioare! Oglinzile nu sunt doar la modă, dar reușesc să și creeze iluzia unui spațiu mai mare și mai aerisit.

Acestea sunt principalele obiecte de mobilier de care nu ne putem lipsi în dormitor. Cu doar trei piese de mobilier ai maximum de funcționalitate și aspect primitor. Restul pieselor(comodă, măsuță de toaletă, fotoliu) sunt opționale și vor fi adăugate acolo unde este nevoie de ele și permite și spațiul.

Chiar și un dormitor foarte mic, în care am pus un pat modern, două noptiere și un dulap, poate deveni un dormitor de vis dacă ne axăm pe piese de mobilier moderne, în culori deschise sau în combinații de lemn cu aspect natural și lemn sau PAL în nuanțe deschise sau neutre.

Elementele decorative nu trebuie să fie nici ele numeroase sau în culori prea stridente. Un covor în nuanțe de bej, crem, alb, simple sau combinate cu alte pete de culoare, perdele și draperii în ton cu mobilierul, o lenjerie de pat alb imaculat și o cuvertură și niște pernuțe decorative în culori contrastante discrete, vor contribui și ele la imaginea dormitorului de vis dorit.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Florentina
    • 30/05/2016
    Răspunde

    Mulțumim de sfat.

    • dumittrescu raluca
    • 30/05/2016
    Răspunde

    bune sfaturi ,eu am un dormitory mic si la inceput m-a incantat un pat mare ,mi-a placut dar can l-a instalat si am vazut cat spatiu ocupa ,am fost foarte dezamagita ,desi este foarte confortabil

    • Barbalata Mirela
    • 30/05/2016
    Răspunde

    Intr-un dormitor, clar nu trebuie sa lipseasca patul (daca e mare cu atat mai bine 🙂 ) si un dressing. O noptiera este binevenita si ea. Depinde mult de spatiul pe care il ai la dispozitie si in functie de acest lucru poti opta pentu mobilierul de vis 🙂

    • Tatiana Sorina
    • 30/05/2016
    Răspunde

    Asa este si mobila mea de dormitor,am un pat mare de incap cinci persoane. :)))

    • stoica claudia
    • 30/05/2016
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturile tale utile ,o sa tin cont de ele cand o sa reamenajez dormitorul

    • Rox
    • 30/05/2016
    Răspunde

    Si eu am incercat sa-mi creez cat mai mult spatiu in dormitor, dar tot mi se pare ca nu e „aerisit”, mai ales cand sunt imprastiate toate jucariile fetitei mele…Si mie mi-ar placea mult o oglinda, dar mama imi spune „ca-mi ia toata energia”.:))

    • Daniela Dodoi
    • 30/05/2016
    Răspunde

    In descriere un dormitor de vis…in realitate strâng intr-una haine,sosete …si iar haine.Mi-ar plăcea..

    • Lucica Lazar
    • 30/05/2016
    Răspunde

    Un dormitor trebuie sa fie cat mai simplu si ingrijit, abia atunci ai confort si spatiu suficient.

  1. Răspunde

    Deja ma gandesc la patul meu mare si confortabil… cred ca las biroul si ma duc sa ma relaxez! 🙂

    • Lamiita P
    • 30/05/2016
    Răspunde

    Visul meu e un pat cu spatiu de depozitare si un dulap de haine ergonomic. Daca ma aude vreo fabrica de mobila sa ma contacteze sa le dau proiectul dulapului :))

    • ghelbere elena
    • 31/05/2016
    Răspunde

    Pentru mine piesa de rezistenta este patul care trebuie sa fie incapator si cu o saltea foarte buna.

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      Daaaa, un pat imens, de mijloc, cu saltea din spuma, fix ce visez si eu.

    • nicolae claudia
    • 31/05/2016
    Răspunde

    la mine cel mai mult conteaza patul, pentru ca daca nu reusesc sa dorm bine, sunt morocanoasa toata ziua. Dar am un pat perfect 🙂

      • cristina
      • 01/06/2016
      Răspunde

      te invidiez. Eu am un pat oribil si mi-as dori mult un pat tapitat.

  2. Răspunde

    Trebuie sa-mi reamenajez urgent dormitorul si sa cumpar noptiere, ca sa am unde sa-mi pun lucrurile ca acum stau toate pe jos langa pat: ochelari, carti, jucarii, servetele.

  3. Foarte frumoase modelele de pe site!

  4. Răspunde

    Ce modele frumoase!
    Noi avem pat, 2 noptiere, o comoda mare pe care sta si televizorul (mai mult piesa de mobilier pentru ca nu ne uitam la el), dulap mare cu oglinzi, biblioteca si un birou.
    Cam asa am mobilat si la copii (inclusiv cu biblioteci in camerele lor).
    Avem si pe hol o biblioteca imensa,dar nu mai incape nicio carte in ea 😛

    • HOSSU CLAUDIA
    • 25/09/2016
    Răspunde

    DA VISEZ LA UN PAT MARE FARA SA FIE PREA INALT CA NU MA SUI IN COPAC SI UN DULAP INCAPATOR .UN SIFONIER FARA OGLINZII NU AU CE CAUTA IN DORMITOR

  5. Răspunde

    Am vazut recent pe net niste noptiere atat de simple si de practice incat am salvat imaginea si i-am aratat-oprietenului meu cand s-a intors de la job. Chiar cred ca noptierele sunt foarte importante. Mie imi place sa am multe chestii la indemana cand ma bag in pat. Sa am sticla cu apa, o sursa de lumina, cateva carti, agenda, un pix, un buretel pentru par si alte chestii. Deci in cazul meu noptiera e opiesa „must have” 😀

  6. Răspunde

    Foarte bun articolul!

  7. Răspunde

    Excelente sfaturi, imi prind foarte bine. Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares