Cum minimizăm efectele epilării cu ceară caldă în cazul unei pieli sensibile?

Nu cred că există femeie care să nu fie stresată de părul nedorit de pe corp. Unele, cele mai fericite, au de epilat doar picioarele, altele, printre care și eu, suntem adevărate consumatoare de produse pentru epilat. Pe vremea când foloseam aparatele de ras, soțul îmi spunea să semnez contract cu o firmă producătoare de aparate de genul ăla, să mi le vândă mai ieftin.

Între timp, am evoluat și am trecut la epilarea cu ceară de unică folosință, ceara aceea care se găsește în tuburi mici prevăzute cu rolă. Tot nu mă lasă în pace. Acum îmi spune mereu că, de când cumpăr eu ceară de pe tpb.ro (știe el că de aici comand mereu), și-au făcut oamenii un depozit cât Casa Poporului ca să fie siguri că au mereu pe stoc ceară pentru mine. Glume și nimic mai mult. E conștient că o rezervă de ceară îmi ajunge și pentru 3-4 epilări complete.

Cea mai mare problema la mine nu este durerea. Mie mi se pare mai dureroasă epilarea cu epilatorul electric. Evident că visez și eu să reușesc să îmi achiziționez un aparat pentru epilare definitivă dar, până strâng bani, nu pot să stau cu blăniță. Bine, recunosc, mai stau iarna cu ea. Hai, nu fiți rele, ca toate facem asta! Revenim. Problema mea este că am pielea sensibilă și necesită o atenție specială la epilat, pentru a nu mă trezi cu iritații care să țină chiar și 2-3 zile. Am cam învățat cum să îmi tratez pielea și am să vă spun și vouă, poate vă sunt utile informațiile dacă aveți și voi piele sensibilă.

Nu sar niciodată peste dușul dinaintea epilării și peste exfoliere. Dacă nu ai pielea foarte curată și uscată, în momentul în care aplici ceara, este foarte posibil ca această să nu facă priză perfectă pe piele și să rămâi cu fire de păr nesmulse. Dacă ceara se lipește și trage tot din prima, nu este nevoie să mai revii asupra zonei respective ca să te alegi cu vreo vânătaie sau iritație urâtă.

incalzitor-ceara-simpluFolosesc întotdeauna metoda epilării cu ceară de unică folosință încălzită, ceara aceea sub formă de cartuș, pe care o încălzești într-un astfel de aparat de epilat cu ceară. Cu ceara tradițională nu mă împac prea bine pentru că aceea trebuie folosită mai fierbinte.  În schimb, cartușele acestea se încălzesc în încălzitoarele speciale electrice și ceara nu va fi niciodată prea fierbinte și nici nu va curge. Pur și simplu, doar se întinde pe piele cu ajutorul rolei de la capătul cartușului.

ceara-epilat-roz-cu-titaniu-100gr (1)Folosesc doar ceară pentru epilat pentru piele sensibilă. Cel mai bine mă împac cu ceara aceea verde cu Aloe Vera dar, dacă nu am din aceea, mă descurc și cu cea roz, cu Titaniu. Nu știu să vă explic de ce dar știu să vă spun că irită mult mai puțin pielea, față de alte tipuri de ceară.

În timpul epilării, când folosesc hârtia epilatoare pentru a smulge părul nedorit, folosesc întotdeauna mișcări rapide sau ferme. Să nu vă vină ideea să faceți o pauză la jumătatea hârtiei și să smulgeți iar pentru că o să vă alegeți cu vânătaie sigur.

După epilat este normal să rămână urme de ceară pe piele. Nu faceți ce am făcut eu prima data, când am încercat să o șterg cu un burete cu acetonă! Nu vreți să știți cum m-am iritat și ceara tot nu s-a luat. Există niște solvenți speciali pentru ceară. Eu mi-am luat tot de la tpb.ro o astfel de soluție spray (este într-o sticluță cu puf-puf, de tipul celor în care se pune soluția de șters geamuri). Se aplică simplu pe piele, se lasă să acționeze câteva minute și se curăță pielea perfect cu un burete moale. Eu am sticla de jumătate de an și mai am cam un sfert din ea, deci ține foarte mult.

Ultima fază este aplicarea unui ulei după epilat. Inițial am folosit uleiul cu eucalipt și mi-a plăcut pentru că îmi dădea o senzație de răcoare, eliminând-o pe cea de arsură sau ușoară usturime. Apoi am descoperit uleiul cu gălbenele, natural, fără alergeni. Mi-a plăcut mai mult acesta pentru că este mai puțin gras și știu cât de mult ajută gălbenelele la vindecarea pielii. ulei-dupa-epilat-fara-alergeni-cu-galbenele

Eu chiar am pielea nu sensibilă, ci foarte sensibilă. După cum v-am spus, cu ceara tradițională mereu am avut „accidente”. Dar, de când am trusa completă/kit-ul pentru epilare cu ceară de unică folosință, n-am mai avut probleme. Important este să folosești o ceară specială pentru piele delicată, să stăpânești cât de cât tehnica epilării cu acea hârtie de epilat și să ai la îndemnă o soluție de curățat ceara și un ulei bun după epilat, care să și calmeze și să vindece iritația în câteva ore.

Ca ultim sfat, vă reamintesc că nu este deloc indicat să mergeți la plaja imediat după epilare. Pielea are nevoie de 12-24 de ore de „relaxare”. Prin urmare, nu vă epilați niciodată în ziua în care mergeți la piscină sau la plajă la mare. Faceți asta cu 1-2 zile înainte.

Sper să vă fie de ajutor informațiile. Vă doresc epilare ușoară și creștere lentă a firului de păr!

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 29/04/2016
    Răspunde

    Norocul meu ca nu sunt paroasa. Am foarte putin par de care scap foarte usor fofosind o crema depilatoare.

    • Lamiita P
    • 29/04/2016
    Răspunde

    Am mare noroc, desi cand eram pe la 17- 18 ani, ce-o fi fost in capul meu ca muream de ciuda ca nu am si eu par asa mult cum au altele. :)) . Sub brat trebuie sa iei lupa sa-mi gasesti un fir de par, dar oricat de mic si invizibil ar fi tot ma epilez.

  1. Răspunde

    Si mie mi se pare dureroasa epilarea cu epilatorul electric. Tot cu ceara de unica folosinta ma fac si eu (de vreo 2-3 ani). N-am pielea sensibila, si imi place ca pot sa testez tot felul de tipuri de ceara. Cel mai recent mi-am luat cu ciocolata si mere 😀

    • Barbalata Mirela
    • 29/04/2016
    Răspunde

    Eu o singura data am incercat ceara epilatoare, acum multi ani. Probabil (de fapt, mai mult ca sigur 🙂 ) am facut cateva greseli. Cert este ca, de atunci, fug de ceara epilatoare. Ma impac cu aparatul pe care il folosesc si sunt multumita.
    Poate daca as mai incerca ceara si as proceda asa cum trebuie as fi multumita. Ideea este ca, personal prefer aparatul din comoditate sau lipsa de timp……. off lenea asta care ma mai omoara din cand in cand 😉

    • dumittrescu raluca
    • 03/05/2016
    Răspunde

    nu prea folosesc ceara ,in schim benzi epilatoare sau crema de la Farmec sunt bune produsele

      • cristina
      • 09/05/2016
      Răspunde

      eu am zone destul de mari de epilat si ma costa prea mult benzile

    • Bratosin Corina Mihaela
    • 03/05/2016
    Răspunde

    Din fericire nu am o piele sensibila si nu am nici prea mult par.Ma epilez cu epilatorul(peste tot) si creste foarte rar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares