Între laptop, tabletă și desktop aleg un sistem All in One PC

dell all in one

Nu știu cum sunteți voi, dar eu stau destul de mult pe laptop. Bine, nu pe el, că nu ar putea suporta atâtea kilograme. Stau lângă el și lucrez pe el. De ce am ales un laptop? Pentru că, deși nu sunt genul care să călătorească prea mult și să aibă nevoie de portabilitatea pe care i-o oferă un astfel de gadget, mi s-a părut la acel moment o variantă mai fericită decât cea a unui sistem desktop care să ocupe mult spațiu.

De tabletă nici să nu aud! Nu e pe genul meu. Eu am nevoie de display mare cu unitate puternică, capabilă de mega multitasking. Mi-a plăcut laptop-ul cât l-am tăvălit prin pat. Apoi, când mi-am cumpărat birou și am decis să lucrez la el pentru că e mai bine pentru coloana mea. nu mi-a mai plăcut. Dacă îl pun mai sus, ca să îmi fie bine pentru ochi, tastez foarte greu. Dacă las mai jos, pe primul raft al biroului, ca să îmi fie mai ușor la scris, stau tot timpul cocoșată ca să mă uit în monitor. E clar că nu-l mai vreau. Dar nu vreau nici desktop pentru că și așa am puțin spațiu și n-am nevoie nici de 100 de fire de alimentare și legătură între componentele lui. Ce fac în cazul ăsta? Vă spun eu: îmi iau un sistem PC All in One, adică o chestie care arată fix așa. dell all in one

Nu, nu e un monitor cu mouse și tastatură; este un PC complet. Unde e unitatea aia care ocupă mult loc și pe care trebuie șters praful mereu? Nu e. N-a mâncat-o pisica ci, pur și simplu, a fost integrată în carcasa monitorului pe care îl vedeți. Practic, este tot un sistem desktop dar este mult mai compact. Ocupă puțin loc pe birou și Dumnezeu mi-e martor că eu, dacă nu am spațiu, mă sufoc.

atelierulfamiliei.ro

Super tare mi se pare că, la multe din sistemele All in One, ai ecranul cu touchscreen. Ce, nu vi s-a întâmplat niciodată ca, obișnuiți fiind să glisați pe ecranul telefonului sau al tabletei, să vă treziți încercând să faceți același lucru și pe display-ul laptopului? Mie da.

Din ce-am mai studiat eu, reiese că, la aceste sisteme All in One PC, sunetul are o calitate net superioară celui oferit de un laptop. Da, în privința asta am fost mereu nemulțumită de laptop și am preferat să ascult muzica în căști pentru a mă putea bucura cu adevărat de frumusețea unei melodii. În difuzoare calitatea sunetului este foarte slabă. La sistemul All in One lucrurile stau mult mai bine.

Poate un sistem de acest fel să atingă performanțele unui desktop? Normal că poate. De fapt, eu am și ochit unul pe PcMadd.com, cu un super procesor i7 și cu 12 GB RAM. Chiar dacă nu are o unitate mare și toate componentele sunt concentrate în aceeași carcasa cu monitorul, performanțele unui astfel de sistem pot lesne să le atingă și chiar să le întreacă pe cele ale unui sistem desktop obișnuit.

Un alt motiv pentru care sunt gata să învestesc într-un astfel de sistem este faptul că sunt foarte silențioase. Când ai de scris ceva sau de lucrat la un proiect, în liniște, este al naibii de enervant să înceapă coolerul și hard disk-ul să se vaite cât le ține gura. Din tot ce am găsit pe forum-urile de specialitate, toată lumea recomanda sistemele All in One PC ca fiind cele mai silențioase.

Am uitat să amintesc despre display-urile acestor sisteme. Ele sunt de mari dimensiuni. De pildă, sistemul despre care vă povesteam eu, de la PcMadd.com, are un display cu diagonala de 24”, adică mult peste diagonala laptopului meu. Asta înseamnă o experință mai plăcută, atât în timpul lucrului la calculator, cât mai ales atunci când vrei să îl folosești pentru entertainment. Videoclipuri și filme, sunt mult mai fain de urmărit pe un ecran mai mare. Vizibilitatea este perfectă din orice unghi, mai ales că  poți așeza display-ul în orice poziție. all in one PC

Practic, pe o jucărie de felul ăsta poți să faci orice. Poți să lucrezi pe el, să scrii, să citești, asculți muzică (nu zgomot), să te uiți la filme, să te joci, etc. Mie mi se pare îmbinarea perfectă între performanța pe care o poate oferi un sistem desktop, dimensiunile compacte alte unui laptop și funcția touchscreen a unei tablete.  

Da, este adevărat că un Sistem All in One PC costă ceva, mai ales dacă vrei unul cu specificații de top, dar prețul nu este cu mult mai mare față de cel al unui laptop sau PC cu aceleași specificații. Partea faină este că pe piață există și alternative mai ieftine la produsele noi: produsele refurbished. V-am mai spus și vă repet: refurbished nu înseamnă vechi și nu înseamnă SH. Șansele ca un astfel de produs refurbished sa te dezamăgească sunt 0. Produsele refurbished de la noi vin, de cele mai multe ori, de pe piața din afară. Francezul sau neamțul își cumpăra un produs, peste câteva zile decide că nu îi mai place și îl duce înapoi. Producătorul îl ia, îl analizează și îl testează pe toate părțile și, dacă totul este ok, produsul este repus în vânzare, cu garanție. Prețul scade semnificativ pentru că nu mai poate fi vândut ca produs nou. Performanțele rămân aceleași. De asta am ales eu PCMadd.com, pentru că niște super sisteme All in One refurbuished la prețuri foarte accesibile. dell_inspiron_2350_a-100057539-large_8

De pildă, acest AIO Inspirion, care îmi face mie cu ochiul, m-ar costa vreo 6000 de lei dacă l-aș cumpăra nou. Dacă mi-l iau refurbished, am același sistem, cu garanție oferită de producător, la aproape jumătate de preț. Asta numesc eu o afacere bună. Părerea mea sinceră este că, dacă vreți un sistem bun la toate, fără cabluri cu duiumul, fără unitate care mănâncă spațiu și face zgomot, ar trebui să mizați și voi pe un astfel de sistem PC ALL in ONE. La PcMadd au multe promoții și puteți găsi și modele mai accesibile sau, dacă vreți unul performant, ca cel pentru care am optat eu, aveți opțiunea de plată în rate. În plus, dacă aveți un calculator vechi, aruncat prin pod sau prin garaj, poți să îl duci la ei și primești 10% reducere la sistemul la care ai poftit, prin programul rabla IT. Sa nu ziceți că nu v-am spus!

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Aida Dolce
    • 23/04/2016
    Răspunde

    Am doar mouse fara fir..seamana putin.Foarte interesant.Eu am laptop

    • Daniela Dodoi
    • 23/04/2016
    Răspunde

    E bine de stiut…dar tehnologia ne „omoară”…

    • dumitrescu elena
    • 23/04/2016
    Răspunde

    interesant articol ,nu ma intereseaza deloc tableta ,laptop/ul este prietenul meu ,este ideal spun eu ,intradevar este costisitor sa/ti cumperi unul nou performant ,este valabil si pentru Pc sau tableta ,dar atat timp cat il folosesti doar mai ocazional asa ,pentru distractie si nu preantru pera multe artificii este ok,oricum mi/a facut placere sa citesc articolul tau ,desi la detalii tehnice nu ma pricep

    • Dan Ababei
    • 23/04/2016
    Răspunde

    Gusturile nu se discuta,depinde la ce-l folosesti.La banii aştia cumpar un pc super performant,monitor cel putin de 24 „,multifunctionala,birou pc,periferice,laptop si tableta.

      • cristina
      • 24/04/2016
      Răspunde

      cred ca ai dreptate, depinde ce iti doresti!

    • barbalata mirela
    • 23/04/2016
    Răspunde

    MMi-as dori un laptop dar momentan nu imi permit asa ca ma multumesc cu PC 🙂
    Interesant articolul tau. Habar nu aveam de acest mecanism (nici nu stiu cum sa ii spun 🙂 ) toate intr-unul

    • stoica claudia
    • 23/04/2016
    Răspunde

    foarte interesant articolul ,multumim eu am un leptop mai mititel

      • cristina
      • 24/04/2016
      Răspunde

      daca tie iti este suficient, este perfect si acela.

    • Irina Sima
    • 23/04/2016
    Răspunde

    Pe mine ma bate de mult timp gandul sami iau un astfel de sistem, dar trebuie sa mai adun ceva banuti chiar si pentru unul refurbished. Cu laptopul nu obtin performantele mult dorite atunci cand am de lucru la o carte sau la niste pliante de prezentare. Display-ul este sub orice critica. Si nici cu monitorul de la desktop nu ma laud.

      • cristina
      • 24/04/2016
      Răspunde

      spor la strans banuti. Vezi ca au si plata in rate!

    • Irina Sima
    • 23/04/2016
    Răspunde

    *sa-mi

    • ghelbere elena
    • 24/04/2016
    Răspunde

    Ar fi perfect si pentru mine, dar costa prea mult. Astept sa ne mai ieftineasca. Sunt noi aparute pe piata si au niste preturi prea mari pentru bugetul meu.

  1. Răspunde

    Mi-e rusine ca n-am stiut de astfel de gadget-uri pana acum. Chiar ma intrebam de ce scrii despre un sistem gen dektop si nu ai ales si niste imagini cu unitate centrala. N-am stiut ca exista asa ceva si mi se par ge-ni-a-le! Am ras un pic la partea cu zgomotul pe care-l face cooler-ul si hard disk-ul in momentele cele mai nepotrivite, in cazul laptopurilor si sistemelor desktop clasice. Am patit asta cu toate gadget-urile pe care le-am avut si mi se pare super aiurea. Zici ca lucrez pe o rasnita :))
    Sistemele all in one PC mi se par geniale, mai ales pentru ct de mare este ecranul, dar si pentru faptul ca se poateregla pozitia lui.

  2. Răspunde

    Daaaa, cine nu şi-ar dori un sistem All in One? Display generos, ocupă puţin spaţiu, are componente de ultimă generaţie, mai mult nu am pretenţii.

    • Rox
    • 24/04/2016
    Răspunde

    O achizitie inteligenta, as spune. Eu inca sunt la stadiul „laptop” pentru ca imi da o oarecare libertatate de miscare sau, asa cum bine ai spus, imi da posibilitatea de „a-l tavali” – prin pat, pe jos. 🙂 Avand in vedere cate functii sunt inglobate intr-un telefon, gadget de mici dimensiuni, nu e de mirare aparitia acestui sistem all in one. Continuam sa evoluam!:)

  3. Răspunde

    Si eu am patit la fel cu coolerul de la calculator asa ca acum e scos de tot din functiune, ca sa nu ma mai doara capul.

    • Lamiita P
    • 24/04/2016
    Răspunde

    De cate ori nu am luat cablurile in picioare, de cate ori nu am trantita tastatura sau mouse-ul, asa ca sunt pro acest sistem. L-am trecut pe lista „cand voi fi eu mare ” :))

    • Hacman Mariana
    • 27/04/2016
    Răspunde

    Celmai mult ma incanta faptul ca asa as scapa de zecile de cabluri din casa)))Sper ca-n viitorul apropiat voi avea si eu asemenea minunatii)))pana atunci visez cu ochii deschisi))))))

  4. Ce tare!! Eu mi-am pastrat desktop-ul in ideea ce se lucreaza grafica mult mai bine la el. Doar ca nu mai apuc sa il deschid :))). Batranelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares